iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.09.06.

Dátum | 2016. 09. 06.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Dead Rising 4 - megváltoztatták a főszereplő szinkronhangját Megmondom őszintén, nekem nem tűnt fel eddig, hogy a Dead Rising 4-ben más adja Frank West hangját, ami valószínűleg betudható annak is, hogy viszonylag rég játszottam már az első két résszel. A rajongók azonban elégedetlenek, és vissza akarják kapni Terence J. Rotolot. Nem azért, mert az úriember egy hatalmas sztár lenne (leginkább néhány tévés szinkronmunkája van, amúgy kaszkadőr), hanem azért, mert már megszokták és kész. A mozgalom a #FansRising és a #RealFrankWest tagek alatt indult meg, valamint elrajtolt egy petíció is. Olyan túl sok embert eddig nem mozgatott meg a dolog, hiszen alig 700-an írták még csak alá. Ezzel együtt az biztosnak tűnik, hogy a Capcom észrevette a dolgot, ugyanis elkezdte az ilyen tageket használó hozzászólásokat eltávolítani a Facebook-oldaláról. Final Fantasy XV - egy rakás új játékmenet A PAX East rendezvényen erősen képviseltette magát a Final Fantasy XV, olyannyira, hogy még a direktor, Hajime Tabata is jelen volt és beszélt a játékról. Jó hír, hogy lehet chocobókkal versenyezni, eddig arra nem nagyon volt példa, hogy mi versenyezzünk velük (fogadni lehetett rájuk vagy akadálypályán próbálkozni).
Mostantól kezdve már minden GameCube-os játékot tud futtatni a Dolphin emulátor Azt hiszem, bátran mondhatjuk, hogy a Dolphin a valaha született egyik legsikeresebb emulátor. A közösségi összefogásból készülő programnak ugyanis egy modern, 3D-s konzolt kell emulálnia, aminek ráadásul a felépítése sem egyszerű: hiszen módosított PowerPC-s alapokról, és egyedi ATI grafikus vezérlőről beszélünk, rendhagyó memória-alrendszerrel. Ezzel együtt a Dolphin készítői elérték, hogy minden GameCube-os játékot tudjanak futtatni, sokat ráadásul akár feljavított felbontással, ami egyébként hatalmasat tud dobni néhány GameCube-játék megjelenésén. Ám itt némileg pontosítanom kell: csak majdnem minden játék futott az emulátoron. Maradt ugyanis egy kakukktojás, mégpedig a Star Wars: The Clone Wars. Ez annyira egyedileg programozott és optimalizált memóriakezelést használ, hogy a Dolphin fejlesztői alaposan megküzdöttek vele, mire kitalálták, hogyan is kell emulálni, de most végre sikerült, így már tényleg teljes a felhozatal! Akit érdekel, hogy pontosan mi történt, az itt olvashat egy részletes technológiai leírást. Until Dawn: Rush of Blood - be fogunk tojni Oké, én már az alap Until Dawntól is betojtam rendesen sok helyen, de úgy tűnik, hogy a kifejezetten PlayStation VR-ra készített Rush of Blood lesz a VR-os headset egyik legjobb és legfélelmetesebb nyitócíme. Most a készítők beszélnek róla, mi is volt a céljuk az anyaggal:
Csütörtökön ér véget a Battlefield 1 bétatesztje Augusztus 30-án indult, és most már azt is tudjuk, mikor ér véget a Battlefield 1 nyílt bétatesztje: szeptember 8-án, tehát most csütörtökön. Úgy tűnik, ennyi stresszteszt elég lesz a készítőknek, sőt, már az is több, mint amit a legtöbb fejlesztő nyílt béta alatt szokott produkálni. Ezzel együtt erre a hétre már tartogatott némi meglepetést a DICE: a visszajelzésekre hallgatva levették az időkorlátot a Conquest módról, ez ugyanis nagyon sokaknak nem tetszett. Amennyiben más dolgokkal sem vagytok elégedettek, úgy a DICE arra kér titeket, hogy jelezzétek azt a hivatalos béta fórumokon. Kingdom Come: Deliverance - így működik a páncél és a kard A Kingdom Come: Deliverance cseh fejlesztői eléggé megszállottak, már ami a történelmi hűséget és a harcok valós működését illeti. Éppen ezért egy új videót szenteltek annak, hogy bemutassák nekünk, hogyan is működik valójában a páncél és a kard. Mert nem ám úgy, mint a fantasy játékokban és filmekben, hogy szimplán kettévágjuk keresztbe a páncélt viselő lovagot. De még mennyire, hogy nem. A kard nagyrészt tompa, hogy összetörhessük vele ellenfelünk csontjait a páncélon belül, és csak a hegye éles, hogy utána jól le tudjuk szúrni. A videó mindenesetre elég érdekes, még akkor is, ha néha kicsit kínos nézni, hogy a fejlesztők és a felkért szakértők mennyire komolyan veszik magukat, és mennyire részletesen belemennek a témába. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a Kingdom Come: Deliverance tényleg autentikus harcokat hoz el nekünk: a játék motorja négy rétegnyi páncélt tud kezelni és 30 különböző sérülési zónát különböztet meg.
