iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.02.11.

Dátum | 2016. 02. 11.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ez egy igazán őrült Destiny-játékos SerfaBoy névre hallgató főhősünk ugyanis több mint 100 órát töltött el azzal, hogy a 40-es szintet elérje. Mégpedig úgy, hogy kizárólag az első küldetést csinált meg újra és újra - ugyebár itt kellene begyűjtenünk a saját űrhajónkat, csak éppen SerfaBoy ezt sosem tette meg, hanem inkább mindig újratöltötte a küldetést.
Windows 10 és Xbox One eseményt tart a Microsoft Egészen konkrétan február 15-én rendezi meg az esemény a Microsoft, és ugyan a középpontban a Windows 10 lesz, azért Phil Spencer Xbox-főnök is tiszteletét teszi rajta. Az úriember ígérete szerint közelebbi ismeretségbe kerülhetünk a tavasszal megjelenő exkluzív játékokkal, de előkerül a PC-re valamikor érkező Killer Instinct és a Gears of War Ultimate Edition is. Az előadást élőben közvetítik majd. Valaki megcsinálta Minecraftban a Dark Souls ikonikus helyszínét Nem másról van szó, mint Anor Londóról természetesen, amit egy szorgalmas felhasználó újraalkotott a Minecraftban. A helyszín 1200x1200 építőkockából áll, és van benne egy dungeon, meg egy legyőzendő főellenség. Innen le is lehet tölteni.
Problémák az XCOM 2 teljesítményével A kizárólag PC-re megjelent XCOM 2 teljesítményével rengeteg felhasználónak akadt problémája. A felhasználók arra panaszkodnak, hogy a játék nem használja ki a processzor és a grafikus kártya teljesítményét, véletlenszerűen leesik a framerate, és rendszeres a megmagyarázhatatlan akadozás. A játékhoz egyelőre nem érkezett még patch a megjelenés után, de ez nem sokáig várat majd magára. A Firaxis ma közölte, hogy alaposan lejegyzetelték a felhasználók panaszait, és már javában dolgoznak a javításon, a legfontosabb prioritást pedig a teljesítménybeli gondok kapják. A hivatalos oldalon egyébként néhány rendszeresen felmerülő problémára is megpróbálnak választ adni. 40 perköt oldhatunk ki a The Divisonben És most mind a 40-ről alaposan beszámol nekünk Arekkz, a Ubisoft- és Electronic Arts-fanatikus jóember. A negyvenből 13 a medical, 12 a tech és 15 a security ághoz tartozik, azonban miután kioldottuk őket, már nem kell választanunk közülük, hanem mindig aktívak.
Csak online működik a Hitman bétája A Square Enix néhány dolgot tisztába tett a közelgő Hitman-bétával kapcsolatban. Az első az, hogy a PS4-en induló, majd PC-n is érkező béta 4,7GB-ot fog elvenni a merevlemezünkből. A második az, hogy kizárólag azok kaphatnak hozzáférést, akik digitálisan előrendelték a játékot (akár a PSN Store-ból, akár a Steamről), vagy közvetlenül a Square Enix áruházából rendelték elő a gyűjtői kiadást. Végül pedig azt kell tudni, hogy mindezek után a Hitman bétája állandó internetkapcsolatot igényel majd a működéshez. Megkönnyebbülhetünk azonban, hogy a végleges változathoz nem kell majd folyamatosan online lenni. Még idén jönnek a Titanfall-alapján készülő játékok A McFarlane Toys bejelentete, hogy az idei ünnepi időszakban bocsátja piacra a Titanfall alapján készülő játékfiguráit. Ez önmagában nem lenne annyira érdekes, de felveti a kérdést: ez azt jelenti, hogy akkor a Titanfall 2 még idén megjelenik? Korábban ugyanis úgy tippeltük az Electronic Arts pénzügyi beszámolója alapján, hogy mivel az új Battlefield érkezik az ünnepi szezonra, a Titanfall folytatása majd tavaszra marad. De miért adná ki a vállalat a játékokat, ha nincs mellé megjelenő játék? Véletlenül? Direkt? Nem gondolták át? Vagy ezek kombinációja?
Megtekinthető Ken Levine forradalmi beszéde Oké, a cím kicsit hatásvadász, szóval bontsuk le, miről is van szó. Ken Levine még a 2014-es Game Developers Conference alkalmával beszélt arról, hogyan is képzeli el a játékok jövőjét - ez ugye közvetlenül az Irrational Games leépítése, és a BioShock Infinite megjelenése után volt. Itt vetette fele a LEGO-kockaként felépülő narratíva lehetőségét, ahol a történet nem egy előre szkriptelt valami, hanem olyan mechanizmusok összessége, ami teljesen dinamikusan reagál a játékos cselekedeteire. A teljes előadás most felkerült a YouTube Vaultra, így mindenki megtekintheti, hogyan is képzeli el Ken Levine a videojátékok jövőjét:
Demót kapott az American Truck Simulator Habár vélhetően az első gondolatod nagyjából az, hogy "menjen a fenébe az American Truck Simulator", azért érdemes lehet neki adni egy esély. Elvégre (hacsak nem vagy ténylegesen kamionsofőr) nem sokszor merülhetsz el a kamionosok világában. Nem élvezheted az Egyesült Államok gyönyörű tájait, miközben a kedvenc zenéidet hallgatod, és nem élheted át a parkolás kihívását sem egy húsz méter hosszú monstrummal. Éppen ezért érdemes lehet lecsapni az American Truck Simulator demójára, ami most jelent meg Steamen. Első fejlesztői naplón a Conan Exiles Az ARK: Survival Evolved babérjaira törő Conan Exiles megkapta első fejlesztői naplóját. A készítők továbbra is azt tervezik, hogy az anyag a nyár elején lesz elérhető a Steam Early Access rendszerén belül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Kerub88
2016.02.11. 23:51
Én anno megnéztem azt a Kevin Levin előadást. Tényleg nagyon érdekes, bár félek h ő valami narratív szentgrált keres amit sose fog megtalálni. Az viszont biztos h útközben érdekes játékokkal fognak kísérletezni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. potocki Kerub...
2016.02.12. 01:47
Igen, ez már régóta fent van youtube-on (például itt), sebaj, legalább lesz okom újranézni.

