iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.02.11.

Dátum | 2015. 02. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

David Cameron a Train Simulator fejlesztőinél járt Az Egyesült Királyság miniszterelnöke körbenézett a Dovetail Studiosnál. Amíg ott járt, megmutatták neki a Train Simulator 2015-öt, a Flight Simulator X: Steam Editiont, és tiszteletére legyen mondva, hogy még ezek után sem aludt el, sőt, átvészelte az ezután következő Dovetail Games Fishinget is. Cameron nem csak poénból ment el a stúdióhoz egyébként, hanem egy új kormányprogram, a Help to Grow keretein belül. Ennek röviden az a lényege, hogy brit kisvállalkozásoknak szeretnének pénzügyi támogatást adni ahhoz, hogy közepes vállalkozásokká nőjék ki magukat. Cameron szerint a Dovetail Games egy remek példája a sikeres brit kisvállalkozásoknak, amik megnőve remekül segíthetik az ország gazdaságának felélénkülését. A stúdiót hat évvel ezelőtt alapították nyolc munkatárssal, most pedig már 98 embert foglalkoztatnak.
Megjött az új Hitman-mozifilm első előzetese... ...és ahogy arra számítani lehetett, egyáltalán nem hasonlít a Hitmanre. Ha viszont egy B-kategóriás akciófilmre vágysz néhány mátrixos felvétellel, akkor a Hitman: Agent 47 valószínűleg neked való. Timothy Olyphant szerepét ezúttal a Homelandből ismerős Rupert Friend alakítja, neki pedig besegít Zachary Quinto, és az előzetesben bikiniben úszkáló Hannah Ware.
Így kerültek zombik a Call of Dutyba Pár nappal ezelőtt már írtunk a Treyarch-nagyfőnök Mark Lamia beszédéről a D.I.C.E. díjátadón, ahol arról számolt be, hogy majdnem nem lettek zombik a Call of Dutyban, de szerencsére mégis bekerültek. Most azonban az egész sztorit meghallgathatjuk személyesen tőle is.
Újító szellemű lesz a Telltale saját játéka A mostanában különböző licencekre épített, copy&paste-játékmenetű sorozatokat gyártó, és azokból meggazdagodó Telltale egy teljesen új, saját játékon dolgozik. Ezt persze már egy ideje tudjuk. Most azonban a frissen kinevezett vezérigazgató, Kevin Bruner azt is elmondta, hogy a játék sok újdonságot hoz majd magával. Szerinte ugyanis eddig csak kísérleteztek azzal, hogy miként lehet egy nagyon erős történetet elmesélni interaktív formában, az új címükben azonban felhasználnak minden tapasztalatot, és a nulláról kezdve építenek fel egy olyan keretrendszert, ami minden eszközt megad nekik, hogy ezt az egészet egy új szintre emelhessék. Bruner szerint a cégen belül az utóbbi egy-két évben természetes módon merült fel az igény egy új, saját cím elkészítésére, amikor azonban belevágtak, még nem sejtették, hogy ilyen hatalmas projekt lesz. Cities: Skylines - újabb kihívót kap a SimCity A Paradox Interactive örömmel tájékoztat mindenkit, hogy március 10-én megjelenik PC-re egy játék, amiről sosem hallottunk korábban. Ez a Cities: Skylines, és tulajdonképpen egy újabb SimCity-klónról van szó, ám a SimCityvel ellentétben itt ténylegesen hatalmas városokat építhetünk. Mondhatjuk tehát, hogy inkább a Cities XXL kap kihívót.
Ezzel az alkalmazással szerepjátékozhatsz kockák és papírok nélkül A szerkesztőségből jelenleg már csak Freelancer űzi rendszeresen a papíros-kockás szerepjátékokat a haverokkal, de tudjuk, hogy sok olvasónk is rajongója a dolognak. Nekik, és persze Freelancernek is segíthet a most iOS-re megjelent Role néven futó alkalmazás, ami a készítők szerint teljesen kiváltja a papír és a kocka szükségességét. Legalábbis ennek lenne értelme, csak sajnos a valóság nem ez. A Role ugyanis egy saját szerepjátékos rendszerrel érkezik, tehát nem arról van szó, hogy (például) a D&D-s összejöveteleinket tehetjük vele kényelmesebbé. Így leginkább azoknak az újgenerációs játékosoknak lehet hasznos, akik most vágnának bele egy ilyenbe, de egyrészt nincs kedvük karakterlapokkal és sok-sok kockával vacakolni, másrészt pedig egy egyszerűbb rendszert szeretnének megismerni.
PlayStation Remote Play bármilyen androidos készüléken A PS4 Remote Play eddig csak a Sony telefonjain, illetve a PS Vitán keresztül volt elérhető, most azonban néhány ügyes felhasználó megoldotta, hogy bármilyen androidos készülékkel működjön a dolog. Ehhez egy külön APK-ra van szükség, ami az XDA-ról szerezhető be, ezt követően pedig letölthetővé válik a Google Playből a hivatalos alkalmazás a Remote Playhez.
Készül a Banjo-Kazooie szellemi utódja Jelenleg nem tudjuk, hogy pontosan milyen új játékokon dolgozik a Rare, még az is lehet, hogy a Banjo-Kazooie folytatását kapjuk majd a Microsoft stúdiójától. De ha nem akarunk bizonytalanságban élni, akkor fordítsuk figyelmünket a Rare-ből kivált alkalmazottak által alapított Playtonic Games irányába, a csapat első játéka ugyanis a Banjo-Kazooie szellemi örököse lesz. Az anyagot először valószínűleg majd a Steam Early Access keretein belül láthatjuk viszont, de később más platformok sincsenek kizárva.
