iPon Hírek

Aprók nagyban – 2016.10.21.

Dátum | 2016. 10. 21.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Itt a Blizzard Voice Majdnem pontosan egy éve jelentette be a Blizzard, hogy egy hangalapú beszélgetős rendszeren dolgozik a Battle.net-kliens számára, melynek segítségével a játékosok szóbeli társalgásokat tudnának folytatni, miközben kedvenc Blizzard-játékukat játsszák, vagy csak egyszerűen belépnek a rendszerbe. Idén már a tesztfázisba jutott a dolog, most pedig bejelentették a Blizzard Voice-ot – a név már a Battle.net névvel való szakítás utáni idők jegyében született, melyről korábban írtunk.
A Blizzard Voice nem teszi lehetővé a teljesen nyitott beszélgetéseket, hiszen a rendszer a barátlistánkon szereplőkre és az ő barátaikra korlátozódik. Ez ugyan védelmet nyújt a trollokkal szemben, de erőteljesen lekorlátozza a funkcionalitást, főleg a játékokban spontán összeálló csapatok esetében. A Blizzard Voice a háttérben fut, miközben játszunk, de jelenleg nem lép kapcsolatba az Overwatch hangcsatornáival. Találgatások ugyan vannak arra nézve, hogy valamikor a jövőben teljes értékű lehetőségeket kap a rendszer, de egyelőre valószínűleg a külsős hangkommunikációs programok jobban betöltik a kívánt szerepet. Ha szeretnétek kipróbálni a Blizzard Voice-t, frissíteni kell a Battle.net-klienst, megnyitni a barátlistát, kiválasztani a „Create a Channel”-t, aztán meghívni a barátaitokat. Alternatív módszerként kétfős beszélgetés indítható a partner nevére való kattintással és a „Select a Voice Chat” sor kiválasztásával. Kissé fura Skyrim társasjáték jön Úgy tűnik nemcsak felújított Skyrimet kapunk a közeljövőben, de asztali társasjátékot is. Érdekes fúzió, a kérdés már csak az, hogy megéri-e a borsos árat egy átskinezett Monopoly. Új célpont? Máris?! A Hitman speciális célpontjainál fontos apróság, hogy egyetlen esélyt kapunk csak a likvidálásukra. Mivel kemény dió, ezért a kiadó szokott pár nap pihenőidőt hagyni az ügynököknek, de úgy tűnik, most formabontó küldetésre indulunk. Amint ugyanis vége lesz a legutóbbinak (Elusive target 11), azonnal indul a következő vadászat. Párizsban járunk majd és egy személyazonosság tolvaj a célpontunk. Egy hetünk van megoldani a problémát. Jó vadászatot!
Nagy változások várhatóak az Overwatchban A Blizzard nemrégiben jelentette be, hogy komoly változásokra lehet számítani, amely a legtöbb karaktert érinteni fogja. A visszajelzések és a játékegyensúly alapján, egyelőre kísérleti jelleggel jönnek csak a változások, az éles szerverek előtt ugyanis ezeket is leteszteli a kiadó. A PTR (public test realm) szerverekre ma érkezett az első patch és Josh Engen magyarázta el mit is jelent mindez, miért szükséges, és melyik hőst milyen változás érint. Itt az új Titanfall 2 1v1 Coliseum mód Ami nem más, minthogy 2 pilóta, egy nagy korongon, ugrabugrálva lövi egymást, majd az egyikük győz. Aztán kezdik előröl. Átélni biztosan izgalmasabb, mint perceken át nézni, a rajongói visszajelzések pedig eléggé megoszlanak. Van, aki szerint ez kevés, mások szerint pedig simán felesleges. Ennyit a becsületbeli párbajokról.
Jó hír viszont, hogy ismét lesz Last Titan Standing Mode, ezzel kapcsolatban pedig máris sokkal pozitívabban reagált a közösség. Úgy tűnik a régi bevált receptek mégiscsak jó, ha megmaradnak.
