iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.06.23.

Dátum | 2016. 06. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Elkezdődött a Steam nyári leárazása Igen, elkezdődött minden játékharácsoló egyik legkedveltebb időszaka az évben, a Steam Summer Sale. Mostantól kezdve két héten több, mint tízezer játékra csaphatunk le akciósan. Érdemes megemlíteni, hogy a Steam akcióinak rendszere megváltozott az utóbbi időben. Korábban minden játék kapott egy állandó leárazást, majd egy újabb, amikor éppen a főoldalra került az adott napon. Ez azt jelentette, hogy ha a legolcsóbban akartunk megvenni az adott címet, akkor érdemes volt megvárni, amíg a főoldalra kerül. Ez már nincs többé. Mostantól minden játék egy fix leárazást kap a két hétben, és a főoldalas megjelenés ebből nem von le semmit, egyszerűen csak azt szolgálja, hogy a Valve felhívja a figyelmünket néhány címre. Call of Duty: Infinite Warfare - az űr kihívásai A Call of Duty: Infinite Warfare egy igazi sci-fi anyag lesz, aminek egy jelentős része nulla gravitációs környezetben játszódik majd. Ez azonban problémákat okozott az Infinity Ward csapatának, egy csomó játékmechanizmust át kellett ugyanis alakítani. A gránátoknak például nem sok értelme lenne, így megalkották az olyan gránátot, ami megkeresi a célpontját. Szintén fontos adalék a grappling hook, amivel gyorsan és hatékonyan tudunk közlekedni a gravitáció nélküli helységekben, sőt, még az ellenfeleket is magunkhoz húzhatjuk a segítségével. Az egyetlen érdekesség, hogy annak ellenére, hogy vákuumban vagyunk, minden hangot hallunk. Ez persze tulajdonképpen megszokott a hasonló sci-fikben, így nem is érdemes fennakadni rajta. Emlékeztetőül, itt a bemutató az E3-ról:
A Rez Infinite lesz a PlayStation VR egyik nyitójátéka Az eredetileg 2001-ben a Dreamcastra megjelent, ritmusra építő játék új verziója lesz a PlayStation VR egyik nyitócíme. Ezt a fejlesztők ma árulták el: a játék október 13-án jelenik meg, a headsettel együtt. Az eredeti játékot a legendás japán dizájner, Tetsuya Mizuguchi készítette, aki részt vett a VR-ra készült új változat fejlesztésében is. Az első tapasztalatok szerint egyébként jóval többről van szó, mint egy egyszerű felújítás: a Rez Infinite tényleg újnak tűnik, amire csak rádob egy lapáttal a tény, hogy a virtuális valóságban tolhatjuk.
Közel négy órán át pörög a Mighty No. 9 készítőinek listája A trükk ebben persze az, hogy valójában nem mindannyian készítők, hanem az összes Kickstarter-támogatónak nyújtott köszönet is benne van - persze a legtöbb ponton név nélkül. Ez azt jelenti, hogy összesen 71 493 támogatót pörget végig a credits lista, akik legalább 5 dollárral szálltak be annak idején a játék fejlesztésébe. Néhány felhasználó érdekes neveket választott. A legjópofább talán a "Kamiya was right", vagyis "Kamiyának igaza volt". Ez arra utal, hogy a Platinum Gamest vezető Hideki Kamiya azt nyilatkozta a Mega Man és a Migthy No 9. mögött álló Keiji Inafune-ról, hogy valójában egy üzletember, és nem igazi alkotó. A Mighty No 9. hűvös fogadtatását látva lehetséges, hogy tényleg igaza volt.
Dátumot kapott a Kill Strain A PlayStation 4-exkluzív anyag július 19-én jelenik meg, de a PlayStation Plus előfizetői már július 2-től letölthetik. A Kill Strain egy rendkívül érdekesen hangzó free-to-play játék, ami alapvetően az aszimmetrikus multiplayerre épül. Két négyfős csapat egymásnak esik, majd megérkezik egy harmadik csapat is, aminek két mutáns a tagja. Ráadásul a mutánsok átváltoztathatják mutánssá a többi játékost is, ezzel kényszerítve őket arra, hogy csapatot váltsanak. A játék akkor ér véget, ha az egyik emberi bázist sikerül lerombolni, vagy ha mindenki mutánssá változik - nyilván előbbi esetben az egyik emberi csapat nyer, utóbbi esetben a mutánsok.
A hétvégén ingyenes a PlayStation Plus A PlayStation 4 tulajdonosai ingyenesen tolhatják a multiplayert a hétvégén, ugyanis holnap délelőtt 11-től hétfő délelőtt 11-ig ingyenessé válik a PlayStation Plus.
Ma 20 éves a Nintendo 64 Jó sok évfordulót ünnepelhettünk a napokban: a Sonic ma lett 25 éves, a Quake tegnap 20 éves, és szintén ma a Nintendo 64 töltötte be a huszadik évfordulóját. A Nintendo legendás konzolja 1996. június 23-án jelent meg Japánban, azonban Európába csak 1997 márciusában érkezett meg. A konzol történetét eszméletlen mennyiségű kiváló játék alapozta meg, de közülük is ki kell emelni két fejlesztő munkásságát. Az egyik természetesen maga a Nintendo, olyan címekkel, mint a Super Mario 64, vagy a The Legend of Zelda: Ocarina of Time. A másik az akkor még részben a Nintendo tulajdonában álló Rare, olyan játékokkal, mint a GoldenEye 007, vagy a Diddy Kong Racing, ami annak idején közel olyan népszerűvé vált, mint a Mario Kart 64. A Nintendo ezzel a konzollal köszönt el a 16 bites konzoloktól, és lépett be a 64 bites 3D-s korszakba, követve a PlayStationt és a Sega Saturnt. Azokkal ellentétben azonban a Nintendo megmaradt a cartridge-ek használatánál, ami azt jelentette, hogy a játékok elég sokba kerültek a konkurenciához képest. Érdekes, hogy a Nintendo 64-et később jobbá lehetett tenni az Expansion Packkel: ez a konzolra csatlakozva megduplázta a memória méretét 8MB-ra, és a csomag alapból tartalmazta a Rare által készített Donkey Kong 64-et. Már több, mint ezer mod készült a Total War: Warhammerhez A készítők büszkén számoltak be róla, hogy a játék nem csak nagyon népszerű, de a közösség is rendkívül aktív körülötte. Ennek bizonyítéka, hogy a héten a modok száma már átlépte az ezret - mindössze egy hónap leforgása alatt.
Újabb játékokkal vált kompatibilissé az Xbox One A héten ismét bővült az Xbox One visszafelé-kompatibilitási listája, így végre bekerült a sokak által várt Fallout: New Vegas is, többek között. A teljes lista így néz ki: - Blood Knights - Comic Jumper - Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara - Crystal Quest - Fallout: New Vegas - I Am Alive - Joe Danger – Special Edition - Red Faction Battlegrounds Livelock - Diablo a jövőben A Perfect World által készített, izometrikus-felülnézetes Livelock nagyon szórakoztatónak tűnik, de eddig nem kapta meg a neki járó figyelmet. Pedig a megjelenés nincs messze: a fejlesztők ma bejelentették, hogy a játék augusztus 2-án rajtol PC-n, Xbox One-on és PS4-en, mindhárom platformon 20 dolláros áron.
Egy nap a Warner Bros. Interactive is tarthat majd E3-as konferenciát A Warner Bros. Interactive szépen-lassan zárkózik fel a nagyobb kiadókhoz olyan stabil címekkel, mint a Mortal Kombat, az Injustice, a Batman Arkham-sorozat, a LEGO-játékok, vagy éppen a Middle-Earth: Shadow of Mordor. A kiadó eddig nem érezte szükségét annak, hogy saját E3-as konferenciát tartson, de ez előbb-utóbb megváltozhat. David Haddad, a Warner Bros. Interactive elnöke arról beszélt, hogy alapvetően semmi nem tartja őket vissza ettől, de minden azon múlik, hogy van-e elég bemutatandó címük. "Az emberek azt szeretnék, ha egy ilyen konferencia jelentene valamit. A nagy kiadók pedig rendelkeznek elég játékkal, ami összetartja az egészet" - mondta. A Warner a Lego Star Wars: The Force Awakens, a Batman VR, és az Injustice 2 játékokkal volt jelen az idei E3-on, és habár sok jel mutatott arra, hogy bemutatják a Shadow of Mordor folytatását, ez végül nem történt meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. thestock
2016.06.24. 05:52
Pár játékot már meg is vettem, de nem találkoztam akkora kedvezményekkel hogy vérszemet kapjak...többre számítottam.
Az új doom 40%-os kedvezménnyel 35,99 euro, a lemezes verzió meg 10k HUF...no comment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2016.06.24. 07:25
De látom azt a jó szokásukat megtartották, hogy külön-külön olcsóbb megvásárolni a cuccokat, mint csomagban.

