iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.03.23.

Dátum | 2016. 03. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Mégis folytatódhat a DriveClub fejlesztése? Éppen most írtunk arról, hogy a Sony végleg feloszlatta a DriveClubot készítő Evolution stúdiót, és ezzel valószínűleg vége a játék további fejlesztésének, azonban úgy látszik, hogy talán mégsem ez a helyzet. Pár órával a bejelentés után ugyanis az Evolution közösségi menedzsere, Jamie Brayshaw is elbúcsúzott Twitteren, ahol azonban a megható gondolatok mellett a következőt is írta: "A DriveClub a PlayStation kiváló csapata alatt fog tovább élni, és reméljük, hogy az ő biztonságos kezeik között továbbra is virágzik majd, és ti, a játékosok és a közösség továbbra is támogatni fogjátok". Ezek szerint a játék további támogatása átkerülhet a PlayStation egy másik csapatához? Esetleg valamelyik belsős japán stúdióhoz? Mégis elkészülhet a VR-os DriveClub? Reméljük, hogy hamarosan kapunk konkrétabb válaszokat! Így készült a The Day of the Tentacle Remastered A klasszikus LucasArts-kalandjáték felújított változata már elérhető PC-n, PS4-en és PS Vitán, ennek örömére pedig a Double Fine elérhetővé tett egy "így készült" videót is. Ez a stúdió szokásának megfelelően egyszerre vicces és informatív, ráadásul még a LucasArts archívumaiba is betekintést nyerhetünk a Skywalker Ranch-en.
Az Oculus Rift is képes lesz teljes szobás mozgáskövetésre A HTC Vive jelenlegi legnagyobb előnye a konkurens Oculus Rifttel és PlayStation VR-ral szemben, hogy a Valve Lighthouse technológiájának köszönhetően az egész szobára kiterjedően tudja követni a játékos testének teljes mozgását a térben - a Rift és a PS VR alapvetően csak a felsőtest és a fej mozgását követi le. Most azonban az Oculus Rift belsős stúdióinak vezetője, Jason Rubin arról beszélt, hogy erre az Oculus technológiája is képes, csak még nem mutatták meg ezt a lehetőséget - hamarosan azonban láthatjuk majd élőben. Azt nem tudni, hogy ehhez szükség lesz-e egy Lighthouse-szerű külön hardverre. Uncharted 4 és a technológia - második felvonás Míg a tegnapi videó arra koncentrált, hogy a PlayStation 4 ereje miként tett lehetővé nagyobb pályákat és részletesebb karaktereket, addig a mai bemutató már arra koncentrál, hogy ezek mellett hogyan tudták az új technológia segítségével még gazdagabbá tenni a játékmenetet - többek között a mesterséges intelligencia is jelentősen javult.
Már az eredeti Dark Souls és a Tekken Tag Tournament 2 is játszható Xbox One-on Újabb nagyobb címekkel bővült az Xbox One visszafelé kompatibilitási listája. A mai naptól elérhető az eredeti Dark Souls (időzítve a harmadik rész közeli megjelenéséhez), valamint az előző generáció egyik legjobb verekedős játéka, a Tekken Tag Tournament 2. Mostanában nincs hiány ilyen kaliberű játékokból, hiszen a múlt héten az Alan Wake, az Assassin's Creed, a Castlevania: Symphony of the Night, a Dark Void, a Grid 2 és a Pac-Man került be a listába. Érdemes továbbá megjegyezni, hogy a márciusi rendszerfrissítéssel (ami elvileg már eljutott mindenkihez) a Microsoft frissítette az Xbox Store-t, így már közvetlenül Xbox One-ról tudjuk megvenni a visszafelé kompatibilis Xbox 360-as játékokat (eddig vagy a régi konzolról, vagy a store weboldaláról kellett ezt intéznünk). EA Sports UFC 2 - keresztény mozdulattal ünnepel a muszlim harcos Eléggé ciki hibát vétettek az EA Sports UFC 2 fejlesztői, amire most derült fény. A UFC egyik harcosa, Khabib Nurmagomedov ugyanis (gyakorló) muszlim, azonban a játékbeli megtestesülése bizonyos esetekben győzelmi ünneplésként keresztet vet a mellkasán. "Muszlim vagyok, és nem vagyok megkeresztelve. Ezért képem az EA Sports UFC csapatát, hogy szerkessze át a meccs utáni ünneplő mozdulatomat. Számos muszlim rajongóm van, és ezt tiszteletben kell tartanotok" - írta a bunyós Twitteren. A szóbanforgó animáció egyébként véletlenszerűen játszódik le bármelyik harcosnál a játékban. Akárhogy is, az Electronic Arts jelezte, hogy vették az adást, szóltak a fejlesztőcsapatnak, és a következő frissítéssel kiveszik ezt az animációt bizonyos karakterektől.
