iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.06.01.

Dátum | 2016. 06. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Sztoris játékok az új Humble Bundle-ben A mai napon lelepleződött az új Humble Bundle, aminek a neve célzottan Narrative Bundle, ugyanis olyan játékokra koncentrál, melyekben nagyon fontos a történet. Ennek megfelelően az alap szinten (bármennyit fizetünk) megkapjuk a Her Story, Read Only Memories és Cibele játékokat, míg ha az átlagot meghaladjuk (ami jelenleg 4,13 dollár), akkor jár még a Broken Age, 80 Days és a Sorcery két része. Viszont ha hajlandóak vagyunk 10 dollárt kifizetni, úgy jelenleg Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition ütheti a markunkat, az összes többi mellet, de ahogy az lenni szokott, a következő napokban további játékok kerülnek be a gyűjteménybe. Ingyenesen elérhető a Nox, a Westwood klasszikus szerepjátéka Habár a Westwood a Command & Conquer és a Red Alert játékok által vált híressé, néhányan talán még emlékszünk arra, hogy a stúdió megpróbálkozott egy szerepjátékkal is. Ez volt a Nox, ami leginkább a Diablo sikerét igyekezett meglovagolni, inkább kevesebb sikerrel, mint többel. Ha kimaradt volna, akkor az Electronic Arts örömmel jelenti, hogy most az Originen mindenki számára ingyenesen letölthető.
Hamarosan élesben is látjuk majd a Battlefield 1-et Habár a bemutatkozó előzetesben láthattunk némi játékmenetet, a DICE azt ígéri, hogy hamarosan a 64 fős multiplayert is megtekinthetjük akció közben. Erre nem túl meglepő módon az E3 alatt kerül majd sor, június 12-én. Az Electronic Arts ugyebár hivatalosan nem lesz jelen a rendezvényen, helyette egy saját eseményt tart. Erre meghívnak egy csomó ismert YouTube-os arcot, és néhány más vendéget, és így raknak össze élőben két 32 fős csapatot, akik majd megmérkőznek egymással június 12-én. Jövő héten jön a Minecraft: Story Mode új része Egészen konkrétan a hatodik epizód, melynek neve Portal to Mystery. Ahogy azt megszokhattuk a Telltale-játékaitól, az anyag minden létező platformra érkezik, amit csak ember ismer. Mindez azután, hogy habár az első szezon hivatalosan lezárult az ötödik résszel még márciusban, a Telltale úgy döntött, hogy hozzácsap az egészhez még három bónusz részt. Az epizód 4,99 dollárba kerül majd, de a 14,99 dolláros szezonbérlet tulajdonosai rögtön megkapják.
Overwatch - kimenthetők lesznek a highlight-ok Az Overwatch egyik legjobb része, amikor a mérkőzések végén a program kiemel egy játékost, és megmutatja annak legszebb akcióját. A probléma, hogy sokan igényelnék azt a lehetőséget, hogy ezt ki lehessen menteni és meg lehessen osztani, azonban a játék ezt natívan nem támogatja. Persze konzolokon használhatjuk a felvétel funkciót, ami leegyszerűsíti a dolgokat, de még Windows 10 alatt az Xbox-alkalmazással is meg tudjuk ezt tenni, továbbá ha Nvidia kártyánk van ott ShadowPlay, AMD-nél pedig a Gaming Evolved app (régebbi kártyák esetén a Fraps segíthet). Azonban a Blizzard is tudja, hogy mindez sokkal kényelmesebb lenne akkor, ha a játék ezt a funkciót natívan támogatná, így Jeff Kaplan, az Overwatch vezető dizájnere megerősítette, hogy dolgoznak rajta, és reményei szerint hamarosan elérhetővé is válik. PlayBoy-magazinokat gyűjtögethetünk a Mafia 3-ban Jelentéktelen tárgyak, színes gömbök, vagy egyéb marhaságok helyett a Mafia 3 készítői tudják, mire is van szüksége az egyszeri játékosnak. Természetesen PlayBoy-magazinra. A PlayBoy persze már 1953 óta meghatározó szereplője a nyomtatott sajtónak, és a Mafia 3 korszakában rendkívül népszerű volt, így nem meglepő, hogy a játékból sem marad ki.
