iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.03.03.

Dátum | 2015. 03. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Egy csipetnyi Warhammer: End Times - Vermintide Tényleg csak egy csipetnyi játékmenetet kaptunk az új multiplayer-aréna-FPS-ből, a Vermintide-ből.
Batman: Arkham Underworld - új játék iOS-re Egyelőre csak iPhone-ra és iPadre jelentették be az egyébként rendkívül szórakoztatónak hangzó Batman: Arkham Underworldöt. A játékban a gonoszok oldalán vagyunk, akikkel ki kell építenünk a bázisunkat, fel kell vennünk keménylegényeket, és meg kell nyernünk magunk mellé olyan arcokat, mint Riddler, Harley Quinn vagy Killer Croc. Ha elég erősnek érezzük magunkat, akkor akár magának Batmannek is nekimehetünk. A játék bétájára már lehet jelentkezni.
Április 1-jén jön a Sunset Overdrive utolsó DLC-je És ez nem vicc, még annak ellenére sem, hogy amúgy a DLC a rendkívül humoros Sunset Overdrive: Dawn of the Rise of the Fallen Machines névre hallgat. Egy teljesen új, sci-fi területet járhatunk be, mindenféle robotikus ellenféllel megküzdve, és ha tippelnünk kéne, akkor jó néhány sci-fi filmes utalásba is beleütközhetünk majd - elvégre már a címe is az. Ezzel párhuzamosan a Microsoft megvágta a fehér színű, Sunset Overdrive-val egybecsomagolt Xbox One árát, így érdemes figyelni a boltokat, hátha ez begyűrűzik hozzánk is.
Ezek a játékok készülnek Unreal Engine-nel Most, hogy ingyenessé vált az Unreal Engine 4, minden korábbinál több új játék épülhet rá. Az Epic igyekszik is kihangsúlyozni, hogy milyen változatos műfajú és kinézetű anyagok épültek eddig a motorral, és milyen játékok érkeznek a közeli jövőben. És ugyan eddig leginkább kisebb, független címek jelentek meg erre a motorra építkezve, hamarosan jönnek az AAA-kategóriás darabok is, hiszen a Microsoft Studios szinte összes új játéka erre épít - kezdve a sort a Fable Legendsszel.
Dead or Alive 5 - kitiltják a túl szexi ruhákat a versenyekről A Dead or Alive-sorozat egyik legnagyobb vonzereje mindig is az volt, hogy elég lengén öltözött lányok püfölték egymást. Egyben ez határozta meg a játék imázsát is, ami sajnos számos kritikus hangnak engedett teret, hiszen sokan úgy tartják, hogy felesleges és röhejesen túlszexualizálja a nőket. A Dead or Alive 5: Last Round megjelenésével újra beindult a kompetitív élet a játék körül, szerveződnek a hivatalos profi versenyek, melyekre azonban a túlságosan szexi öltözetű ruhákat már nem engedik majd be. A szervezők indoklása szerint csak így lehet javítani a Dead or Alive megítélésén, és levenni róla a stigmát. Az intézkedés természetesen komoly indulatokat váltott ki a legtöbb rajongóból és játékosból, főleg, hogy egyébként csak a túl lenge női ruhákat bannolják, miközben a férfi karaktereken is láthatóak néha nem éppen illendő öltözékek.
Feltámadhat a Star Wars 1313? Mióta az Uncharted kreatív igazgatója, Amy Hennig az Electronic Artshoz igazolt, hogy egy Star Wars-játékon dolgozzon, mindenki találgat ezzel, hogy mi lehet az. Hennig azt korábban már tagadta, hogy egy Han Solóval és Boba Fettel készülő nyitott világú akciójátékon dolgozna, de ennek ellenére most a GameInformer azt tudta meg a saját forrásától, hogy valószínűleg mégis a Star Wars 1313-ról van szó. A Star Wars 1313-at eredetileg 2012-ben jelentették be és tavaly lőtték le a fejlesztését, mikor a Disney kivásárolta a LucasFilmet. Annyit tudtunk meg akkor a játékról, hogy egy viszonylag nyitott világgal rendelkező anyag lett volna, amiben ténylegesen Boba Fett lett volna a főszereplő. A helyszínnek Coruscant 1313-as szintjét lőtték be a fejlesztők, ami egy bűnözőktől hemzsegő hely. Bármekkora modokat készíthetünk a Skyrimhez A Skyrim Creation Kit új, 1.9.33-as frissítésével többé nem vagyunk maximum 100MB-ra korlátozva. Úgyhogy eljött a korlátlan méretű Skyrim modok ideje a Steam Workshopon! Öt új játék került fel a PlayStation Now felhozatalába Ugyan Európában még vélhetően messze van a start, azért ne feledkezzünk meg arról, hogy az Egyesült Államokban már szépen működik a Sony játékstreamelős szolgáltatása, a PlayStation Now. Az elérhető játékok köre márciusban öt címmel bővült, ezek az Infamous 2, a Twisted Metal, az R-Type Dimensions, az Alone in the Dark: Inferno és az Operation Flashpoint: Red River. A szolgáltatás jelenleg havi 20 dollárba kerül, de 45 dollárért lehet venni három hónapos előfizetést is. Az előfizetéssel korlátlanul játszhatunk, ám csak PS4-en elérhető, ha viszont beérjük azzal, hogy egyesével béreljük ki a játékokat, akkor működik PS3-on, PSVitán és PSVita TV-n is.
