iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.01.07.

Dátum | 2016. 01. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Fejlesztői naplón az Unravel Továbbra is az Electronic Arts egyik legígéretesebb és legkedvesebb játékának tűnik az Unravel. Az új fejlesztői napló nagyon érdekes, ugyanis megmutatja, ahogy a játék főszereplőjét, a kis kötéllényt valós körülmények között veszik fel, és tulajdonképpen ezek a környezetek köszönnek vissza a játékban is.
Dátumot kapott az Adr1ft A Microsofttól a hülyesége miatt kirúgott Adam Orth játéka kifejezetten olyan címnek tűnik, ami nagyon élvezetes lehet egy VR-headset használatával. Nem véletlen, hogy az Oculus Rift egyik legfontosabb címének tartják, és ennek megfelelően a Rifttel egyidőben jelenik meg március 28-án. Ugyanekkor válik elérhetővé a játék "sima" verziója is a Steamen, később pedig megjelenik majd PS4-re és Xbox One-ra is, de ezzel kapcsolatban még nincs pontos információnk.
Hatalmas átverés a Minecraft: Pocket Edition 2 A Minecraft "folytatása" a minap került fel az Apple App Store-ban, és az egyetlen probléma vele, hogy természetesen semmi köze a Minecrafthoz. Egy hatalmas átverés az egész, amit 4,99 dollárért árulnak, ám az App Store vásárlóira jellemző módon az értékelése elég magas, és rengetegen fizettek is érte. Hogy aztán utána csalódjanak, és visszakérjék a pénzüket. A leírás ugyan bizalomgerjesztő: elmondja, hogy a Minecraft folytatása kizárólag az Apple App Store-on jelent meg, és ez egy exkluzív lehetőség arra, hogy minél előbb lecsapjunk rá. Ha azonban tényleg le is csapunk rá, akkor egy gyorsan összedobott 2D-s játékkal szembesülünk, ahol egy szögegyszerű pályán zombik támadják Scorpion karakterét a Mortal Kombatból. Úgy tűnik, hogy a játék mögött az a Viktor Todorov áll, aki korábban is több játékkal verte már át a népet, kérdés tehát, hogy mégis mi a fenéért tehet még mindig fel alkalmazásokat a boltba?
Egyszerre jelenik meg PC-re és PS4-re a Hellblade A Ninja Theory független fejlesztésű, de AAA-kategóriás költségvetésből készülő játéka egyszerre jelenik majd meg PC-re és PS4-re. Hogy mikor, azt sajnos egyelőre nem tudjuk, de a lényeg, hogy még 2016-ban. Dying Light: The Following - központban a karakterek A készítők elmondása szerint a The Following DLC-ben némileg más hangulatra törekednek, mint alapjáték esetében. Ötletforrásként az X-aktákat és a Twin Peaks sorozatot jelölték meg, és ennek megfelelően számos új karakter is bemutatkozik majd. A kiegészítő új történeti előzetese leginkább rájuk koncentrál.
Több mint 100 játék készül PlayStation VR-ra Az Oculus Rift megdöbbentő árának bejelentése után megnyílt a lehetőség a Sony előtt, hogy még agresszívabban reklámozza saját virtuális valóságát. A PlayStation VR valószínűleg nem csak árban, de játékok tekintetében is jobb lehet majd, mint az Oculus Rift, a Sony fejese, Kaz Hirai ugyanis a CES-es elárulta, hogy több mint 200 fejlesztő dolgozik különböző címeken, és jelenleg már 100 játékról tudnak, ami készül. Novemberben még 50 játékot erősített meg a Sony, azóta tehát ez a szám megduplázódott. Egyértelmű, hogy a fejlesztők érdeklődnek a dolog iránt, és persze a Sony belsős stúdiói is minden bizonnyal minőségi címekkel állnak majd elő. Nálunk is megjelenhet a Summer Lesson A Bandai Namco a PlayStation VR bejelentését követően demózta saját játékát, amit kifejezetten a virtuális valóságra épít. Az anyag tipikusan japános, szóval a "játékmenet" jelentős részében egy csinos lányt nézünk majd, akivel elméletileg kapcsolatot kell majd kiépítenünk. A fejlesztésért egyébként a Tekken producere, a legendás Katsuhiro Harada felel, és eddig nem is gondoltunk arra, hogy Japánon kívül megjelenhet. Most azonban a kiadó levédette a címet Európában is, ami legalábbis arra utal, hogy akár eljuthat nyugatra is.
Áprilisban jöhet a Mafia 3 Ez valószínűleg nem lehet véletlen. Az Amazon, a Best Buy és a GameStop egyszerre tette fel online oldalaira a Mafia 3 megjelenési dátumot, és mindhárman április 26-ára jelölték meg a nagy napot. Azóta persze mindenhonnan lekerült a dolog, ami legalábbis gyanús. Hivatalosan csak annyit tudunk, hogy a Take-Two még idénre ígérte a megjelenést, de a tavasz ténylegesen egy jó időpontnak tűnik, így a játék elkerülheti az ünnepi szezon zsúfoltságát - igaz, most éppen a tavasz is alaposan meg lesz tömve. Kiszivárgott a Doom megjelenési dátuma is? Szintén az Amazon vétett egy hibát, aminek következtében úgy tűnik, hogy megtudtuk az új Doom megjelenési dátumát. Egészen konkrétan az Amazon France írta ki a játékot június 30-as megjelenéssel. Hogy ezt mennyire érdemes komolyan venni? Nos, a francia Amazon korábban helyesen "tippelte meg" a Rise of the Tomb Raider és a Forza Motorsport 6 megjelenését is, szóval minden okunk meg lehet rá, hogy higgyünk neki. Ha valakit érdekelne, így néz ki Ligthning a Louis Vuitton ruháiban Hogy pontosan miért kellett a Final Fantasy XIII főszereplőjét Louis Vuitton ruhákba öltöztetni, azt nem tudom, de úgy tűnik, hogy a divatcég egy kampányáról van szó, amiben különböző művészek működnek közre - most éppen a Final Fantasy egyik legendás alkotója, Tetsuya Nomura.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. gtas
2016.01.07. 23:26
My body and rig is ready for Doom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sirdani566
2016.01.08. 08:46
Nem értem, hogy miért ilyen elfogult az ipon a ps4-el szemben. Most megint, ez a VR-es dolog, hogy jött össze nektek?