Ken Levine értelmes, szimpatikus figura, az előadás szépen összeszedett, érdekes, bár forradalminak talán nem nevezném. Sokan szeretünk narratívát látni oda, ahol nincs, az emberi agy így van huzalozva. Egyáltalán nem baj, hogy ő rá akar erősíteni erre a törekvésre, hogy tovább akarja tolni a határokat. Kíváncsian várom, mire jut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. potocki
2016.02.12. 01:50
XCOM 2:

A javítás érkezéséig az alábbiak segíthetnek:

Pár óránként érdemes újraindítani a játékot a kifagyások elkerüléséhez.

Lagok ellen: https://youtu.be/W1dLGihV0No?t=1m28s
Graphics / Anti-Aliasing: Disabled
Graphics / Ambient Occlusion: Disabled
Gameplay / Show action cam: OFF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg
2016.02.12. 08:57
Ez a SerfaBoy nem néz South Parkot (Make love, not Warcraft)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. BReal
2016.02.12. 09:30
Na most akkor hogy is van ez? Az only PC-s XCOM 2 is optimalizációs problémákkal küzd? Akkor mégsem a konzolok a hibásak, vagy mi a fene?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hympyke
2016.02.12. 12:30
4690k plusz r9 390 26 fpsre jó az xcom 2ben... No comment. Ráadásul a crimsonok előtti utolsó beta driveren jobban fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gala2107
2016.02.12. 13:03
PC Masterrace....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Rimagras BReal
2016.02.12. 14:01
Majd valamikor kijön konzolra is, és akkor úgyis ez lesz, mint egyetlen "érv" hiszen a pc masterrace az hiba nélküli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gtas BReal
2016.02.12. 15:06
Nem, a fejlesztők a hibásak amiért nem tudnak normálisan kódot írni PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2016.02.15. 01:02
Szerencsétlen Hitman előrendelők ... most mondhatják le a játékot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!