iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.04.13.

Dátum | 2016. 04. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Amikor az Alien és a flipper találkozik A kiváló Pinball FX2 és a Zen Pinball játékokról ismert Zen Studios megállapodást kötött a Fox filmstúdióval, így most már készülhetnek Alien témájú flipperes játékok. Ennek első eredménye az Aliens vs. Pinball, ami három különböző táblával érkezik, és mindhárom a sorozat más szegmenseit dolgozza fel: az első a James Cameron-féle Aliens filmre, a második a The Creative Assembly által készített Alien: Isolation játékra, a harmadik pedig az Aliens vs. Predatorra alapul. Az Aliens vs. Pinball április 26-án jelenik meg PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, PC, Mac, iOS és Android platformokon.
A Rockstar szerint röhejesek Benzies vádjai Éppen most írtunk róla, hogy Leslie Benzies, a Rockstar egykori elnöke 150 millió dollárra pereli egykori cégét, és az alapító Houser-fivérek ellen is sok csúnya vádat hozott fel, többek között azt is, hogy átverték őt. A Rockstar most hivatalosan is válaszolt Benzies vádjaira. A nyilatkozatban tulajdonképpen azt mondja a stúdió, hogy Benzies esetében komoly problémák merültek fel a teljesítmény és a munkamorál szempontjából, és az úriember saját magának akart elkönyvelni olyan sikereket, amikért valójában a teljes csapat felelős. A Rockstar szerint a stúdió alapítása óta alapvető dolog, hogy itt minden a csapatról szól, így Benzies viselkedése nem nézhető el. A Rockstar úgy véli, az egykori igazgató pusztán arra használja fel a pert, hogy megpróbálja valahogy kikerülni azokat az egyértelmű dolgokat, amiket a szerződésében lefektettek, és így próbáljon pénzt kicsikarni a cégtől. Megjelenés mellé kapott előzetest a Dark Souls 3 Habár a játék hivatalosan már elérhető, a From Software és a Konami némi lemaradással közölte a launch trailert. Sebaj, legalább itt van. A hangulata és a zenéje egyébként zseniális, tökéletesen megragadja azt, amiről a Souls-játékok szólnak. A reménytelenség, és az ellenséges világ érzete csak úgy sugárzik. Ugyanakkor viszont a beszámolók szerint eléggé spoileres is. Itt nyilván nem a történetről van szó első sorban, hiszen a rajongók tudják, hogy konkrétan a sztoriból nehéz lenne spoilerezni egy Souls-játék esetében. Látunk viszont számos olyan helyszínt, ellenfelet és főellenséget, amik csak a játék második felében kerülnek elő, és így elronthatják a felfedezés élményét.
Ma végleg bezárt a Fable Legends Habár már majdnem egy éve bétatesztelés alatt állt, a nagyközönség végül sosem ismerheti majd meg a Lionhead által fejlesztett, free-to-play alapokra épülő Fable Legends-et. A játéknak eredetileg a tavalyi ünnepi szezonban kellett volna megjelenni, azonban végül áttolták 2016-ra, hogy mai nappal végleg bezárják. A felhasználók arról számoltak be, hogy délután 3 órától már nem tudtak bejelentkezni, és egy szomorú üzenet fogadta őket, melyben a fejlesztők megköszönték mindenkinek a támogatást, és leírták, hogy "sajnos egyszer minden történetnek véget kell érnie". Ezzel együtt bizonyos belsős forrásokból azt hallani, hogy a Microsoft talán mégsem hagyja majd veszni teljesen a játékot, és inkább átállítani az egész projektet egy hagyományos, egyjátékos szerepjátékra a már elkészített elemek felhasználásával. Ehhez a források szerint arra lenne szükség, hogy a Lionhead keménymagja együtt maradjon, és el tudjanak érni valamiféle kompromisszumot. Mindez azonban nem túl valószínű. Érkezik az NBA 2K17 A 2K Games bejelentette, hogy idén sem marad ki a kosárlabdás sorozat új része. Az NBA 2K17 szeptemberben jelenik meg PC, PS3, PS4, Xbox 360, és Xbox One platformokon, kétféle kiadásban. Ebből az egyik a mezei verzió, aminek egyelőre még nem jelentették be, hogy ki lesz a dobozán. A másik az igazi kosárlabda rajongóknak szóló Legendary Edition, aminek Kobe Bryant kerül a dobozára, és jár hozzá néhány kisebb-nagyobb fizikai és digitális extra - melyek jelentős része szintén Bryanthez kapcsolódik, például a poszter.
