iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.08.12.

Dátum | 2016. 08. 12.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Több, mint egymillió angol játékos költött pénzt a Pokémon Go-ra Az ingyenes játékot az Egyesült Királyság lakosságának 13 százaléka, vagyis 6,1 millió ember töltötte le július 14. óta. Közülük 5,3 millió még mindig játszik, sőt, a pénztárcáját sem kíméli. A legtöbben legalább 79 pennyt költöttek, de megálltak 15 fontnál. Voltak azonban, akik nem: 250 ezren 15 font felett, 150 ezren 30 font felett vásároltak, sőt, hétezren túllépték a 75 fontos határt is. A játékosok legalább harmada 35 év feletti felnőtt, de az 55 év felettiek közé már csak 4 százalék tartozik. 2017 elején jön a második Halo Wars 2 bétateszt Ezúttal Windows 10-et futtató PC-vel is részt vehetünk benne, de megmarad az első tesztnél már – bár akkor még kizárólagosan - használt Xbox One is. A második bétába beépítik az előzőnél kapott visszajelzéseket: több egységünk lehet, fejlesztettek az irányításon és átalakították a Leader Powereket, valamint talán a többjátékos játékmódokból is megismerhetünk továbbiakat az eddig látott kettőn kívül.
Videójátékos kategóriát indít a Spotify A zenestreamelő szolgáltatás Spotify Gaming néven olyan, rendszeresen ellenőrzött lejátszási listákat hoz be, mint a Power Gaming, a Retrowave, vagy a Top Gaming Tracks, egyben játékok százainak zenéjét is hallgathatóvá teszi a Fallout 4-től a No Man’s Sky-ig. Néhány játékos-hírességnek saját listája is lesz. Witcheres felszerelést viselt egy olimpikon versenyzés közben A 19 éves Vitalina Batsarashkina nagy Witcher-rajongó lehet. Meglehetősen ütős, szinte kiborgszerű látványt nyújtott, ahogy a szemtakaróján a Witcher farkaslogója volt látható, nadrágzsebéből pedig a Witcher-medál lógott ki. Szemüvegén egyébként az American McGee’s Alice-ből vett látványelemek is voltak. A lány ezüstérmet szerzett a női 10 méteres pisztolylövészetben. PC-n is elérhető a No Man’s Sky Ma este hét órától nyílt meg a letöltési lehetőség. Előzetes letöltés nem volt, de a csomag csak 2,6 GB-nyi adatot tartalmaz. Közben a Hello Games a legkritikusabb hibák mielőbbi javításán dolgozik. Ennek érdekében áttértek a ticketes hibabejelentési rendszerre, melyhez új munkatársakat is felvettek. A játék konzolverziójának streamjei az utóbbi napokban ellepték az internetet, de sokan panaszkodtak a meglehetősen pixeles grafikára és az egysíkú játékmenetre. Érdeklődve várjuk a PC-s verzióval kapcsolatos véleményeket, itt ugyanis széleskörű beállítási lehetőségeket kapunk majd a látvány terén. Sajnos a legfrissebb hírek szerint nem indul túl jól a játék PC-s története, többen alacsony framerate-ről, összeomlásokról számolnak be, de a No Man’s Sky a jelek szerint az alt-tabolást sem kedveli túlzottan.
Novemberben jön a teljes verziós Killing Floor 2 A co-op zombiaprítós FPS 2015 áprilisában jelent meg a Steamen korai hozzáféréssel, azóta pedig új térképek, szörnyek és a Versus Survival PvP-játékmód is bekerült a játékba. A Tripwire Interactive bejelentése szerint november 18-tól a teljes verziót élvezhetjük majd PC-n és PS4-en is. Októberben érkezik a Shadow Warrior 2 Az ultragyors, belső nézetes kaszabolós-lövöldözős játékra már csak két hónapot kell várni, bár a pontos megjelenési napot még nem árulták el. A tavalyi E3-bejelentés és az idei PAX Eastes bemutató alapján kijelenthetjük, hogy a játék jelentős fejlődésen ment keresztül, amit szerencsére saját szemünkkel is láthatunk, ha az alábbi videót összehasonlítjuk a tavalyi képekkel.
Videón a Battlefield 1 járműves harcai Az első világháborús téma garantálja, hogy a Battlefield 1-ben járműveket is vezethetünk majd, hiszen ekkor jelentek meg a modern páncélos tankok és ekkor vettek ki először jelentős részt a csatákból a repülőgépek. A DICE képviselői egy kis történelmi hátteret fűztek a játék járművekkel kapcsolatos részéhez, illetve azt is megmagyarázzák, miért kötötték egy bizonyos karakterosztályhoz a tankok használatát.
A Titanfall 2 kampányát a Wolfenstein és a Doom inspirálta Az első résztől eltérően a Titanfall 2-ben lesz egyjátékos kampány a többjátékos fő rész mellett. A legtöbben nem sokat vártak tőle, afféle függelékként tekintettek rá, de lehet, hogy mégsem lesz olyan rossz. Mackey McCandlish, a játék dizájnere ugyanis elmondta egy interjúban, hogy jóleső érzéssel készítették el a kampányt, olyan játékokból ihletet merítve, mint a Bioshock és a Half-Life, de főleg a Wolfenstein: The New Order és a 2016-os Doom. Ez alapján valószínű, hogy nem annyira a zsákmányolásra összpontosító, Destiny-, vagy The Division-féle élményt kapunk majd, hanem egy olyat, ahol nem vagyunk rákényszerítve a farmolásra és a karakter áll a középpontban. A játék október 28-án jelenik meg.
Végleg bezár a Project Spark Bár a Microsoft már májusban bejelentette a dolgot és azóta le sem lehetett tölteni az amúgy már ingyenessé tett játékot, az online szolgáltatások még futottak, de a mai nap után már ezek sem lesznek elérhetőek. A szerverek nélkül a játékosok nem jutnak majd hozzá mások által készített tartalmakhoz és a saját alkotásaikat sem tudják majd feltölteni. Az offline eléréshez máig le kellett tölteni az adott tartalmat. A döntés ugyanakkor nem jár majd elbocsátásokkal. Egy kis retro a végére Duncan Jones, a Warcraft rendezője osztotta meg az alábbi Twitter-üzenetében egy, a filmbe be nem került dal linkjét. Az előadó a 90-es évek elejének a mai harmincasok által jól ismert, egyslágeres szupersztárja, Chesney Hawkes, a téma természetesen az ő sikerdala, a The One and Only, melyet csodás warcraftos stílusban, bárdként dolgozott át. Össze lehet hasonlítani az eredetivel! :)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Sightseer
2016.08.12. 22:44
Spotify Gaming? Hát az agyam eldobom.
Eddig is ott hallgattam a játékok zenéit, semmi értelme ennek bármi külön figyelmet szentelni.
Az Age of Empires 3-tól az AC-2-n át a Life Is Strange-ig minden játékzenét ott hallgattam. Aki akarja, az úgyis megtalálja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thestock
2016.08.12. 23:34
A The one and only-ról inkább a Gamer"s day jut eszembe
/off ha valaki nem ismerné
https://www.youtube.com/watch?v=N6vHhv0Q8Z0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Sight...
2016.08.13. 01:12
Rákattintottál a linkre legalább? Nem csak a játékok zenéit szedi neked össze, hanem olyan lejátszási listákat válogatnak össze sima könnyűzenéből, ami szerintük játékhoz jó (azért szerintük, mert szerintem meg ez a Featured Playlists valami ritka szar), meg ők maguk is csinálnak lejátszási listát játékhoz, szintén nem kötelezően játékzenéből.

