iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.09.08.

Dátum | 2016. 09. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

The Elder Scrolls Online - azonnal kihasználja majd a PS4 Pro erejét A Bethesda bejelentette, hogy a The Elder Scrolls Online november 10-én, vagyis a PlayStation 4 Pro megjelenésének napján azonnal kap majd egy frissítést, hogy ki tudja használni az új konzolban rejlő lehetőségeket. A Bethesda elmondása alapján natív 4K-s felbontásra húzzák fel a játékot, aki pedig hagyományos 1080p-s tévével rendelkezik, az megemelt grafikai részletességet kap. Ráadásul mindez még csak különösebb munkát sem jelentett a stúdiónak, hiszen a játékot eleve úgy tervezték meg, hogy PC-k széles skáláján fusson különböző beállításokkal, így csak ki kellett választani a megfelelőt az új konzolhoz.
A Sony szerint nem fontos a 4K-s Blu-ray meghajtó... Ma megírtuk, hogy a Sony hivatalosan is bejelentette: sem a PlayStation 4 Pro, sem pedig a Slim nem rendelkezik 4K-s Blu-ray meghajtóval. Jim Ryan, a PlayStation brit részlegének vezetője ezt azzal magyarázta, hogy inkább a játékokra koncentrálnak, de hamarosan Andrew House, a teljes PlayStation-részleg elnöke is nyilatkozott a témában. "Úgy érezzük, hogy a lemezes adathordozók továbbra is fontos részét képezik majd a játékiparnak, azonban a videózás esetében egyértelműen az látszik, hogy az egész eltolódott a streamelés irányába. A mi felhasználói bázisunk a játékot követően a streamelésre használja a legtöbbet a konzolját." - mondta House. ...erre pedig gyorsan lecsapott a Microsoft is A PlayStation 3 és az Xbox 360 idejében a Sony és a Microsoft rendszeresen megvívta a konzolháború harcait a médiában, azonban az új konzolok megjelenése óta meglepően csendes a két fél. A Sony teszi a maga dolgát, a Microsoft pedig inkább nem arcoskodott eddig, mert ugyebár nem nagyon van mire - legalábbis hardveres fronton, akár erőt, akár eladásokat tekintve. Most azonban fellobbant a régi láng, és a PlayStation 4 Slim valamint a Pro tegnapi bejelentése után ismét átélhettük azt, ahogy a Microsoft lecsap valamire, ami a konkurensből hiányzik. Természetesen a 4K-s Blu-ray lejátszási képességek kerültek előtérbe, valamint az a tény, hogy a PS4 Pro nem képes minden esetben "igazi" 4K-s felbontásra a játékok esetében. "Jelenleg az Xbox One S az egyetlen konzol, ami 299 dolláros áron beépített 4K-s Blu-ray lejátszóval jön, ami rendkívül csekély ár az egyéb 4K-s lejátszókhoz képest. Ezen kívül támogatja a 4K-s streamelést és a HDR-t is" - szól a Microsoft közleménye, ami azzal folytatódik, hogy hamarosan az ő konzoljuk les az erősebb: "A 2017-es ünnepi szezonban érkezik az Xbox család következő tagja, a Project Scorpio, ami a valaha készült legerősebb konzol lesz, és 6 TFLOPS-os teljesítményével igazi 4K-s játékot tesz lehetővé". Továbbá az alábbi képet kaptuk Twitteren:
Hamarosan ingyen megkaphatjuk a The Crew-t Folytatódik a Ubisoft egész évben tartó ünneplése a cég fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából. A kiadó minden hónapban egy új játékot tesz ingyenesen letölthetővé, szeptember közepétől pedig az új alany a The Crew lesz. Ezek az ingyenes letöltések korlátozott ideig élnek, így érdemes lecsapni rájuk, mert ha már letöltöttük, akkor viszont örökre megtarthatjuk az adott játékot. Legalábbis addig, amíg a uPlay üzemel. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a The Crew a jelenlegi információink alapján csak PC-re lesz letölthető ingyenesen az akció keretein belül. 4K-s screenshotokat tud készíteni a PlayStation 4 Pro Oké, egy alapvetőek 4K-hoz készített konzoltól ez elvárható, de azért nem árt a megerősítés, ami most meg is érkezett a Sony részéről. Igen, készíthetünk majd 4K-s felbontású screenshotokat. De videókat nem. A konzol ezen a téren is fejlődik: az alap PlayStation 4 csak 720p-ben és 30fps-sel tud videót rögzíteni, míg ez a Pro esetében felmegy 1080p-re. Ezen kívül (ahogy már megírtuk) a Share Play és a Remote Play is 1080p-ben tud majd működni, akár 60fps-sel is, a hálózati sebességünktől függően. Továbbá a YouTube és a DailyMotion is támogatja majd az 1080p-s és 60fps-es lejátszást, ám a Twitch marad 30fps-nél. Titanfall 2 - így fesd át a titánod Örömhír, hogy a Titanfall 2-ben alaposan testreszabhatjuk majd mind a titánjainkat, mind pedig a karakterünket. Ez tehát azt jelenti az internet nyelvére lefordítva, hogy mindenki azonnal nekiállhat rózsaszín titánokat készíteni, rikító lila matricákkal. Persze a Titanfall 2 művészeti igazgatója, Joel Emslie nem szeretné ha ezt tennénk. Inkább olyan ízléses műalkotásokkal illene előállni, mint amilyeneket az alábbi videóban látunk. Ráadásul ez nem csak azért fontos, hogy egyedi titánunk legyen: a videó tanúsága szerint a megfelelő festéssel akár meg is zavarhatjuk az ellenfeleket, vagy hatékonyabban rejtőzködhetünk, ami fontos lehet a legmagasabb szintű PvP mérkőzéseken.
Deus Ex: Mankind Divided - holnap jön a DirectX 12 A Deus Ex: Mankind Divided elvileg alapból DirectX 12-támogatással jelent volna meg, ahogy azonban arról pár hete beszámoltunk, ezzel nem tudtak elkészülni időben az Eidos programozói - félkész munkát pedig nem akartak kiadni, hiszen az rosszabb lett volna, mint a DirectX 11-es motor. Ami kínos lett volna, hiszen már ez utóbbit is elég sok kritika érte mostanában. Akárhogy is, a készítők megerősítették, hogy a DirectX 12 egy patch útján fog megérkezni a játékba valamikor a holnapi nap folyamán. Mafia 3 - bemutatkozik a Marcano-család Főhősünk, Lincoln Clay (ahogy azt már tudjuk) komoly bosszút esküdött a várost uraló olasz maffia tagjaival szemben. Nem csoda, hogy viszonylag hamar a célkeresztjébe fog kerülni a Marcano-család, akiknek ugyan Lincoln korábban dolgozott, azonban alaposan átverték őt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Lazahunter
2016.09.09. 10:00
Az MS-es Twitter bejegyzésben pont a legfontosabb dolog nem stimmel: Greatest games ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!