iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.02.15.

Dátum | 2016. 02. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Komoly hibákat javít a PC-s Rise of the Tomb Raider új verziója Egészen konkrétan az 1.0.616.4-es verziószámú patchről van szó, melynek legfontosabb hozadéka, hogy a készítők szerint jelentősen javul a teljesítmény a GPU-limitált helyzetekben, és elvileg már az SLI-t használó gépekkel is tud mit kezdeni a játék. Ezen kívül jobban beállítható az egér érzékenysége, és lejjebb lehet venni a kamera rázkódását játék közben. Meg persze számos más apró hibát is kiirtottak a programból. A frissítés elvileg már minden steames felhasználóhoz eljutott, és két-három napon belül megjön a Windows Store-on vásárlókhoz is. Mégis lehet raid a The Divisionben? Eddig úgy tudtuk, hogy a Dark Zone-on belüli PvP képezi a The Divison végjátékát, hiszen a fejlesztők újra és újra hangsúlyozták, hogy innen szerezhetjük meg majd a legjobb felszereléseket - PvE tartalomról szó sem esett. Ezt persze mindenki furcsállta, hiszen a The Division alapvetően láthatóan a Destiny receptjét igyekszik másolni, a Destinyben pedig nagyon fontosak a PvE raid tartalmak. Most az adatbányászatban és a rejtett utalások felfedezésében jártas Arekkz fedezett fel olyan jeleket, melyek arra utalnak, hogy a The Divisionben igenis lesz endgame PvE tartalom. Arekkz szerint ehhez két specifikus küldetést kell teljesítenünk majd a fő történeti szálból, el kell érnünk egy bizonyos szintet, és utána összesen nyolcan utazhatunk majd el a Riker Island nevű helyszínre. A Riker Island egyébként New York legnagyobb börtön-komplexuma.
Fejlődik a DayZ DirectX 11-es grafikus motorja A DayZ-t nem a grafikája miatt szeretjük, de ez hamarosan megváltozhat. A játék alapvetően egy régi, DirectX 9-et használó rendermotorral jelent meg (valószínűleg még az előző generációs konzolokra kezdték el fejleszteni), hamarosan azonban ezt leváltja a teljesen új, kifejezetten a DirectX 11-hez készített engine. Ennek megfelelően a játék grafikája komoly javuláson megy majd keresztül, de hogy mikor, azt egyelőre nem tudjuk. A fejlesztők csak annyit mondtak, hogy a renderelő további hibajavításra szorul, de jól haladnak a munkával. Valószínűleg el is készülnek vele pont akkorra, mikor már mindenki DirectX 12-t használ majd.
Dark Souls 3 - eredeti Dark Souls az Xbox One-os előrendelőknek Egyelőre még csak az ausztrál Xbox Store-on tűnt fel az akció, de valószínűleg hamarosan mindenhol elérhető lesz. Ennek keretében belül a Dark Souls 3 előrendelői megkapják az eredeti Dark Soulst, ami Xbox One-on játszható lesz a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően. Ez persze nem csak azok számára jó hír, akik előrendelték a játékot, hanem azok számára is, akiknek már megvan, hiszen ez vélhetően azt jelenti, hogy hamarosan ők is tudják majd futtatni az előző generációs játékot az új konzolon. Díjat kapott az írásért a Rise of the Tomb Raider Az amerikai forgatókönyvírók saját díjkiosztó gáláján sikert aratott a Rise of the Tomb Raider. A játék elnyerte a legjobb videojáték-forgatókönyv kategóriájának díját, aminek keretében a vezető narratív dizájner John Stafford, a narratív dizájner Cameron Suey, a vezető író Rhianna Pratchett, és segédíró Philip Gelatt vehette át a díjat. A Rise of the Tomb Raider ezzel olyan játékokat előzött meg, mint az Assassin’s Creed Syndicate, a The Witcher 3, és a Pillars of Eternity. Valószínűleg sokan nem fognak egyetérteni a végeredménnyel. Egy év alatt ennyit fejlődött a Quantum Break Az alábbi videó a játék 2015-ös és 2016-os állapotát hasonlítja össze. Kíváncsian várjuk, hogy ehhez képest hogy fog kinézni a maximumra húzott PC-s verzió. És, ha már a PC-ről beszélünk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Aaron Greenberg, az Xbox marketinges főnök megerősítette, hogy a Quantum Break nem fog megjelenni Steamen, kizárólag a Windows Store-ból lesz elérhető PC-n.
Nem lesz rövid a Doom A Doom nagyon jól hangzik abból a szempontból, hogy igyekszik visszahozni a klasszikus hentelős shooterek hangulatát. És habár rendelkezik egy komoly többjátékos móddal, sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon az egyjátékos kampány milyen hosszú lesz? Nos, erre az id Software is reagált. A stúdió képviselője elmondta, hogy a csapat tagjai nagyjából 13 óra alatt tolják le a kampányt, de nyilvánvalóan a hosszúság függ majd a kiválasztott nehézségi fokozattól is. Még ha egy-két órát hazudott is a stúdió, akkor is valószínűleg hosszabb kampányt kapunk, mint amit megszoktunk a Call of Duty és társai esetében. Nem tökéletes a Dying Light: The Following Enchanced Edition Habár felújított változatként hirdeti magát a játék, a Digital Foundry úgy találta, hogy több szempontból visszalépés a játék az alapverzióhoz képest. Az biztos, hogy a növényzet jóval ritkábbá vált, és még PC-n sem lehet annyira feltekerni a látótávolságot, mint korábban. Ezen kívül a PS4-es verzió néha felugrik 30fps-ről 60fps-re, az Xbox One-os verzió pedig jellemzően ugyan stabil 30fps-sel fut, viszont ha Instant On módban hagytuk a konzolt, akkor az átlagos teljesítmény akár 5-6fps-sel is lecsökkenhet. A Digital Foundry szerint a legjobb változat a három közül a PC-s, ami jelentősen gördülékenyebben fut, mint az eredeti kiadás.
Folytatást kaphat a Knack? A PlayStation 4 egyik nyitójátékát hiába készítette az elismert Mark Cerny, azt nem fogadták kitörő lelkesedéssel a kritikusok és a felhasználók, inkább csak közepesnek ítélték a legtöbben. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy készülhet a második rész, legalábbis ez derül ki egy önéletrajzból, ami a tajvani XPEC egyik munkatársáé. A stúdió mindenféle grafikai munkákba segít be különböző stúdióknak, így például bedolgoznak a Final Fantasy 15-be is. Most az egyik munkatársuk önéletrajzából derült ki, hogy nem csak a Final Fantasy 15-ön, hanem a Knack 2-n is dolgozott, egészen konkrétan 3D-s animációkat, karaktereket és átvezetőket készített a játékhoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Rimagras
2016.02.16. 09:12
"Valószínűleg el is készülnek vele pont akkorra, mikor már mindenki DirectX 12-t használ majd."

