iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.06.09.

Dátum | 2016. 06. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Kedvcsinálón a Mafia 3 Ha minden igaz, akkor valamikor az E3 alatt, hétfőn hajnalban mutatják be a készítők még részletesebben a Mafia 3-at. Erre igyekeznek felkészíteni minket az alábbi kedvcsináló előzetessel. A végleges játék október 7-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.
A The Division csalóinál is bekeményít a Ubisoft Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy a Rainbow Six Siege esetében a Ubisoft átáll arra a kemény módszerre, hogy az első vétségre azonnal véglegesen kitiltja a felhasználókat. Ma pedig arról írhatunk, hogy a kiadó ugyanezt meglépi a The Division esetében is. Korábban a Ubisoft csak kéthetes felfüggesztéseket osztogatott, mostantól azonban mindenkit, aki bármilyen módon csal, vagy módosítja a programot (akár külső eszközök használatával), azt azonnal bannolják. A Ubisoft egyébként is igyekszik keményen elbánni a The Division PC-s változatában jelen lévő csalókkal: a pár hete behozott új eszközökkel már jobban tudják szűrni az ilyen játékosokat, így összesen 30 ezer fiókot függesztettek fel ideiglenesen, 3800-at pedig véglegesen. Először mozgásban a Conan: Exiles A nyáron már kipróbálható lesz PC-n a Conen: Exiles a Steam Early Access rendszerén belül, később pedig érkezik a PS4-es és Xbox One-os verzió is. Így talán éppen ideje, hogy valamiféle tényleges játékmenet-felvételt láthassunk belőle.
Üzleti ügyfeleknek is kínál Vive-ot a HTC Ha valamilyen vállalati felhasználásra lenne szüksége az embernek egy virtuális valóságot produkáló headsetre, akkor a HTC egy jó hírrel szolgálhat. Érkezik ugyanis a HTC Vive Business Edition, ami a csomagot tekintve mindenben tökéletesen megegyezik a fogyasztóknak szánt csomaggal, csak éppen sokkal drágább - egészen konkrétan 1200 dollár. Ezért azonban kapunk néhány extrát. Egyrészt 12 hónapos garanciát (ez nyilván Amerikában fontos), másrészt pedig egy külön ügyfélszolgálatot, ami kifejezetten az üzleti vásárlók igényeire specializálódott. Végül pedig az is fontos, hogy több headsetet is rendelhetünk - az átlagfogyasztókat ugyanis fejenként egy Vive-ra limitálja jelenleg a HTC. Kínában nagyon sikeres a Warcraft-film Jelenleg úgy tűnik, hogy a kritikusok által a földbe döngölt Warcraft-filmet a nemzetközi piac, azon belül is Kína mentheti meg. Tegyük hozzá, a Warcraft csak holnap rajtol el Amerikában, azonban az előrejelzések szerint mindössze 25 millió dollárt hoz majd össze a nyitó hétvégén, ami rendkívül halovány érték. Ezzel szemben Kínában mindössze egy nap alatt 47 millió dollárt termel, amivel egyébként felülmúlta a Star Wars: The Force Awakens teljesítményét, hiszen az kénytelen volt beérni 30 millióval. Nem először fordul elő az utóbbi időben, hogy egy filmet Kína ment meg: a Terminator: Genisys például minden mérőszám szerint megbukott Amerikában a maga 100 milliós összesített bevételével, azonban külföldön 400 milliót hozott, aminek a felét Kína tette ki. Ingyenes a Rocket League a hétvégén Xbox One-on Major Nelson, az Xbox Live kommunikációs nagymestere bejelentette, hogy a hétvégén mind Xbox 360-on, mind pedig Xbox One-on ingyenes hozzáférhető lesz az Xbox Live Gold, így minden akadály nélkül elérhetjük a játékok multiplayer szolgáltatásait. Az úriember kiemelte, hogy egyébként ez az első eset, hogy a két konzolon egyszerre tartanak ingyenes hétvégét, habár ennél kevésbé érdekes információt nem nagyon tudok elképzelni. Ezzel párhuzamosan szintén a hétvégén ingyenesen letölthetővé válik a Rocket League, így mindenki szabadon autós focizhat, amíg az E3 startjára várunk.