Megjelent a Bully és a Manhunt is PS4-re A Rockstar két klasszikusa fejenként 4590 forintos áron vásárolható meg a PlayStation Store-ból. Komoly felújításra egyik esetben sem kell számítani, a grafikai változások kimerülnek annyiban, hogy mindkét cím 1080p-ben fut. Ezen kívül mindkettő megkapta a trófeákat, valamint a Share Play, a Remote Play támogatását. A Bully (avagy a Canis Canem Edit) annak idején fantasztikus játék volt, és a Manhunt ugyan közel sem volt annyira kiemelkedő, cserébe alapos sajtóvisszhangot kapott brutalitása miatt. Dark Souls 3 előzetes a megjelenés mellé Nem mintha nem lenne elég nehéz a várakozás tudva azt, hogy a játék már ma megjelent Japánban, a From Software úgy gondolta, hogy még nehezebbé kell tennie ezt számunkra. Így a mai napon megjelent a launch trailer, aminek a japános címe ne tévesszen meg senkit, valójában angol szinkron van alatta. Aki semmilyen spoilert nem szeretne, az természetesen hagyja ki, mert többek között egy rakás főellenség is látható benne pár pillanatra.
Reagált a Nintendo a Wii U gyártásának leállítása kapcsán Tegnap írtunk arról, hogy a megbízható japán lap, a Nikkei úgy értesült, a Nintendo idén év végéig leállítja a Wii U gyártását, és teljesen az új NX konzol(ok)ra koncentrál majd. A Nintendo természetesen reagált a cikkre, bár igazából konkrétumokat nem nagyon árult el. "Ez a bejelentés nem a mi cégünktől érkezett. A következő negyedévben és utána is tervben van a Wii U gyártása". Mivel itt a forrás japánból fordított, így nem tudjuk, hogy pontosan mire gondolt a Nintendo, de lehet egy olyan olvasata a dolognak, hogy valójában csak két további negyedévre ígérik be a gyártást. Jelentősen bővíti a film sztoriját a Lego Star Wars: The Force Awakens Igaz, vélhetően a maga poénos módján, de akkor is többet tudhatunk meg a film körüli eseményekről azzal, ha végigvisszük a játékot. A Disney ugyanis számos olyan dolgot engedélyezett a Lego Star Wars: The Force Awakens készítőinek, melyekről csak a LucasFilmen belüli történetírók tudtak eddig. Az alábbi új előzetesből kiderül, hogy láthatjuk Han Solót közvetlenül a film előtti csempészküldetésén, megtudhatjuk, mit csinált Poe Dameron a film történései után, és további háttérsztorit kapunk C-3PO-hoz, és egy külön pályát kap a Lor San Tekka is (a Max von Sydow által játszott idős karakter a film elején).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Shinjiii
2016.03.24. 08:05
Ez a LEGO sorozat milyen béna még mindig, nem is értem a létjogosultságát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. perneki Shinj...
2016.03.24. 08:41
Nem kérheted a 9-10 éves gyereket hogy játsz a dark souls 3-al. Legalább vannak ilyen játékok mert már a COD öljünk terroristát, meg a Battlefieldtől ki se látunk lassan. (legalább van űrcsata khöm....battlefront.köhöm....)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Shinjiii perne...
2016.03.24. 14:02
A 9-10 éves gyerekeknek azt mondanám, hogy menjenek ki a játszótérre biciklivel, ne otthon bámulják a képernyőt.

Persze, ez is egy érv. A battlefrontot meg felejtsük el, mióta bejelentették a sok sületlenséggel, mi lesz benne, azóta kb. egy halloweeni tökre hajaz. Szép a körítés, de belül semmi nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!