iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.04.07.

Dátum | 2016. 04. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

PlayStation VR-ra is megjelenik a The Assembly Azt már egy ideje tudjuk, hogy készül a The Assembly, de most már azt is, hogy valamikor a nyár folyamán megjelenik HTC Vive-ra és Oculus Riftre. A készítők elárulták, hogy a PlayStation VR megjelenése után ott is lehet majd számítani a játékra. A The Assembly egy különleges szervezetről szól, akik a nevadai sivatag alatt végeznek titkos kísérleteket. Érdekesség, hogy a történetet két karakter szemszögéből mesélik el, akik között folyamatosan vált majd a játék.
Júliusra csúszik a Resident Evil: Umbrella Corps Oké, valószínűleg nem lesz egy kifejezetten jó játék, az eddigi anyagok alapján a középkategóriát képviseli majd, de mivel Resident Evilről van szó (habár a sorozat hagyományait felrúgva egy online kompetitív shooter készül), azért foglalkozunk vele. A Capcom bejelentette, hogy az eredetileg májusra tervezett megjelenés elcsúszik egészen június 21-ig, amikor is PC-re és PS4-re érkezik majd meg az anyag. A fejlesztők szerint további idő szükséges az optimalizáláshoz, és a játékmenet egyensúlyának javításához, így végső soron mindenki jobb élményben részesül majd. 18 percen át mozog a Total War: Warhammer Az új játékmenet-videó egyetlen szépsége, hogy a központjában az a Chaos Warriors frakció áll, akivel csak akkor játszhatunk, ha előrendeltük a játékot, vagy a megjelenés után megvettük a DLC-t. Ugyebár ez volt a legelső eset, hogy a Total War: Warhammer alaposan felháborította a rajongókat, és felvetette a kérdést, hogy meddig fajulhat még a DLC-k helyzete. A fejlesztő Creative Assembly azonban igyekezett hangsúlyozni, hogy a Chaos Warriors ettől függetlenül is feltűnik a játékban, és ahhoz nem kell megvennünk a DLC-t, vagy előrendelnünk az anyagot, hogy ellenük játszhassunk adott esetben. Mondhatjuk, hogy sovány vigasz, ettől függetlenül viszont a játék jól néz ki.
Nyáron jön a Rocket League dobozos verziója A Rocket League hatalmas sikertörténet, ami vélhetően csak folytatódni fog a dobozos megjelenéssel. A fejlesztő Psyonix elmondta, hogy a boltokban megjelenő verzió alapból Collector's Edition néven fut majd, és rögtön benne lesz minden korábbi kiegészítő, ami eddig elérhető a játékhoz. Ezen kívül négy vadonatúj jármű lesz hozzá, amik a digitálisan terjesztett változatokban még nincsenek benne. A Rocket League: Collector’s Edition június 24-én jelenik meg a boltokban PS4-re és Xbox One-ra, PC-s verzióról egyelőre nincs hír, de vélhetően nem is annyira indokolt. Holnap kezdődik a Battleborn nyílt bétája Ez pedig természetesen azt jelenti, hogy mindenki részt vehet a tesztelésben. A játékmenet mellett a fejlődési rendszert is szeretné a nagyközönséggel kipróbáltatni a Gearbox, így a játék három fejlődési útvonalán is elindulhatunk. Ezen kívül részt vehetünk két kooperatív történeti küldetésben, illetve kipróbálhatunk két kompetitív többjátékos pályát. Fontos azonban megjegyezni, hogy holnaptól csak a PS4-es játékosok kezdhetik meg a tesztelést, PC-n és Xbox One-on egészen április 13-ig kell majd várnunk. Akárhogy is, a Gearbox úgy gondolta, hogy az alábbi előzetest mindenképpen látnunk kell, mielőtt beleugrunk a bétába.