Feltámad az 1979-es Asteroids Az Atari mostanában leginkább azzal van elfoglalva, hogy a még meglévő néhány címéből próbáljon valami pénzt kifacsarni. Így az Alone in the Dark és a Haunted House remake-jei után most egy új változat érkezik a játéktörténelem egyik legnagyobb klasszikusából, az Asteroidsból. Az Asteroids: Outpost néven megjelenő PC-s játékban egy mélyűrbeli bányászt alakítunk, aki megpróbál túlélni egy aszteroidamezőn. A készítők nyitott világú sandbox játékként írják le csemetéjüket, melyben bányásznunk és építkeznünk kell, majd a bázisunkat megvédeni.
1 millió dolláros Call of Duty-bajnokság van készülőben Ráadásul egy olyan bajnokság, amire már a közönség is megveheti a jegyet február 17-től kezdve. Két belépőcsomag érhető el, egy 50 dollárért, egy pedig 100 dollárért, mindegyik más-más ajándékokat tartalmaz a belépőn kívül, de mindkettővel megkapjuk az Advanced Warfare-hez az új Ascendance DLC-t. Az Activision egyébként a Major League Gaminggel közösen szervezi a kiemelkedően nagy pénzjutalmú versenyt, melyre bármelyik profi játékos benevezhet.
Visszatértek a Blizzard vidám vikingjei A Blizzard klasszikus játéka, a The Lost Vikings valószínűleg sosem kap majd igazi folytatást, de ez nem jelenti azt, hogy a három jókedvű vikinget nem láthatjuk viszont. Baleog, Olaf és Erik ugyanis bekerült a Heroes of the Stormba a legfrissebb patch-csel, ami egyébként több ponton változtat a kezelőfelületen és a bolt működésén is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Freelancer
2015.02.11. 23:12
A kockát és a papírt soha, semmi nem váltja ki. Soha. Semmi. Én amikor mesélek, az npc-k dobásait hajlandó vagyok mindenféle programokkal "dobni",de a játékosokat érintőket mindig kockával dobom, mint ahogy a sajátjaimat is, ha játékos vagyok. Nincs addiktívabb dolog, mint a kocka, és a papír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. okumura
2015.02.11. 23:42
Húúú, ezzel még amigán játszottam kis koromban
Nagyon király
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Morte
2015.02.12. 00:30
Egy véleményen vagyunk Freelancerrel, az asztali szerepjáték egyik lényeges eleme a kockákkal és lapokkal való "vacakolás". Nincs az az alkalmazás, ami vissza tudná adni az érzést, amikor eldobod a kockát, és izgatottan lesed, vajon hol áll meg (s kit hogyan talál meg). Abban is van valami különleges, ahogy az évek során a karakterlap a karakterrel együtt lesz egyre viharvertebb. Persze nem vagyok a modern eszközök ellen (főként, amikor eszembe jut, hogy szegény mesélőnk mindig egy könyvtárnyi szabálykönyvet cipelve közlekedett egy hatalmas bőrönddel), de vannak dolgok, amik egyszerűen hozzátartoznak a műfajhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Korb_Zolta...
2015.02.12. 01:41
Dobokocka bluetooth vagy egyéb kapcsolattal, vagy a dobófelület ahova dobni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shadowguar...
2015.02.12. 05:40
Egen, visszatértek a vikingek és a sok hülye a skinnel együtt vidáman veszi őket 13 euróért... -.-" Tegnap 9 meccset mentem, abból hétben voltak ott a pizsamás skinben ezek az izék... Hihetetlen mekkora üzletet csinált ebből a blizzard. És ez még csak egy (részben) fizetős béta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. SirDragon
2015.02.12. 08:37
Húúú ez de gáz. Gyakorlatilag egy izgalmas partyt teljesen tropára vág, hogy még itt is mindenkinek a saját telefonját kelljen piszkálni, és úgy mutogatni egymásnak az eredményeket. Eredmények gombnyomásra.
A játékhoz hozzá tartozik, hogy mindenkinek van szerencsekockája, vagy speciális dobótechnikája, vagy épp az egész party figyeli a pörgő kockákat. S milyen kínszenvedés lehet egy ekkora telón gombokat nyomogatva feljegyezni a karakterlapon a változásokat...

Nem, a szerepjáték maradjon inkább papíron és kockán, kényelmesebb, stílusosabb, és sokkal hangulathoz illőbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2015.02.12. 09:17
Ez ugyanaz a David Cameron aki gyakorlatilag betiltaná a neten a titkosítást? Bitch please!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. junpet
2015.02.12. 12:00
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mistycica
2015.02.13. 13:51
Én személy szerint nagy támogatója vagyok a kockamentes RPGknek, ahol már nem a DnD-szerű taktikai játékot, hanem valóban egy gyors, pörgős /szerep/játékot veszünk elő - kifejezetten rühellem a túlbonyolított rendszereket vagy a fél óra vacakolást a matekkal, ahelyett hogy a karakter cselekedeteit helyeznénk rivaldafénybe.
Ha mind eljuttok két kattintással tovább, kiderül hogy a ROLE egy rendszervázlat, nyomtatható verzió is létezik
Szerintem túlságosan lekopaszított, de el tudom képzelni hogy egy új hullámnak bejön mint első rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!