iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.07.18.

Dátum | 2016. 07. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

PlayStation 4-re érkezik az eredeti Dead Rising Habár hivatalos bejelentés még nincs, a játék trófeái már feltűntek a PSN rendszerében, ami azt jelenti, hogy már több oldalon meg is lehet tekinteni őket. A Dead Rising eredetileg 2006-ban jelent meg kizárólag Xbox 360-ra, és idén érkezik Xbox One-ra a negyedik rész, ami valójában az első epizód remake-je és kibővítése. Érdekes tehát az időzítés, az ember ugyanis azt gondolná, hogy az első rész PS4-es megjelentetésének célja, hogy felkészítse a népet a negyedik részre. És könnyen lehet, hogy erről is van szó, azonban a Dead Rising 4 egy évig nem jelenhet meg más konzolra, így legkorábban a 2017-es ünnepi szezonban számíthatunk rá a Sony konzolján. Trials on Tatooine - az első VR-os Star Wars-játék A Star Wars Celebration egy kisebb bejelentésének számít csak a Trials on Tatooine, de egy szűk réteg ettől függetlenül biztosan örülni fog neki. A Lucasfilm és az Industrial Light & Magic egyfajta "filmes virtuális valóságos élmény"-ként írja le az anyagot, amiben kapunk egy fénykardot, és meg kell védenünk a Millenium Falcont, amíg az fel nem száll.
Mégis idén jöhet a PlayStation 4 NEO? A PlayStation 4 NEO kapcsán továbbra is sok a találgatás, hiszen a Sony hivatalosan még semmit nem jelentett be. Azt tudjuk, hogy az októberben és azután megjelenő játékoknak már kötelező NEO futtatási módot tartalmazniuk, és a kiszivárgott dokumentumokból azt is tudjuk, hogy már az újév előtt rendelkezésre fognak állni sorozatgyártott példányok - a fejlesztőknek ugyanis legkésőbb januárig van idejük visszaküldni a prototípusokat. A megjelenési dátummal kapcsolatban azonban a források nem tudnak zöld ágra verődni. Valaki azt mondja, hogy a jövő év első negyedében számíthatunk rá, valaki pedig azt, hogy még idén. Az utóbbit erősíthetik meg Paul Raines, a GameStop ügyvezetőjének szavai is, akit egy mai tévéinterjúban kérdeztek az új konzolokkal kapcsolatban. Itt Raines egyértelműen kijelentette, hogy a Nintendo NX a jövő év elején jön (ezt már maga a Nintendo is kommunikálta), míg az Xbox One S-t és a PlayStation 4 NEO-t nagyjából összevonta, és az ünnepi időszakra tette. Az Xbox One S augusztusban érkezik, azonban Raines szavaiból azt lehet kivenni, hogy a GameStop arra számít, hogy mindkét konzolból az ünnepi szezon alatt vásárolnak majd sokat. Teljesen új játékot mutat be a Bandai Namco a GamesComon A Bandai Namco bejelentette, hogy biztosan elhozza Európa legnagyobb játékkiállítására a Tekken 7-et és a Dragon Ball: Xenoverse 2-t, és mindkettő kipróbálható lesz a helyszínen. Ennél azonban még érdekesebb, hogy a kiadó közölte, egy teljesen új játékot is bejelent majd valamelyik sajtókonferencia alatt. Sajnos erről a játékról semmi konkrétumot nem tudunk, azt viszont egyértelművé tette a Bandai Namco (és a bejelentés helyéből is sejthető volt), hogy kifejezetten a nyugati közönségnek készül. Egyelőre azt sem tudni, hogy japán vagy nyugati fejlesztő dolgozik rajta. Lehet, hogy a From Software új játékáról van szó? Fél órán át mozog a Deus Ex: Mankind Divided Valószínűleg a nyár egyik legjobban várt címéről van szó, amibe ráadásul most egy-két órán keresztül beletekinthettek az újságírók is. Egy ilyen eseményen rögzítette a Sony az alábbi játékmenet-felvételt, melyben láthatjuk, hogyan is néz ki a Deus Ex: Mankind Divided első kis szakasza és HUB-szekciója.
Kiszivároghatott a PS4-es Rise of the Tomb Raider megjelenési dátuma A Rise of the Tomb Raider eredetileg tavaly novemberben jelent meg Xbox One-ra, majd idén januárban PC-re, ezt követően pedig a legtöbben azt tippeltük, hogy nagyjából október-november környékén jöhet majd PS4-re. Vagyis egy évvel az Xbox One-os megjelenési dátum után, mert vélhetően ennyire szólt az exkluzivitási időszak. Nos, úgy tűnik, hogy nem tévedtünk. Hivatalos megerősítés egyelőre nincs, de ma több áruház, többek között a GameStop olasz ága is véletlenül feltette előrendelésbe a Rise of the Tomb Raider PS4-es változatát. Habár gyorsan el is távolították, abban mindegyik áruház egyezett, hogy a megjelenési dátumot október 11-re tették. Azt viszont továbbra sem tudni, hogy ez a változat egyfajta Game of the Year Edition lehet-e, vagyis hogy tartalmazza-e az azóta megjelent DLC-ket. Total War: Warhammer - jönnek a vademberek Július 28-án jelenik meg a Total War: Warhammer legújabb kiegészítője, a Call of the Beastmen, és a várakozásoknak megfelelően mindenféle szörnyűséget kapunk majd a nyakunkba. Például a minotauruszokat, akikről a lenti videó is szól, és akik bizony eléggé vadul néznek ki a harctéren.
