iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.03.06.

Dátum | 2015. 03. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Free-to-play lesz a következő Magic kártyajáték Magic Duels: Origins néven érkezik a Hearthstone: Heroes of Warcraft lehetséges ellenfele még idén. A PC-s, Xbox One-os és iPad-es verzió még júlisban megjelenik, a PS4-es változat pedig pár hónappal később jön. Az egész felépítése nagyon hasonlít a Hearthstone-ra, de a készítők ígérete szerint lesz egy beépített útmutató, aminek segítségével hatékonyabban rakhatjuk majd össze a paklinkat, és most először lesznek játszhatóak a Planeswalker kártyák.
Johnny Cage és Kenshi is benne lesz a Mortal Kombat X-ben A készítők már nem bírták tovább a rajongók állandó kérdéseit, így idő előtt elárulták: Johnny Cage és Kenshi is benne lesz az új Mortal Kombatban. Ne felejtsük el, hogy igazi újgenerációs játék lesz ez, ugyanis Johnny lánya, Cassie Cage is ott lesz a harcosok között. Mindezt egyébként a játék egyik producere, Adam Urbano mondta el egy videóban, amit azóta eltávolítottak YouTube-ról, és aminek minden másolatát törölteti a Warner Bros. Nem kell Xbox Live Gold a Windows 10-es multiplayerhez Az nagyon szép és nagyon jó, hogy a Microsoft elhozza az Xbox Live szolgáltatásait a Windows 10-re, de felmerül a kérdés: vajon ott is kell majd előfizetés? Nos, Major Nelson az Xbox Live csapatából megerősítette, hogy nem. Ez tehát azt jelenti, hogy a keresztplatformos multiplayert is kiélvezhetjük PC-n külön előfizetés nélkül. VR-es Half-Life 3 jöhet? "Nem mondjuk, hogy nem, de egyelőre nem tudjuk pontosan" - reagált a Valve egyik programozója, Jeep Barnett arra a kérdésre, hogy a Half-Life 3 kifejezetten VR-os játék lesz-e. Az úriember szerint a Valve igazából minden címét el akarja készíteni VR-ra, de erre egész egyszerűen nincs idejük, így alaposan át kell gondolniuk, hogy mihez is kezdenek. Barnett egyébként bevallotta, hogy házon belül már összeraktak egy-két prototípust arra, hogyan is működhetne egy esetleges Half-Life 3 a virtuális valóságban - továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy a Valve készített egy Aperture Sience demót, amivel a Source Engine 2 és a VR képességeit mutatták be, így tehát egy Portal 3 sincs kizárva. Előzetesen a Resident Evil Revelations 2 - Episode 3 Igen, már a harmadik hétnél tartunk, úgyhogy mindjárt itt van a Resident Evil Revelations 2 harmadik epizódja. Ez egyébként 5,99 dollárt kóstál majd, de továbbra is érdemesebb lehet megvárni az összes részt tartalmazó csomagot 24,99-ért.
Miért volt ilyen nehézkes a Diablo 3 startja? Ha még emlékeztek, a Diablo 3 nagyon döcögősen indult. A játékhoz kötelező az online kapcsolat, azonban a szerverek hamar túltelítődtek, és a kliens folyamatosan hibákat dobált emiatt. Miért történt ez? Nos, egész egyszerűen azért, mert jóval hamarabb adtak el jóval többet a játékból, mint azt gondolták. Vicces módon a Blizzard értékesítési csapata azt jósolta, hogy 6,666 millió darabot adnak el az első évben, végül azonban pár nap alatt átlépték ezt a számot. Ilyen szintű sikerre messze nem számított a stúdió, ezért történhetett meg, hogy az online infrastruktúra nem állt készen a játékosok fogadására. Mad Max - fontos a történet A játékot készítő Avalanche teljesen eltökélt abban, hogy a Mad Max karaktereit és történetét megfelelően integrálja a játékba. Frank Rooke és John Fuller szerint ez nem egyszerű feladat egy nyitott világú anyag esetében, de megteszik, ami tőlük telik. Továbbá egy nagyon komoly, fizikai alapú autós harcrendszert is implementálnak.
Nem olyan szigorú az id@XBOX, mint korábban Amikor a Microsoft elindította az indie fejlesztőknek szánt programját, a kezdeményezést sok kritika érte amiatt, hogy a cég kikötötte: az id@XBOX keretein belül megjelent játékoknak vagy párhuzamosan kell megjelenniük minden platformon, vagy Xboxon először. Ha azonban valaki előbb PS4-en szeretné kiadni a játékát, az már nehézségekbe ütközött. Ezzel együtt a Microsofthoz lehetett benyújtani kérelmet, és azt a vállalat eseti alapon elbírálta, így lehetett kivételt nyerni a szabályok alól, de sokak szerint ez az egész nagyon problémás. Most Chris Carla, az id@XBOX vezetője elmondta, ez az egész közel sem olyan komoly, mint ahogy elsőre hangzik. A Microsofttal továbbra is lehet közvetlenül beszélni, és egyéni elbírálást kérni, továbbá semmi nem akadályozza a független fejlesztőket abban, hogy később jelentessék meg Xboxra a játékaikat, csak ebben az esetben valami extra tartalmat kér tőlük a Microsoft. Így került például a Shovel Knightba a Battletoads.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. predike07
2015.03.06. 21:36
Jó reklám a VR-nek.Tudják,hogy a half life 3 játékot csak egy világ várja így a neve mögé bujtatva népszerüsitik a VR-t .Nekem így jött le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kerty
2015.03.06. 22:05
Johnny Cage már nem volt akkora hír, benne volt a képregénybe. Ahogy Sonya is (azóta már screenshottal is bizonyítva ^^) De nemhivatalosan már elhintettek jópár be nem jelentett karaktert.

Mindenesetre már nagyon várjuk!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. predike07
2015.03.06. 22:43
A wolfenstein esetében a nagy gépigény volt a taszító.Sok fele panaszkodtak rá.Nem jó motort tettek alá.Amúgy szerintem nagyon jó kis játék és egy megfelelő vas alatt szépen muzsikál és hozza amit hoznia kell.
A cod meg a bf sajnos nagyon rossz irányba vitte el a játékipart az igaz.
De ugyan ugy ez VR is ezt teszi.Akkor sírok a nevetéstől majdnem mikor egy-egy fórumban olvasom,hogy nem jó játék nem támogatja a VR-t meg 3D -s bizbazt.Nem hozza a szintet,stb. Csak nézek és legyintek közbe mormogom magamban,hogy te se játszottál még igazi játékkal.
Na de kinek mi.Haladni kel a korral.Én ugy is kiöregedtem ebből.Engem valahogy nem tud meghatni a VR meg a többi sz@rság. Ideje másra koncentrálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim
2015.03.06. 22:44
Engem se túlzottan érdekel, és már elmúltam párszor 8, mikor a HL2 megjelent. Aztán elmúlt több mint 10 év, mára már más célcsoportnak kell kiadni, nem a régi HL rajongóknak ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2015.03.07. 09:53
Szerimtem se fogyna a HL3 nagy számban. Csak a vicc miatt emlegetik, de igazán senkit se érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. i2k010
2015.03.07. 19:17
Már én is teszek magasról a Half-Life 3-ra.
Sajnos, elmúltam 5x8 is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iponpeter Kerty
2015.03.09. 10:21
Kenshi se akkora meglepetés, hiszed a Web sorozat és a képregény egyik alap karaktere volt.
Mint ahogy az már világossá vált benne lesz még Sonya, Jax, valószínűsíthetően még pár karakter érkezik is hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!