iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.06.02.

Dátum | 2016. 06. 02.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Battlefield 1 - nem tudja a fiatalabb generáció, hogy mi az első világháború? Korábban már írtunk arról, hogy az Electronic Arts eredetileg elutasította a Battlefield 1 ötletét, ugyanis az első világháborút nem találták elég érdekesnek, vagy eladhatónak. Most az is kiderült, hogy a kiadó amiatt aggódott, hogy a fiatalabb generáció egyszerűen nem tudja majd, hogy mi is az az első világháború. "Eleve azon aggódtunk korábban, hogy a fiatalabbak még az sem tudják, hogy volt második világháború, vagy Vietnám, nemhogy az első világháború. Én úgy látom, hogy sokan azzal nincsenek tisztában, hogy milyen technológiai fejlődés ment végbe az első világháború alatt. A harcok lóháton kezdődtek el, és úgy fejeződtek be, hogy repülőkkel, csatahajókkal és tengeralattjárókkal harcoltunk. Úgy gondoljuk, hogy mindez nagyon jó lehetőségeket biztosít egy videojátékhoz" - mondta Blake Jorgensen, a kiadó pénzügyi vezetője. Jake Gyllenhaal szerepelhet a The Division-moziban Azt egy ideje már tudjuk, hogy a Ubisoft minden egyes nagyobb sorozatából filmet akar készíteni. Mivel úgy tűnik, hogy az Asssassin's Creed idén végre elkészül, ideje, hogy elkezdjenek csöpögni az információk a The Divisionről. Most a Variety úgy tudja, hogy a The Division főszerepében Jake Gyllenhaalra kell számítani, aki nem idegenkedik a Ubisoft-játékoktól, hiszen ő alakította a Prince of Persia főhősét is. Ezeket hozza a Ubisoft az E3-ra Oké, nagyjából az lesz a felhozatal, amit vártunk, de azért mindig jó egy kis hivatalos megerősítés - legalábbis az alábbi videó biztosan megerősít néhány dolgot. Például azt, hogy lesz Watch Dogs 2, South Park: The Fractured But Whole, For Honor, Ghost Recons Wildlands és Eagle Flight. Meg persze néhány meglepetés, hiszen a Ubisoft szokása az elmúlt években az volt, hogy a műsor végén "one more thing"-jelleggel leleplez egy új címet.
Néha pihennie is kell a Grand Theft Auto-sorozatnak Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója arról beszélt, hogy habár a GTA Online rendkívül sikeres, valójában a készítők sosem gondolták úgy, hogy örökké fog menni, Valójában a nagyfőnök szerint döbbenetes, hogy ennyire népszerű, és ugyan éppen ezért igyekeznek is folyamatosan támogatni, már lassan három éves lesz, így ideje elgondolkodni a továbblépésen. "Nem csak az a lényeg, hogy a GTA Online-t eleve nem szántuk állandó játéknak, hanem fontos is nekünk, hogy ne legyen. Valamikor hagynunk kell egy kicsit pihenni a sorozatot" - nyilatkozta Zelnick a Cowen and Company Technology, Media & Telecom Conference-en. Mégis júniusban jön az Overwatch kompetitív módja Éppen a tegnapi aprókban írtuk meg, hogy habár a vezető dizájner Jeff Kaplan eredetileg júniusra ígérte az Overwatch ranked módjának visszatérését, ez valójában átcsúszik majd júliusra. A hivatalos Twitter-csatornán legalábbis többször is ezt írták a készítők. Ma azonban érkezett a korrekció: a Blizzard elismerte, hogy némileg összekavarodtak a dolgok, és a Twitteren mást írtak, mint a valóság. A valóság ugyanis az, hogy mindenképpen júniusban fog visszatérni a kompetitív játékmód. Mindenesetre mostantól már csak akkor számolunk majd be erről az egészről, ha tényleg elkészült. Új Deus Ex-játékok érkeznek Az Eidos és a Square Enix a mai napon felfedte, hogy még az E3 előtt, egészen konkrétan június 8-án egy külön előadást szerveznek, melynek célja, hogy bemutassák a Deus Ex-univerzumban készülő játékokat. Igen, így, többes számban. Mivel még a Deus Ex: Mankind Divided sem készült el (ebből egyébként új felvételeket láthatunk majd a műsorban), csak azt tudjuk feltételezni, hogy valamiféle mobilos projektekről lehet szó. Elvégre valószínűtlen, hogy már az új AAA-kategóriás játék megjelenése előtt beszélnének egy következőről. Előzetesen az új Dead Rising-film Már a Dead Rising: Watchtower sem volt valami jó, de legalább azért lehetett szeretni, mert eléggé gagyi. Na most ennek érkezik a folytatása Endgame alcímmel, mégpedig június 20-án. Kezdésnek (az elődhöz hasonlóan) a Sony által tulajdonolt Crackle-ön lesz elérhető, de később aztán érkezik máshova is.
