iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.07.27.

Dátum | 2016. 07. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Európai dátumot kapott a Yakuza 0 A nap, amire a Yakuza-sorozat rajongói várnak... még kicsit messze van, ugyanis a Sega ma bejelentette, hogy Európába és Amerikába január 24-én jelenik meg a játék. Formátumát tekintve elérhető lesz digitálisan és dobozosan is, kizárólag PlayStation 4-re. Az anyag a korábbi Yakuza-játékok előtt, 1988-ban veszi kezdetét, és két főszereplőt követ: itt lesz nekünk a jóképű Kazuma Kiryu, valamint a félszemű Goro Majima, akiből később Mad Dog vált.
Nem zárt jó negyedévet a Nintendo Az áprilistól júniusig tartó negyedéve finoman sem volt szép a Nintendónak. Fogalmazhatunk úgy is, hogy nem jöhet elég korán az új NX konzol. A 3DS-ből 940 ezer darabot adtak el (7% csökkenés tavalyhoz képest), míg játékokból 8,47 milliót értékesítettek a kézikonzolra (ez viszont 7%-os növekedés tavalyhoz képest). A Wii U-nak még az olyan címek sem segítettek, mint a Star Fox Zero, vagy a Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games. A konzolból 220 ezer darabot adtak el (53%-os visszaesés tavalyhoz képest), és 4,68 millió játékot értékesítettek rá (3%-os növekedés). Az Amiibo-figurák eladásai 60%-kal estek vissza, főként amiatt, hogy nem igazán jelent meg olyan új játék, ami kompatibilis lenne velük. Ennek következtében a teljes bevétel 61,9 milliárd yennél állt meg, az üzemi veszteség 5,1 milliárd yen lett. Dátumot kapott a konzolos Warhammer: The End Times - Vermintide Szerencsére a Warhammer: The End Times - Vermintide elég nagy sikert aratott PC-n (megérdemelten) ahhoz, hogy a fejlesztők bele tudjanak vágni a konzolos változatok elkészítésébe. Ma kiderült, hogy a PlayStation 4-es és Xbox One-os verzió október 4-én jelenik meg, és tartalmazni fogják a Sigmar's Blessing és Drachenfels DLC-ket, valamint az új Last Stand módot és a hozzá kapcsolódó két pályát. A digitális verziókat a fejlesztők maguk adják ki, míg a dobozos változatokat a Nordic Games kezeli.
Új autós játékon dolgoznak a Burnout fejlesztői Habár ennek jelen pillanatban nem biztos, hogy örülünk. Mert ugyan a Burnout-sorozat zseniális volt, és semmi nem lenne jobb annál, mint hogy az eredeti készítők előálljanak egy új résszel (csak éppen más néven, mert ugye a Burnout az Electronic Arts tulajdonában áll), de azért vannak aggodalmak. Például az, hogy a Criterionból kivált srácok (köztük az egykori alapító Alex Warddal) új stúdiója, a Three Fields Entertainment éppen mostanában jelentette meg a Dangerous Golf című játékot, ami finoman szólva sem nyerte el a nép, vagy akár a mi tetszésünket. Akárhogy is, Alex Ward ma bejelentette, hogy már elkezdték a munkát egy új autós játékon. Szeptemberre csúszik a Pokémon Go Plus megjelenése A Nintendo eredetileg augusztusra ígérte a Pokémon Go Plus megjelenését, azonban most már hivatalos, hogy csak szeptember 30-ig kapjuk meg - feltéve, ha előrendeltük, mert vélhetően nagy hiány lesz belőle az első időszakban. De mi is az a Pokémon Go Plus? Nos, egy kis kütyüről van szó, ami Bluetooth-on keresztül csatlakozik a telefonunkhoz, és vibrál meg villog, hogy ha egy pokémon, vagy PokéStop van a közelben, így nem kell állandóan a kezünkben a telefonunkkal mászkálnunk. Elvileg valahogy el is lehet vele kapni a pokémonokat (csak meg kell nyomnunk egy gombot a kütyün, semmi célzás), de ha jól vettem ki a hivatalos leírásból, csak akkor, hogy ha az adott típusú pokémonból már korábban elkaptunk egyet a telefonunk segítségével.
