iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.02.02.

Dátum | 2015. 02. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

White Night - horror-noir játék PS4-re Új előzetes érkezett a veterán játékfejlesztők által alapított OStome Studió különleges hangulatú, fekete-fehér színvilággal rendelkezői noiros horrorjátékához. A bejelentés óta túl sok konkrétumot nem tudtunk meg róla, de az biztos, hogy az 1930-as éven Bostonjában járunk, a játékmenet pedig leginkább a klasszikus túlélőhorrorokból merít. A történet írójának megnyerték az első Alone in the Darkot is szerző Frederick Raynalt, ami nem rossz ajánlólevél.
Munkatársakat keres a Platinum Games Ha tudsz japánul, és penge vagy a játékfejlesztés valamilyen területén, továbbá szeretnél együtt dolgozni az egyik legnagyobb játékipari legendával, Hideki Kamiya mesterrel, akkor örömhírünk van: a Platimum új embereket keres, és ezen szándékát egy videóval is nyomatékosította. Érdemes továbbá megemlíteni, hogy a stúdió váratlanul készített egy marhára nehéz 8 bites játékot a Bayonettából, amit ingyenesen lehet tolni böngészőben.
Káosz és pusztítás a Just Cause 3 új képein A fejlesztők az utóbbi hónapokban csak screenshotokat mutogatnak a készülő játékból, és azok ugyan nagyon látványosak, de mi már játékmenetet szeretnék látni, mozgás közben. Valószínűleg a játék jelenlegi állapota erre még nem ad lehetőséget, így továbbra is kénytelenek vagyunk beérni képekkel.
Kojima nyitott világú remake-et akar az első Metal Gear Solidból Kojima mester jelenleg nagyon elfoglalt a Metal Gear Solid 5 befejezésével, és közben nyilván dolgozik a Silent Hillsen is, így nincs kifejezetten ideje arra, hogy főállásban foglalkozzon az első Metal Gear Solid remake-jével. Pedig ez egy olyan dolog, amit szívesen látna: szerinte az első rész helyszínéül szolgáló Shadow Moses remek alap lenne egy nyitottabb világú feldolgozáshoz. Éppen ezért Kojima a Konamin belülről várna egy jelentkezőt a projekt élére, de eddig még senki nem lépett elő - annak ellenére sem, hogy megvan az engine, a fejlesztői eszközök és az emberi erőforrás is a játék elkészítésére. Így játszik két profi a Street Fighter 5-tel Minden új játékmenet-videónak örülünk a Street Fighter 5-ből. Olyannak meg főleg, ahol két atomprofi, Daigo “The Beast” Umehara és Bruce “GamerBee” Hsiang esik egymásnak - most éppen a Taipei Game Show alkalmával.
Legalább 50GB-ot nyom konzolon a The Witcher 3 Habár az újgenerációs játékok nagyot nőttek (helyigényüket tekintve), még mindig ritkán érik el a kétrétegű Blu-ray lemez által nyújtott 50GB-ot. A The Witcher 3 azonban a készítők szerint talán még ennél is többet fog majd nyomni PS4-en - és vélhetően az Xbox One-os változat is hasonló lesz. Mégsem kell a közönségnek tesztelnie a Halo: TMMC következő javítását Legutóbb még arról számoltunk be, hogy a 343 Industries küldetése a Halo: TMMC végleges megjavítására egy különös állomáshoz érkezett, ahol az Xbox Preview Program résztvevőivel teszteltették volna la a következő, hatalmasra ígért javítást. Most azonban úgy tűnik, hogy mégsem ez lesz a helyzet. A patch bétájának már el kellett volna jutnia az Xbox Preview Program-tagokhoz, de ez elmaradt, a 343 Industriesnak ugyanis további fejlesztési időre van szüksége, továbbá a belsős tesztelés időtartamát is ki szeretnék tolni. A stúdió szerint azonban ezt követően már nem biztos, hogy lesz szükség külsős bétatesztre. Így nem lett Superbowl-reklámja a Borderlandsnek Az aktuális Superbowlra nem csak a focirajongók, hanem a reklámszakma is komolyan odafigyel - hiszen jellemzően a legnagyobb cégek itt szokták leadni a legkreatívabb reklámjaikat, bár az is előfordul, hogy rendkívül gagyi videóval ütik el az aranyárban megvett időt. Úgy tűnik, hogy egy ideig a Gearbox is gondolkodott azon, hogy a Superbowl alatt reklámozza a Borderlands: The Handsome Collectiont, végül azonban letett erről a stúdió. Helyette elkészült az alábbi videó, amire viccesen megjegyezték, hogy ez lett volna a Superbowlra szánt reklám, ha elkészül időben.
