iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.11.23.

Dátum | 2015. 11. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Angliában tarolt a Star Wars: Battlefront Hagyományosan a hétvégi brit eladási adatokat kapjuk meg elsőként, amiből nagyjából lehet következtetni arra, hogy mennyire teljesít jól egy-egy játék. Nem meglepő módon a Star Wars: Battlefront az élen nyitott a szigetországban, a Fallout 4 eladásai azonban az első hetet követően 80%-kal visszaestek, így már "csak" a harmadik helyre fért be a Call of Duty: Black Ops 3 után. Az adatok egyben azt is mutatják, hogy a Battlefront produkálta a legeredményesebb rajtot az összes valaha megjelent Star Wars-játék közül. Íme a top 10-es lista: 01 – Star Wars Battlefront 02 – Call of Duty: Black Ops 3 03 – Fallout 4 04 – FIFA 16 05 – Rise of the Tomb Raider 06 – Lego Dimensions 07 – Assassin’s Creed Syndicate 08 – Minecraft: Story Mode 09 – WWE 2K16 10 – Need for Speed Szép játék lesz a The Witness Habár a Sony az exkluzív játékokat illetően nem teljesített valami fényesen az ünnepi szezonban, ezt majd a jövő év elején bepótolják. Olyan játékok érkeznek a konzolra, mint például a külsős fejlesztő (Jonathan Blow) által készített The Witness, ahol kereken 667 megfejtendő feladvány vár ránk egy rendkívül hangulatos világban. Érdekesség még, hogy a játékban elvileg nem lesz zene, a hangulatot teljesen a környezet hangjai adják majd át.
Két éven belül 70 millió felhasználója lehet a VR-os headseteknek Habár sokan (köztük leginkább az Electronic Arts) amiatt aggódnak, hogy a VR-os eszközök nem terjednek el túlságosan hamar, a SuperData friss kutatása szerint nem lesz ilyen probléma. Az elemzőcég beszámolója azt mondja, hogy 2017 végére legalább 70 millió felhasználó birtokában lesz valamilyen VR-os headset, és az ilyen hardverek eladásából 8,8 milliárd bevételre számíthatnak a vállalatok. A SuperData egyébként ebbe az egészbe belekalkulálja a múlt héten megjelent Samsung Gear VR-t is, ami egészen baráti, 99 dolláros ajánlott fogyasztói áron megvásárolható. A cég szerint az első időszakban főként az ilyen olcsóbb, hozzáférhetőbb eszközök teszik majd ki az eladások javát, később azonban felkapottabbá válnak a drágább platformok is. A felmérés szerint az amerikai játékosok 31%-a tervezi megvásárolni a PlayStation VR-t, a PC-s játékosok 18%-a pedig az Oculus Riftet. Jövőre csúszik az egykori Duke Nukem Pontosabban a Bombshell. Ha még emlékeztek, ez az a játék, ami annak idején Duke Nukem: Mass Destruction néven kezdte meg életét a 3D Realms fejlesztésében, csak éppen közbejött az a bökkenő, hogy a Duke Nukem jogai már a Gearboxnál vannak. Miután a Gearbox finoman emlékeztette a 3D Realms csapatát, hogy ezt azért mégsem kellene, a srácok gyorsan átkeresztelték a játékot, így lett belőle Bombshell. A játékot már ki lehetett próbálni az idei QuakeConon, és elvileg meg is jelent volna mostanában, azonban végül áttolták jövő januárra. Ami a platformokat illeti, PC-n, PS4-en és Xbox One-on kell majd keresni.
PC-n is működik a PS4 remote play Jelenleg a PS Vita és a PS Vita TV biztosítja azt a lehetőséget, hogy a PS4 tudja rájuk távolra streamelni a játékokat, a Sony pedig nem nagyon tervezi, hogy ezt elérhetővé teszi PC-n is. Szerencsére egy hozzáértő felhasználó, Twisted úgy gondolta, hogy megoldja a feladatot ő maga. Elmondása szerint a fő munkája mellett tett bele a projektbe rengeteg időt, de a jövőben azt szeretné, ha anyagilag is kifizetődő lenne számára ez a fejlesztés, és inkább ezzel foglalkozna egész nap. Éppen ezért hamarosan megjelenteti a programot, ami lehetővé teszi a PS4-es játékok PC-re streamelését, csak éppen nem ingyen - jelenleg nagyjából egy 10 dolláros árat tűzött ki. (Kérdés mit lép erre a Sony...) Dátumot kapott a Squad Oké, erről a játékról nem sokat írtunk eddig. Azt kell tudni róla, hogy egy 50v50-es csapatos multiplayer FPS, ahol mindenféle járművet irányíthatunk, erődítményeket építhetünk, és harcolhatunk egymással. Az anyag elérhető volt a Steam Greenlight keretein belül, december 15-én azonban rendes formában is megjelenik, november 30-ig pedig előrendelhető mindenféle extrával.
Alig várja a Sledgehammer a következő Call of Duty-részt Mármint azt, amit ők készítenek, mert a sorban jövőre az Infinity Ward jön. Ahogy azt valószínűleg már tudjátok, a tavalyi Advanced Warfare-rel a Sledgehammer is beállt a sorba, így most már három év jut egy Call of Duty-rész elkészítésére. Mindenesetre a stúdió vezetője, Glen Schofield elmondta, hogy alaposan meghallgatták a visszajelzéseket az Advanced Warfare kapcsán, és valami egészen elképesztő játékot fognak készíteni két év múlvára. Az biztos, hogy a tapasztalat csak segíthet a csapatnak. Folytatódni fog a BioShock Mindannyian tudjuk a történetet: Ken Levine valami egészen új játékkal akar foglalkozni, egykori stúdiójától jelentős mennyiségű embert elbocsátottak, a BioShock fejlesztése pedig átkerült a 2K-hoz. Azóta pedig síri csönd. De már nem sokáig. Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója elmondta, hogy a 2K döntése, hogy mikor jelenti be a készülő új játékot, ő maga csak annyit tud mondani, hogy "a BioShock mindenképpen a cégük egyik legfontosabb címe, így nagyon hisznek a folytatások sikerében is". Nvidia GameWorks a Rainbow Six: Siege-ben Ahogy azt a Ubisofttól megszokhattuk, a Rainbow Six: Siege PC-s verziója is az Nvidia közreműködésével készül. A béta alapján a játék egyébként nagyon jól néz ki, és remekül is van optimalizálva, és persze kapunk néhány spéci dolgot is az Nvidia kártyákon, bár az előzetes csak a TXAA-t és a HBAO+-t emeli ki.
Mobilos játékként tér vissza a Futurama Egészen konkrétan a Futurama: Release the Drones néven készülő játék valamikor jövőre jelenik meg iOS-re és Androidra. Egyelőre annyit tudni róla, hogy mindenféle feladványt kell majd megoldanunk benne, és hogy valószínűleg hasonlít majd az olyan anyagokra, mint a The Simpsons: Tapped Out és a Family Guy: The Quest for Stuff. Ami akár még jót is jelenthet. Biztató azonban, hogy a fejlesztésben közreműködik a Monkey Island egyik tervezője, Dave Grossman, valamint a Futurama írója és producere, Patric Verrone is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. magerg
2015.11.24. 09:07
"TXAA. Reduces flickering."
Erre a klipbe annyi villogást tesznek, hogy majd kifolyik a szemed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii mager...
2015.11.24. 18:25
Ja, kicsit ellentmondásos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!