Csak júliusban tér vissza az Overwatch kompetitív módja A ranked játékra lehetőséget adó módot ugyan a múlt héten még júniusra ígérte Jeff Kaplan, de valószínűleg nem véletlenül nem mondott pontos dátumot. A Blizzardot ismerve ő is tudta, és mi is tudtuk, hogy bármit is mondana, az úgysem valósulna meg, és persze ez is történt. Most már arról beszél a Blizzard, hogy a ranked játék valamikor júliusban térhet vissza, és közel sem biztos, hogy minden platformon egyszerre. Az viszont biztosnak látszik, hogy nem egy hónapos, hanem legalább két és fél, három hónapos szezonokra számíthatunk majd. Launch traileren a Dead Island Definitive Collection A mai naptól megvásárolható a felújított Dead Islandet és Dead Island: Riptide-ot tartalmazó gyűjtemény - az összes korábban megjelent tartalmi csomaggal együtt. Ezen kívül (ahogy arról már beszámoltunk), a kollekció vásárlói megkapják a 2D-s retro árkád játékot, a Dead Island Retro Revenge-t is.
Így néz ki a környezet az Elexben Tegnap beszámoltunk róla, hogy a Gothic készítői által fejlesztett Elex egy sci-fi fantasy játék lesz. Akkor még csak képlopatokkal szolgálhattunk, ma már azonban egy videó is napvilágot látott, ami a játék környezeteit mutatja be. Azt meg kell hagyni, hogy nem néz ki rosszul.
Nincs elájulva a VR-tól a Take-Two vezetője Strauss Zelnick neve ugyan ritkábban kerül elő, mint a többi iparági nagyágyúé, ugyanakkor érdemes figyelni a szavára, hiszen olyan stúdiók vannak az irányítása alatt, mint a Rockstar és a 2K Games. Most pedig éppen arról beszélt az úriember, hogy egyelőre nem látja a nagy áttörést a virtuális valóságban. "Egyszerűen nincs nagy piac egy olyan dologra, amire 2000 dollárt kell elköltened, és biztosítani kell hozzá egy külön szobát. Nem is értem, mit gondolhatnak az emberek. Talán néhányaknak van erre lehetősége, de a többieknek a való világban? Amerikában biztos, hogy keveseknek adatik meg ez." - mondta Zelnick. "Átlagosan 300 dollárt tudunk elkölteni egy szórakoztatóipari eszközre, és nincs külön szobánk erre. A szobánk arra jó, hogy legyen benne egy tévé, egy kanapé és pár kontroller. Nincs arra helyünk, hogy szabadon tudjunk vakon mászkálni métereket, és közben két kontrollerrel hadonásszunk, és ne ütközzünk bele a nappali asztalába" - folytatta. Ezzel együtt Zelnick nem zárja ki, hogy a virtuális valóság sikeres lehet, csak éppen egyelőre úgy véli, hogy mindez még a jövő zenéje.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Asagrim
2016.06.02. 07:16
"Átlagosan 300 dollárt tudunk elkölteni egy szórakoztatóipari eszközre, és nincs külön szobánk erre. A szobánk arra jó, hogy legyen benne egy tévé, egy kanapé és pár kontroller. Nincs arra helyünk, hogy szabadon tudjunk vakon mászkálni métereket, és közben két kontrollerrel hadonásszunk, és ne ütközzünk bele a nappali asztalába"

Nem kellene 4 méterszer 4 méteres ágy, meg vendégháló és mindjárt mindenki elfér!

Komolyan eszem megáll, mikor lesem a nemzetközi házvadászokat Travel csatornán, és költözne az amcsi európába, de egy akkora méretű szobára, ami egy Cessna-t is kényelmesen befogadna azt mondják hogy kicsi, a második hálószoba hiánya meg kizáró ok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csokejosh
2016.06.02. 07:39
Már a Mafia II.-ben is Playboyokat kellett gyűjteni, így ez nem akkora újdonság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AtreusEU
2016.06.02. 09:55
"Csak júliusban tér vissza az Overwatch kompetitív módja"

Továbbra is Júniusban fog jönni a competitive mode.

https://twitter.com/PlayOverwatch/status/738044550371893248
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vash_hu Asagr...
2016.06.02. 16:10
Foleg ha annak a bizonyos masodik szobanak nincs sajat furdoje Mi is mindig kihalunk ezeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim vash_...
2016.06.02. 16:34
Ja, meg a "walk-in closet", a gardróbszoba. Szóval van ott akkora négyzetméter pazarlás, hogy eszméletlen, és egy ilyen sír-rí, hogy nincs helye sétálni egy VR headsettel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!