iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.06.03.

Dátum | 2016. 06. 03.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Az Overwatchnak már hétmillió játékosa van Úgy tűnik, a Blizzard első FPS-e, az Overwatch máris hatalmas siker, hiszen a fejlesztő közlése szerint az indulás óta több, mint hétmillióan játszottak vele. A szám a PC-s, Xbox One-os és PS4-es közönség összeadásával jött ki. A három platformon 119 millió órát játszottak május 24-e, vagyis az indulás óta. A terjesztőpartnerek jelentései és közelebbről meg nem nevezett belső adatok alapján a Blizzard minden idők egyik legsikeresebb globális startjának nevezi a játék indulását, bár az nem tisztázott, hogy pontosan milyen mérési eredményekből szűrték ezt le. Bárhogy is, az Overwatch gyorsan közeledik a májusi bétán elért 9.7 milliós létszámhoz.
A Blizzard más számokat is megosztott: a játékosok eddig 326 millió alkalommal váltottak karaktert játék közben és 11 milliószor juttatták sikeresen célba az „árut”. A bétával ellentétben azonban most nem közöltek semmit a teljesítményekről vagy a preferenciákról. Az Overwatchnak ebben a hónapban jön a kompetitív játékmódja is (elvileg), ezenkívül nyárra több plusz tartalmat terveznek. Dolgoznak a csalók „eltüntetésén” és a meccskövető rendszer fejlesztésén. Megérkezett az olcsó Rainbow Six Siege A Ubisoft mai bejelentése megerősítette, hogy mostantól elérhető a Rainbow Six Siege Starter Edition PC-re. A 15 dollárt kóstáló Steam/Uplay csomagban minden játékmód, térkép, fegyver és egyéb benne van, ami az eredeti játékban is. Az sincs bekorlátozva, hogy mennyi játékórát ölhetnek bele a játékosok, a június 19-ig elérhető csomagba. A különbség az ügynökök/katonák (operators) elérhetőségében látható majd. A Starter Edition-ben véletlenszerűen kapunk hozzáférést a Rook, Sledge, Ash, Fuze, Mute, és a Smoke némelyik egységéhez. A Starter Edition-höz ezen kívül 600R6 kredit is jár, amivel bármely másik egységet is kiválthatjuk, 300 kredit/egység áron, de akár más in-game tartalomra is elkölthetjük. Ha mindezen kívül még új karakterek megszerzésére vágyunk, azt elég borsos áron, 12500 renown-ért tehetjük meg, ami jóval nagyobb a megszokott 500-2200-as árnál. Friss képek a Julian Gollop nevével fémjelzett Phoenix Pointból! A körökre osztott stratégia szakavatott mestere és az eredeti XCOM (UFO) kitalálója, még márciusban jelentette be új projektjét, ami a hírek szerint az E3-on debütál majd.
A kép alapján nemcsak az X-COM, de a VATS rendszer és az új Doom szörnyetegei is könnyen eszünkbe juthatnak. Ezt megerősítik a szintén ma napvilágot látott, rajzok is. Vajon óriási szörnyekkel küzdünk meg majd, vagy valami ennél sötétebb titok van a háttérben? Hamarosan kiderül! Az Elite: Dangerous mesterséges intelligenciája tömegpusztító fegyvereket gyártott A legújabb patch egy meglehetősen érdekes részt is tartalmazott. A megregulázása előtt ugyanis a játék AI-ja képes volt mindenféle határ és keret nélkül új fegyverek legyártására. Ezek nem a már meglevő fegyver táblázatból, vagy a különböző tervrajzok alapján legyártható fegyvereket jelentik, és pontosan ez volt a baj. Előfordult ugyanis, hogy egy railgun a lézerek tűzgyorsaságával rendelkezett, ugyanis az NPC-k összevonták vagy átstrukturálták a meglevő fegyverek tulajdonságait és számértékeit. Volt, hogy teljesen használhatatlan, vagy elképesztően gyenge kreálmányok születtek így, de néhol atomvillanás (és Halálcsillag) erősségű, a játék egyensúlyát teljesen felborító eredmények is születtek – nyilatkozta Zac Antonaci. Aki mélyebben is elmerülne a legutóbbi patch változásaiban, az itt teheti meg. A Rock Band és a Fender szorosabbra fűzte a szálakat A legendás Fender Stratocaster eddig is a Rock Band játékok alapjának számított, de a most kiadott közlemény két jó hírt is tartogat a rajongók számára. Az egyik, hogy a megállapodás értelmében egészen 2027-ig tartó együttműködésről állapodott meg a Fender és a Harmonix. A másik, hogy az új bemutató videó, még ha kicsit sejtelmesen is, de úgy tűnik egy új basszusgitárt mutat be, amivel kapcsolatban hamarosan részletesebb információk is napvilágot láthatnak.