Meglepetés a CoD:IW második bétájában Ami pedig nem más, minthogy egy nappal korábban elindították. Ilyet is ritkán hallani, úgyhogy aki egész hétvégés lövöldözésre és tesztelésre vágyott, annak most korán jött a karácsony. A Civilization VI zenéje ingyen Maga a játék még alig jelent meg, a hozzá kapcsolódó zenéről már most is ódákat zengnek. Ezért is kedves gesztus a kiadótól, hogy online ingyenesen meghallgathatóvá tette a számokat. Ez másfél órányi csodálatos muzsikát jelent, összesen 19 civilizáció hangulatos háttérzenéjét, ami a játéktól függetlenül is élvezhető. Film és játékzene rajongók előnyben!
Az Ark: Survival Evolved-hoz fontos bővítés érkezik Színes és hasznos apróságokkal bővül a népszerű dinoszauruszos túlélő játék. A legfontosabb, hogy véletlengenerált és beállításokkal igényeinkre szabható ARK-okat hozhatunk létre. Emellett 3 új dinoszaurusszal (Kaprosuchus, Chalicotherium, Diplocaulus) is bővül az amúgy sem szegényes kínálat. A mindenfelé szétszórt ládákban pedig naplórészleteket (Explorer Note System) találhatunk, amik pár sztori szösszenet mellett tapasztalati pontot is adnak.
Witcher vagy Fallout? Akár mindkettővel is bővülhetnek a gyűjtemények, ugyanis komoly kedvezménnyel lehet megszerezni a sorozat bármelyik részét a hétvégén. A Witcher széria ugyanis az első rész megjelenésének (és egy csodás sorozat elindulásának) 9. születésnapját ünnepli. Már csak 7 nap! És érkezik a sokak által várt Skyrim Special Edition. Ugyancsak jó hír, hogy akiknek megvan az eredeti játék és a DLC-k, azok számára ingyenesen hozzáférhető lesz a felújított változat. Aki pedig ismét belevetné magát a Dovahkiin epikus történetébe, az lakhelyétől függően ezekben az időpontokban indulhat sárkányvadászatra.
A videojátékok hangjai és mozdulatai sztrájkolnak Vagyis azok a szinkronszínészek és a digitális mozgásrögzítésért (motion capture) felelős szakemberek, akiknek megannyi szépet és jót köszönhetünk a kedvenc játékainkban. 2 éve húzódik a szerződésekkel és egyéb fontos részletekkel kapcsolatban az egyeztetés, de úgy tűnik most holtpontra jutott. A színészeket képviselő SAG-AFTRA arra kéri a tagjait, hogy október 21-e éjféltől ne vállalják (vagy folytassák) a munkát, így kényszerítve a kiadókat, hogy elfogadják a követeléseket. Mindemellett talán jó hírnek számít, hogy a szakszervezet a játékpiac szereplőinek a 25%-át képviseli csak, a hamarosan vagy a közeljövőben megjelenő játékokat pedig nem érinti a sztrájk, hiszen rég megvannak a kiadáshoz szükséges anyagok.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Szefmester
2016.10.22. 09:37
Még nem jelent meg olyan Monopoly ami ne lett volna egy rakás trágya.. nincs az a skin ami ezen változtatni tudna.

Fallout 4 GOTY-ról tudni valamit? Addig eszembe nem jutna fizetni érte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2016.10.22. 16:52
Valaki tud arról valamit, hogy a Skyrimban javul-e valamit az AI? Mert a sárkányok valami ultra gyépésrk voltak, annyi szent. Persze emiatt tudtam anno kinyírni közülük 1-1 izmosabbat. :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Shinj...
2016.10.24. 12:51
Nem valószínű hogy ebbe belenyúlnának a Bethesda-nál. Úgy tűnik hogy csak grafikai változások lesznek, plusz motoron változtatnak pár dolgot (64-bit, DX11)

Ha túl buta a sárkányok AI-ja, próbáld ki a Dragon Combat Overhaul modot. Mondjuk a TES játékot sose a zseni NPC-kről voltak híresek, szóval túl sokat ne várj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!