iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.01.08.

Dátum | 2016. 01. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Javult a Rainbow Six Siege hit detectionje Habár a játékot nagyon szerettük, az egyik problémánk az volt vele, hogy sokszor nagyon furcsán viselkedett a hit detection, ami miatt még akkor is meghallhattunk, ha egyébként biztosak voltunk benne, hogy mi lőttük le az ellenséget. A Rainbow Six Siege új javítása ezen igyekszik segíteni, többek között azzal, hogy a Ubisoft hosszú tesztelést követően felemelte a szerverek tick rate-jét másodpercenként 60-ra. Javult a matchmaking is, azzal a célzattal, hogy a pre-made csapatokat igyekszik másik pre-made csapattal összerakni, továbbá pontosabban veszi figyelembe a különböző játékosok skilljét. Sőt, a Ubisoft reményei szerint a várakozási idők is csökkentek, főleg PC-n. Februárban jön Xbox One-ra a Neverwinter: Underdark A PC-re már novemberben megjelent kiegészítő a Rage of Demons történeti vonalat, az R.A. Salvatore által írt The Dwarven King questet, egy új hub zónát és egy új 10 fős csatát ígér többek között. Maga a kiegészítő egyébként alapjátékhoz hasonlóan ingyenes.
Idénre 1,9 milliós eladást várnak a PlayStation VR-tól Most, hogy az Oculus Rift hivatalosan is elég drága lett, az elemzőcégek szerint mennyiség tekintetében a PlayStation VR lehet az év befutója. A SuperData Research beszámolója szerint a Sony virtuális valósága 400 és 600 dollár közötti árral érkezik majd (vélhetően csomagtól függően), és 2016-ra legalább 1,9 milliót fognak belőle eladni. A SuperData Research szerint egyértelmű, hogy több nagy cég is dominálni szeretné a VR-os piacot, ehhez azonban először is közönséget kell kiépíteniük, hogy a platformok vonzóak legyenek a külsős kiadók számára is. Éppen ezért az elemzőcég szerint könnyen lehet, hogy a Sony áron alul fogja adni az eszközt, ugyanis a különböző kutatások azt támasztják alá, hogy még az újdonságra éhes hardcore gamerek többsége sem hajlandó sokkal több pénzt kiadni erre 300 dollárnál. Egy órán át mozog a Far Cry Primal És ebben nem csak az a lényeg, hogy játékmenetet látunk, hanem az is, hogy a fejlesztők kommentálnak közben, és bemutatják a Far Cry Primal legfontosabb lehetőségeit és újdonságait.
Közel a befejezéshez a Quantum Break A Remedy közölte, hogy a többször elhalasztott Quantum Break már nagyon közel jár ahhoz, hogy végre befejezzék rajta a munkát. Ez persze nem meglepő, hiszen áprilisban meg kell jelennie, de legalább az megerősíteni látszik azt, hogy nem fogják újra eltolni. A négy darab 22 perces sorozatrészt is tartalmazó anyag április 5-én jelenik meg Xbox One-ra, de a Microsoft nem zárta, hogy később esetleg jöhet belőle PC-s verzió, mint ahogy megtörtént ez az Alan Wake esetében is. Megdobta a Mad Catz-perifériák eladásait a virtuális valóság A Mad Catz, és a tulajdonában álló HOTAS és a Saitek rekord bevételekről számol be az utóbbi időben, ugyanis jelentősen megnőtt a kereslet a különböző repülős irányítókra. Valójában a cég tavaly ilyenekből adta el a legtöbbet, és Alex Verrey, a Mad Catz PR-es vezetője szerint ez egyértelműen a virtuális valóság terjedésének tudható be - és persze az Elite Dangerous és Star Citizen játékoknak. Az Elite Dangerousbe eleve beépítették a készítők az X-52-es perifériát, így annak pontos mását látjuk viszont a játékon belül. Idén pedig a cég egy külön irányítót készít majd a Star Citizenhez is. Battlefield: Hardline - akcióban a Getaway DLC Amiben négy új pályát kapunk (Pacific Highway, Double Cross, Train Dodge és Diversion), valamint bejön a Capture the Flag játékmód. Számíthatunk ezen kívül új fegyverekre, eszközökre, járművekre, és más apróságokra is.
Frissítést kapott az Xbox One A novemberi New Xbox One frissítés óta a Microsoft leginkább csak foltozgatja és optimalizálja a rendszert, új lehetőségek nem kerültek be. Nincs ez másként most sem: Major Nelson csak annyit közölt, hogy az új patch a háttérben tevékenykedik, és néhány hibát orvosol. Elhagyta a Valve-ot a Half-Life írója Az úriember 1997-ben csatlakozott a Valve-hoz, és egyedüli íróként van feltüntetve mind a Half-Life első, mind pedig a második részén, az epizódoknak pedig társírója volt. Marc Laidlaw közel 18 év után hagyja ott a stúdiót. Elmondása szerint már akkor is viszonylag idős volt a Valve többi dolgozójához képest, azonban akik akkor "öregnek" hívták most már annyi idősek, mint ő volt a csatlakozásakor. Úgy érzi, ennyi idő után váltásra van szüksége, és a játékfejlesztés "kollaboratív káosza" helyett egyéni írói projektjeit viszi majd tovább.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. perneki
2016.01.09. 11:39
Nem tudtok valamit a metal gear online pc-s megjelenéséről? Januárra igérték azóta semmi infó sehonnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gtas
2016.01.09. 12:38
"Egy két órán át mozog a Far Cry Primal"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Avisto
2016.01.09. 15:59
Szerintem inkább az ED és a Star citizen dobta meg a hotas eladásokat mintsem a vr. Ilyen játékokat a legtöbben joystickel vagy hotas-al tolják, vr nélkül is. Ezzel szemben pl egy vr-re optimalizált kalandjátékot nem hiszem hogy sokan játszanának ilyesmivel.
Pont az EDben is lévő x-52nél látszik a legjobban hogy sajnos a kereslettel együtt az árát is feltolták majdnem duplájára. Én is azon gondolkodtam hogy beszerzem valamikor amíg meg nem láttam az árát. Aztán maradtam a Thrustmaster t-flightnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tomchee
2016.01.10. 01:47
Tehát most már tényleg nem lesz Half-Life 3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shinjiii perne...
2016.01.10. 07:24
Passz, de amennyit már várattak, és amekkora dühöt vertek belém a sp részével, már annyira nem érdekel az egész... Utoljára mega frissítésről volt szó konzolokra, de más semmi. Nesze neked jan.1, ígéretek mindig is voltak a játékkal kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gombabacsi
2016.01.10. 12:08
ez a far cry számomra így tökre nem ősemberes, falvak, viskók vannak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.10. 13:00
Mert szerinted régen nem építettek valami alap lakóhelyet hanem egésznap a barlangban csöveztek oszt'jóvan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lazahunter
2016.01.10. 16:38
"és 2016-ra legalább 1,9 milliót fognak belőle eladni."

Micsuda?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter tomch...
2016.01.10. 16:43
Vagy már megírta ... különben mit csinált eddig?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pizsi
2016.01.10. 21:23
Ha a Sony-nak van esze, akkor mindenképp a Rift alá viszi be a VR árát. látva hogy kapkodtak a 599$-ért, mit művelhetnek a népek 499$-ért vagy 399$-ért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Rimagras Pizsi
2016.01.11. 15:43
Azt mondták, hogy egy új rendszer (PS4) árában lesz, ami most ment pont 100ezer alá itthon vagyis a legdrágább helyen (99e.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!