Még idén megjelenik a Berserk Eredetileg jövőre vártuk a brutális manga alapján készülő játékot, de a Koei Tecmo nyugati képviselete bejelentette, hogy már 2016 őszén számíthatunk rá PC-re, PS4-re és PS Vitára. Ao Omega Force hangsúlyozza, hogy habár a Berserk igazából a Dynasty Warriors-sorozat alapjaira épül, és ezúttal is nagydarab kardot lóbáló úriembert kell majd irányítanunk (többek között, mert más választható karakterek is lesznek), a korábbiaknál jóval keményebb és véresebb megjelenítésre számíthatunk. Mindennek örömére a Koei Tecmo fellőtte a nyugati hivatalos oldalt, ahol elég spoileresen olvashatunk dolgokat a játékról, így ha valaki tervezi megnézni az anime-t, vagy elolvasni a mangát, annak a megtekintése nem igazán javasolt. Trónok harca-játékot készítene a Pokémon Go fejlesztője? Bár konkrét megerősítése nincs a dolognak, Archit Bhargava, a Niantic termékmarketinges vezetője egy beszélgetésben a kiterjesztett valóságra épülő játékok jövőjéről értekezett a Pokémon Go sikerének fényében. „Szeretnénk megteremteni a valódivilág-játékok műfaját. Igazából még senki sem csinált ilyesmit és nagyon izgalmasnak találjuk, hogy rábírjuk az embereket a mozogásra, hogy kibújjanak otthonukból és felfedezzék a körülöttük lévő világot. Át lehetne alakítani mondjuk egy asztali társasjátékot, ahol az embereknek bizonyos helyszíneket kell elfoglalniuk, mint például a Rizikóban. Az én személyes kedvenc ábrándom azonban leginkább egy Trónok harca-játékra hasonlít, ahol Westeros térképét rávetítjük a Földre és beállhatunk a Starkokhoz vagy bárhová.” – mondta Bhargava. Ez tényleg izgalmasan hangzik, főleg ha hozzávesszük, hogy a Pokémon Go példájából egyre nyilvánvalóbbá válik, mi mindenre képes a kiterjesztett valósággal dolgozó technológia, főleg, ha népszerű franchise kapcsolódik hozzá. Képzeljük el, ahogy leszállunk a vonatról és egy Lannisterek vs. Starkok csata kellős közepén találjuk magunkat, vagy erősítésként sietünk a legközelebbi gyorsétteremhez, hogy segítsünk azt megtartani a Greyjoyoknak. Minél több lehetőséget épít be a Niantic a Pokémon Go-ba, annál jobban látjuk, milyen sikeres lehet ez a játékforma, az ötletelésnek csak a mi és a játékfejlesztők fantáziája szabhat gátat.
Hivatalos mini NES konzol jön a Nintendo-tól Úgy tűnik, mégis megjelentet egy új konzolt idén a Nintendo, ami nem más, mint a klasszikus Nintendo Entertainment System egy lekicsinyített változata. A gép annyira pici valójában, hogy elfér egy tenyérben, és alapból harminc beépített játékkal érkezik.
A játékok között olyan címeket találunk meg, mint a Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Donkey Kong, Metroid, Kid Icarus vagy éppen a Ninja Gaiden. Szerintem már ez a pár cím is elég ahhoz, hogy sokaknak beinduljon a nyáltermelése, de a teljes listát megtaláljátok lentebb. A konzolhoz természetesen jár egy eredeti NES-stílusú kontroller, amit egyébként lehet használni Wii-n és Wii U-n is a virtual console-os játékok irányítására. De ezen kívül használható a Wii U Classic Controller és a Wii Classic Controller Pro is. Maga a konzol USB-n keresztül kéri az áramot, és ehhez kábelt is mellékel a Nintendo, viszont olyan dugót már nem, amivel ténylegesen csatlakoztathatjuk is a konnektorhoz. Úgy látszik mostanában ez a divat a japán cégnél, hiszen a New Nintendo 3DS-hez sem mellékeltek adaptert. Azt egyelőre nem tudni, hogy a játékok felhozatala később bővíthető lesz-e, például az interneten keresztül. Végül tehát jöjjön a teljes játéklista: Balloon Fight Bubble Bobble Castlevania Castlevania 2: Simon's Quest Donkey Kong Donkey Kong Jr. Double Dragon 2: The Revenge Dr. Mario Excitebike Final Fantasy Galaga Ghosts 'n Goblins Gradius Ice Climber Kid Icarus Kirby's Adventure Mario Bros. Mega Man 2 Metroid Ninja Gaiden Pac-Man Punch-Out!! Featuring Mr. Dream StarTropics Super C Super Mario Bros. Super Mario Bros. 2 Super Mario Bros. 3 Tecmo Bowl The Legend of Zelda Zelda 2: The Adventure of Link
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!