iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.08.31.

Dátum | 2016. 08. 31.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Hatalmas bukásnak tűnik a Metroid Prime: Federation Force Először is, tegyük helyére a tényeket: a Metroid Prime: Federation Force valójában az első Metroid-játék az utóbbi hat évben, és az első Metroid-játék a Nintendo 3DS-en, ami jelenleg a világ egyik legnagyobb felhasználói bázissal bíró konzolja. Raadásul a Metroid-sorozat idén ünnepli a 30. évfordulóját, habár ezt a Nintendo valamiért annyira nem reklámozza. Na, ezek után döbbenetes, hogy a Metroid Prime: Federation Force még Japánban sem tudott felkerülni a megjelenésének hetén a húsz legjobban fogyó játék közé, nemhogy a világ többi részén. Ez egyébként azt jelenti, hogy a szigetországban kevesebb, mint 4400 kópia kelt el belőle, és így rosszabbul teljesített a héten, mint az egy éve piacon lévő, Wii U-ra megjelent Splatoon. Saját Fallout 4 modot készített az Nvidia Igen, jól olvastátok a címet: a mai nappal elérhetővé vált az Nvidia által készített mod a Fallout 4-hez, ami a Vault 1080 nevet kapta - nyilván nem véletlenül. Ez a nevének megfelelően egy új vaultot tartalmaz, ami méreteiben a játék többi vaultjához mérhető, és a lakói valamiért a sötétséget imádják. Nyilván itt lehetne azzal viccelődni, hogy vajon miként jön össze az Nvidia és a sötétség, de valójában a cég nem a saját vásárlóinak szellemi színvonalára akart utalni ezzel. Inkább arról van szó, hogy a Vault 1080-ban, nagyon látványos fény-árnyék játékot, és volumetrikus effektusokat láthatunk, amivel a készítők a frászt szeretnék ránk hozni.
Dátumot kapott a Hitman lemezes verziója Ahogy a Square Enix korábban (több módosítás után) beígérte, tényleg megjelenik lemezes változatban a Hitman "első évada". Ez Xbox One-on és PlayStation 4-en 49,99 euróba kerül majd, míg PC-n "csak" 39,99 eurót kell kicsengetni érte. Ezért cserébe azonban nem egy mezei kiadást kapunk: jár majd a fémdoboz, a két prologue küldetés, három bónusz küldetés, egy soundtrack lemez, valamint egy dokumentumfilm a játék elkészítéséről. Ezen kívül a PlayStation 4-es felhasználók megkapják persze a Sony-exkluzív Sarajevo Six missziókat is. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezek valaha is érkeznének Xbox One-ra, vagy PC-re. Akárhogy is, a Square Enix érdekes megjelenési dátumot választott: egészen pontosan január 31-én juthatunk majd hozzá lemezes verzióban az első Hitman-évadhoz, ami egyébként jelenleg a negyedik fejezeténél jár. Megjelent konzolokra a Verdun Avagy a játék, ami a Battlefield 1 közeledtével már csak a "másik első világháborús FPS"-ként híresült el. És habár tény, hogy a Verdun nem rendelkezik a Battlefield 1 grafikai minőségével, annál valószínűleg realisztikusabban adja vissza a háborút, és nem mellesleg számos beszámoló szerint sokkal jobban képviseli a klasszikus multiplayer shooterek pozitívumait. A lényeg az, hogy a Verdun mától elérhető PlayStation 4-en kereken 20 dollárért, és elvileg napokon belül Xbox One-ra is meg kell érkeznie. Éppen ezért kaptunk egy kizárólag in-game jelenetekből összerakott launch trailert is.
Észak-Amerikában már elérhető PC-n a PlayStation Now Ahogy azt korábban már megírtuk, a Sony teljes gőzzel azon dolgozott az utóbbi időben, hogy PC-n is hozzáférhető legyen a PlayStation Now. Egyelőre csak részleges örömhírrel tudunk szolgálni: a szolgáltatás már elindult az Egyesült Királyságban, és mától kezdve Észak-Amerikában is. Ez azt jelenti, hogy a szerencsés helyiek több mint 400 PlayStation 3-as játékot tolhatnak PC-n, melyek közül legalább 100 valamilyen formában exkluzívként jelent meg a PlayStation-platformokra. A PlayStation Now-ra jelenleg kedvezményesen 99,99 dollárért válthatnak előfizetést Észak-Amerikában egy évre, de persze rendelkezésre állnak havi és háromhavi csomagok is. Megjelent a The Final Station A független fejlesztésű oldalra scrollozós The Final Station a mai naptól kezdve elérhető Steamen, mégpedig 14,99 dollárért. A letisztult, retro látványvilágú játékban tulajdonképpen eljött a világvége, legalábbis abban a tekintetben, hogy mindenféle fertőzött ellenfél lepi el a pályákat. Ebben az egészben az a leginkább érdekes, hogy morális döntéseket is kell hoznunk. Menet közben ugyanis kiszabadíthatunk túlélőket, akiket aztán az általunk összegyűjtött nyersanyagokkal életben is tarthatunk. De dönthetünk úgy is, hogy magasról tojunk rájuk, és csak arra koncentrálunk, hogy mi kijussunk élve. Mert végső soron a játék lényege az, hogy ebben a haldokló világban egy vonattal utazunk állomásról állomásra, és valahogy el kell érnünk, hogy mindig el tudjunk jutni a következő megállóhoz. Hogy az utazásra kit viszünk magunkkal, az már csak rajtunk múlik...