Overwatch - gyengülhet Widowmaker, és erősödhet D.Va A megjelenést követően a Blizzard csapat erősen figyel arra, hogy mi a helyzet a játék egyensúlyával. A rajongói visszajelzések között sokan említették, hogy D.Va talán kicsit gyengébb, mint kellene, viszont Widowmaker adott esetben túl erős lehet. A Blizzard szerint D.Va tényleg nincs még ott, ahol szeretnék, így vagy a sebzését, vagy a túlélési képességeit fogják erősíteni a jövőben - mindkettőt egyszerre azonban nem. Widowmaker azonban már nem ilyen egyszerű eset, itt ugyanis a probléma inkább az, hogy egy sniper karakterről van szó, akinek a jelenléte sokszor frusztrálja a játékosokat. Azt persze a Blizzard is látja, hogy sokan választják Widowmakert, valószínűleg nem véletlenül. Jeff Kaplan, a játék vezető dizájnere elmondta, hogy jelenleg vizsgálják annak lehetőségét, hogy ezt a "frusztrációs faktort" hogy tudnák kiiktatni, de konkrét tervvel még nem állt elő. Blink 182 a Bethesda sajtókonferenciáján Hagyományosan az Apple-re volt jellemző egy időben, hogy valamilyen rockzenekart hívott meg kicsit muzsikálni a sajtókonferenciákat követően. Úgy látszik, hogy a Bethesda is átvette a receptet, ugyanis most vasárnap a résztvevők számíthatnak arra, hogy az előadás után a Blink 182 lép majd fel. Azt nem tudni, hogy ezt közvetíti-e majd élőben a kiadó, de vélhetően igen. Habár jelen állás szerint néhány interjút és hasonló dolgot végig kell majd hallgatnunk, mire a zenekar elkezdi a munkáját. 12 percig mozog a Tokyo 42 A Frozen Synapse-t is készítő Mode 7 stúdió új játéka egy izometrikus, lopakodós akciójáték. A Tokyo 42 rendkívül ígéretesnek tűnik a lent bemutatott alfa demó alapján, ami tulajdonképpen a tutorial szekciót mutatja be. A lényeg az, hogy többféle metódust választhatunk a küldetések megoldására: lopakodhatunk, akciózhatunk, vagy keverhetjük a kettőt.
Felfüggeszti a Microsoft az Xbox One új tévés szolgáltatásait Eredetileg a Microsoft úgy reklámozta be az Xbox One-t, mint ami nem is játékkonzol, hanem sokkal inkább egy nappali szórakoztató központ. Ennek a koncepciónak az egyik fontos részét képezték a tévés szolgáltatások. Úgy tűnik azonban, hogy ez az irányvonal nem volt sikeres, és ezt a Microsoft is látja. Most ugyanis a cég bejelentette, hogy mégsem készül el az Xbox TV DVR, vagyis az a lehetőség, amivel a tévéműsorokat vehettük volna fel a konzolon, és azt visszajátszhattuk volna bármelyik Windows 10-es eszközünkön. A hivatalos nyilatkozat szerint "ideiglenesen leállították ennek a funkciónak a fejlesztését", és inkább olyan dolgokra koncentrálnak, amit a konzol vásárlói ténylegesen igényelnek - ezek pedig (meglepő módon) a játékokhoz kapcsolódnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Resike
2016.06.09. 23:06
Warcraft:
The movie had a $46 million opening day in China.
This is the largest non-weekend movie opening of all time.
The previous record holder was Age Of Ultron with $28.3 million.
The midnight screenings accounted for $7.6 million, close to the all time record of Furious 7 ($7.9 million).
IMAX pre-sales also set a new record at $8.2 million.
The movie set another record by playing on 67.5% of all screens.
Projections were $122 million - $152 million for the opening week in China, but the movie may do even better than that.
The international total so far is around $121 million.