Letiltotta a Nintendo a No Mario's Sky-t A Nintendo nem először tesz tanúbizonyságot arról, hogy nincs semmi humorérzéke. Sajnos ennek a legújabb példája, hogy a japán vállalat letiltatta a No Mario's Sky néven megjelent paródia játékot, ami a Super Mariót és a No Man's Sky-t egyesítette humoros formában. Tulajdonképpen arról volt szó, hogy a No Mario's Sky a klasszikus 2D-s platformerkedést egyesítette procedurálisan generált repülős szekciókkal. "Köszönjük mindenkinek, aki élvezte a mi kis rajongói játékunkat. Szeretnénk, ha egyszer készülne egy hivatalos Nintendo-játék is hasonló stílusban - például egy Mario Galaxy-szerű anyag, csak éppen 2D-ben, procedurálisan generált univerzummal".
Dátumot kapott az Xbox One-os Firewatch A PC és a PlayStation 4 után hamarosan Xbox One-on is bóklászhatunk majd Wyoming erdeiben, egészen pontosan szeptember 21-től. Egyébként a bóklászást jelenleg szó szerint kell érteni, ugyanis a Microsoft konzolján debütál majd az új Free Roam játékmód, ahol (meglepő módon) szabadon élvezhetjük a játék környezetét mindenféle megkötések nélkül. Ezen kívül egy másik mód is érkezik, melynek neve Firewatch Audio Tour, ezt a készítők a következőképpen jellemezték: "Részben kincsvadászat, részben múzeumi túra, részben játékfejlesztési workshop, amibe belekevertük a Campo Santo stúdió poénjait". Hatalmas bukásnak tűnik a Metroid Prime: Federation Force Mivel jó ideje nem volt már Metroid Prime-játék, az ember azt gondolta volna, hogy legalább ez a spin-off felkelti annyira az érdeklődést, hogy tisztességesen fogyjon. Persze, senki nem várt tőle hatalmas sikert, de legalább azért valamiben reménykedtünk... vagy legalábbis a Nintendo biztosan. Miután a múlt héten beszámoltunk róla, hogy a Metroid Prime: Federation Force nem tudott bejutni a japán top 10-es eladási listára, most még durvább dologról kell írnunk: az Egyesült Királyságban az összesített platformlista top 40-jébe sem került, sőt, még a Nintendo 3DS saját eladási listáján is éppen beért a 15. helyre. A Nintendo 3DS-es szoftver eladások egyébként jelenleg így néznek ki: 1. New Super Mario Bros. 2 2. Tomodachi Life 3. Yo-Kai Watch 4. Pokémon Alpha Sapphire 5. Pokémon Y 6. Pokémon X 7. Pokémon Omega Ruby 8. The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D 9. Animal Crossing: New Leaf 10. Monster Hunter Generations 11. Pokémon Super Mystery Dungeon 12. Mario Kart 7 13. Lego Star Wars: Force Awakens 14. Mario & Sonic: Rio 2016 Olympic Games 15. Metroid Prime: Federation Force
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. magerg
2016.09.07. 10:44
"...eddig arra nem nagyon volt példa, hogy mi versenyezzünk velük..."
- régen volt már a Final Fantasy 7, ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester mager...
2016.09.07. 11:33
Én meg épp tegnap versenyeztem a FF13-2ben... Oké hogy nem lehet sok mindent kontrollálni, csak a taktikát és a sprintelést, de már ez is több mint a simán csak fogadunk rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2016.09.07. 11:39
Minden elismerésem a Kingdom Come fejlesztőinek a realitás ennyire preciz kereséséért . Ha valami akkor ez lenne esportba való és nem a rengeteg gyerekes 6 méteres ugrabugrás mindenféle fizikai szabályoknak fittyet hányó meg percenkét 100-at lövő játék.
Minden játékfejlesztővel futtatnék egy teli tölténytáskávan egy 5 Km-ert akkor talán nem lenne ennyi butaság játék mint mostanság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ThePoweR Meteo...
2016.09.07. 11:55
Wat? eSport-ban nem az a lényeg hogy mennyire realisztikus a játék hanem hogy ki a jobb az adott játékban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!