A Steam Spy törölte a Paradox játékok adatait A Steam statisztikáival dolgozó Steam Spy gyakori hivatkozási alap. Ez nem is csoda, hiszen a szoftver a Steam eladásairól, a játékosok számáról és a játékkal töltött órák mennyiségéről is folyamatos statisztikát vezet, így sokan pontos forrásként kezelik. A Paradox Interactive az első nagyobb kiadó, ami a játékainak és a hozzájuk kapcsolódó adatok eltávolítását kérte. Shams Jorjani, a kiadó munkatársának indoklása szerint a Steam Spy adatai félrevezetőek, gyakran mutatnak hamis értékeket, és sokkal szívesebben osztják meg ők maguk ezen számokat a közösséggel, az ISFE segítségével. Magyarázza a bizonyítványát a Capcom A Street Fighter V megjelenésekor kirobbant botrány (a tartalom hiánya miatt) szép lassan elmúlik, de úgy tűnik a Capcom háza táján még mindig túl gyakran kerül homok abba a bizonyos gépezetbe. „Elismerjük, hogy jelentős javulás szükséges a játékos közösséggel való kommunikációnkban, főként a céljaink és a frissítések terén.” Jelent meg a Capcom oldalán egy blog postban a magyarázkodás. „Változásokat fogunk eszközölni az elkövetkező hetekben és hónapokban, hogy minél gyorsabban megoldást találjunk a közösség által jelzett problémákra.” Problémából pedig akad elég, hiszen a szerverek stabilitása és a ragequit-elő játékosok mellett Ibuki bejelentésével és megjelenésével kapcsolatban is félreértések borzolták a kedélyeket. Az új harcossal kapcsolatban kiderült, hogy a tervezett megjelenés valóban május utolsó hete volt, de a minél jobb játékélményre való törekvés és a végső csiszolások miatt el kellett tolni a debütálást. A mostani, legfrissebb információk szerint Ibuki június utolsó hetében érkezik (ha közbe nem jön valami).
A Sims 4 új alapokra helyezi a gender határokat A legutóbbi update során radikálisan megváltozott a „Sim létrehozása” („Create a Sim”) opció és teljesen átalakultak a lehetőségek is. Mostantól az eddigi, biológiai nemhez kötött bármilyen kinézeti funkció bármelyik Sim részére elérhető lesz, beleértve a testalkatot és a hangszínt is. Ezen kívül Simjeink bármikor nemet válthatnak, valamint meghatározhatjuk, hogy képesek–e a szaporodásra. Az eddig a játékban használt nemet jelző szimbólumok kikerültek a játékból, viszont több mint 700 játékbéli eszköz vált elérhetővé bármely Sim számára, visszavonva az eddigi férfi/női nem szerinti besorolást és a korlátozásokat is.
Klasszikus PC játékokat újíthat fel a Starbreeze A Riddick játékokért és a Syndicate reboot-ért felelős Starbreeze a mai nappal megszerezte a Cinemaware-hez kapcsolódó jogokat is. Ez önmagában keveseknek mond bármit is, de ha hozzátesszük, hogy a csomagban olyan játékok is szerepelnek, mint a Defender of the Crown, és az It Came From the Desert, akkor máris felcsillanhat a szemünk.
Elhunyt David DeMartini Sajnos szomorú hír is jutott mára. David DeMartini, 56 éves korában, egy tüdő transzplantációt követő komplikáció következtében hunyt el, a halálhírt Geoff Keighley közölte a Twitteren. A volt vezérigazgató 15 évig volt az EA élén, és 2013 óta az Oculus VR sorait erősítette. Nyugodjék békében.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Asagrim
2016.06.03. 23:06
Nagyon nem megy a Paradoxnak ez a Stellaris, ha már a harmadik féltől származó eladási statisztikákat is töröltetik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2016.06.04. 08:37
Úgy hiszem ez a Phoenix Point lesz az a játék aminek az új X-Comnak kellett volna lennie! Úgy hiszem érdemes lesz figyelemmel követni azt a játékot!

Az az Elite MI érdekes lehetett. Kíváncsi lettem volna egy egy alkotására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MuldR
2016.06.04. 17:39
Aaaaaa Defender of the crown!!!! megláttam a fotót és azonnal elindult a zenéje a fejemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Resike
2016.06.05. 22:33
7 millió játékos egy hét alatt. Szerintem ennyire még a készítők sem számítottak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RedGabe
2016.06.09. 22:49
R.I.P. David DeMartini!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!