X-Rebirth alapjáték: 7,49 €
Collector's Edition: 18,69 €
alapjáték upgrade CE-re: 8,49 €
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.06.24. 09:24
Ebben szerintem semmi meglepő sincs, az új/viszonylag új játékoknál akció után is maximum közel olyan áron szoktak lenni Steam leárazáskor a játékok, mint dobozosan boltban. Pl. tegnap néztem a Witcher 3-at, 50 euró volt. Kizárt dolog, hogy 50%-nál nagyobb leárazást kapna, szóval jó esetben 25 euró, kb. 8000 Ft lesz. Jelenleg több játékboltban is 4000 Ft-ért kapható úgy, hogy kapsz mellé OST CD-t, térképet, kiskönyvet a játékról és matricát. Ja de a Steamen gyűjthetsz acsikat, hurrá. Aki ezért kifizet 2-szer annyit szemben a fizikai extrákkal, egészségére. Amúgy a Doom 9000 Ft-ért is van dobozosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. i2k010 BReal
2016.06.24. 13:39
"Ja de a Steamen gyűjthetsz acsikat, hurrá."

A GOG Galaxy alatt is van már achievement feature.
Pölö a The Witcher 3-hoz is.
//A dobozos The Witcher 3-ak meg csak a GOG-on aktiválhatóak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.06.24. 15:17
Jaja, azért írtam, mert hallottam, hogy a dobozos az GOG verziós. Azt viszont nem tudtam, hogy már ott is van acsi. Így már akkor ez az érv sem szól a Steam-es változat mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock BReal
2016.06.24. 19:04
Nem meglepő,pusztán érthetetlen Levitték volna 7k-ra azt mondom oké,de így....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2016.06.24. 20:51
Infinite Warfare érdekes, bár így filmről értékelve az űrbéli lövöldözések fizikája elég gyenge. Nincs visszarúgás a fegyvereknél, ha grappling hookot használsz egy pillanatra megállsz, függetelnül attól, hogy előtte sodródtál-e vagy sem, stb. Shattered Horizon ennél sokkal élethűbb volt.

Meg aztán rettentő jól néznek ki ezek az űrcsaták , kérdés, hogy mennyi van scriptelve és ténylegesen te, vagy a játék irányítja az űrhajódat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. R3LaX123
2016.06.25. 10:16
Már kb 5 éve mondogatom magamnak minden egyes CoD videónál, hogy ettől már nincs lejjebb. Sajnos mindig tévedtem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!