200 ezer példányon túl az Enter the Gungeon Az ötfős csapat által készített, 14,99 dolláros áron kínált roguelike átlépte a 200 ezer eladott példányszámot. Ez azt jelenti, hogy a játék körülbelül 3 millió dollárt termelt egy hét alatt. Persze ez nem azt jelenti, hogy ennyit kerestek a fejlesztők. A Steamen és PlayStation 4-en megjelent játék bevételeiből ugyanis 30%-os részesedés illeti meg a Valve-ot és a Sonyt, továbbá a kiadó Devolver Digital is lehúzza magáét, így körülbelül 2 millió dollár jut el végül a készítőkhöz. Ami öt emberre szétosztva azért még mindig nem hangzik rosszul. Homefront: The Revolution - így szerezzük vissza Philadelphiát Végső soron a lényeg, hogy a nyitott világ különböző nehézségű zónáiban (zöld, sárga és piros) kell küldetéseket végrehajtanunk, amivel inspirálhatjuk a többieket arra, hogy keljenek fel az elnyomó hatalom ellen. Ez nem csak azt jelenti, hogy az ellenségnek több "fronton" kell háborút vívnia, de a lakosoktól támogatást is kaphatunk. Ezen kívül a Deep Silver elindított egy új közösségi kezdeményezést Merits Program néven. Ennek lényege, hogy a hivatalos oldalon kell regisztrálnunk, majd mindenféle küldetést végrehajtanunk a weboldalon. Cserébe jobban megismerhetjük a játék háttértörténetét, és mindenféle használható felszerelést nyerhetünk, amit aztán később bevethetünk majd élesben is a Resistance módban. A Homefront: The Revolution megjelenése már nincs messze, ugyanis május 17-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
Három egyedi karakterosztállyal jön az Alienation Az UNX bátor katonái az emberiség utolsó mentsvárai: a Tank, a Saboteur és a Bio-Specialist. Mindegyik egy egyedi játékstílust képvisel, természetesen teljesen eltérő képességekkel. Mivel egyébként a játék maximum négyfős kooperatív módot támogat, így nyilván az egyik osztályból mindig kettő lesz bent egy menetben, azonban a drop-in drop-out kooperatív miatt az összetétel akár menet közben is változhat. Minden karakterosztály egyedi elsődleges fegyverrel, három fejleszthető képességgel, és három fejleszthető passzív képességgel van ellátva.
Mától elérhető a Battleborn nyílt bétája A Gearbox bejelentette, hogy a tervezett ütemtervnek megfelelően mától mindenki kipróbálhatja a Battleborn nyílt bétáját. Ebben két történet küldetés lesz elérhető, melyek a The Algorithm és a Void’s Edge névre hallgatnak, és legfeljebb öten lehet nekiállni végigtolni őket kooperatív úton. Ezen kívül két kompetitív multiplayer mód is elérhető lesz, az Incursion és a Meltdown. Kezdetben hét hős lesz elérhető, de mivel a bétába bekerült a fejlődési rendszer is, így minél többet játszunk, annál többet nyithatunk meg, mint ahogy megszerezhetünk új skineket, tauntokat és hasonló apróságokat is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. magerg
2016.04.14. 09:48
Nem vagyok egy nagy pinballos, de ez irtó hangulatos Aliens-utánérzés.
Amikor elfogynak a kreditek 100% hogy Hudson hangját fogják bevágni ("Game over man! Game over!".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gyurkov
2016.04.14. 10:26
Pár napja már küzdök a Battleborn PS4 változatával, próbáltam megkedvelni, de olcsó Borderlands érzésem van, mintha az onnan kidobott ötleteket gyúrták volna össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!