iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.10.13.

Dátum | 2016. 10. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Beépül a Samsung tévéibe a Steam Link Azt pontosan nem tudjuk, hogy a Steam Link mennyire sikeres, azt viszont igen, hogy a megjelenése óta jó kritikákat kap. A tapasztalatok szerint a kis dobozka jó minőségben és minimális késleltetéssel veszi a jelet egy megfelelő erősségű PC-ről - persze csak akkor, ha a hálózatunk sebessége is optimális. Akárhogy is, a Valve ma bejelentette, hogy a külön 50 dollárért megvásárolható kütyü képességeit beépítik a jövőben a Samsung tévéibe. Azt nem tudni, hogy pontosan melyik modellekbe, de gyaníthatóan a drágábbakba, így az sem kizárt, hogy a Samsung "benyeli" a Steam Link árát, és így megspóroljuk az 50 dollárunkat, meg persze nem kell egy újabb dobozkát csatlakoztatnunk a tévénkhez. Ne feledjétek: mától ingyenes a Beyond Good and Evil Most, hogy már biztosan tudjuk, készül az új Beyond Good and Evil, valószínűleg sokan nosztalgiáznának kicsit a klasszikus első résszel. Ezt pedig most már meg is tehetjük ingyenesen, a Ubisoft harmincadik évfordulóját ünneplő játékajándékozás legújabb állomásaként. Az ingyenes Beyond Good and Evil megkaparintásához mindössze egy Uplay accountra lesz szükségünk. A játék egy hónapig marad fent ingyenesen az oldalon, így érdemes minél előbb lecsapni rá. Máshogy rangsorolja a játékosokat a Rocket League A Psyonix bejelentette, hogy egy új frissítéssel megváltoztatta annak rendszerét, ahogy a Rocket League a képességei alapján rangsorolja a játékosokat. Erre egész egyszerűen azért volt szükség, mert rengeteg az "átlagos játékos", és nagyon kevés a kifejezetten rossz, vagy kifejezetten jó. Éppen ezért a középső kategóriákban nagyon sokan gyűltek össze, feljebb viszont nagyon kevesen voltak. Ez azt jelenti, hogy amikor legközelebb megnyerünk egy meccset (és ez arra készteti a játékot, hogy újraszámolja a beosztásunkat), akár két szintet is feljebb ugorhatunk - legalábbis akkor, ha előtte legalább Challenger szinten voltunk. Dark Souls 3: Ashes of Ariandel - ilyen lesz az új PvP A Dark Souls 3 első DLC-jében fontos szerepet kap a PvP, ugyanis ezúttal egy teljesen külön arénát szentelnek ennek a készítők, ahol akár 3v3-as küzdelmeket is folytathatunk. A kiegészítő megjelenésére október 25-én számíthatunk 15 dolláros áron, vagy ingyen, amennyiben rendelkezünk a szezonbérlettel.
Megjelent a Resident Evil 7 demója PS VR-ra Mivel a mai naptól már hivatalosan is kapható a PlayStation VR, a vásárlók vélhetően minden tartalomnak örülnek - főleg, ha az a tartalom ingyen. A Resident Evil 7 új, Kitchen elnevezésű demója márpedig ingyen van: Európában letölthetjük a PSN Store-ból, Amerikában pedig a PS VR mellé járó lemezen is megtalálható. Meg kell azonban említeni, hogy ez nem ugyanaz a demó, mint a korábban megjelent Beginning Hour, hanem jóval kisebb annál, és igazából csak kedvcsinálónak jó - megtudhatjuk, mire számíthatunk a jövőre megjelenő teljes játéktól, ami a VR-os platformok közül kizárólag PS VR-ra érkezik. A készítők egyébként megerősítették, hogy PS4-en a mentések teljesen kompatibilisek lesznek egymással a sima és a VR-os módban. Aki azonban egyelőre nem vág bele a virtuális valóságba, az is örülhet: a Beginning Hour demó hamarosan ismét bővülni fog (immár másodjára), aminek köszönhetően a Resident Evil 7 "több aspektusát ismerhetjük majd meg". Megjelent a Shadow Warrior 2 Aminek örülünk, mert a lent látható launch trailer alapján a fejlesztő Flying Wild Hog továbbra sem veszítette el humorérzékét. Az előzetes egyébként tulajdonképpen a játék bevezető videója is egyben, ahol megismerkedhetünk a fontosabb szereplőkkel, beleértve főhősünket is. Ráadásul a trailer arra sem felejt el utalni (kiváló módon), hogy a Shadow Warrior 2 egyik legfontosabb újdonsága a kooperatív játéklehetőség. A Shadow Warrior 2 a mai naptól kezdve elérhető PC-re, és valamikor a jövő év elején jelenik majd meg PS4-re és Xbox One-ra.
Ma indul a Valve új dokumentumfilm-sorozata a Dota 2-ről A Valve az első The Internationalt követően 2013-ban már előállt egy kiváló dokumentumfilmmel. Ez volt a Free to Play, ami néhány nevesebb játékos szemszögéből mutatta meg, milyen is a felkészülés egy ekkora eSport versenyre. A mai nappal pedig új sorozat indul True Sight néven, ami ezúttal epizódonként más-más csapatot mutat be a most augusztusi The International után. A verseny után ugyanis számos nagy csapat komolyabb változásokon és játékoscseréken esett át, ám közben már készülni kell a decemberi Boston Majorre, ahol 3 millió dollár a tét. A sorozat a 9,99 dollárért megvehető Fall Battle Pass tulajdonosai számára lesz elérhető, és az első részben az ázsiai Fnatic, valamint a tavalyi nagytornát megnyerő amerikai EG kerül a középpontba. Launch traileren a RIGS Mechanized Combat League A PlayStation VR egyik legkomolyabb nyitócímének tartják jelenleg a Guerrilla Cambridge által készített RIGS-et. Az mindenesetre biztos, hogy a virtuális valóságra építő kompetitív akciójáték jó esélyekkel indul a kezdeti felhozatalban.
1 millió példányban kelt el a Steam Controller Kicsit úgy tűnik, mintha a Steam Controller a megjelenése után lekerült volna a térképről. Tudjuk, hogy létezik, de valahogy senki nem beszél róla. Ez alapján pedig azt feltételezhetnénk, hogy kevesen használják. Nos, nyilván ez viszonyítás kérdése. Az viszont biztos, hogy a Valve ma bejelentette, már több mint 1 millió példány kelt el a Steam Controllerből. Valójában az irányító egy rétegtermék, hiszen keveseknek van igazán szüksége rá, de úgy látszik, hogy ennek a rétegnek az igényeit nagyon jól kielégíti. A Valve elmondta továbbá, hogy a jövőben igyekeznek majd jobban kiemelni a Steam Controllert támogató játékokat az áruházban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. magerg
2016.10.14. 09:32
Miután a Steam lassan teljesen támogatni fogja a PS4-es kontrollert, nem sok jövőt jósolok a saját cuccnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kihaennem mager...
2016.10.14. 13:37
x360 kontrollert már vagy 5 éve támogatja ps4 kontrollernek semmi köze az egészhez. Főleg hogy a steam kontroller teljesen más mint a többi. inkább az egész setupolása ami kretén. mivel pont az ötli meg ami a kontroller lényege hogy minden megy vele hibátlnul és nem kell setupolni jatékrol játékra. A steamest viszont igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg kihae...
2016.10.14. 14:32
Az x360 kontrolleren van tapipad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!