iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.08.08.

Dátum | 2016. 08. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Túlzásba vitte a No Man's Sky videóinak törlését a Sony Ahogy arról éppen most írtunk, a Sony nem volt túl boldog, hogy sokan a megjelenés előtt már hozzáfértek a No Man's Sky-hoz, és elkezdtek mindenféle spoileres videókat feltölteni az internetre. Éppen ezért a Sony elkezdte felkutatni az ilyen videókat (vélhetően valamiféle automatizálást használva), és strike-okat (tehát tulajdonképpen büntetéseket) kért különböző YouTube-csatornákra. A probléma azonban annyi volt, hogy olyan csatornák is kaptak büntetést, akik mindössze olyan videókat közöltek, melyekben csak beszélgetnek a játékról, és egyáltalán semmiféle spoilert nem tartalmaznak. Szerencsére erre a fejlesztő Hello Games is hamar rájött, és értesítették is a srácok a Sony-t, hogy ez így nem lesz jó. A Sony pedig gyorsan reagált: az érintett ártatlan YouTube-csatornáktól hivatalosan bocsánatot kértek, és elkezdték visszavonni a strike-okat. Először akcióban a BattleTech Valószínűleg egy masszív rajongótábor várja már a BattleTech megjelenését - persze korábban is voltak próbálkozások a híres társasjáték videojátékos adaptációjára, de kiemelkedő alkotások eddig nem születtek a témában. Most azonban az új Shadowrun-játékokról híressé vált Harebrained Schemes hozza el nekünk a legújabb anyagot, így minden reményünk meglehet arra, hogy jó lesz a végeredmény. A körökre osztott stratégiai játék a tervek szerint 2017 májusában jelenik majd meg, és jelenleg pre-alfa verziónál tart - ebből láthatunk most játékmenetet.
Világszerte elfogyott az új fehér Xbox One S A Microsoft hivatalosan augusztus 2-től kezdte el árulni a levékonyított Xbox One S-t, és abból is az első adag a 2TB-os fehér modell volt. Ez akkora sikert aratott, hogy világszerte arról érkeznek beszámolók, hogy a masina egész egyszerűen elfogyott. Persze ez nem feltétlenül tudható be annak, hogy rendkívül népszerű lett hirtelen az Xbox One, nyilván azt is bele kell számolni, hogy a Microsoft eleve keveset gyártott ebből a modellből. Ráadásul a jelenlegi információink szerint nem is készül belőle újabb sorozat, így a 399 dolláros ajánlott fogyasztói áron árult konzolra még addig érdemes lehet lecsapni, amíg találunk belőle. Új játékmóddal bővül a Rocket League, ami... ...ami a várakozások szerint szépen megkavarja majd a játékmenetet. A Rumble névre hallgató játékmódban ugyanis bemutatkoznak a power-upok, melyek közt vannak olyanok, melyek az ellenfelekre, és olyanok, melyek a labdára hatnak. A Rumble egy ingyenes patch keretein belül válik elérhetővé mindenki számára szeptemberben.
Három évadot terveznek a Hitmanből A minap felvetődött a kérdés a játékosok részéről, hogy az IO Interactive vajon hány évadot tervez készíteni az új Hitman játékhoz. Egészen konkrétan a rajongók részéről az merült fel, hogy lesz-e egyáltalán második évad, ugyanis egyelőre úgy tűnik, hogy a Hitman legújabb részének eladásai elmaradnak a várakozásoktól. Nos, a jó hír az, hogy a készítők szerint egyáltalán nem rossz a helyzet. Sőt, inkább jó. Ugyanis nem csak, hogy második, de már harmadik évadot is terveznek. Habár gyorsan hozzá tették, hogy ezzel együtt még a második szezont sem jelentették be hivatalosan. Szeptemberben mutatkozhat be a PlayStation 4 NEO Egy megbízható francia forrás szerint a PlayStation 4 NEO-t a Tokyo Game Show alkalmával mutatják majd be, mégpedig szeptember 7-én. Mivel a szóban forgó forrás több korábbi, a Sonyval kapcsolatos bejelentést is pontosan tippelt meg, így nagy eséllyel hihetünk az információinak. Mindez egybevág azzal, amit korábban a GameStop vezérigazgatója mondott, miszerint az Xbox One S és a PlayStation 4 NEO nagyjából egyszerre jelennek majd meg. Itt a nagyjából azt jelenti, hogy egy időszakban, tehát az ünnepi szezonban - vagyis valamikor ősszel, vagy a tél elején. Ezen kívül a Wall Street Journal úgy értesült, hogy a PlayStation 4 NEO mellett a Sony be fogja mutatni a vékonyított PlayStation 4 Slim konzolt is. Majdnem tíz percig mozog a Gears of War 4 A megjelenéshez közeledve valószínűleg egyre több felvételt láthatunk majd a Gears of War 4-ből. Most éppen az IGN tudta rátenni a mancsát egy új felvételre, ami élő játékmenetet mutat és korábban még nem láthattuk.
Már játékfejlesztők is dolgoznak az Xbox Scorpio konzolra A Microsoft az E3-on rántotta le a leplet arról, hogy körülbelül egy év múlva érkezik egy erősebb Xbox-konzol, ami jelenleg Xbox Scorpio kódnéven alatt fut. Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője pedig ma azt is elárulta, hogy nem csak a hardver készül már egy ideje, de a szoftveres részleg is munkába állt. Spencer szerint már az új operációs rendszeren is dolgoznak, a legnagyobb játékfejlesztő partnereik pedig azon munkálkodnak, hogy az új játékaik kihasználják a Scorpio adta lehetőségeket. Hogy ez pontosan mit jelent, azt egyelőre nem lehet tudni, ugyanis Spencer még az E3-on azt mondta, hogy az Xbox Scorpio semmilyen előnyt nem fog nyújtani azok számára, akik nem rendelkeznek 4K-s kijelzővel, később azonban már úgy nyilatkozott, hogy a stúdióknak nem kötelező feltétlenül a nagyobb felbontásra koncentrálni. Akár ingyenes is lehet a Quake Champions A múlt héten jelent meg a Quake Champions első élő előzetese, amin végre játékmenetet is láthattunk. Az viszont továbbra sem derült ki, hogy a játék milyen konstrukcióban kerül piacra, és nem is egyértelmű a dolog, azok után, hogy a Quake Live már kísérletezett az ingyenesen játszható modellel. Nos, a dolog olyannyira nincs kőbe vésve, hogy még Tim Willits, az id Software vezetője sem tudja, hogy mi lesz a megoldás. "Egyelőre azt tudom mondani, hogy egy komoly problémáról van szó, amit valahogy meg kell oldanunk. Az biztos, hogy egyelőre megpróbálunk rájönni, hogy mit is szeretnének az emberek, és hogyan is fogadnák az egyes árazási modelleket". Willits ezt követően egy másik interjúban újra megerősítette, hogy nem ködösíteni próbálnak, hanem egész egyszerűen még ők is próbálnak rájönni, hogy a Quake Champions számára mi lenne a legjobb.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!