Az a 2-3 év belefér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Rimagras
2016.02.16. 09:13
"Valószínűleg sokan nem fognak egyetérteni a végeredménnyel."

Microsoft nyomott egy kis reklámpénzt, mert szánalmasan fogy pécére IS a tombréjder.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Rimagras
2016.02.16. 09:18
DL enhanced: edition "az Xbox One-os verzió pedig jellemzően ugyan stabil 30fps-sel fut"

Nem fut, a videón lemegy többször 24-re, miközben alacsonyabb a felbontás mint PS4-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. BReal
2016.02.16. 09:32
"az Xbox One-os verzió pedig jellemzően ugyan stabil 30fps-sel fut, viszont ha Instant On módban hagytuk a konzolt, akkor az átlagos teljesítmény akár 5-6fps-sel is lecsökkenhet."

Próbálj már olvasni is, mielőtt beböfögsz valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Rimagras BReal
2016.02.16. 09:42
Paraszt primkó stílusodtól eltekintve - a videón nem instant on mód után van, hanem aktív játékmenet közben.

Nézd meg a videót, mielőtt beböfögsz valamit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. hazazs Rimag...
2016.02.16. 09:43
. (tárgytalan)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. 5hR3kY
2016.02.16. 10:12
Hét hozzászólásból potom négy a Rimagras szellemi terméke. Nem lehetne a 2.7 alapján nyugdíjazni annyi időre amíg megtanulja hogy nem szabad floodolni?

A Dying Light már a megjelenésekor sem volt optimalizált, így jogosan várható volt hogy egy Enchanced Edition is összecsapott lesz. Amúgy már a Dead Island sem egy hű de agyon optimalizált játék volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Rimagras 5hR3k...
2016.02.16. 10:34
Az nem flood, ha nem tetszik az, amit írok. Tanulmányozd a flood fogalmát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kihaennem
2016.02.16. 11:07
division close beta xbox one: "February 18 to February 21. Xbox Live members will get exclusive early access on February 18… one day sooner than any other platform. "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. 5hR3kY Rimag...
2016.02.16. 11:13
A flood az hogy egy hozzászólásban képtelen vagy leírni a mondanivalódat, így egymás után hármat produkálsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Rimagras 5hR3k...
2016.02.16. 11:53
Mivel nem tartoznak tartalmilag össze, lévén ez nem egy darab valamiről szóló hírblokk - de érdekes módon tegnap óta nem szólt hozzá senki, de ahogy én írok már felháborodtok a haveroddal - elég egyértelmű, hogy nem a hsz-el van bajod, csak kötekedni akarsz.]