Első kiegészítőjével válik DirectX 11-essé a Final Fantasy 14 Az idén megjelenő Heavensward kiegészítőlemezzel együtt cseréli le az eddig használt DirectX 9-es renderert 11-esre a Final Fantasy 14. A fejlesztők szerint hatalmas változásokra nem kell számítani a kinézetet illetően, inkább a számos apróság az, ami összességében javítani fogja a grafikai színvonalat. Szebb lesz a víz, a fény kapcsolata a különböző tárgyakkal, felületekkel, jobbak lesznek a tükröződések és a visszaverődések, szebb lesz az ambient occlusion is - többek között. Telepítsd fel a Dying Light elsőnapos javítását Lassan úgy tűnik, magától értetődővé válik, hogy a boltban megvett játék dobozában található lemezen közel sem a végleges program kap helyet. A fejlesztők a gold master leadását követően ugyanis még ezerrel dolgoznak, és kihasználják a megjelenésig hátralevő pár hetet, így születnek meg az elsőnapos, avagy Day 1 patch-ek. Nincs ez másként a Dying Light esetében sem, ahol ráadásul a Techland külön kiemeli, hogy ha nem telepíted fel ezt a patch-et, akkor "egy egészen más játékkal játszol". A javítás ugyanis nem csak a játék teljesítményén, stabilitásán és grafikáján javít, hanem számos játékmenetbeli változást, finomhangolást is eszközöl - ráadásul enélkül nem férhetünk hozzá sem a kooperatív, sem pedig a Be the Zombie módhoz. Az alábbi kép alapján be lehet lőni, hogy rendelkezünk-e a javítással.
Új előzetest kapott a Bravely Second Viszonylag ritkán foglalkozunk JRPG-kkel, főleg olyanokkal, ami csak Nintendo 3DS-re jelenik meg, de a Bravely Default folytatásáról azért időről időre igyekszünk megemlékezni. A Square Enix játékát sokan jobb Final Fantasynek tartják, mint az újabb Final Fantasy-részek, nem csoda, hogy nagy sikert aratott, és már ezerrel készül a folytatás - ami sajnos nem kapott sokkal jobb címet, mint az első rész, amin azóta is röhög mindenki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. mikej95
2015.02.03. 07:50
Tiszta bug a Dying Light, micsoda meglepetés, n darab startkor kegyetlenül csiszolatlan Dead Island-ből sem sikerült tanulniuk. Meddig megy még ez az "AAA" model?

Just Cause 3-ban pedig magyar felségjele van az egyik gépnek?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ADIO17 mikej...
2015.02.03. 08:46
Nem. Nézd meg jobban a fehér sávot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. predike07
2015.02.03. 11:11
Nem tudom ki,hogy van vele,én csak kpróbáltam a dying lightot az ingyenes "ne légy barom előbb szedd le" verziót és össze teszem a két kezem,hogy nem vettem meg.Rendesen mérges voltam mert letöltöttem és átverve éreztem magam így is,hát még ha megveszem.
Olvastam egy oldalt ahol tesztelték,nevet nem irok de ott nagyon érdekesen értékelték,gyakorlatilag hibamentesen tüntették fel a játékot.
Kiváncsian várom itt mi lesz a helyzet,remélem reálisabbak az itteniek.
Maga a játék jó lenne,de nem lehet rendes futtatásra bírni csak bizonyos opciók teljes kikapcsolásával ami persze nem megoldás.És ez javitás is csak vicc,tlejesítményen alig ha javit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii
2015.02.03. 19:27
Street fighter "profik", alapmozgásokkal kúrogatják egymást, hát elég gyenge egy demonstráció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!