Csak itt csak 4 rekordot dönt meg a film, és mégis sokan még most is csak temetni próbálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. noPublicFG
2016.06.09. 23:34
Érdekes módon nekem is tetszik a Warcraft film. Meg is néztük moziban. Nem mondom, hogy Oscar díjra jelölném a történetet, de a retro faktor beindult rendesen.

Mi ez a Conan? Valami rosszul sikerült Rust utánzat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Lazahunter Resik...
2016.06.09. 23:37
Mondjuk ettől még nem lesz jobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim
2016.06.10. 02:25
Szerintem is nagyon jó lett a Warcraft film. Már-már annyira idegesített egy-egy légből kapott user review IMDB-n, hogy majdnem írtam egy sajátot. Elszámoltam 10-ig, lenyugodtam, aztán ugyanennyire értékeltem.

Hayters gonna hayt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. magerg Asagr...
2016.06.10. 08:12
"Szerintem is nagyon jó lett a Warcraft film."
Semmi baj, majd kinövöd...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Ashface mager...
2016.06.10. 09:20
Miért bajod neked az, hogy más az ízlése mint a tiéd és neki tetszett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. BReal
2016.06.10. 09:38
Én csak annyit írnék a Warcraft kritikákat írókról, hogy:
1. A The Wrap cikkét jegyző ALONSO DURALDE (igen, muszáj volt kiemelni ennek a kontárnak a nevét) szerint a Warcraft filmnél a Háború a Földön című John Travolta förmedvény és a Super Mario Bros. (!) film is jobb. Na most, ez az a kritikus, aki a Dragon Ball: Evolúciót 4/5-re, a Jupiter felemelkedését 85/100-ra értékelte.
2. A Forbes kritikája úgy nézett ki, hogy az addig megjelent 2 vagy 3 negatív kritikát összegezte, és állapított meg egy negatív kritikát - valószínű úgy, hogy nem is látta a cikk írója a filmet.

Ennyire kell őket komolyan venni.

Lazahunter, magerg: Attól, hogy nektek nem tetszett, a moziba járók nagy részének igen: magyar oldalon 8,5-en, a nemzetközi pontozó oldalon 7,8-on áll (több, mint 40000 szavazat után). Warcraft világát ismerők túlnyomó többségének bejött, hisz ők a kevésbé kifejtett részeket is értették, de az átlag mozinézők többsége is pozitív véleménnyel van a filmről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. perneki
2016.06.10. 10:07
Én aki ismerte a warcraftot, meg 1 ismerős aki nem, mentünk a moziba megnézni. Mindketten úgy jöttünk ki a moziból hogy mikor jön a következő rész............ Akinek nem tetszett fejtse már legyen szíves ki hogy mi.....(aki csak magyar szinkronnal nézte az már nem érdekel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. BReal perne...
2016.06.10. 10:37
Hozzáteszem, szerintem a szinkron bőven vállalható volt. Persze a fordítások furcsák voltak egy olyan valakinek, aki csak angolul hallotta a különböző helyek, városok neveit (pl. nekem ), de amennyire tudom, a könyvekben is így vannak fordítva. Arról nem beszélve, hogy az első trailerek borzasztó gépies ork szinkronhangjai le lettek cserélve. Ha olyan maradt volna, biztos feliratosan nézem (de premier előtt pár nappal már felkerült 3 rövid részlet a végleges szinkronból, az meggyőzött).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. magerg Ashfa...
2016.06.10. 11:08
14 évesen nekem is más volt az ízlésem. Aztán megnéztem egy csomó filmet, és elkezdtek olyan dolgok érdekelni, mint a koherens történet, jó színészi játék, árnyalt karakterek.
Bármilyen fura, egy olyan filmbe is jól jönnek ezek, ami arról szól hogy zöld melákok és műközépkori lovagok ütik egymást.
A CGI egyébként jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Ashface mager...
2016.06.10. 12:12
Egyszer az egyik osztálytársamat hosszabb hiányzás után megkérdezte a matematika tanár középiskolában: - Hát fiam. Te hol voltál?
A nebuló erre: - Van igazolásom!

