iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.10.03.

Dátum | 2016. 10. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Resident Evil 7 - egy évig csak PlayStation VR-ra A PlayStation hivatalos Facebook-oldalán olyan reklámképek jelentek meg, melyek azt közlik velünk, hogy mind a Resident Evil 7, mind pedig a Batman: Arkham VR kizárólag PlayStation VR-ra lesz elérhető egy évig - illetve a Batman esetében jövő március 31-ig. Ami azonban kérdéses, az az exkluzivitás jellege. Míg a Batman: Arkham VR egy kizárólag virtuális valóságra építő, különálló anyag, addig Resident Evil 7 esetében tudjuk, hogy készül belőle nem VR-os verzió is. Így tehát Resident Evil 7 esetében felmerül a kérdés: vajon csak a VR-os platformok között lesz exkluzív egy évig, vagy még a "sima" változat sem jelenik az exkluzivitási időszak végéig?
Még mindig napi 2 millió dollárt hoz a Pokémon Go Azt már a játék megjelenését követően lehetett sejteni, hogy a Pokémon Go igazából egy lufi. Hiába a nagy ötlet mögötte, ha túl kevés tartalmat és lehetőséget tartogat ahhoz, hogy hosszú távon is érdekes tudjon maradni. A megérzésünket pedig megerősítették a számok is, habár a játék még mindig olyan bevételeket hoz, hogy valószínűleg a legtöbb játékkiadó még mindig gondolkodás nélkül adná hozzá a nevét. A Pokémon Go a megjelenést követő csúcsidőszakban napi 16 millió dollár bevételt termelt. Ez aztán szépen lassan csökkenni kezdett, azonban még az elmúlt hetekben is is 2 millió dollárt hozott naponta - ez pedig egyáltalán nem kevés. Ráadásul még mindig naponta 700 ezren töltik le a játékot, és az első 80 napban több, mint 550 millióan telepítették fel. És egyébként szintén az első 80 napban 470 millió dollár bevételt termelt. 12 percig mozog a Ghost Recon: Wildlands A Ubisoft ismét elővette a már többször látott küldetést, amiben le kell vadásznunk az El Pozolero nevű úriembert. Az alábbi videó azonban mindezt a sötétben mutatja meg, és a lopakodást előtérbe helyezve. Egyébként pedig nem lehet elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy valójában itt is az Asssassin's Creed és a Far Cry-játékok toronyfoglalását látjuk viszont, csak éppen ezúttal sokkal több lehetőséggel és változatosabb játékmenettel.
Deus Ex: Mankind Divided - az első HDR-es játék Legalábbis konzolos egészen biztosan. Ugyanis hiába van már több mint egy hónapja piacon az Xbox One S, és hiába kapta meg minden PlayStation 4 a HDR-támogatást a legutóbbi rendszerfrissítéssel, eddig egyetlen játék sem használta ki a HDR nyújtotta lehetőséget. Egészen mostanáig. A Deus Ex: Mankind Divided ugyanis a mai napon kapott egy patch-et, amivel most már mind Xbox One S-en, mind pedig PS4-en támogatja a HDR-t. Ezen kívül az 1.05-ös patch még befoltoz néhány hibát, és behoz némi extra tartalmat a Breach módhoz. Még stabilabb lett a PlayStation 4 Ugyanis megjelent a 4.01-es firmware, ami a szeptemberi 4.00-ás nagy frissítés után nyilván nem hozott nagy változásokat. Sőt, a régi visszatérő poénnak megfelelően a Sony csak annyit közölt a változások listájában, hogy stabilabb lett a rendszer, szóval valószínűleg hibajavításokról és optimalizálásokról van szó. Ezzel együtt persze nem panaszkodhatunk, hiszen a 4.00-ás frissítéssel olyan dolgok jöttek be, mint a HDR-támogatás, a könyvtárak létrehozásának lehetősége, és a felhasználói felület számos grafikai elemének átszabása. Akcióban a Battlefield 1 kampánya Meglepő módon két új videót is kaptunk a Battlefield 1 kampányából, melyek természetesen spoilereket tartalmaznak a történetet illetően, így aki teljes meglepetésre vágyik, inkább ne nézze meg őket. A Storm of Steel a bevezető küldetés, amit 12 percig láthatunk mozgás közben, míg a második videó a Through Mud and Blood című küldetéssorozat felvezető videója, így ebben játékmenet nincs.
Erősen nyitott a FIFA 17 Legalábbis az Egyesült Királyságban, ami Európa legnagyobb játékpiaca, valamint nyilvánvalóan a világ legnagyobb focirajongó nemzete. Itt a FIFA 17 a sorozat történetének eddigi legnagyobb rajtját produkálta, felülmúlva a FIFA 13-at, és 18%-kal jobb eladásokat produkálva, mint a tavalyi kiadás. A FIFA 17 eladásainak 53%-a PS4-re ment, míg az Xbox One-nak be kellett érnie 41%-kal annak ellenére, hogy jelenleg az Xbox One S-hez bundle-ként csomagolják a játékot. A teljes eladási lista egyébként így fest: 1. FIFA 17 2. Forza Horizon 3 3. Lego Star Wars: The Force Awakens 4. BioShock: The Collection 5. XCOM 2 6. PES 2017 7. Destiny: The Collection 8. Rocket League 9. NBA 2K17 10. Grand Theft Auto V Jobban teljesít DirectX 11 alatt a Quantum Break A múlt héten végre Steamen is megjelent a Quantum Break, és ahogy arról korábban már beszámoltunk, az új verzióban választhatunk a DirectX 11-es és 12-es renderelő motor között. És habár a logika azt diktálná, hogy DirectX 12 alatt jobb teljesítményt kapunk, a Remedy már jelezte, hogy mivel a 11-es verzióval sokkal nagyobb tapasztalatuk van, így arra számítanak, hogy a régebbi API-val mégis jobban fut majd a játék. Nos, a Digital Foundry mérései is ezt támasztják alá, igaz, csak Nvidia-kártyák alatt. Mind a GeForce GTX 1060, mint pedig a 970 közel 10fps-sel teljesít jobban, de még így is messze vannak az optimális 60fps-től. A Digital Foundry által tesztelt AMD-kártyák esetében azonban nem történt javulás a teljesítményben.
Call of Duty: Modern Warfare Remastered - szükség lesz az Infinite Warfare lemezére Fontos információ azok számára, akik előrendelték a Call of Duty: Infinite Warfare megfelelő kiadásait, és így hozzáférést kapnak a Modern Warfare felújított kiadásához. Az utóbbi elindításához ugyanis szükségetek lesz az előbbi lemezére a konzol meghajtójában. Mindez viszonylag hamar elég nagy negatív visszhangot keltett az interneten, de a józanabb vélemények szerint az Activisionnek nem nagyon volt más választása. A kiadónak ugyanis meg kellett akadályoznia, hogy az emberek megvegyék az Infinite Warfare-t, megkapják mellé letöltés formájában a Modern Warfare Remasteredet, majd eladják az Infinite Warfare-t, vagy esetleg rögtön pénz-visszafizetést kérjenek. Ez persze nem vonatkozik azokra, akik digitálisan vásárolták meg a játékot, ott természetesen mindenféle extra dolog nélkül elindítható lesz a felújított Modern Warfare.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!