És továbbra sem ez a flood defije, sorry.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Shinjiii Rimag...
2016.02.16. 12:09
Attól még használhatnád a szerkesztés gombot, függetlenül a hozászólásaid különböző témájú tartalmaitól.

Viszont köztudott, hogy ha Asagrim nem moderál, a többiek szarnak az egészbe.
.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. SeaQR
2016.02.16. 12:22
Remélem az új DayZ motor jobban optimalizált lesz mint a mostani. Az fps-em konkrétan 100 és 20 között ingadozik attól függően hogy látok-e épületet vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gtas
2016.02.16. 13:08
"Nem tökéletes a Dying Light: The Following Enchanced Edition" -- pontosítanék: Nem tökéletes a konzolos verzió, mivel a PC-s az úgy fut mint az álom. De mivel a konzolok sokkal gyengébbek mint a PC ezért ezen semmi meglepő nincsen.

Elég megnézni sok hónapra visszamenőleg a DigitalFoundry-s analízis videókat amikben tisztán látszik, hogy minden játékkal van valami gond a konzolokon leszámítva azt az 1-2 exkluzív címet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester
2016.02.16. 13:30
Hidd el Rimgaras, ha szépen tagolod azt az egy szem hozzászólást, akkor aki nem értelmi fogyatékos, az simán szét fogja tudni választani a mit mire írtált!
Ma olvastam a hírt, és igen.. szerintem is flood 3egymás utáni hsz valamire reagálás nélkül.


Ha csak 8-10 óra lesz a sima végigjátszás a Doomban akkor az már jó lenne. De attól félek hogy a 13 órát a 100% achievement verzióra mondták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Rimagras Szefm...
2016.02.16. 14:00
Ez volt az utolsó reakcióm, ami nem a hsz tartalmáról szól hanem a felesleges és szánalmas személyeskedéseitekről.

1 - Nem flood, a flood az egy darab ugyanolyan hsz többszöri beírása, de majd Asagrim eldönti mert nem a ti dolgotok, voltaképpen közötök nincs hozzá mit és hogyan írok, mert nem vagytok moderátorok.

2 - Reagálás nélkül szoktak lenni azok a beírások, amik nem valaminek a reagálására születnek, hanem a cikkhez szólnak hozzá.

Kocc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Lazahunter SeaQR
2016.02.16. 14:08
Elnézve a videót se nem lesz szebb, se nem lesz jobb ... még az az eső pl .......

Sajna a standalone verzióval megmutatták, hogy sosem fog kilépni a trash játék fogalmából ... amit még a mod-nak elnéztünk, végül is csak egy mod ... sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.16. 15:11
"az Xbox One-os verzió pedig jellemzően ugyan stabil 30fps-sel fut" - ez nem az Instant On módra vonatkozik, ha elolvasod végig a hírt.

Te annyit írtál, hogy lemegy többször 24-re, ami nem cáfolja a "jellemzően stabil 30fps-sel fut" megállapítást. Még valami?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2016.02.16. 15:18
A feladatom a fórum szabályainak a betartatása, és nem az újak kitalálása. Az irreleváns hozzászólás (pl: +1), reklám, flood, a többszörös egymás utáni hozzászólás (multipost) mind spamnek minősülnek általában, de az ipon fórum szabályzata egyrészt nem definiálja mi az a spam, másrészt a flood-ot külön említi (rögtön a spam után), szóval maximum tanácsolhatom a multipost hanyagolását, esetleg ha zavaró mértékű, egybe szerkeszthetem a hozzászólásokat utólag, mindenféle következmény nélkül a hozzászólóra nézve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Rimagras BReal
2016.02.16. 15:28
"... az Xbox One-os verzió pedig jellemzően ugyan stabil 30fps-sel fut, viszont ha Instant On módban hagytuk a konzolt, akkor az átlagos teljesítmény akár 5-6fps-sel is lecsökkenhet."

A videón látni, hogy nem az instant on módos 5-6FPS-ről van szó, hanem egy normál játék közbeni 24 min. FPS-ről. A stabil 30 nálam stabil, nem fluktuáló 30-at jelent, vagyis úgy vélem, cáfoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.16. 18:48
7:27-et hallgasd már meg.

Talán utána belátod, hogy marhaságot írtál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!