iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.07.25.

Dátum | 2016. 07. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Rockopera készül az Elite: Dangerous alapján Úgy látszik, hogy a brit művészeket megihlette a szintén brit fejlesztésű Elite: Dangerous, ugyanis egy rockoperát fognak bemutatni jövő hónapban az Edinburgh Festival Fringe-en. A műsor neve Mercy and the Wild Sea, és láthatóan igyekszik kombinálni az élő színészi játékot a filmes felvételekkel, és persze az élő zenével. Kár, hogy egészen Edinburgh-ig el kellene menni, hogy megtekinthessük, de ki tudja, hátha készül belőle valamilyen felvétel.
Nem kell Playstation Plus a No Man's Sky-hoz Sokaknak jó hír lehet, hogy a No Man’s Sky nem igényel majd külön Playstation Plus előfizetést. Annak az esélye ugyanis, hogy másik játékossal találkozunk a játék óriási világában, pláne olyannal, akit esetleg ismerünk is, annyira kicsi, hogy technikailag az egyjátékos termékek közé tartozik a No Man's Sky, a Sony PS-boltjában és a Steamen is így jelölik. Ennek ellenére internetkapcsolat kell majd ahhoz, hogy a felfedezéseinket regisztrálhassuk az univerzális atlaszban. Ez az atlasz egyfajta gyűjteménye a játékosok által felfedezett bolygóknak, életformáknak és a többi hasonló dolognak, melyeket magunk el is nevezhetünk. A játék méretéből adódóan az is következik, hogy a legtöbb utunkba eső bolygó földjét mi fogjuk először taposni, tehát elneveznivaló lesz bőven. A fejlesztő Hello Games is minden alkalmat megragadott arra, hogy elmondja, bár van multiplayer funkció és elméletileg lehetségesek a találkozások, statisztikailag nagyon-nagyon kicsi az esélyük. A No Man’s Skyra már nem kell sokat várnunk, augusztus 9-én érkezik PC-re és PS4-re. Dátumot és új előzetest kapott a Final Fantasy XV: Kingsglaive A Sean Bean, Lena Headey és Aaron Paul szinkronjával készült Kingsglaive digitálisan augusztus 30-án jelenik meg, október 4-én pedig érkezik Blu-ray lemezen is. Amerikában néhány mozi vetíti is majd augusztusban, de mondanom sem kell, hogy ez nálunk tulajdonképpen teljesen esélytelen.
Meglepetés: felújítást kapott a Marvel Ultimate Alliance Szinte a semmiből érkezett: Amerikában már megjelent, Európában pedig valószínűleg holnaptól lesz hozzáférhető PC-n, PS4-en és Xbox One-on a felújított Marvel Ultimate Alliance első két része. Vagy megvehetjük a kettőt együtt csomagban 60 dollárért, vagy külön-külön 40 dollárért. Nem olcsó, ugyanakkor a Marvel azt ígéri, hogy felújították a grafikát, a kezelőfelületet, és sokat javítottak a játék sebességén. De ez még semmi: a producer Mike Jones azt mondta, hogy ez az újrakiadás egy friss kezdetet jelent az Ultimate Alliance-sorozatnak, és innentől kezdve a jövőben már "bármi megtörténhet". Alig várjuk a tényleges folytatást. Öt év után végre "megjelent" a Starbound Szinte hihetetlen, de tényleg öt éve készül a nagyon ígéretes, procedurálisan generált akció-kalandjáték. A Starbound ráadásul már eddig is nagyon sikeres volt, hiszen 2014 januárjában már 1 millió példányt adtak el belőle a Steam Early Access rendszerében. Most azonban a készítők elérkezettnek látták az időt arra, hogy megtörténjen a hivatalos 1.0-s megjelenés is, amihez a launch trailert is mellékeltek nekünk. A játékért 13,99 eurót kell letennünk az asztalra.
Ingyenes játékok augusztusban az Xbox Live-előfizetőknek Major Nelson menetrendszerűen bejelentette, milyen játékok járnak ingyenesen a következő hónapban az Xbox Live-előfizetőknek. Xbox One-on a Warriors Orochi 3 Ultimate lesz letölthető egész hónapban, majd augusztus 16-tól szeptember 16-ig becsatlakozik mellé a WWE 2K16. Xbox 360-on a Spelunky és a Beyond Good & Evil HD érkezik, és persze mindkettő játszható Xbox One-on is a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően.
