iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.02.24.

Dátum | 2016. 02. 24.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

The Division - 60fps és PC A Ubisoft úgy gondolta, hogy ideje megmutatni a népnek, hogyan is néz ki a The Division PC-n a maximális grafikai beállítások mellett 60fps-sel. Az igaz, hogy ilyen beállítások mellett már elég bivaly masinára lesz szükségünk a 60fps eléréséhez, de végső soron ez a PC-s játék lényege.
Elítélték a játékellenes amerikai szenátort Kalifornia állam legutóbbi szenátora, Leland Yee megpróbálta kivívni, hogy az erőszakos videojátékokat semmilyen körülmények között ne adhassák el kiskorúaknak. Amikor ez nem nagyon akart összejönni, akkor elkezdett fellépni az erőszakos videojátékok ellen úgy általánosan. Mint azonban most kiderült, ezúttal is a "bort iszik, vizet prédikál" esetével állunk szemben. Az egykori szenátort ugyanis 20 évre ítélték el első fokon zsarolásért, fegyvercsempészetért, és pár "kisebb" bűntényért. A szenátor ügyvédje persze fellebbezést nyújtott be, de a helyzet akkor sem tűnik túl simának. Conan O’Brien és PewDiePie együtt tolja a Far Cry Primalt A Far Cry Primal egy egészen remek játék, ami ki is fog derülni a hamarosan érkező tesztünkből. Azonban a neves amerikai talk show sztár, Conan O’Brien szokás szerint már a megjelenés előtt kipróbálta a játékot, ezúttal nem mással, mint a YouTube-celeb PewDiePie-jal. A végeredmény az alábbi videóban látszik.
Half-Life 3 és Left 4 Dead 3 nyomok a Valve új VR-os benchmark programjában Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a Valve kiadott egy új teljesítménymérő eszközt a SteamVR platformot használó játékokhoz. Ez a program a Source Engine legújabb változatát használja, a lelkes rajongók pedig már el is kezdtek turkálni benne. Nem kellett sokat kotorászni, máris ráakadtak bizonyos nyomokra a Half-Life 3 és Left 4 Dead 3 játékokkal kapcsolatban. Mit gondolunk?
Új játékmenet előzetesen a Dark Souls 3 Az április 12-ei megjelenése előtt egy új előzetest kapott a Dark Souls 3. Mivel én személy szerint minden létező spoilert el akarok kerülni a játékkal kapcsolatban, így nem mondhatok arról semmit, hogy mi található benne. De vélhetően jó. :)
Jól teljesített a Firewatch A Campo Santo bemutatkozó játékáról mi is elismerően nyilatkoztunk, és úgy tűnik, hogy úgy általánosan a nép is szereti. A készítők jelenleg még csak annyit nyilatkoztak, hogy a játék eladásai "túlszárnyalták a legvadabb elképzeléseiket is". Ennek megfelelően a fejlesztők már most kijelentették, hogy belevágnak egy új játék elkészítésébe, amire természetesen sokkal több pénzt tudnak majd költeni, mint a Firewatch-ra. Alig várjuk, hogy mi sül ki belőle! Shawden - minél többször játszod a demót, annál olcsóbb lesz a játék A Trine-sorozatért is felelős Frozenbyte új játéka, a Shawden egy elég érdekes demóval jelent meg. A próbaverzió hozzáférhető Steamen, GoG-on és a Humble Store-on is, és minél több játékos viszi végig, annál olcsóbbá válik a végleges játék. Ezen kívül a készítők arra buzdítanak mindenkit, hogy a #FromTheShadows hashtag alatt osszanak meg tartalmakat a játékból Twitteren, amivel különleges díjakat nyerhetnek.
Késik az Assetto Corsa konzolos változata A PC-n egészen csodálatos Assetto Corsa még 2014 végén jelent meg a Steam Early Access rendszerében. Azóta persze "végleges" formában is elérkezett PC-re, és mostanra elvileg már a konzolos változatoknak is meg kellett volna érkeznie, ez azonban mégsem történt meg. Miért? Azt egyelőre nem tudjuk. Mondhatnánk persze, hogy talán a grafikai színvonal megjelenítésére nem képesek a konzolok, de a Project CARS viszonylag szépen futott a Sony és a Microsoft masináin. Végső soron az a lényeg, hogy új dátumként június 7-ét jelölték meg a játéknak PS4-re és Xbox One-ra. Történeti előzetest kapott az Uncharted 4 Túl sokat nem tudunk hozzáfűzni, az egyetlen kommentár a következő: ÁÁÁÁÁÁ. A játék nem csak, hogy fantasztikusan néz ki, de még a sztori is eszméletlenül jónak tűnik. Nem is lehet mást hozzá tenni, ezt mindenkinek látnia kell:
Nyílt bétába lép PS4-en a Hitman Pontosan ugyanazzal a tartalommal, mint amivel a zárt bétát kipróbálhatták a szerencsések. Ennek megfelelően két küldetést kapunk, mindkettő a bevezető küldetésről szól. A készítők szerint egyébként a zárt béta rendkívül hasznos volt, ugyanis nagyon sokat tudtak finomítani az online technológia működésén, valamint a különböző játékmechanizmusokon. Most pedig a fejlesztők a Sonyval együttműködve lehetőséget tudnak adni a PlayStation Plus előfizetőinek arra, hogy kipróbálják a bétát. Ezt leginkább a szerverek stressz tesztelésére használják majd ki. A nyílt béta március 4-én kezdődik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Rimagras
2016.02.24. 23:11
És ez ellen az Uncharted 4 ellen akarta a MS az új Tomb Raidert... Szerencsétlen kis hülyék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Kerub88
2016.02.25. 07:34
Az új Tomb Raider nem nyerte el a tetszésemet de nem lebcsülendő az a munka és kreativitás ami benne van. A 2013 rebootot jobban élveztem mint bármit amit az Uncharted széria tudott nyújtani eddigi pályafutása alatt.

