iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.02.20.

Dátum | 2017. 02. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Lopott Nintendo Switch-ekről keringenek videók a neten A múlt hét során több videó is felbukkant a YouTube-on, melyek a Switch kicsomagolását és alapvető beállításait mutatják meg. Akkor többen arra következtettek, hogy néhány kereskedő esetleg véletlenül a tervezettnél hamarabb szállított ki néhány példányt az új konzolból, azóta azonban már kiderült, hogy nem ez a helyzet. A Nintendo egy kis vizsgálatot követően ugyanis kiderítette, hogy egy elszigetelt esetről van szó, melynek keretein belül az egyik amerikai forgalmazó néhány alkalmazottja juttatott ki illegálisan pár példányt a Switch-ből. Az elkövetőket azonosították, azok munkaviszonya azon nyomban megszűnt, a további vizsgálatokat és a vádemelést pedig a helyi hatóságok fogják megtenni. Elhagyta a Valve-ot a Portal-játékok írója Erik Wolpaw, a Portal két részének, valamint a Half-Life 2: Episode 1 és Episode 2, és a Left 4 Dead írója a mai nappal elhagyta a Valve kötelékét. Láthatóan békés távozásról van szó, hiszen a kollégák egy szép adag édességet, meg egy whiskey-t is összedobtak neki. Wolpaw egyébként korábban a Psychonauts fejlesztésében is részt vett íróként, jelenleg pedig a folytatásba is bedolgozik külsősként. Közben az a hír kezdett terjengeni, hogy a Portal 2 másik írója, Jay Pinkerton is elhagyta a Valve-ot, ezt azonban maga Pinkerton cáfolta meg közben Twitteren.
Élen nyitott a For Honor Legalábbis az Egyesült Királyságban, amit azért szoktunk kiemelni, mert ugyebár Európa legnagyobb játékpiacáról van szó. A felmérést készítő GfK szerint egyébként a For Honor minden platformon az első helyen végzett. 1. For Honor 2. Sniper Elite 4 3. GTA 5 4. FIFA 17 5. Battlefield 1 6. Resident Evil 7 7. Call of Duty: Infinite Warfare 8. Rocket League 9. Forza Horizon 3 10. Watch Dogs 2 Két hatalmas játék készül a Bethesdánál Azt eddig is tudtuk, hogy a Bethesda berkein belül jelenleg több játék is készül. Azt is tudtuk, hogy ebből legalább az egyik egy mobilos cím, amiről Todd Howard, a stúdió vezető dizájnere annyit árult el, hogy a maga nemében nagyon egyedi lesz, a jelenlegi piacon tulajdonképpen nincs közvetlen konkurenciája. Ennél azonban érdekesebb, hogy két másik projektről is beszélt, melyek kis eltolással ugyan, de párhuzamosan készülnek. "Nem beszélhetek túl sokat róluk, mindössze annyit árulhatok el, hogy nagyobbak, mint bármi, amit eddig készítettünk. Stílusukat tekintve kicsit másabbak, mint a korábbi játékaink, de nagyjából abba a kategóriába esnek, mint amit a közönségünk várna tőlünk". Szóval gyaníthatóan valamiféle szerepjátékokról lehet szó, talán eltolva kicsit az akciódúsabb irányba? Nier: Automata - rendeld elő, mert különben... ...mert különben... Nos, ezt nehéz szavakba önteni, de az a helyzet, hogy a lenti videót Yoko Taro, a Nier Automata vezető dizájnere készítette, többet között azért, hogy megmutassa, milyen remek kis póló jár az előrendelések mellé bizonyos üzletekben. Na, most az úriember egy maszkot viselve a videó egy pontján, elkezdi megcsikizni Taura Takahisát, a játék egy másik dizájnerét. És, hát, igen... az egész olyan furcsa. De engem meggyőzött, hogy előrendeljem a játékot.
