iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.03.10.

Dátum | 2015. 03. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Először mozog CliffyB új játéka Tudjuk, hogy Cliff Bleszinski új stúdiója, a Boss Key Productions egy aréna-FPS-en dolgozik, ami free-to-play lesz, és a Nexon adja ki. Most pedig már azt is tudjuk, hogy Cliff a technológiáért visszament előző munkaadójához, az Epic Gameshez. A lenti előzetesből kiderül ugyanis, hogy a Project Bluestreak néven fejlesztett játék az Unreal Engine 4-en fut. Akciót egyelőre nem láthatunk sajnos, de a pálya jól néz ki.
15 évnyi Total War, egy kis Warhammer-meglepetéssel Szinte belegondolni is félelmetes, hogy tizenöt éves a Total War-sorozat. Ez alatt összesen 11 játék jelent meg, 2000 évnyi történelmet felölelve. Egyébként havonta 1 millióan játszanak valamilyen Total War-játékkal, átlagosan 104 órát belerakva egy részbe. A franchise jövője pedig fényesebbnek tűnik, mint valaha: jön a mobilos Total War Battles: Kingdom, a 10vs10-es multiplayerre építő Total War: ARENA, és persze a Total War: Warhammer, amit most meg is villantottak a készítők 2:34 környékén - bár inkább hang formájában.
Ilyen a DmC: Definitive Edition első fél órája Csodás 1080p/60fps-sel tekinthetjük meg a felújított DmC első 30 percét. Ha a bevezető videót nem szeretnéd előre lelőni magadnak, akkor pörgess a 10. perchez, onnan kezdődik a tényleges akció.
Megjelent a The Evil Within első DLC-je Épp időben - mondhatnánk, így 5 hónappal az alapjáték megjelenését követően. A második DLC egyébként ennek a történetét folytatja majd, ám szerencsére arra már nem kell majd sokat várnunk, a készítők ígérete szerint ugyanis még a tavasszal megjelenik. Három év alatt építették újjá a Halo legendás pályáját Az első Halo-játék egyik legjobb (és így az FPS-ek történelmének egyik legjobb) pályája a The Silent Cartographer, nehéz tehát belegondolni, hogy mégis miként lehetne jobbá tenni. Néhány lelkes moddernek azonban voltak ötletei, és ezeket az ötleteket három év alatt sikerült is megvalósítani. Új mechanizmusokat tettek a játékba (például a Halo 2-ben bevezetett járműlopásos mozzanatot), új fegyvereket tettek le, megváltoztatták az ellenség pozícióját és még alternatív útvonalakat is létrehoztak.
Ismerős a zene az új Game of Thrones-előzetes alatt? Tegnap az Apple sajtókonferenciáján az HBO vezérigazgatója is színpadra lépett, és meglepett bennünket egy új előzetessel a Game of Thronesból. Ez még alapvetően nem lenne túl érdekes, de ha ismerős volt a trailer alatt szóló muzsika, az nem véletlen, ugyanis az Assassin’s Creed Unity soundtrackjéről származott. A szám címe: Rather Death Than Slavery.
Új AAA-kategóriás játékon dolgozik a The Creative Assembly Azon belül is az Alien: Isolationért felelős csapat, akik most aktívan keresnek munkaerőt egy új, csúcskategóriás PS4/Xbox One/PC játék elkészítéséhez. Az állásajánlatok között szerepel multiplayer/online programozó is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a SEGA zöld utat adott-e az Alien folytatásának, vagy valami teljesen másról van szó. Maga az Alien: Isolation egyébként közepesen sikeres: csak három hónappal a megjelenése után tudta átlépni az 1 millió eladott példányszámot, azóta pedig megközelítette már a 2 milliót is. Szagok is kellenek az igazi virtuális valósághoz A virtuális valóság azt ígéri, hogy teljesen berak téged a játék világába, és korábban soha nem látott módon varázsol el. Ahogy azonban a mozikban sem volt elég a 3D, úgy látszik, a játékoknál sem lesz elég egyszerűen a teljesen 3D-s virtuális valóság látványa, szükségünk van szagokra is. Legalábbis a FeelReal nevű cég szerint, akik egy kiegészítőn dolgoznak az Oculus Rifthez. A cuccot az archoz kell tenni, és jelenleg hét különböző illatot tud előállítani, meleg-hideg levegőt fújni, valamint párát előállítani.
Interaktív előzetest kapott a Bloodborne A játék hivatalos oldalán játszhatjuk végig az interaktív előzetest. Azaz pontosabban játszhatnánk, mert egészen eddig nem sikerült rendesen elindítanom. Vélhetően nagy terhelés alatt áll a rendszer, vagy valamit elrontottak a srácok, mindenesetre érdemes lehet később ránézni. Új játékon dolgoznak a Prey 2 fejlesztői Csak sajnos nem olyanon, amire számítottunk. A Human Head Studios új címe ugyanis egy mobilos platformokra készülő horrorjáték, Lost Within címmel. Az Amazon Game Studios adja ki, így az Amazon készülékeire jelenig meg, valamint iOS-re. A készítők egyébként egy abszolút prémium kategóriás mobiljátékként írják le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Kerty
2015.03.10. 23:14
Szép munka ez a továbbgondolt Silent Cartographer, de szerintem azért lett kultikus mert olyan volt amilyen. Brute-ok meg mindenféle fura fegyverek és épületek nélkül. Megvolt a feelingje a földalatti hunter összecsapásnak, a láthatatlan elitek rajtaütésének.... Jézusom mennyit játszottam azon a pályán. Emlékszem Legendary szinten csak úgy tudtam leverni az ajtót őrző arany elitet, hogy a Warthog terepjárót begyömöszöltem a szűk folyosóba és elcsaptam DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2015.03.11. 00:34
VR szemüveg ... maszk ... a jövő gamere úgy tűnik valahogy így fog kinézni:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987
2015.03.11. 09:04
A GoT-os hír utáni szagos VR sisakhoz csatolt képen azt olvastam, hogy hodor generátor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.11. 09:30
És olyan nyaka lesz mint egy f1 pilótának a sok fejére aggatott sallangtól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Atesz1987
2015.03.11. 11:39
Na szagokat hagyjuk... szerintem senki nem akar egy szagos zombis játékkal játszani. Arról nem is beszélve, hogy a 4DX-es vetítésen nem tudtuk megkülönböztetni a füst, meg a rózsa szagát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. codex
2015.03.11. 16:11
Engem nagyon kíváncsivá tett ez a Cliffy B.-féle aréna shooter. Quake3-on, és UT99-en nőttem fel, aztán jött a többi. Remélem valami nagyon ütőset hoznak ki belőle. Ha jól sikerül, méltó kihívója lehet az új Unreal Tournament-nek, és talán újra beindulnak az aréna shooter-ek, talán még új Quake is jön. Jó lenne ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester m76
2015.03.11. 16:24
Inkább egy headbangelős metálarc nyakával fog rendelkezni. Mint pl ez:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!