A két játék (U4 / RotTR) nem egymás ellen készültek és alapvetően nem egymással versenyeznek. Teljesen más játékélményt kínálnak még ha van is hasonlóság a témájukban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Ashface
2016.02.25. 08:15
HL: Azon túl hogy eszembe jutott a HIMMEL - Terézanya egyik sora "Megjelent végre a Half Life 3, Installálom" nagyon nem hozott lázba. Annyi easter egg meg utalás meg anyámkínja el volt már rejtve az eddigi Valve játékokban, hogy már nem hoz lázba. Direkt húzzák a rajongók agyát, trollkodnak

Ha saccolnom kéne, akkor szerintem tuti addig húzzák az elkészítését/kiadását amíg teljesen, de legalábbis nagyon ki nem kopik a játékostársadalom tudatából - ami azért valljuk meg, nem most fog bekövetkezni Szóval még pár évig nem várok HL3-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. magerg
2016.02.25. 08:46
Nem Shawden hanem Shadwen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Rimagras Kerub...
2016.02.25. 09:24
De, a Rise TR alapvetően az UC4 ellen készült, ezt a MS csávó is elmondta amikor megvették az időleges exkluzivitást - hogy akar egy UC-t xboxra. Hát, nem jött össze (ettől még lehet jó a TR, de nem egy súlycsoport).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sirdani566
2016.02.25. 12:06
Igazad van, jó lett a történeti trailer, úgyhogy tényleg nem egy súlycsoport. Hiszen ez simán látszik trailerből. Miért ne lehetne megítélni ezt egy átvezető videókból összevágott trailerből?!?! A UC4 sokkal jobb, mert szebben törik az üveg. Ráadásul azért is sokkal jobb, mert csak PS4-re jelenik meg. Minden mellette szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Rimagras sirda...
2016.02.25. 12:28
Az eddigi TR és UC részek ismeretében ez van pedig.

Lara Croft eleve egy hiteltelen szupernő, aki néha eljátssza az esendő kislányt, Drake karaktere és világa sokkal életszerűbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BReal
2016.02.25. 12:40
És egy játéknak az a lényege, hogy hihető, életszerű legyen? Oké.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kerub88 Rimag...
2016.02.25. 12:59
Életszerű és UC egy mondatban. Ok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. sirdani566
2016.02.25. 13:30
*WARNING! PS4 FANBOY HAS BEEN DETECTED! WARNING!*
Rimagras, egyébként te nem InGen vagy álnéven?

Mész az utcán, megkérdezel random embereket, hogy kicsoda Lara Croft, és kicsoda Drake. Előbbit 50% tudni fogja, utóbbit 1% se.

Az életszerűséget illetően: mindkét játék a valóságban elhelyezett misztikumokról, legendákról, megmagyarázhatatlan erőkről, és azok felkutatásáról szól. A Tomb Raider egy picit komolyabb hangvételű, főhős és legenda központú játék, míg Drake kalandjai emberközpontúak, sok benne a dráma, a kapcsolati érzelgősség, és ilyenek. Éppen ezért is írod, hogy jobb, mint a TR már a trailer alapján is, mert ez pont ezt mutatja be, a drámát, a cirkuszt, amire az emberek vágynak. Ettől függetlenül valószinűleg egy az egyben azt a játékot fogjuk kapni, mint UC3-ban, csak szebb grafikával. De ha annyira leköt a folyamtos fedezékbe bújás, az egyszerű rejtvények, a felszínes érzelmek, a sablonos narratíva és a minden lépcső alatt egy elrejtett trófea, akkor szíved rajta.

