iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.08.09.

Dátum | 2016. 08. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valentin napon érkezik Európába a Persona 5 Azt nem tudjuk, hogy a megjelenési dátumnak van-e bármi jelentősége ebben az esetben, de február 14-én jelenik majd meg a Persona 5 Európában. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, nálunk a Deep Silver, míg Amerikában az Atlus adja majd ki a játékot. Kiderült, hogy a PS4-es verzió egészen komoly 69,99 euróba fog kerülni, míg a PS3-as portért 49,99 eurót kell majd kicsengetni. Ezen kívül a Deep Silver kiad egy exkluzívabb csomagot is PS4-re, mely Take Your Heart névre hallat és 89,99 eurót kérnek majd el érte, cserébe azonban fémtokot, sounctrack CD-t, művészeti albumot, egy iskolatáskát, és néhány más kisebb extrát kapunk.
Szeptemberben jelenik meg a felújított Dead Rising-sorozat A Capcom bejelentette, hogy szeptember 13-án tehetjük rá a mancsunkat a Dead Rising, a Dead Rising 2 és a Dead Rising 2: Off the Record felújított változataira. Azt is megtudtuk, hogy a játékok egyenként 19,99 euróba kerülnek majd, de ha a hármat egyszerre vesszük meg a Dead Rising Triple Pack keretein belül, akkor 16%-ot spórolhatunk a teljes árból. Érdekes ugyanakkor, hogy PlayStation 4-re és Xbox One-ra mindhárom rész megjelenik, Steamre azonban egyelőre csak az első Dead Rising felújítását jelentette be a kiadó. Akárhogy is, az biztos, hogy a remastered változatok magukkal hozzák az összes DLC-s tartalmat, és a konzolokon 1080p-ben és 60fps-sel futnak majd. Már az előtt kivették a Hearthstone új kártyáját, hogy hivatalosan megjelent volna A Blizzard felülvizsgálta a Priest karakterosztály tervezett új kártyáját, mely a bétában elsöprően negatív kritikát kapott a tesztelőktől. Eléggé az utolsó pillanatban gondolták meg magukat, hiszen már csak 2 nap és megjelenik a One Night in Karazhan kiegészítő. A Purify nevű kártya annyit tudott, hogy két manáért némít egy saját miniont és húzat velünk egy új kártyát. Új kártyát húzni persze mindig jó, de a saját kártyánk némítása már csak nagyon ritkán az. Így végső soron a játékosok szerint elképesztő rosszul sikerült ez a kártya, és főleg azért váltott ki felháborodást, mert a Priest kártyái mostanában egyébként sem lettek túlzottan lenyűgözőek (N'Zoth papokról ne beszéljünk :)). Az alábbi videóban a Hearthstone egyik dizájnere, Ben Brode elemzi ki a helyzetet.
Elvették a pokémonokat a Hiroshima Béke Emlékműtől Nem az első eset, hogy különböző történelmi jellegű épületeknél vagy emlékműveknél okoz gondot a Pokémon Go - mi magunk is beszámoltunk róla, hogy a Washington városában található holokauszt emlékmű igazgatójának sem tetszett, hogy a látogatók pokémonokra vadásznak az épületen belül. Éppen emiatt a játékot fejlesztő Niantic megnyitott egy új oldalt, ahol kérelmeket lehet leadni a pokémonok eltávolítására a területünkről. Ezzel a lehetőséggel élt is a Hiroshima Béke Emlékmű, ugyanis az épületben több edzőterem és pokéstop is volt, meg persze egy rakás elfogandó kis állatka (vagy mi). A probléma mindössze annyi volt, hogy vasárnapra egy megemlékezést terveztek ott, hiszen 1945. augusztus 6-án dobta le az Egyesült Államok az atombombát a városra, aminek következtében 140 ezren vesztették életüket. A szervezők akkor kezdtek pánikolni, amikor ugyan a pokéstopokat és edzőtermeket már eltávolították a játék készítői, azonban maguk a pokémonok még mindig ott voltak. Mondani sem kell, igazi játékfejlesztő módjára a Niantic az utolsó pillanatban, hajnali 1:56-kor tette meg az utolsó lépést, és vette ki a pokémonokat a helyszínről, így vasárnap békében, vadászat nélkül lezajlott az esemény. Első kedvcsinálóján a Resident Evil-film utolsó része Igen, tényleg az utolsó részéhez érkezett a sorozat. Ez itt, hölgyeim és uraim nem más, mint a Resident Evil: The Final Chapter, amiben a szokásoknak megfelelően Milla Jovovich szerepel, és Paul W. S. Anderson írja és rendezi. Vagyis a felállás változatlan. Az biztos, hogy Alice mellett visszatér Claire Redfield és Albert Wesker is, de egyébként a kedvcsinálóból sok dolgot nem tudtunk meg, az ugyanis inkább Alice eddigi történetét foglalja össze. A Resident Evil: The Final Chapter megjelenésére 2017 januárjában lehet számítani.
