iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.04.14.

Dátum | 2016. 04. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Total War: Warhammer - üdvözöl az Old World A készítők úgy döntöttek, hogy bemutatják nekünk az Old World különböző terepeit. Az Empire városai, a tavak és Bretonnia ligetei várnak ránk - többek között.
Letölthető a Dark Souls 3 VHS-stílusú borítója Milyen borítója lenne a Dark Souls 3-nak, ha a '80-as években jelent volna meg VHS-en? Nos, valószínűleg valami olyasmi, ami a lenti képen is látszik. A Namco a bolondok napjára kitalált Dark Souls VHS-film ötletéből kiindulva tényleg elkészítette a borítót, és az le is tölthető PC-s, Xbox One-os és PS4-es dobozokhoz.
Egy programozó kitalálta, hogyan lehet Oculus-exkluzív játékokat Vive-on futtatni A CrossVR néven futó programozó kitalált egy megoldást arra, hogy az egyébként Oculus Rift-exkluzív játékokat miként lehet futtatni a HTC Vive-on. Jelenleg a Lucky’s Tale és az Oculus Dreamdeck futtatható, de az úriember azt ígéri, hogy hamarosan mások is következnek. Igaz, ezekhez mindenképp Xbox One kontrollert kell használnunk, a HTC Vive saját irányítói nem fognak működni. Tulajdonképpen arról van szó, hogy a programokat egyesével kell patch-elni, az Oculus ugyanis az exkluzív játékokba beépített egy belső ellenőrzést az Oculus Runtime DLL-ekre. A patch ezeket kapja el, és alakítja át OpenVR hívásokká. Far Cry Primal - megjöttek a 4K-s textúrák és a Survival mód A Ubisoft bejelentette, hogy a mai naptól minden platformon elérhető az új patch, aminek legfontosabb hozadéka a Survival mód bevezetése lesz. Ebbben az egész játék jóval nehezebbé válik, ráadásul indíthatjuk úgy is, hogy csak egy életünk van - ha elbuktuk, akkor vége. Aki ezt nem meri bevállalni, annak lesz még egy opció, a Second Chance: ez lehetőséget ad egy újraéledésre bizonyos időközönként - attól függően, hogy mennyit haladtunk előre. A javítás méretesre sikerült: 849MB-ot foglal PS4-en, 817MB-ot Xbox One-on, és 1,1GB-ot PC-n. Utóbbi platformon emellett megérkeztek a 4K felbontású textúrák is, amik egy külön 3,5GB-ot letöltést igényelnek. A Survivor mód változásait az alábbi kép tekinti át részletesen. Érdemes lehet áttanulmányozni, mielőtt belevágtok:
Tovább harcol a ragequitterek ellen a Street Fighter V A Street Fighter V megjelenését követően sokan panaszkodtak a Capcom irányába, hogy a fejlesztők semmilyen védelmet nem építettek be a ragequitterek ellen, így sokan inkább idegeskedtek a játék miatt, mintsem élvezték volna azt. A Capcom először arra kérte a játékosokat, hogy jelentsék az ilyen embereket képes vagy videós bizonyítékokkal (a PS4 Share gombját használva), majd ezt követően a kiadó még el is különítette a nagy arányú disconnecttel rendelkezőket. Most azonban úgy tűnik, hogy egy jobb megoldást talált a Capcom, igaz egyelőre nem részletezte, hogy pontosan mit. Azt viszont igen, hogy ezt az új rendszert még ebben a hónapban megkapjuk egy frissítéssel. Jövő héten kezdődik a Mirror’s Edge Catalyst zárt bétája A DICE bejelentette, hogy április 22-től április 26-ig tart majd a Mirror’s Edge Catalyst zárt bétatesztje. Ebben ki lehet próbálni a főküldetés egy részét, mellékküldetéseket, és a különböző közösségi lehetőségeket. Utóbbiakról egyébként bővebben beszél a frissen kiadott fejlesztői napló. Akik jelentkeztek a bétára, és feliratkoztak a játék levelezőlistájára is, azok a kezdés napján megkapják a maguk kódját. Akik nem iratkoztak fel a levelezőlistára, azok csak másnap kezdhetnek bele.
Leonard Boyarsky csatlakozott az Obsidian csapatához Leonard Boyarsky annak idején együtt dolgozott Tim Cainnel az első két Fallout-játéon, majd megalapították saját stúdiójukat, a Troika Gamest. Itt olyan anyagokon dolgozak, mint az Arcanum: Of Steamworks a Magick Obscura, a The Temple of Elemental Evil és a Vampire: The Masquerade – Bloodlines. Mondhatjuk tehát, hogy Boyarsky "némileg" tapasztalt a szerepjátékok fejlesztésében. Nem csoda, hogy a Blizzard lecsapott rá, hogy legyen a Diablo 3 világának vezető tervezője. Most azonban az úriember úgy döntött, hogy inkább távozik. Az Obsidiannal érdekes módon újra egy csapatba kerül régi barátjával, Tim Cainnel. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Boyarsky milyen pozíciót tölt majd, vagy hogy melyik játékon fog dolgozni. Az Obsidian jelenleg a Tyranny nevű szerepjátékon tevékenykedik. Megjelent Steamen a Final Fantasy IX Az eredetileg 2000-ben a PlayStation 2-re kiadott játék végre felújított formában eljutott a Steamre. Nem csak, hogy feljavították a videók minőségét és a karaktermodellek is némileg jobban néznek ki, de támogatja a játék az automatikus mentést, a felhőbe mentést és a Steam Achievementeket is. Ezen kívül bekapcsolhatunk hét különböző módosítót, amik megváltoztatják a játékmenetet. Ebből az egyik a No Encounter mód, ami kikapcsolja a véletlenszerű harcokat. A játékot jelenleg 16,79 euróért lehet megvásárolni.
Indul a Halo 5-ös Warzone Firefight bétatesztje Annak idején a Halo 3: ODST-vel jött a Firefight mód, ami a Halo saját megoldása a horda módra. Ez hamarosan bekerül a Halo 5-be is Warzone Firefight néven, a bétatesztelése ugyanis most indul. A játékmód neve beszédes: a Warzone pályákon legfeljebb nyolcan irthatjuk az ellenséget, akik egyre erősödő rohamokban érkeznek. Ütős borítóképe lesz a The Witcher 3 Blood and Wine-nak Többet nem is érdemes mondani róla. Kivéve talán azt, hogy a készítők szerint a kiegészítő még mindig az év első felében fog megjelenni, és nagyjából 20 órányi új játékidőt ígér.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Shinjiii
2016.04.15. 11:08
Automentés a FF9-ben? Androidból ez miért maradt ki? Csesszék meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fratello
2016.04.16. 07:51
Apróság, de a Final Fantasy IX eredetileg Playstation-ra jelent meg, nem PS2-re (én még anno a jó öreg PSX emulátorral toltam végig először).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!