iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.01.02.

Dátum | 2017. 01. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Bemutatkozik a Galaxy in Turmoil első pályája Ugye emlékeztek: ez az a játék, ami eredetileg a rajongók által készített Star Wars: Battlefront 3 lett volna, csak aztán megjelentek a LucasFilm ügyvédei, és most már egy önálló címként fejlesztik, leginkább orosz barátaink. Az első teljesen új pálya (bolygó), amit megmutatnak nekünk, az nem más, mint a Nak-Thi. Oké, ez jelenleg senkinek nem mondd még semmit, de alapvetően egy havas bolygó, amire azért pakoltak egy vulkánt is.
Új játékmóddal és motorral bővül a GTA Online De még mielőtt ezeket részleteznénk, érdemes megemlíteni, hogy a GTA Online téli eseménye holnap véget ér, szóval ha meg akarjátok szerezni az ingyenes tűzijáték-vető fegyvert, akkor igyekezzetek bejelentkezni minél hamarabb. Cserébe azonban érkezik egy új motorkerékpár, ami a Pegassi FCR 1000 névre hallgat, és egy új játékmód, a Vehicle Vendetta. Ez a nevének megfelelően igazi káoszt ígér, ugyanis a járműveinkkel, bombákkal, rakétákkal és hasonló finomságokkal apríthatjuk egymást, ráadásul a járgányok még át is tudnak alakulni... például tankká. Szóval beköszöntött a GTA Online-ba a Mario Kart.
Több autós játék is lekerült a Steamről Amint beköszöntött az új év, a Steam rendszeréről lekerült az F1 2013, az első GRID, valamint a Dirt 3. Ezzel párhuzamosan a GRID már nem elérhető a GoG-on sem, a másik kettő játék pedig eleve nem is volt. Pontos indokokat nem tudunk, egyedül a GoG nyilatkozott a GRID-del kapcsolatban, és a lejáró licenceket okolták az eltávolításért. Szóval feltételezhetjük, hogy a Steamen is hasonló lehet a helyzet. Természetesen amennyiben a Steam rendszerében már megvásároltuk ezeket a játékokat, úgy semmi miatt nem kell aggódnunk, továbbra is letölthetők és játszhatók. GRIP, a Full Kontakt zenéjére Úgy látszik, hogy a jelenleg early access fázisban leledző GRIP fejlesztői szeretnek előzeteseket készíteni különböző zenékre. Korábban volt már egy, ami alatt Strauss szólt, de talán a most használt Full Kontakt jobban illik a nagy tempójú, közepesen elmebeteg játékhoz. A készítők egyébként most éppen azt ígérik, hogy a végleges verzió valamikor tavasszal megjelenik majd.
Hétnapos próbaidőt kínál a Black Desert Online A Black Desert Online azon kevés MMO-k egyike, amelyik még mindig havi előfizetéssel működik. Éppen ezert lehet örömteli, hogy a Daum stúdió most bejelentette, hogy egy hét napos trial keretein belül mindenki kipróbálhatja a játékot. A próbaidőszak a játék hivatalos oldaláról érhető el. Próbáljátok meg nem mind a hét napot karaktergenerálással tölteni.
Hibátlan lesz a Prey PC-s verziója Miután az Arkane stúdió némileg befürdött a Dishonored 2 kifejezetten rossz állapotú PC-s portjával, már most igyekeznek megnyugtatni mindenkit, hogy ez nem fordulhat elő a Prey esetében. Hogy miért nem? Nos, erre Rafael Colantonio, a játék kreatív igazgatója adott két választ is. Az egyik, hogy ennél a játéknál több időt tudnak szánni a minőségellenőrzésre. A másik, hogy ezúttal a CryEngine-t használják, ami minden platformon eléggé jól optimalizált, és számos tapasztalat gyűlt össze ezzel kapcsolatban a fejlesztői közösségekben. Colantonio elmondta, hogy a Dishonored 2 esetében ugyan szintén már egy meglévő motorra építkeztek (az idTech 5-re), de annak jelentős részét átírták, és sajnos nem volt elég idejük arra, hogy alaposan leteszteljék a lehető legtöbb PC-s konfiguráción. Tattletail - egy horrorjáték, amiben a karácsonyi ajándékod ijesztget Képzeld el, hogy kaptál karácsonyra egy cuki kis plüssbábút, aki Tattletail névre hallgat. Képzeld el azt is, hogy nem tudtad kivárni, míg a Jézuska tényleg meg is hozza az ajándékot, hanem már előre kibontottad. Na, innentől aztán Tattletail játékszerévé válsz, és a házban járkálva teljesítened kell a rettenetes kis dög kéréseit, különben pórul jársz. Ráadásul nem érdemes túl nagy zajt csapni, mert felébred Mama Tattletail, akiről az a hír járja, hogy egyszer kivájta a saját gyereke szemeit.
Már a játékosok fele Windows 10-et használ A Steam legfrissebb felmérése szerint egyre jobban áll a Windows 10 szénája a játékosok között. A 32 bites és 64 bites verziók együtt már 50,35%-os részesedéssel bírnak a Steam felhasználói között, a második legnépszerűbb pedig természetesen továbbra a Windows 7. - Windows 10 64 bit: 49,10% (+0,20%) - Windows 7 64 bit: 28,60% (-0,22%) - Windows 8.1 64 bit: 8,49% (-0,10%) - Windows 7: 5,27% (-0,13%) - Windows 10: 1,25% (+0,02%) - Windows XP 32 bit: 1,15% (-0,04%) - Windows 8 64 bit: 1,15% (-0,04%) - Windows 8.1: 0,27% (0,00%) - Windows Vista 32 bit: 0,13% (-0,01%) - Windows 8: 0,10% (0,00%) - Windows Vista 64 bit: 0,06% (-0,01%) Elbaltázták a PlayStation 4 új exkluzívjairól szóló előzetest Éppen ma örömködtünk azon, hogy 2017-ben elég sok játék érkezik majd a Sony belsős stúdióitól, legalábbis az alábbi trailer szerint. Csak sajnos Shuhei Yoshida, a Sony stúdióinak vezetője közben elmondta, hogy az előzetest a PlayStation európai részlege készítette, és simán arról van szó, hogy hibáztak. Yoshida szerint a Quantic Dream által készített Detroit: Become Human és a Media Molecula-féle Dreams sem biztos, hogy megjelenik idén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Gyurkov
2017.01.03. 08:08
idTech 5 egy jó motor, "kiváló" munkát kellett végezniük hogy ilyen fossá változzon a D2 alatt. A Cryengine meg mikor volt az optimalizáltságáról híres?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Merwenus
2017.01.03. 08:24
Black Desert Online
Duplán fizetsz érte, és még azután is PAY to WIN, az igazi lehúzás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RaimiHS
2017.01.03. 09:58
Hát nem tudom, de a Cry pont nem az optimaíizásáról híres még egy MMO is fürdik vele nem hogy FPS...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Raimi...
2017.01.03. 10:04
Talán azért, mert az az MMO még alfában van, és a CryEngine natúrban egyáltalán nem alkalmas online játékmotornak. Semmi értelme játékmotort optimalizálni egy olyan játékban, ahol még a koncepciók sincsenek véglegesítve, nemhogy a megvalósításuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Beatmad
2017.01.03. 10:51
A Black Desert sosem volt előfizetéses, jelenleg 5 dollár az alap csomag és havi díj nincs, az már más kérdés hogy mennyire pay to win a mikrotranzakciókon keresztül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw
2017.01.03. 21:20
Meg jo hogy meglett ingyenesen a GRID es a Dirt 3 mielott lekerult
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!