iPon Hírek

Aprók nagyban - 2015.03.11.

Dátum | 2015. 03. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Újra késik a Project CARS Szinte nekem nincs arcom leírni, hogy újra késik a játék, bár igazából ezen a ponton már meg sem kéne lepődnünk, hiszen az előtte lévő három alkalommal is biztosra mondták, hogy nem lesz több csúszás. Vegyük végig: a játékot eredetileg 2014 novemberében tervezték kiadni, majd ezt elcsúsztatták 2015 márciusára, "végül" pedig április 2-re. Az új megjelenési dátum "valamikor május közepe", pontos napot tehát nem tudunk. A Slightly Mad Studios szerint a játék 99,9%-ban készen van, csak néhány olyan apróbb hiba maradt még benne, melyek kijavítása bonyolultabb, mint azt előre gondolták volna, és mindenképpen tökéletes termékkel szeretnének előállni. Valószínűleg már ők is kellemetlenül érzik magukat, így különböző ingyenesen tartalmakat adnak majd a vásárlóknak. Sid Meier’s Starships - az alapok Mivel holnap jelenik meg a Sid Meier’s Starships, nem árt átrágni magunkat gyorsan az alapokon. Szerencsére ebben pont segítségünkre lesz a 2K Games által kiadott új videó. A 4X stratégiai játék egyébként iPadre, Macre és PC-re jön ki.
Szeptemberben megszűnik a PlayStation Mobile A Sony már tavaly bejelentette, hogy az újabb androidos eszközökön nem teszi elérhetővé a PlayStation Mobile szolgáltatást. Most pedig azt is megtudtuk, hogy idén véglegesen meg is szűnik az egész. Júliustól kezdve nem kerül fel új vagy fizetős tartalom a rendszerbe, szeptember 10-től pedig már a korábban megvett tartalmainkat sem fogjuk tudni újra letölteni. Ettől függetlenül a már megvásárolt cuccainkat elérhetjük szeptember 10 után is, ehhez a PlayStation fórumon található utasításokat kell követnünk. Frissült a Windows 10-es Xbox-alkalmazás Szépen fejlődik a Windows 10 és az Xbox Live-ökoszisztéma összekapcsolására elkészített alkalmazás a Windows 10 tesztelői változatából. Az app most kapta meg a 3.3-as frissítést, melynek nyomán végre tud kapcsolódni az Xbox One konzolhoz, bekerült a játékfelvételre szolgáló GameDVR, valamint már támogatja a riasztásokat és az Achievementeket.
YouTube-ra is felkerült a PlayStation új sorozatának első része Elindult a PlayStation saját gyártású sorozata, a Powers, amit minden PlayStation Plus-előfizető megtekinthet - az első három epizód már fel is került a rendszerbe. Ezzel párhuzamosan az első rész teljes egészében felkerült YouTube-ra is, azonban a mi régiónkban nem nézhető meg. NES-en is futtathatóvá vált a Netflix Ugyan a Nintendo 30 éves konzolja, a NES vélhetően nem célplatformja a Netflixnek, ez nem akadályozott meg a cégen belül néhány kalandra vágyó mérnököt abban, hogy ne próbálják meg futtatni a szolgáltatás kliensét a klasszikus masinán. Mindezt egyébként a Netflix Hack Day keretein belül csinálták meg - ez egy olyan esemény a cégen belül, ahol a munkatársakat mindenféle olyan dologra buzdítják, amit egyébként nem csinálnának a rendes munkájuk keretein belül.
Nem jut a 3D-s tévék sorsára a VR Legalábbis Tim Sweeney, az Epic vezetője és az Unreal Engine fő programozója ezen a véleményen van. Szerinte a 3D-s képernyőkkel az a baj, hogy ha nem tökéletes pozícióból nézed, és nem tökéletes hozzá a tartalom is, akkor az agyban olyan folyamatok játszódnak le, amik miatt úgy érezzük, hogy valódinak kellene lennie annak amit látunk, de mégsem az. "Ezzel szemben a VR esetében mindig tökéletes pozícióban vagy. Minden pontosan be van állítva a szemeidre, szóval pontosan tudjuk fejlesztőként, hogy a játékos minden egyes képkockát megfelelően fog látni, és megfelelően fogja értelmezni az agya. Ez nem történik meg például egy hatalmas moziban, ahol különböző pozíciókban ülnek az emberek" - nyilatkozta Sweeney a GameInformernek. Sweeney szerint az egyetlen akadálya annak, hogy a VR teljesen valóságosnak tűnjön az agy számára, az a késleltetés és a képernyő felbontása. "Ezek azonban mind a mérnöki munkától függnek, ami idővel mindenképp javulni fog. Úgy gondolom, hogy tíz év múlva odáig fognak fejlődni a hardverek és a szoftverfejlesztési technikák, hogy a VR megkülönböztethetetlen lesz a valóságtól". Járművekkel és arénával bővül a Dying Light A Techlandnak komoly tervei vannak a legújabb sikerjátékának bővítésére. Erről a stúdió egy kisebb videóban beszélt, mellyel gyakorlatilag megköszönik a vásárlóknak a támogatást. Az biztos, hogy érkeznek járművek a játékba, de íjak, valamint egyfajta aréna mód is, és vélhetően egy új helyszín.
Csak a kiadón múlik a Remember Me 2 A Dontnod elmondta, a Remember Me folytatásának története meg van írva, és kizárólag a Capcomon múlik, hogy zöld utat ad-e a játék elkészítésének. Nem ez az egyetlen előremutató projektje a stúdiónak: már a Life is Strange második évadáról is elkezdtek ötletelni, pedig még az első sem fejeződött be. "Teljes mértékben szeretnénk elkészíteni a Remember Me 2-t. A történet készen áll. Tudjuk, hogy mit kell hozzáadnunk a recepthez, és tudjuk, hogy mit kell kijavítanunk az első részből. Gyakorlatilag készen áll arra, hogy megcsináljuk" - mondta Jean-Maxime Moris, a stúdió kreatív igazgatója. Persze azt ő is megjegyezte, hogy jelenleg a csapat szinte teljesen a Life is Strange-re koncentrál, és szeretnénk, ha ez a sorozat öt epizód után is folytatódhatna.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. nedcoleman
2015.03.12. 00:12
A Dying Lightból de jó lenne ha végre kivennék azt a béna HUD-ot... Egyébként pedig respect érte, hogy valóban foglalkoznak vele. A hard mode-on pedig dolgozzanak picit, mert szerintem eléggé bután van megoldva. Mármint látszik rajta, hogy odafigyeltek arra mit kértek a játékosok és módosították mindazt csak éppen a megvalósítás eléggé gyengus.... vagy rosszul látom?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg nedco...
2015.03.12. 08:20
Az autók nem hiszem hogy használhatóak lennének ebben a játékban. Túl sok a szűk utca, akadály, mindenfelé roncsok.
Ugyanaz a szitu mint a Dead Island városi helyszínein.
A DLC-be mindenképp új mapok is kellenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. commodore
2015.03.12. 09:25
Sid Meier’s Starships <- Hát ez meg mi?

A világűr nem sík, ti sík hülyék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!