Felújítás készül az első Darksidersből is Miután a Nordic Games megszerezte a Darksiders-sorozat jogait a THQ-tól, nem kellett sokat várni arra, hogy elkészüljön a minden ízében felújított Darksiders 2. Persze jogosan merülhet fel a kérdés: mi van az első résszel? Elvégre az is kellene ahhoz, hogy teljes képet kapjunk az univerzumról, ráadásul sokak szerint még mindig az a jobb játék. Nos, úgy tűnik, hogy nem kell már sokat várni arra sem. A Nordic ugyanis a Gamepolis 2016 nevű rendezvényen elárulta, hogy már dolgoznak az első Darksiders felújításán, ami (ha minden jól megy) októberben jelenhet meg PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Wii U-ra. Kedvcsináló előzetesen a VR-os Darth Vader-játék A nem olyan rég megjelent Star Wars: Trials on Tatooine mellett készül az ILM-nél egy másik VR-os "élmény", ami ráadásul magát Darth Vadert helyezi a középpontba. Hogy mekkora, vagy milyen hosszú játékot (?) kapunk, azt egyelőre nem tudni, azt viszont igen, hogy a neves forgatókönyvíró David S. Goyer rakja össze a sztorit, ami egyébként Darth Vader életének egy eddig nem látott szeletét mutatja meg, és amúgy a hivatalos kánon része lesz.
Megbeszélik a szabadalomsértést a No Man's Sky készítői Pár napja írtunk róla, hogy a No Man's Sky készítői állítólag jogtalanul használták fel a dán Genicap vállalat egyik képletét. A Genicap szerint ennek köszönhető, hogy a játék motorja nagyon hatékonyan tud generálni változatos világokat a játékos köré. A Hello Games sokáig nem válaszolt a vádaskodásra (ami első hallásra elég alaptalannak tűnt, látszólag inkább csak hírverést akart maga köré a cég), de legalább a Genicap abból a szempontból "rendes" volt, hogy nem ment bíróságra, inkább megbeszélné a dolgot. Nos, úgy látszik, hogy pontosan ez is fog történni: miután a No Man's Sky fejlesztését vezető Sean Murray egyértelművé tette, hogy a játékuk nem sért semmilyen szabadalmat, megtette azt a gesztust, hogy áthívta a Genicap vezetőségét egy kávéra, amit ők el is fogadtak. Érdekes lesz látni, mi sül ki belőle. Jóval keményebb a harc a The Witcher 3 - Enhanced Editionben A The Witcher 3 egy kiváló játék volt, melynek egyetlen gyengébb eleme talán a viszonylag primitív és könnyű harcrendszere. Többek között ezt igyekszik orvosolni az Enhanced Edition mod, mely olyan szinten nyúl bele a harcok működésébe, hogy sokszor már inkább Dark Soulsnak tűnik a játék - és egyébként a nehézsége is körülbelül olyan szintre emelkedett. A páncélunk súlya most már beleszámít a mozgási sebességünkbe, az adrenalin helyére bejöttek olyan új statok, mint a poise és a vigor, ráadásul a fegyver beolajozása és a potionök lehajtása is animációval jár, így nem lehet csak úgy harc közben bármikor betolni őket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. magerg
2016.07.26. 09:20
Érdekes is lenne algoritmust szabadalmaztatni. Eszem a zúzájukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. BReal
2016.07.26. 09:24
Ide is beírom: a Life is Strange 1. epizódja ingyenes Steamen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kerub88 BReal
2016.07.26. 11:22
Bezony, mindenki töltse. Azért az első epizode könnyed hangvétele senkit ne tántoritson el a folytatástól. Ahogy halad a story úgy egyre keményebb lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mainframe mager...
2016.07.26. 12:56
Azért erről szólj a Google-nak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg mainf...
2016.07.27. 09:49
Nope.
Konkrét implementációt lehet levédetni, de azt a szerzői jog védi. (Ezen kívül a guglié titkos is.)
Algoritmus szabadalmaztatása csak a patent trollok érdeke.
Természetesen az USA-ban, a lehetőségek hazájában, ezt is lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!