iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.12.01.

Dátum | 2015. 12. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

The Game Awards és PlayStation Experience a héten Először is: december 3-án hajnali 3-kor (igen, az amerikaiak tojnak a fejünkre) rendezik meg az ide Game Awards díjátadó ceremóniát, aminek keretében több új előzetesre és bejelentésre is számítunk. Hogyha a hajlani fekvés után kipihentük magunkat, akkor örülhetünk a ténynek, hogy december 5-én egészen emberi időben, este 7-kor tartja meg a Sony a PlayStation Experience nyitó előadását, ahol várhatóan a legtöbb érdekességet leleplezik. Az Oculus is jelen lesz a The Game Awardson A műsor házigazdája, Geoff Keighley elárulta, hogy az Oculus alapítója, Palmer Luckey is jelen lesz a díjátadó műsoron, és egy különleges bejelentéssel készül az Oculus Rifttel kapcsolatban. Vajon megkapjuk a végleges megjelenési dátumot? Vagy az árat? Vagy mindkettőt?
Sztárok is jelen lesznek a The Game Awardson A mai napra az utolsó hírünk a The Game Awardsszal kapcsolatban. Szintén Geoff Keighley erősítette meg, hogy a műsoron feltűnik majd Kiefer Sutherland, Shaquille O’Neal és Mark Hamill is. Ami (szerény véleményem szerint) nagyjából garantálja, hogy a Metal Gear Solid 5 kapni fog valamilyen díjat, meg azt is, hogy szó esik majd a Star Citizenről. Hogy Shaquille O’Neal mit keres ott, az már viszont számomra kérdéses. További DC Comics-játékok készülhetnek a Warnernél A Batman: Arkham Origins fejlesztői, a Warner Bros. Montreal új csapattagokat szeretne toborozni. Az álláshirdetésekben pedig nem is titkolják, hogy legalább még két új játék készül majd náluk a DC Comics képregényei alapján. Ez persze nem olyan nagy meglepetés, a stúdió ugyanis már 2011-ben azt nyilatkozta, hogy a DC Comics anyagai alapján szeretne új játékokat készíteni. Kérdés persze, hogy ezek mik lesznek: könnyen lehet, hogy az egyik új projekt a Batman folytatása lesz, hiszen a Rocksteady kijelentette, hogy nem akar több részt készíteni, a többi projekt valószínűleg azonban más lesz - talán valami éppen a Batman vs. Superman filmhez kapcsolódó cucc. Előzetest kapott a Life is Strange Limited Edition A Square Enix egy előzetest is készített a dobozos formában megjelenő Life is Strange mellé. Ez egyfelől mindenkit meg fog hatni, aki már ismeri a játékot, de még azt is, aki nem. Ezen felül a kiadó megerősítette, hogy minden platform esetében a teljes játékot mellékelik a lemezen, így semmit nem kell majd letölteni, ezen felül lemezen adják a soundtracket is, továbbá számíthatunk fejlesztői kommentárra.
Elindult a Nintendo egységes felhasználói rendszere Két-három évvel ezelőtt kijelentettem néhány dolgot a Nintendóval kapcsolatban. Az egyik az volt, hogy szerintem egységes architektúrára kellene épülnie az otthoni és a hordozható konzolnak most, hogy már a mobilos technológia nagyon fejlett. A másik pedig, hogy mindehhez egy modern, minden igényt kielégítő, egységes online felület kellene, amivel legalább beérnék a konkurenseket. Úgy tűnik, hogy mindkettő megvalósul. Satoru Iwata, a Nintendo sajnálatos módon elhunyt vezérigazgatója korábban már utalt arra, hogy a Nintendo következő generációs konzolja ugyanazt az operációs rendszert és hardveres alapokat vonultatja majd fel az otthoni és a hordozható konzol esetében, most pedig elindult a teljesen egységes új online hozzáférési lehetőség is. Ez fantáziadús módon Nintendo Account néven fut, és összekapcsolja majd a felhasználói fiókokat, legyen szó sima konzolról, handheldről, vagy éppen mobilos játékról. A szolgáltatás egyelőre csak Japánban érhető el, azonban a következő hónapokban kiterjesztik majd a világ többi részére is. Holnap jelenik meg az új konzolokra a Chivalry: Medieval Warfare A játék új generációs változatába bekerült egy teljesen új horda mód, valamint a multiplayer ütközetekben résztvevő alanyok számát is megnövelték 24 főre. Ezen kívül persze jobb grafikára is számíthatunk, a framerate tekintetében azonban nem mindegy, hogy melyik platformot választjuk. A fejlesztők ugyanis megerősítették, hogy az Xbox One-os változat 30fps-sel, míg a PS4-es már 60fps-sel fut. Valószínűleg körülbelül nulla energiát fektettek az optimalizálásba, a játék grafikája ugyanis nagyjából még az Xbox 360 korai éveiben talán elment volna közepesnek. Az új konzolokra egyébként az Activision adja ki a játékot, és 19,99 euróba fog kerülni.
Tini nindzsa-játékot készíthet a Platinum Games A kaszabolós játékok nagymestere, a japán Platinum Games most valószínűleg éppen egy Tini nindzsa-játékon dolgozik, legalábbis akkor, ha hihetünk az ausztrál korhatár besorolásért felelős hivatalnak, ahol már megjelentek a játék adatai. Az valószínű, hogy a zsáner nem áll távol a Platinumtól, mint ahogy az sem, hogy más kiadók címein dolgozzanak, hiszen éppen legutóbb készítették el az Activision számára a Transformers: Devastationt és a The Legend of Korrát, jelenleg pedig éppen a Square Enixnek és a Microsoftnak dolgoznak be - az előbbinek a NieR feltámasztásával, míg utóbbinak az Xbox One-exkluzív Scalebound fejlesztésével. Ja, és ezek mellett még a Wii U-exkluzív Star Fox Zero elkészítésébe is besegítenek, csak hogy ne unatkozzanak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Rimagras
2015.12.02. 09:39
Az Oculus fejlesztése sajnos picit lelassult, de jól halad... 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!