Új TR-el még nem játszottam, de összevetve UC3-at, és a legutóbbi TR-t: UC3-ban a gyűjthető cuccok dög unalmas helyeken vannak, általában csak meg kell fordulnod az átvezető után, vagy be kell menned néhány zsákutcába, be kell esned oda, ahova amúgy felesleges, és ilyenek. Ez csak kihasználja az ember természetében a primitív gyüjtögetési ösztönt. Ezzel szemben a TR-ben minden egyes összegyűjthető artifact lényegében saját, külön pályarészletet kapott, külön feladvánnyal, melyek szerintem kivétel nélkül zseniálisak voltak: pl.: a szél fújta, ablak csapkodós kastély, az elsüllyedt katonai hajó, etc.

Szerintem ez is olyan, mint a Gyűrűk Ura vs Trónok Harca. A Gyűrűk Ura legendás, misztikus, valami olyan atmoszférát teremtett meg, amibe az ember könnyen beleszerethet, valami új, valami egyedi. A Trónok Harca ezzel szemben megpróbál sok-sok sablont összeszedni, melyeket tökéletesen alkalmazva kiegészít olyan mechanizmusokkal és elemekkel, melyek inkább biológiaiak, mintsem művésziek, lényegében bizonyos szükségleteinket elégíti ki, és voilá, már is népszerűbb lesz, mint bármi más - azzal viszont a kutya se törődik, hogy 20 év múlva már média és kommunikáció szakon fogják tanítani, hogy régen volt egy ilyen sorozat, ami népszerű volt, és ma már senki nem tud róla...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gtas
2016.02.25. 13:40
Division: szép és jó de még mindig nem hozza azt a színvonalat mint a '13-as trailer

Far Cry: örülök neki, hogy egyre népszerűbbé válik Pewdiepie, hatalmas arc az a csávó!

Hl3: most attól mert a devek direkt hl3-ra utaló sorokat irkálnak a fájlokba egyből magunk alá kell csinálni? TROLLKODNAK!

UC4: miből is gondoljuk, hogy szép lesz a játék? Egy cinematic trailerből? Mert még sosem volt arra példa, hogy egy cinematic trailer nem a valós grafikáját mutatta az adott játéknak, áá nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Rimagras BReal
2016.02.25. 14:15
Játéka / játékosa válogatja,

Én pl. autós játékban is szeretem, ha életszerű valami, de lehet neked jobban bejön a Mario Karts.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BReal gtas
2016.02.25. 14:16
1. Köszönjük.
2. Ja, hogy te Pewdiepie rajongó vagy, innentől sok kérdésem nincs. Remélem a TheVR-t is szereted.

Rimagras:
" Drake karaktere és világa sokkal életszerűbb."
Én azt hittem a történetre és ehhez kapcsolódó dolgokra gondolsz. Szóval ehhez mi köze az autós játékos példádnak? Vagy szerinted milyen szempontból lehet a TR-t a Mario Karthoz hasonlítani? Úristen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Rimagras sirda...
2016.02.25. 14:20
Nincs PS4-em, innentől az első sorod érvényét veszti.

Nem, nem vagyok InGen.

TR gyűjtögetős része teljesen hidegen hagyott, szinte a legéletszerűtlenebb az egész játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Rimagras BReal
2016.02.25. 14:21
Ehhez van köze, ha elfelejtetted volna saját beírásodat:

"És egy játéknak az a lényege, hogy hihető, életszerű legyen?"

Vagyis számodra nem az a lényege.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.25. 14:28
Ezzel arra akartam utalni, hogy az ember nem azért ül le egy játék elé, hogy a mindennapokban tapasztalható dolgokat játssza el, élje át.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gtas BReal
2016.02.25. 14:31
Nem vagyok fanboy ha erre gondolsz csak néha megnézem a videóit és szakadok rajta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. VikMorroHu... sirda...
2016.02.25. 17:29
Meg az is mellette szól, hogy volt neki 3 előző része, néhány bakitól eltekintve mindegyik kiváló játék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY Rimag...
2016.02.26. 08:23
Rimánkodj a Sony-nak hogy írjanak neked egy Nathan Drake Simulator játékot.

Amúgy az egész Uncharted egy TR másolat, csak kicserélték a főhőst mert a 10-12 éves kocka kisfiúk jobban tudnak azonosulni egy férfi hős típusú karakterrel, és brazil szappanoperává tolták a sztorit. 2007-ig amikor is kijött az első Uncharted addig csak potom 8 TR játék jelent meg. A csilliomos kincskereső kalandornőnél az mennyivel életszerűbb hogy egy átlagember szülei meghalnak, és egy kincskereső neveli fel úgy hogy belőle is kincskereső lesz, és legendának számító addig fel nem fedezett kincseket keres meg? Körülbelül annyi ilyen embert ismerek mint amennyi unatkozó csilliomos kalandornőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!