iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.05.23.

Dátum | 2016. 05. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Jövőre csúszik a Kingdom Come: Deliverance A rendkívül jól kinéző és nagyon ígéretes szerepjátékot már sokszor elcsúsztatták, és sajnos ismét egy késésről számolhatunk be. Habár eredetileg idén nyárra ígérték a készítők a megjelenést, most bejelentették, hogy csak valamikor 2017-ben tolhatjuk a játékot. Ez azt jelenti, hogy az eredetileg 2015 végére ígért Kingdom Come: Deliverance több, mint egy évet fog késni. Addig is azonban itt van több mint fél órányi felvétel a bétából, hogy tudjuk, mire számítsunk, ha egyszer majd tényleg megjelenik.
Folytatást kap a The Talos Principle Örömhír midnannyiunk számára: a horvát Croteam elismert filozófiai-kalandjátéka folytatást kap! A kiadó Nordic Games nagyon elégedett volt az első epizód eladásaival, és mivel a fejlesztők is szeretnének új részt, mindkét fél belement abba, hogy ez megtörténjen. A The Talos Principle eredetileg 2014-ben jelent meg PC-re, majd tavaly októberben a kiegészítőjével együtt megérkezett PS4-re is. A folytatásról egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezik és pontosan milyen platformokra. Így kellett játékokat tesztelni a SEGA-nál A SEGA még 1996-ban készítette el az alábbi videót, nyilvánvalóan azzal a célzattal, hogy bevonzzák a potenciális tesztelőket a vállalathoz. A 28 perces kisfilmet a SEGA amerikai irodájában, Redwood Cityben forgatták, és tökéletesen hordozza a '90-es évek hangulatát. Habár meg kell hagyni, hogy ma már valószínűleg nem készülne ilyen videó, ugyanis egy kicsit azért mellé lő: hiába a dögös rockzene és az akkoriban divatos vágás, igazából az jön át, hogy a tesztelők sokat dolgoznak, és nagyon fáradtak, ráadásul még az öltönyösökkel is meg kell küzdeniük állandóan.
Hamarosan jön a Hitman második különleges célpontja A múlt héten írtunk arról, hogy néhány játékos rekord idő alatt tette el láb alól a Hitman első elusive célpontját, most pedig már arról számolhatunk be, hogy a héten érkezik a második ilyen kihívás. Az új célpont beceneve a The Congressman, vagyis a kongresszusi képviselő, akire a Hitman új, olaszországi városkájában kell majd vadásznunk. A szabályok változatlanok: továbbra is csak egy lehetőségünk van, ha nem sikerül koporsóba tenni a célpontot, akkor örökre buktuk az egészet.
Dobozosan is megjelenik az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition Az Ori and the Blind Forest eredetileg csak digitálisan jelent meg PC-re és Xbox One-ra, és nem volt ez másként a kibővített Definitive Edition esetében sem. A játék kiadói háttere nem teljesen tiszta, ugyanis habár a Microsoft támogatta a fejlesztőket, valójában a terjesztéssel kapcsolatos jogok a Nordic Gamesnél vannak. Most a Nordic Games vezetője, Thomas Mahler elmondta, hogy annyian kérték az Ori and the Blind Forest megjelenését dobozos formában, hogy kénytelenek voltak eleget tenni a követelésnek. Így tehát az Ori and the Blind Forest: Definitive Edition június 14-én a boltok polcain is feltűnik majd PC-re és Xbox One-ra. Sőt, még egy limitált kiadást is kap, ami fém dobozban érkezik, audio lemezzel, képeslapokkal és poszterekkel. Uncharted 4 - egy hét alatt 2,7 millió Az Uncharted 4 vélhetően rengeteg pénzbe került, hiszen egyrészt döbbenetes minőségű, másrészt pedig több, mint négy évig dolgozott rajta a Naughty Dog. Úgy tűnik azonban, hogy mindez megérte, hiszen a Sony most bejelentette, hogy az első héten már kicsivel több, mint 2,7 millió példány kelt el a játékból. A 3 milliót közelítő számba egyébként beletartoznak a digitális letöltések és a dobozos példányok is. Ez egyben azt is jelenti, hogy az Uncharted 4 az eddigi leggyorsabban fogyó PlayStation 4-exkluzív játék, maga mögé utasított olyan címeket, mint az Infamous: Second Son, a DriveClub, a Bloodborne, a Killzone: Shadow Fall, a The Order 1886 és a Ratchet & Clank.