Egy hónapon belül jön a Battlefield 1 és a Titanfall 2 Azt már egy ideje tudjuk, hogy az Electronic Arts nem szívbajos, és közel jelenteti meg egymáshoz a Battlefield 1-et és a Titanfall 2-t. Most Blake Jorgensen, a kiadó pénzügyi vezetője a Bank of America Merrill Lynch Global Technology Conference-en azt is elárulta, hogy a két cím egymáshoz viszonyítva három héten belül kerül a piacra. Mivel azt tudjuk, hogy a Battlefield 1 konkrétan október 21-én jelenik meg, így a Titanfall 2 vagy szeptember 30-án, vagy november 11-én érkezik. Akárhogy is lesz, komoly konkurenciával kell megküzdenie, hiszen a Battlefield 1 mellett ott lesz az új, Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty is. Megjelent PC-re a This War of Mine: The Little Ones A This War of Mine új, kibővített változata arra koncentrál, hogy miként befolyásolja a gyerekeket a háború. Mert habár nagyon kemény időket élnek át, azért "mégiscsak gyereknek kell maradniuk" - viszont meg kell védenünk őket a veszélyektől, ami egy extra kihívás. A This War of Mine: The Little Ones minden egyes eladása után egyébként 1 dollár megy a War Child jótékonysági alapítványnak, ami azzal foglalkozik, hogy segítse a háborút túlélt gyerekeket. Eddig összesen több, mint 137 ezer dollár jött össze. A This War of Mine: The Little Ones mostantól PC-re is elérhető a Steamen. Mirror’s Edge Catalyst - az első 20 perc Mivel az EA Access keretein belül Xbox One-on már elérhető a játék, nem csoda, hogy elkezdtek felbukkanni az első játékmenet-videók. Aki nem tud várni, vagy akinek némi meggyőzésre van szüksége a vásárláshoz, annak sokat segíthet, hogy akció közben láthatja a játékot.
Visszatért Steamre a Mafia 2 Lassan készülhetünk a Mafia 3 megjelenésére, így a 2K Games úgy döntött, ideje lenne, ha a nép bepótolná az előző részt. Mivel én személy szerint azt utáltam (szemben az első epizóddal), így nem nagyon tudom ajánlani, viszont nyilván sokan vannak, akik kíváncsiak rá. Nekik lehet örömhír, hogy most 80%-os leértékeléssel vehető meg a játék, mindössze 5,99 euróért, valamint az összes DLC is hasonló leárazáson ment keresztül. Ez az egész akció a jelen állás szerint június 8-ig tart, szóval érdemes még most lecsapni rá. DRM-mentes Steam-játékokat lehet hozzáadni a GOG Connecthez A GOG új kezdeményezése, a GOG Connect arra is használható, hogy a korábban már megvett Steam-játékainkat hozzáadjuk a gyűjteményünkhöz. Mivel a GOG szigorúan DRM-mentes, így csak azokat a címeket tehetjük hozzá, amikben egyáltalán nincsen DRM. A GOG azonban igyekszik hangsúlyozni, hogy ez csak egy limitált ideig élő akció, és csak bizonyos fejlesztők és kiadók vesznek részt venne. Ugyanakkor arra számítanak, hogy a jövőben több partner csatlakozik majd a programhoz. Jelenleg olyan csapatok vannak benne a dologban, mint a Deep Silver,a Harebrained Schemes, a Jonathan Blow’s Number None, és a TaleWorlds.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Chavalier
2016.06.03. 01:15
"Akárhogy is lesz, komoly konkurenciával kell megküzdenie, hiszen a Battlefield 1 mellett ott lesz az új, Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty is."
Tetszik a humorotok
A CoD már nem konkurencia, a CoD már egy külön műfaj. Ennyi bőrt lehúzni valamiről már túl megy a pofátlanságon. Kínjukba megveszik ugyan az emberek, kijátszák 2 óra alatt, multizak pár hónapig, aztán jön az új CoD és ismétlődik a kör. A CoD a maga jó pár éves motorjával, repetitív és kiszámítható storyval és multiplayerrel, valamint a rettentő gyér communityvel akiknek az egynegyede csaló, messze nem említhető egy szinten a Battlefieldel. Nem azt mondom hogy a BF tökéletes, vannak hibái bőven, de még így is mintha egy lapát szart hasonlítanánk egy tortához.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Resike
2016.06.03. 02:06
Ricky ne nézz oda, nehogy az Ubifos megmérgezzen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2016.06.03. 07:47
Mennyire segítik hogy elterjedjen a DRM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ashface
2016.06.03. 15:13
Watchdogs 2. Haha Ubi. Többször nem versz át.

Eddig sem voltam nagy Battlefield rajongó, de többé kevésbé követtem a híreit. A következőre meg egyenesen kíváncsi vagyok

Strauss Zelnicknek meg a feje is leesne a nyakáról, ha meglátná hogy mekkora pop növekedést érne el a GTA Online ha tennének lépéseket a sok dögevő hacker ellen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!