Talán mégsem veszik el a Fable Legends? Nagyon szomorúak voltunk, amikor megtudtuk, hogy a Microsoft be akarja zárni a Lionhead stúdiót, és végleg lelőni az egyébként már közel egy éve bétatesztelt Fable Legends játékot. Most azonban több belsős csapattag névtelenül úgy nyilatkozott az MCV-nek, hogy a játék valamilyen formában mégis megmenekülhet. A források szerint a Lionheadnél dolgozó külsősök már mind leléptek, azonban a Microsoft már egy ideje tárgyalt arról a megmaradt belsős tagokkal, hogy valamilyen formában mégis be kellene fejezni a Fable Legends fejlesztését. A nyilatkozók szerint jelenleg még az a verzió állhat fenn, hogy a brigád magja független stúdióként készíti el a játékot, azonban nem a jelenlegi formájában, hanem a meglévő munkát felhasználva inkább átalakítanák az egészet egy hagyományos, egyjátékos szerepjátékká, a Fable korábbi részeihez igazodva. Dátumot kapott a The Banner Saga 2 A viking klánok rajongói örülhetnek, a fejlesztők ugyanis megerősítették, hogy április 19-én megjelenik a The Banner Saga 2. A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt, és minden mentésünket átvihetjük az új részbe. A megjelenés közeledtére való tekintettel még egy friss előzetest is kaptunk:
Konzolokra jön a Dear Esther Az Everybody’s Gone to the Rapture fejlesztőinak korábbi játéka, a Dear Esther eddig csak PC-n volt elérhető, ez azonban hamarosan megváltozik. Megjelenési dátum egyelőre nincs, a fejlesztők még csak arról beszéltek, hogy valamikor a nyár folyamán érkezhet a játék Xbox One-ra és PS4-re. Az viszont biztos, hogy a játékmenet (sétálás) átesik kisebb-nagyobb csiszolásokon, és alapból tartalmazni fogja ez a kiadás a fejlesztői kommentárt is. Ne felejtsük el, hogy a Dear Esther eredetileg 2012-ben jelent meg a Steamen, szóval jelen esetében tényleg igaz a "jobb később, mint soha" jelmondat. Új alcímet kapott az Attack on Titan játék Az Attack on Titan rendkívül népszerű anime, így nem csoda, hogy a Koei Tecmo le is csapott a jogokra, és játékot készít belőle. A kiadó most bejelentette, hogy a megjelenésre augusztus 26-án számíthatunk PS4-en, Xbox One-on, PC-n, PS3-on és PS Vitán, habár dobozos formában csak Xbox One-ra és PS4-re érkezik. Ezen kívül a játék alcímet is kapott, így most már úgy kell szólítani, hogy Attack on Titan: Wings of Freedom.
Csúnya beszéd és vér ellen is véd a Gears of War 4 Rod Fergusson, a Gears of War 4 fejlesztéséért felelős nagyfőnök, és az eredeti Gears-sorozat producere elmondta, hogy a klasszikus részekhez hasonlóan az újban is ki lehet majd szűrni a csúnya beszédet és a túlzott vérengzést. Fergusson elmondása szerint mind a káromkodás, mind pedig a vérengzés fontos egy ilyen játékban, és mivel a korhatár-besorolással igazából nem kell foglalkozniuk, mindkettő töméntelen mennyiségben jelen van a Gears of War 4-ben, csak úgy, mint korábban. A túlzott brutalitást egyszerűen grafikai úton távolítják el a megfelelő szűrő bekapcsolása esetében, míg a káromkodások helyett finomabb szavakat használnak majd, ahelyett, hogy kisípolnák azokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2016.04.08. 09:47
Warhammer franchize és DLC. Meg sem szabad lepődni lassan. De nem a játék fejlesztői miatt van, hanem a jogbirtokos FFG-val. Szinte művészi szintre emelték már a lehúzást. Az Arkham Horror asztali társasjátékhoz adtak ki annyi kiegészítőt hogy beszerzésük 100ezer forint felett lenne, de ez nem olyan vészes... ja de.. Az Eldritch Horror ugyanazon művészi grafikákat alkalmazza kicsit eltérő játékmenettel, és az alapdoboz az Arkham Horror alapdobozához is képest korlátolt. Két kiegészítővel együtt is csak éppenhogy tartalmasabb annál.

Blood bowl játékok dettó ilyenek. Ez az FFG... a társasjátékok világában az EA/Activision/Bli$$ard/Ubisoft kvartettjénél is rosszabb egymaga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2016.04.08. 10:40
Engem csak az érdekel, hogy lett "Attack on Titan" ez a manga/anime? Miért nem "Attack of Titans"?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Domfoz mager...
2016.04.08. 12:29
Szerintem igy pl. jobban cseng. Mi lenne akkor, ha Shingeki no Kyojin neven adnak ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mainframe
2016.04.08. 15:10
A Banner Saga 2 autobuy. Nagybetűs minőség, ritka a mai világban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!