16 évvel az előző rész után játszódik a Dead Rising 4 Habár korábban azt gondolhattunk, hogy a Dead Rising 4 egy az egyben az első rész remake-je lesz, mára beigazolódott, hogy nem ez a helyzet. A fejlesztők egy friss videóban erősítették meg, hogy a folytatás 16 évvel a legelső epizód után veszi kezdetét, amikor is az eredeti főhős, Frank West visszatér a tett színhelyére, hogy kiderítse, mi is áll a zombik elszaporodásának hátterében. A Dead Rising 4 már nem csak a plázában, hanem annak környékén játszódik majd, és teljesen új ellenfeleket hoz be a képletbe: megjelenik például a fresh, aki a nevének megfelelően frissiben változik át zombivá a játékos előtt, valamint érkezik egy vámpírszerű lény is - többek között. A legjobb azonban talán még is az, hogy az anyag támogatja a legfeljebb négyjátékos kooperatív módot. A megjelenésre december 6-án számíthatunk PC-re és Xbox One-ra.
Érdemes előrendelni a PS4-es Rise of the Tomb Raidert Hogy miért? Nos, azért, mert akkor megkapjuk ingyen az előző Tomb Raidert, méghozzá a PlayStation 4-re átültetett Definitive Editiont. Persze, ha eddig nem játszottatok még a Rise of the Tomb Raiderrel, akkor is érdemes lehet megvárni a Sony konzoljára érkező változatot, hiszen alapból benne van minden kiegészítő, ami PC-re és Xbox One-ra már megjelent. Kap új multiplayer játékmódot is, ráadásul egy külön fejezet még a PlayStation VR-t is támogatja majd. A PS4-es Rise of the Tomb Raider október 11-én jelenik majd meg. Brutális méretű szobrot állított a Blizzard Tajvanban A Blizzard úgy gondolta, hogy 25. születésnapját azzal ünnepli meg, hogy egy 4,2 méteres szobrot állít fel Tajvanban - ahol egyébként egy elég nagy rajongótábor imádja és vásárolja a stúdió játékait. Maga a szobor bronzból készült, és Arthast, avagy a Lich Kinget ábrázolja. Elkészítését a tajvani művész, Steve Wang irányította a Blizzard segedelmével, a lenti videó pedig jól példázza, hogy mekkora munka lehetett ezt összehozni.
Feltűnt a Metal Gear Solid V Definitive Edition A mai napon több online áruházban, így például a japán Amazonon, és a német NetGames oldalain is felűnt a Metal Gear Solid V Definitive Edition, ráadásul mindkét helyen október 30-as megjelenéssel. A jelenlegi információk szerint ez a kiadás tartalmazza majd az alapjáték mellett az előzményként szolgáló Ground Zeroest, valamint az összes megjelent kiegészítést (igaz, ezek jelentős része kozmetikai jellegű volt csak).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. masko
2016.07.28. 08:40
[Pokemon Go Plus]
Azért elég pofátlannak tartom, hogy ahelyett, hogy a telefonos appba építenék bele a háttérben futást, amit alapból bele kellett volna tenni, kiadnak egy külső eszközt, hogy vedd meg ha nem akarod a kijelzőt bámulva keresztülszelni a vidéket... Vedd meg a Pokelabda DLC-t...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Domfoz masko
2016.07.28. 10:59
Van benne alapból egy Battery Saving mód, ami a giroszkópos telefonoknál(?) beállít egy alacsony fényerejű hátteret amíg lefelé fordítod a kijelzőt. Nem tudom hogy Androidra is van-e mert elég csendesek voltak az ismerősök erről a funkcióról, i4S -en elég hasznos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2016.07.28. 12:17
Ez a szobor egészen impresszív, mind méreteiben, mind részletességében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!