Dátumot kapott a PS4-es Final Fantasy X/X-2 HD Remaster A PS3-ra és PSVitára korábban már megjelent felújítás május 15-én érkezik PS4-re. A PS4-es verzió elvileg látni fogja a PS3-on és PSVitán mentett állásainkat, továbbá támogatja a Remote Playt, illetve bármikor válthatunk menet közben az eredeti és az új soundtrack között. Multiplayer is lesz az Amplitude-ban Az Amplitude az a játék, ami tulajdonképpen a Guitar Hero és a Rock Band elődjének tekinthető, de a Harmonix egészen mostanáig nem tudta befejezni. Nos, a fejlesztés a Kickstarternek köszönhetően teljes erővel megy, és most kaptunk is egy új előzetest, valamint megtudtuk, hogy a játékban lesz multiplayer. Ebben a készítők ígérete szerint a veteránok és az újoncok nyugodtan játszhatnak egymás ellen anélkül, hogy csúnya mészárszék lenne a végeredmény.
Támogatni fogja a Mantle-t a Battlefield Hardline Mivel még a legutolsó PC-s bétában sem volt benne az AMD Mantle-támogatás, és mivel mostanában amúgy is a DirectX 12 és az új Vulkan a menő, sokan megkérdőjelezték, hogy támogatni fogja-e egyáltalán az új Battlefield az AMD API-ját. Nos, a jó hír, hogy igen. A rossz hír viszont az, hogy egyelőre arról nem beszéltek a fejlesztők, hogy a megjelenés napjától elérhető lesz, vagy majd csak később teszik be. Még életben van a Bombshell Emlékeztek arra, hogy a (ma már sajnos rendkívül rossz hírnevű) 3D Realms bejelentett egy izometrikus akció-RPG-t Bombshell néven? Ez még valamikor tavaly történt, és a fejlesztés vélhetően a Duke Nukem Forever tempójában halad, mert most jutottak el odáig, hogy végre tudnak belőle mutatni egy kis játékmenetet. A játékban Shelly “Bombshell” Harrisont alakítjuk, aki egy bombaszakértőből lett zsoldos, amúgy pedig az egyik karja mechanikus. Küldetése, hogy kiszabadítsa az elnököt és megmentse a Földet az idegenektől. A mechanikus kezet különböző módon konfigurálhatjuk majd, és számíthatunk komolyabb karakterfejlesztésre is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. jedi
2015.03.04. 06:36
az a Unreál mix, nem egy xar kétésfélperc volt no !!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. BReal
2015.03.04. 10:55
Nagyon szimpatikus, amit az UE4 engine-nel csinált az Epic, emellett jön új UT is (thumbs up), holott úgy volt, hogy ők nem fognak kiadni, ráadásul nem 1 tetszetős játék készül már most az engine-nel (megcáfolva azt az illetőt, aki ezt múltkor az UE4 ingyenessé tételekor cáfolta).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Cavalli87
2015.03.04. 10:56
A DOA-s hírhez csak annyit: köszönjünk Anita Sarkeesian, hogy szomorodnál meg! Tuti, hogy benne van a keze ebben is, ha nem is közvetlenül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Caval...
2015.03.04. 12:24
Versenyszerűen űzöd a DoA-t? wow ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Cavalli87 Asagr...
2015.03.04. 13:23
Épp most akartam nekiállni, de így már semmi értelme! Maradok annál, hogy megpróbálom felvenni a versenyt a kivételes kritikai érzékeddel! (nemám besérülsz! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Caval...
2015.03.04. 13:27
Csak azért kérdeztem, mert kizárólag versenyen cenzúrázzák a karikat, így teljesen értelmetlen felháborodni a cenzúrán ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cavalli87 Asagr...
2015.03.04. 13:52
Én csak párhuzamot véltem felfedezni a között, hogy a kisasszony sokat rinyál mostanában, és a között, hogy kitiltják a lenge öltözékű hölgyeket a versenyekből. Ha ilyen irányba indul a trend, azzal nincs semmi probléma, mert a piac reagálni fog rá, amire pedig a kiadó fog reagálni, viszont az, hogy egy eleve erre épülő játékot ilyen módon diszkriminálnak, az nem túl jó szerintem. Ami jó, az maradjon jó, és piszkálják azt, ami még készülőben van. Értsünk egyet abban, hogy a dús kebleket, és kerek fenekeket mindenki szereti, még, ha csak rajzolva is vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim Caval...
2015.03.04. 14:14
Értsünk egyet abban is, hogy nyilvánosság előtt az ilyen tartalom közszeméremsértő, otthon meg mindenki azt csinál, amit akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cavalli87 Asagr...
2015.03.04. 14:27
Ne legyél már ilyen prűd! Az nem közszeméremsértés, hogy falatnyi fehérneműben pózolnak a modellek az óriásplakátokon városszerte... Ha megőszülök, akkor is találok valamit, amiben egyet értünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Caval...
2015.03.04. 14:34
A verseny nyilvános, jobbára közvetítés is készül közben. Ilyenkor törekedni kell arra, hogy korhatármentes legyen a tartalom. Ezért lesz cenzúra versenyen, és ezért nem lesz cenzúra nálad otthon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Cavalli87 Asagr...
2015.03.04. 14:40
Miért is kellene korhatármentesnek lennie? A 10 évesek lennének a célközönség? Ennek a játéknak a rajongói miért is imádják? Mit nyújt a tenyérnyi textileken kívül ez a program a versenytársakhoz képest? De tudod mit? Legyen igazad, de csak mert imádom, hogy minden fogást találsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Caval...
2015.03.04. 15:10
Én megértem miért született a döntés és egyetértek vele, te pedig nem, ilyen egyszerű a helyzet.

Majd ha az otthoni tartalmat cenzúrázzák megyek veled tüntetni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!