A játékzene része is főképp arról szól, hogy új albumok kerültek fel, amik eddig hiányoztak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ThePoweR
2016.08.13. 01:41
Én azt nem értem hogy ez miért felesleges?

"Aki akarja, az úgyis megtalálja"

És most aki akarja még könnyebben megtalálja. Nem értem miért baj ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. KPKG
2016.08.13. 16:47
"Elindult a PC-s No Man's Sky"

Már akinél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. predike07 KPKG
2016.08.13. 17:45
Örülj neki,hogy nem indult el.Én kipróbáltam és nagyon örülök neki,hogy még csak meg se fordult a fejemben a megvétele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nedcoleman predi...
2016.08.13. 20:33
Én bebuktam, megvettem és most nevetek magamon. Ekkora egy semmit rég nem láttam. Kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. predike07 nedco...
2016.08.13. 23:25
Van akinek tetszik,olvasni róla de a legtöbbnek nem jön be vagyis nem azt kapta amit várt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Chavalier
2016.08.14. 12:34
Aki nem tudná azzal még most közlöm, amég nincs meg a 2 óra játékidő, és kevesebb mint 2 hete birtokolsz egy játékot, addig vissza lehet adni steamen és a pénzt is visszakapod. Azt hiszem a supportnak kell írni.
Költsétek helyette valami normálisabb játékra a pénzetek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. i2k010 Chava...
2016.08.14. 12:55
http://store.steampowered.com/steam_refunds/?l=hungarian
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2016.08.14. 13:07
Közröhely ez a No Man's Sky launch. Mint kiderült SSE 4.1 támogatás nélkül el sem indul. Még jó, hogy állítólag készül a patch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2016.08.14. 13:16
Nah jó, de SSE 4.1-et mióta tudnak a processzorok, 2007 óta? Azé maradjunk már a realitások talaján. A 60 eurós ár inkább röhejes szerintem, ez a játék simán a 15 euró kategória. Meg ez a marha intuitív kezelőfelület.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim Terro...
2016.08.14. 13:48
2011 óta. Phenom II 955BE elég volt nekem 43 FPS-hez Crysis 3-ban GPU limittel ráadásul, akkor nehogy már egy 2 és fél gigás randomgenerátor fogjon ki rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BReal
2016.08.14. 19:02
Az ára mellett maga a játék is egy bohózat, nem a kivitelezése (mert az nagyon sok top címnél is bajos).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nedcoleman
2016.08.14. 19:43
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s7abo
2016.08.15. 06:49
Nem is tudtam, hogy Deadshot Witcher rajongó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!