Külön szervereken fut a No Man's Sky PC-s és PS4-es verziója, mert... ...mert Sean Murray, a Hello Games vezetője szeretné látni, hogy melyik platformon adják majd a hülyébb neveket a játékosok a bolygóknak - egyfajta kísérlet gyanánt. Mert ugyebár a No Man's Sky világában bolygókat fedezhetünk fel, amiket aztán el is nevezhetünk - már ha mi találtunk rájuk elsőként. Könnyen lehet persze, hogy Murray csak viccelt, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a No Man's Sky világában eleve nagyon kevés esély van arra, hogy más játékosokkal találkozzunk. Így vélhetően nem is volt logikus, hogy a Hello Games összekösse a két platformot. Ezen kívül a PC-sek valószínűleg előnyben is lennének, hiszen PS4-en 30fps-sel fut a játék, ráadásul a számítógépes verzióba mindenféle extrát ígértek a készítők. Új tartalmakkal bővül a Battlefield 1 bétatesztje Úgy tűnik, hogy számíthatunk egy zárt és egy nyílt bétára is a Battlefield 1-gyel kapcsolatban, habár jelen esetben a zártat úgy kell érteni, hogy a Battlefield Insider-program tagjai vehetnek majd részt benne elsőként. Az Electronic Arts már elhintette, hogy a béta valamikor a GamesCom után kezdődik. Újdonság, hogy az Insider-programosok kiválaszthatják majd, melyik platformon szeretnének nekivágni a lövöldözésnek (azaz beállíthatnak majd egy preferenciát), és a rendszer ennek megfelelően igyekszik szétosztani a hozzáféréseket. Ezen kívül kiderült, hogy az alfához képest a béta több tartalmat kínál majd, habár azt a DICE még nem részletezte, hogy milyen formában. A korábbi tapasztalatokból kiindulva valószínűleg a pályák számában és azok felépítésében nem nagyon lesz változás, inkább új fegyverekre és járművekre számíthatunk majd.
Átlépte a 20 milliót a Dota 2 világbajnokság összdíjazása Pár éve talán még senki nem gondolta volna, hogy hamarosan ilyen értéket érhet majd el egy videojátékból rendezett verseny díjazása. De megtörtént: a The International 2016-on összesen 20 millió dollárt fognak szétosztani legalább - mert még mindig lehet vásárolni battle pass-t, ami növeli a díjazás értékét. Akárhogy is, a 20 millió dollár abszolút történelmi dolog az eSportok világában. Meg kell jegyezni ugyanakkor, hogy ez a Dota 2 esetében szükséges is, hiszen a League of Legends-szel ellentétben itt nincsen évközben profi liga, így a versenyzőknek a szponzoroktól és a különböző versenyekből kell összeszedniük a kenyérre valót. A 20 millió dollár környéki összdíjazás egyébként jelen állás szerint azt jelenti, hogy a nyertes csapat már kicsivel több, mint 8 millió dollárt vihet majd haza. Ez öt főre (és esetleg a menedzsment költségeire) leosztva szép fizetést jelent. BioShock: The Collection - visszatérés Rapture-be A 2K Games szeretne emlékeztetni minket arra, hogy hamarosan bizony megérkezik a gyűjteményes kiadás a BioShock-sorozatból. A grafikai felújítást pedig mivel mással lehetne hatékonyan szemléltetni, mint a játéktörténelem egyik legikonikusabb helyszínével, Rapture-rel, ami valószínűleg minden rajongónak alaposan az agyába égett már.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!