"A PlayStation VR valószínűleg nem csak árban, de játékok tekintetében is jobb lehet majd, mint az Oculus Rift"

"a Sony belsős stúdiói is minden bizonnyal minőségi címekkel állnak majd elő."

Ne csináljátok már... Vagy a Sonytól kapjátok a fizetést? A kettőt nagyon össze se lehet hasonlítani. Az Oculus Rift minimum egy GTX 970-el fog működni, ráadásul már egy csomószor írták, hogy majd a v2-es verzió lesz igazán a tömeggyártásra szánva, a mostani, drága cucc még eléggé kísérleti, mint egy nagy bétateszt.
Ráadásul a ps vr-nek nincs még meg a végleges ára - egyes források szerint még drágább is lehet (http://www.forbes.com/sites/insertcoin/2016/01/07/playstation-vr-listed-for-800-on-amazon-canada-pre-order-page/).

Arról pedig nem is beszélve, hogy oculus rifthez itt a lista: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_Oculus_Rift_support
kb 200 játékot kötnek már hozzá most, aminek eléggé tetemes része AAA-s játék, sokkal pedig már játszani is lehet.
Ezzel szemben a sony bejelentett kb 40 játékot, beszél kb 100 játékról, és ezekből AAA-s kategóriájú kb 6 db. És több nem is lesz feltehetőleg, mert a sony annyira híján áll az exkuzív AAA-s játékokkal, hogy kb 1,5 évvel előre beharangozza mindegyiket (Uncharted 4, Last Horizon, Last Guardian)... Az ő játékaik már most látható, hogy eléggé leegyszerűsített arcade játékok (pl.: a crytec-es dínós játékban is nem lesz szabad mozgásterünk, hanem az egész egy ügyességi quick time event/wii-s játék keresztezés lesz), a legnagyobb részük pedig való élet/randi szimulátor. Abból már most bejelentettek vagy 25-öt, ami a 100-nak a negyede, úgy, hogy a 100-at még nem is ismerjük mindet. Ráadásul az ilyen játékok nem is nagyon jönnek európába. Szóval sony ps vr-ben már most kevesebb a lehetőség, mint PS Vitában, és azt is hagyták a csudába, miután elpasszoltak belőle 5 milliót, ezzel is az lesz... Ti meg elvakultan reklámozzátok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Rimagras sirda...
2016.01.08. 11:33
Bántja a pc masterrace ideológiádat?

A wiki lista nagyrész sima játékokat jelöl, amiket lehet majd játszani szemüveggel, de nem VR játékok. VALÓDI(!) VR játék nem sok van benne, és sok a pre-alfa és abandoned is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY Rimag...
2016.01.08. 12:29
Már megint fullba nyomod a kretént. A VR nem olyan mint a 3D filmek, hogy csak az ad olyan élményt amit 3D-ben forgattak! Itt a számítógép renderel, így az engine-ben kell átállítani hogy a megfelelő eltérésekkel hozza létre a két képet, és annyi. Nem kell az egész játékot újraírni miatta. Olyan nincs hogy valódi VR játék.

Van a listában 4 abadoned! Úristen! Most mi lesz?
De azzal a jelenleg is elérhető 86 játékkal mi van? A Sony hiába ígérget hogy fejleszt 200 játékot, ha olyan gyorsak lesznek mint a GT5-nél, vagy mint a PS4 megjelenésére ígért ingyenes Driveclub-bal, ami végül is csak egy évet késett, akkor mire kijön az a 200 játék már vége lesz a nagy VR láznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter sirda...
2016.01.08. 12:36
Mondjuk ez meg inkább egy hater hozzászólás ... a hír nem az Occulusról, hanem a Sony reakciójáról szól ... nem kellene mindig többet látni dolgokban, mint ami ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.08. 12:37
A választ a jobb felső sarokban keresd a 'Szerző' szócska után. Az Iponnál nagyon szeretik a PS4-et és sok neki az InG(y)en reklám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Solear
2016.01.08. 13:08
"kérdés tehát, hogy mégis mi a fenéért tehet még mindig fel alkalmazásokat a boltba?"

https://www.youtube.com/watch?v=IL4vWJbwmqM

Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!