Öt nappal korábban hozzáférhető lesz a Mirror’s Edge Catalyst Legalábbis akkor, ha Xbox One-on rendelkezel EA Access-előfizetéssel, vagy PC-n Origin Access-előfizetéssel. Persze ez már szokás az Electronic Artsnál, egy ideje ugyanis minden új játékuk közel egy héttel hamarabb hozzáférhető a fenti kritériumok megléte mellett. Ez azt jelenti, hogy a hivatalos június 7-es megjelenés helyett már június 2-án elkezdhetjük tolni a játékot. Az előfizetés ezen kívül azt is eredményezi, hogy 10%-kal olcsóbban vehetjük meg a végterméket, mint bárki más. Európai dátumot kapott a King of Fighters 14 Sajnos manapság már kevésbé népszerű a sorozat, mint egykor, de ennek ellenére nem hagyhatjuk figyelmen kívül a King of Fighters legújabb részét. Ezt az epizódot most éppen a Deep Silver, a Saints Row, a Homefront: The Revolution és a Dead Island kiadó vette a hóna alá, így szerencsére eljut hozzánk is, és nem ragad le Japánban. A King of Fighters 14 továbbra is a 3v3-as ütközetekre épül, 50 játszható karakterrel érkezik (akikből 19 teljesen új), és van benne sztori mód és offline játéklehetőség is.
Napi Kojima A mester éppen új stúdióját építi fel, ezzel kapcsolatban kaptunk egy-két információt. Egyrészt megtudtuk azt, hogy Kojima egy új engine keresése miatt utazta körbe a világot, és kereste fel többnyire a Sony stúdióit. Azt is elárulta, hogy jelenleg még egy kis stábbal működnek, egy ideiglenes irodában. Kojima ugyanakkor nem csak technológiát keres, hanem embereket is, ugyanis a következő időszak fontos feladata lesz, hogy feltöltse a csapatot. Jelenlegi tervei szerint egyébként nem akar túl nagy stúdiót, "mindössze" 100 ember felvételében gondolkodik, de ennél semmiképp sem többen. A száz ember persze soknak tűnik, de Kojima elmondása szerint a Metal Gear Solid V-ön egyes időszakokban akár 200-an is dolgoztak. Tíz éve jelentették be a Half-Life 2: Episode 3-at Bizony, jól olvassátok a címet. Már tíz éve várunk arra a játékra, ami valószínűleg soha nem fog megjelenni. A Valve eredetileg 2006-ban jelentette be, hogy trilógiát készítenek a Half-Life 2 köré, és az eredeti nyilatkozat szerint az egész történetnek le kellett volna zárulnia 2007 karácsonyáig. Ez azonban (mint tudjuk) nem történt meg. Azóta sem tudunk semmit sem az Episode 3-ról, sem pedig a Half-Life 3-ról, habár utóbbi a pletykák alapján valószínűleg készül. Mindenesetre a várakozás okozta fájdalom olyan méreteket öltött az elmúlt években, hogy 2010-ben Peter Molyneux még egy videót is felvett a kisfiával, számonkérve a Valve-ot a késés miatt. Az pedig már súlyos, ha a Molyneux-család emleget valakit egy késéssel kapcsolatban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. thestock
2016.05.24. 06:45
Elég retro a sega tester videó Csinálhatnának egy videót hogy ez jelenleg hogy megy... látom is magam előtt a forgatókönyvet: kiadunk egy félkész játékot 60 euróért, ami tiszta bug,de majd a csalódott felhasználó neten megírja,és mi talán javítjuk, és fizetős DLC formájában befejezzük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim thest...
2016.05.24. 07:54
Ja, hát tényleg úgy tűnik, hogy a videó első 7 perce egy ma már nem létező gyakorlatról szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2016.05.24. 12:22
Ma kicsit durvábban megy a napi vita a fejlesztők és teszterek között. Folytonos is a hiány a teszter szekcióban haveréknál, mert nem sokan bírják idegileg és családilag azt ami ott megy. Késtél öt percet? hopp 5000Ft bünti, késtél megint? Egész napi bérednek szia. És hiába jársz be melózni 70km-ről pontosan ha a MÁV és BKK úgy dönt hogy te aznap késel mert leesett 2centi hó...
Jelentkeztem állásinterjúra hozzájuk, de mivel délután 5kor hívtak hogy másnap reggel tudok e aláírni menni meg beszélgetni és utána instant kezdés miközben még a munkahelyen is fel kellene mondani nem vettek fel mert volt pofám szerdán azt mondani délután hogy csak hétfőre tudom felszabadítani magam ha holnap jó az elbeszélgetés és az aláírás...

A félkészen kiadott játékok vevők általi teszteltetése még leányálom ahhoz képest amit ott kell művelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg Szefm...
2016.05.24. 15:13
Az ilyen cég költözzön Kínába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester mager...
2016.05.24. 16:18
Jól elvannak ők Budán. A magyar is óccsó munkaerő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM
2016.05.24. 20:45
Na végre! Napi Kojima
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!