Titan Quest: Anniversary Edition - ingyenesen az alapjáték tulajdonosainak A Nordic Games (többek között) átvette a Titan Quest-sorozat feletti uralmat is, és most egy kellemes meglepetéssel készül a kiadó mindenki számára. Persze, a legkellemesebb meglepetés azokat fogja érni, akik már rendelkeznek vagy az alap Titan Questtel, vagy a Titan Quest: Immortal Throne-nal, ők ugyanis ingyenesen megkapják a tíz éves évfordulóra felújított Anniversary Editiont. Aki nem rendelkezik egyikkel sem, az most kedvezményesen 4,99 dollárét veheti meg a játékot, egészen szeptember 7-ig - érdemes lehet lecsapni rá, mert utána 19,99 dollárra kúszik fel az ára. A Nordic szerint egyébként az Anniversary Edition összesen 1261 változást tartalmaz az eredeti verzióhoz képest, köztük felújított multiplayerrel, mindenféle felbontás támogatásával, a felhasználói felület átszabásával, és a játékmenet feljavításával. Gandhi visszatér a Civilization VI-ban A Civilization VI-ban ezúttal is Mahatma Gandhi vezeti majd az indiai népet, természetesen a megfelelő képességekkel. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy jelentősen meg tudja dobni a saját népe vallásos hitét, amikor más civilizációkkal kerülnek kapcsolatba, ráadásul az ellenséges népek boldogság szintjét is csökkenti, ha valamiért háborúba kerülnek az indiaikkal. Reméljük(?), hogy ezúttal Gandhi azon tulajdonsága nem tér vissza, mint a sorozat korábbi részeiben többször is, mégpedig hogy előszeretettel küldözgetett atombombát nagyjából mindenkire, aki élt és mozgott.
Elindult a GOG Wallet a Steam Wallet mintájára A felhasználók egyre inkább kezdik megkedvelni a GOG-ot és a GOG Galaxy platformot, éppen ezért mostanában eléggé sűrűn hangzott el a fejlesztők felé az igény egy olyan fizetési megoldásra, ami leegyszerűsíti a vásárlást. Így a CD Projekt Red ma bejelentette, hogy megszületett a GOG Wallet, ami tulajdonképpen a Steam Wallet helyi megfelelője. A lényege tehát ugyanaz: mindenféle nemzetközi adó és egyéb járulékok nélkül utalhatunk pénzt a GOG-os pénztárcánkra tulajdonképpen bármilyen fizetési rendszeren keresztül, 5 dollártól 500 dollárig. A GOG Wallet-be berakott pénz sosem évül el, ráadásul vásárlás során még kombinálhatjuk is más fizetési módszerekkel, ha valamiért ezt szeretnénk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Wines
2016.09.01. 00:00
Pont egy órája néztem a Vault 1080-at. A játék többi részét is felpatcheli vajon Gameworks effektekkel? És 1070-en hogy fut?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. noPublicFG
2016.09.01. 02:00
Titan Quest... Nyami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. magerg
2016.09.01. 09:35
Aki jó Metroid játékra éhezik PC-n, annak ott van az Another Metroid 2 Remake.
Rajongók készítették, elég jó lett és ingyenes.
Természetesen a Nintendo ügyvédei észbekaptak és levetették, de az internet megfelelő szegleteiben még elérhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester noPub...
2016.09.01. 11:25
Csak óvatosan ezzel a kiadással.A fórumot akartam meglesni hogy a mentéseket hogy kezeli, de amit láttam a témákban... bug bug hátán. Olyan dolgokról panaszkodnak emberek amikkel az eredeti kiadásokban nem fordult elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!