Több exkluzív játékos ígér idénre az Xbox-főnök Phil Spencer a Scalebound lelövése óta folyamatosan célkeresztben van, így nem csoda, hogy igyekszik tompítani a helyzetet. Elmondása szerint idén jóval több exkluzív játék érkezik majd Xbox One-ra és Windows 10-re, mint tavaly: jön a Sea of Thieves, a State of Decay 2 és a Crackdown 3, valamint még idén esélyes a Voodoo Vince: Remastered és a Phantom Dust újrakiadása is. Hozzá tette azonban, hogy ennél még többre számíthatunk, és a visszafelé-kompatibilis játékok listáját is nagy erővel igyekeznek bővíteni. "Ilyen változatos first-party felhozatallal, az Xbox Live folyamatos fejlesztésével és a Project Scorpio megjelenésével ez egy fantasztikus év lesz az Xbox One és a Windows 10 számára" - írta az úriember. Ezzel párhuzamosan Spencer egyébként éppen Japánban tartózkodik, ahol a nagy kiadókkal tárgyal az Xbox One jövőbeni támogatásáról. Kavarás a Conan Exiles szerverei körül A napokban több régió játékosai azt vették észre, hogy nem tudnak bejelentkezni bizonyos szerverekre. Az első hírek arról szóltak, hogy a Dél-amerikai, ázsiai és orosz játékosok nem tudnak bejelentkezni a hivatalos szerverekre, majd hamarosan elindult a pletyka, hogy a Funcom által bevezetett régiózár miatt ezek a felhasználók csak akkor tudnak majd újra játszani, ha minden régióban elindulnak rendesen a szerverek. A Funcom azonban ma tiszta vizet öntött a pohárba. A hivatalos nyilatkozat szerint a régiózár bevezetése nem érinti sem Oroszországot, sem Dél-Amerikát, pusztán annyiról van szó, hogy az ázsiai játékosok nem jelentkezhetnek be a hivatalos európai és Észak-amerikai szerverekre - nekik külön indulnak majd hivatalos szerverek valamikor a következő két hétben. Ezzel együtt az ázsiai régió játékosai továbbra is játszhatnak a több ezer privát szerver bármelyikén. Dawn of War 3 - akcióban mindhárom faj Az eldák, az orkok és az emberek is feltűnnek a Warhammer 40,000: Dawn of War 3 új előzetesében, valamint a vezetőik is tiszteletüket teszik. Mivel sajnos a Warhammerrel kapcsolatos ismereteim körülbelül pont megegyeznek a nagyipari cukortermelésre vonatkozó tudásommal, sajnos több információt nem tudok hozzá tenni a trailerhez.
Mennyit foglalnak a játékok a Nintendo Switch-en? Avagy, tegyük fel máshogy a kérdést: szükségünk lesz-e SD-kártyára, vagy megelégedhetünk a 32GB-os beépített tárhellyel? Nos, a nyitójátékokat elnézve úgy tűnik, hogy egy-két cím erejéig még ellehetünk a belső memóriával, de akadnak azért kirívó esetek. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild a maga 13,4GB foglalásával valószínűleg nem sokat hagy megy a 32GB-ból, hiszen ebből nyilván még a rendszer is levesz majd valamennyit. A Dragon Quest Heroes letölthető két része pedig összesen 32GB-ot foglal, így a Nintendo ehhez külön ajánlást is megjelenít, hogy érdemes őket SD-kártyára rakni. - The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 13,4GB - Mario Kart 8 Deluxe – 8GB - Puyo Puyo Tetris – 1,09GB - Disgaea 5 – 5,92GB - Snipperclips – 1,60GB - I Am Setsuna – 1,40GB - Dragon Quest Heroes 1 & 2 – 32GB - Nobunaga’s Ambition – 5GB Csontváz van a szekrényemben! - megjelent a Wardrobe A C.I.N.I.C. Games és az Adventure Productions őrült, 2D-s kattintgatós kalandjátéka nemrég jelent meg, és most még egy hétig 15%-os kedvezménnyel kapható Steamen, a Humble Store-ban és Zodiacon. A jelenlegi verzió egyelőre még csak Windowsos rendszereken fut, de a jövő heti frissítéssel érkezik a Mac-es és a Linuxos változat is. A játék teljes lokalizációja egyelőre két nyelven, angolul és olaszul készült el, a német, francia, spanyol, orosz és a lengyel feliratok a jövő hónapban érkeznek hozzá. A frissítésekről a játék Steam, illetve Facebook oldalán is tájékozódhattok.
Az eszement játék háttérsztorija: Minden öt évvel ezelőtt történt, egy piknik során, melyet Ronald, és legjobb barátja, Skinny szerveztek. Minden jól ment, egészen addig, amíg Ronald ki nem vett két egészen kicsi szilvát a kosárból - egyet Skinny-nek, egyet magának. Skinny nem tudta, hogy halálosan allergiás a szilvára, ezért nyugodtan megette, és rögtön anafilaxiás sokk alakult ki nála, amibe bele is halt. Ronald rémülten elrohant. Amikor Skinny felébredt, felfedezte, hogy csontvázzá változott, és sorsa az, hogy a hátralévő örökkévalóságot Ronald hálószobájában, az öltözőszekrényben töltse. Skinny azóta folyamatosan vigyáz Ronaldra, aki erről mit sem sejt. De most meg fognak változni a dolgok! Hogy megmentse legjobb barátja lelkét az örök kárhozattól, Skinny kénytelen felfedni magát Ronald előtt, és rávenni, hogy ismerje be "bűnét". A dolog nem lesz egyszerű. A játék rengeteg különböző fejtörőt, negyvennél is több kézzel festett hátteret, több száz popkultúrás utalást tartalmaz, és hetvennél több fura karakterrel léphetünk kapcsolatba és interakcióba. Ha nem játszotok vele, sosem tudjátok, meg, hol tartja egy csontváz a játék során megszerzett tárgyakat. :)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. magerg
2017.02.21. 10:27
"Ha nem játszotok vele, sosem tudjátok, meg, hol tartja egy csontváz a játék során megszerzett tárgyakat."
Pedig azt hittem Manny Calavera-val már mindent láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!