A válaszod teljesen rendben van és elmondtad, hogy nyilván változott 14 éves korod óta az ízlésed (valószínűleg a világ 95%-a így van ezzel), és a további írásod alapján számodra nem volt elég koherens a történet, nem voltak eléggé árnyalt karakterek, valamint a színészi játék is hagyott némi kívánni valót maga után, és bár a látvány rendben volt ezért nem tetszett.

De a kérdésemre továbbra sem válaszoltál, hogy miért zavar az, ha másnak meg tetszik. Ha meg nem zavar, akkor meg miért a lekezelő válasz, hogy majd kinövi. (nem kell már erre a kérdésre válaszolni, csak furcsa volt, hogy kapásból úgy kezelted mintha valami éretlen gyerek volna mert neki bejött a film.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim mager...
2016.06.10. 13:11
Fúú, ez most akkora ellenérv volt, hogy idegemben elgurult a cumisüvegem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Ashfa...
2016.06.10. 13:30
Dehogy van rendben a válasza, baromság az egész. Az emberek érdeklődési köre általában bővülni szokott, nem pedig változni. Ha már nem érdekel az, ami 14 évesen, akkor eleve baromsággal foglalkoztál 14 évesen. Én ugyanazt a zenei stílust hallgatom ma, mint 7 évesen, csak míg más 7 éves Papp Ritát, meg 100 Folk Celsiust hallgatott az én időmben, addig én Stratovariust.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mainframe
2016.06.10. 13:31
D.va már most is teljesen játszható, de ha tápolják még, én csak örülök, mert nagyon bejön.
Widowmakernél egyértelműen a sebzéscsökkentés a megoldás, hogy pl. egy bodyshot ne vigye el Zenyattát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. magerg Ashfa...
2016.06.10. 14:11
Nem zavar ha más örül.
Csak attól félek hogy teljesen háttérbe szorulnak a tartalmasabb alkotások, mert a közönség a tizenévesek igényességével áll hozzá.
Pedig egy soktízmilliós alkotásnál már jutna rendes forgatókönyvre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.06.10. 14:14
Nem kell félni, attól, hogy évente több blockbuster jön ki, ugyanúgy jönnek komolyabb filmek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim BReal
2016.06.10. 14:59
A normális filmek háttérbe szorulásával kapcsolatban igaza van.

Jönnek ugyanúgy a "komolyabb" filmek, de nem mindegy, hogy 10-ből 1 film nézhető, vagy 10-ből 4, mert előző esetben lehet nem is fogod hírét sem hallani annak az egynek. A Bridge of Spies-ról (Tom Hanks) például simán lemaradtam volna, ha valaki nem kérdezi meg tőlem Skype-on, hogy láttam-e már.

Ettől függetlenül a "mindenki 14 éves kölök akinek tetszett a film" típusú megnyilvánulás eléggé öngól, mert legalább annyira infantilis a kijelentés maga, mint akiket a saját szemszögéből jellemez vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Resike Asagr...
2016.06.10. 17:06
Szerintem az elmúlt 5-10 éveben nem volt normális akció-látvány film kiadva a Mad Max-en meg a Warcraft-on kívül, ez a siralmas inkább. A kategóriájában jól helytállt a film, aki meg nem ilyen filmet várt az a saját egyéni problémája. A folytatás lehet akár sokkal sötétebb hangulatú is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Resik...
2016.06.24. 10:50
Dredd filmet láttad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Terror
2016.06.24. 11:41
Justin Bieber is döntött már meg rekordot, többek között a Beatles-ét is. Nem lehetne már ugrani arról az érvről, hogy ha valami sok pénzt hoz, akkor értelemszerűen jó? Például olyan apróságok miatt, hogy egyszerűen nem igaz. Ha valakinek tetszik a szemét, az nem az ízlés kérdése, hanem annak hiányának tudható be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Terro...
2016.06.24. 12:31
Ha valami sokaknak tetszik, akkor sikeres, akinek meg nem tetszik, az a kisebbséget képviseli. Ha valami egyszer sikeres, totálisan mindegy, hogy a kisebbség szerint milyen minőséget képvisel. Ez van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!