iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.05.02.

Dátum | 2016. 05. 02.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Ilyen lett volna az 1666 Amsterdam Az új Assassins’s Creednek kikiáltott játékból sosem mutattak képeket, eddig. Patrice Desilets, a játék alkotója ma bemutatott egy rövid videót egy európai prezentáción. A képek azért is érdekesek, mert Desilets peralkut kötött a Ubisofttal és visszaszerezte a játékkal kapcsolatos jogokat, cserébe lemondott a céggel szembeni pénzbeli követeléséről, tehát ki tudja, talán élőben is láthatjuk majd.
Warhammer 40k: Dawn of War bejelentés holnap Nálunk kedden délután négy óra körül várható az esemény az RTS sorozattal kapcsolatban. Ti mire számítotok?
A Gears of War 4 100 millió dollárjába került volna az Epicnek Ezt maga Tim Sweeney, a cég vezetője mesélte el. A franchise költségei egyre csak nőttek minden résszel, a profit gyakorlatilag eltűnt és már a tönkremenést kockáztatták volna. Ez pedig, kombinálva a Microsofttal való vitákkal, ahhoz vezetett, hogy az Epic inkább a free-to-play játékokra helyezi a hangsúlyt, mint például következő alkotásuk, a Paragon című MOBA. (A Gear4-et a The Colation fejleszti.)
Oculus Rift bolti verzió Bár sokan nem kapták még meg saját példányukat, annak ellenére, hogy hónapokkal ezelőtt előrendelték a VR headsetet, ma bejelentették, hogy néhány példány kapható lesz majd egyes kiválasztott boltokban, nagyon limitált számban. Nagyjából borítékolható, hogy a várakozókat ez „kissé” kiborítja majd, ezért ha úgy döntenek, hogy megpróbálkoznak szerezni egyet valamelyik üzletben (Best Buy, Amazon vagy Microsoft), az Oculus ehhez is megadja majd nekik a előrendelői bónuszokat, miközben törölhetik az előrendelésüket a cégnél. Overwatch béta időpontok A Blizzard lövöldözős játékának újabb bétatesztje a héten kezdődik, az előrendelőknek mától elérhető, a nyílt béta pedig május 4-től május 9-ig fut majd PC-n, Playstation 4-en és Xbox One-on is. Minden fázis egy időben indul el az egész világon, az alábbi képen látható, hogy az egyes időzónákban pontosan mikor – nálunk május 5-én éjjel egy órától érhető majd el előrendelés nélkül, ekkor csak el kell indítanunk a Battle.netes applikációnkat és az Overwatch ikonra kattintva telepíthetjük a játékot.
A Nostalrius adminjai a Blizzardnál A nemrég – nagy közfelháborodásra – lezáratott nemhivatalos vanilla World of Warcraft szerver „futtatói” a Blizzarddal folytatnak majd tárgyalásokat a továbbiakról. Minden bizonnyal bevetnek, amit csak tudnak, hogy meggyőzzék a cég képviselőjét egy kiegészítők nélküli feltételekkel futó szerver szükségességéről. Jószándékuk jeléül a Nostalrius csapata nem adja közkézre a játék forráskódját és adatbázisát (ami egyébként illegális). A Blizzard egyelőre annyit közölt, vizsgálják a „klasszikus” szerverek nyitásának lehetőségét. Kíváncsian várjuk a fejleményeket! Avadon 3: The Warborn bejelentés A harmadik résszel teljessé válik a Spiderweb Software szerepjáték-trilógiája, az új epizódban többféle befejezés és rengeteg ellenfél vár majd minket.
A Stardew Valley co-op lehetőséget kap A hihetetlenül sikeres farmszimuláció-RPG-t az 1.1-es verzióval kezdődően barátainkkal is játszhatjuk majd, emellett új épületeket, növényeket, házassági lehetőségeket és endgame tartalmakat is kapunk. Ha ez nem hozza meg a kedvünket a virtuális kapálgatáshoz, akkor semmi…
Lo-fi No Man’s Sky A 'Norman’s Sky' játékot összesen 10 óra alatt hozta létre a Low Res Game Jam, 64x64 pixeles felbontáson elrepülhetünk az összes, képernyőn feltűnő pontra, körpályára állhatunk körülöttük és le is szállhatunk rájuk, akárcsak a „nagytestvér” bolygóira. Ráadásul ingyenesen letölthető.
Bázisépítés a Planetside 2-ben Egy új ásvány, a cortium és a járműterminálokról lehívható ANT-k (Advanced Nanite Transport) segítségével ezentúl saját bázist építhetünk a játékban, silókkal az ásványnak. A végén még stratégiai lövölde lesz a korábbi FPS-ből?
Duelyst megjelenés Az új, körökre osztott taktikai kártyajáték az eddigiektől eltérő élményt ígér – ingyenesen letölthető, tegyetek vele próbát, írjátok le a véleményeteket!
Black Desert Online TV-trailer A játék megjelenésekor kiadott film finoman szólva nem aratott nagy sikert, főleg a borzasztó szinkron miatt, de ezt az új spotot egész jól összerakták.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. potocki
2016.05.03. 08:47
"Warhammer 40k: Dawn of War bejelentés
Ti mire számítotok?"

- Dawn of War 3: The Horus Heresy
- Visszatérés az első rész játékmenetéhez.
- DEATH TO THE FALSE EMPEROR!
- Burn the heretic. Kill the mutant. Purge the unclean.
- Azonnali előrendelés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2016.05.03. 10:12
Azért az Oculus hír elég durva. Előrendeled, és a boltban hamarabb veheted meg?

Warhammernél örülnék én is egy klasszikusabb stratégiai vonalnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.05.03. 11:15
DoW3 instabuy akkor ha a Relic csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SonicTheHU...
2016.05.03. 12:16
Látom nem csak én várom a DoW3-at mint a messiást DoW 2 Elite Edition már kicsit uncsi, annak ellenére h minden tiszteletem a moddereké akik összehozták. Csak nehogy úgy járjunk vele mint a "Battlefront 3"-al ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. oiskin potoc...
2016.05.03. 14:03
Hát nagyon remélem nem jön vissza az 1. rész játékmenete. Mint stratégia elég jó volt, de mint WH40k vérlázító. A 2. rész inkább volt lore-szerű, tekintettel, hogy inkább taktikai játék a WH40k mint stratégia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. potocki oiski...
2016.05.04. 08:49
A Warhammer 40k önmagában se nem taktikai játék, se nem stratégiai játék, se nem asztali játék, szerepjáték, kártyajáték vagy számítógépes játék, hanem egy folyamatosan változó univerzum, amibe sok minden belefér.

A harci események léptékének semmi köze a lore-hoz abban az értelemben, ahogy fölvetetted. Gondolom azt te sem vitatod, hogy a Warhammer 40k játékok közül az RPG-k állnak legközelebb a lore-hoz: például a Dark Heresy és a Rogue Trader. Ez utóbbiban akár komplett világokat adhatnak-vehetnek a játékosok, annyira más skálán mozog, mégse ostorozzák tömegek a kiadót, hogy nem eléggé lore-hű.

Ami pedig a Dawn of War harmadik részét illeti:

"COLOSSAL BATTLES
Dawn of War is famous for its epic action and those immense clashes are back - but now they're off-the-scale. Wage war with massive armies across violent volcanic terrain or onboard battlecruisers travelling fast through space."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!