iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.11.08.

Dátum | 2016. 11. 08.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Már kontrollereket is támogat az XCOM 2 A legújabb frissítéssel most már a PC-s XCOM 2 is támogatja a kontrollereket. Ami nem annyira meglepő, tekintve, hogy a játék már megjelent konzolokra is, így vélhetően nem volt olyan hatalmas munka ezt átültetni a PC-s változatba. Az új patch ezen kívül érdekes módon lehetőséget ad arra is, hogy teljesen szabadon engedjük a játék kameráját, és megnézzük a pályákat - olyan apróságokat felfedezve ezzel, amire korábban talán nem is gondoltunk.
Most már meghívó sem kell az Xbox Preview Programhoz Főleg, hogy át is nevezték. Eddig ugyanis az Xbox Preview Program résztvevői tesztelhették először a konzol új alkalmazásait, játékait és frissítéseit, és a programba bekerüléshez mindenképp kellett egy meghívó. Nos, ezt az egészet mostantól úgy hívják, hogy Xbox Insider Program, és hamarosan teljesen nyitottá válik mindenki számára, és ezzel párhuzamosan egy teljes frissítést kap a tesztelésre és visszajelzésre használható felület - ez lesz az Xbox Insider Hub. A Microsoft ugyanakkor megjegyzi, hogy a rendszerfrissítésekre mindez nem vonatkozik, azokat továbbra is csak azok tesztelhetik majd, akik már most benne vannak a programban. A cég szerint ez azért van így, mert így rengetegen tesztelnek és adnak visszajelzést, ráadásul még ennél is többen állnak sorba a lehetőségért. VR-os frissítést kap a Trackmania Turbo Igen, a Trackmania Turbo holnaptól kezdve támogatni fogja a PlayStation VR-t, az Oculus Riftet és a HTC Vive-ot. Valószínűleg hatalmas élmény lehet, de nem vagyok benne biztos, hogy ki szeretném próbálni.
Fél órán át mozog a Dead Rising 4 Frank West visszatér Willamette-be, igaz, ezúttal már nem lesz bezárva a bevásárlóközpontba, mint a játék első részében. Még mielőtt azonban kiszabadulnánk a havas környezetbe (ami pont jó lesz decemberre, amikor a játék megjelenik), a Dead Rising 4 egy ötletes rémálom képében magyarázza el nekünk az irányítás és a mechanizmusok alapjait. Ez itt a Dead Rising 4 első fél órája:
Senki nem játszik Windows Store-on a Call of Duty: Infinite Warfare-rel Érdekes dolog történt a Call of Duty: Infinite Warfare esetében. A játék megjelent Steamen és a Windows Store-on is, azonban hamar kiderült, hogy a két verzió között nem működik a multiplayer, ami legalábbis elég furcsa. Először a legtöbben arra gondoltak, hogy ebben is a Microsoft keze lehet benne, a cég azonban azt nyilatkozta, hogy minden keresztplatformos multiplayert támogatnak, ha ebben a partnereik is benne vannak. Úgy látszik tehát, hogy az Activision döntött úgy, hogy ne legyen átjárás a Call of Duty: Infinite Warfare különböző verziói között. A probléma mindössze annyi, hogy a legújabb beszámolók szerint hihetetlenül kevesen vették meg a játékot a Windows Store-ban, és ennek megfelelően közel lehetetlen egy értelmes multiplayer mérkőzést összehozni. Akad olyan felhasználó, aki arról panaszkodott, hogy az egyébként legnépszerűbb Team Deathmatch játékmódra mindössze két játékos akadt. Öröm az ürömben viszont, hogy az eddigi beszámolók alapján a Microsoft hajlandó visszatéríteni a játék vételárát. Battlefield 1 - így néz ki hagyományos PS4-en és PS4 Pro-n Ahogy azt tegnap megjósoltuk, folytatódik a különböző játékok összehasonlítása mezei PS4-en és PS4 Pro-n. Az új videót ezúttal is a minőségi anyagairól ismert Arrekz szállította, és ezúttal a Battlefield 1 került terítékre. Természetesen ahhoz, hogy igazán kijöjjenek a különbségek, a YouTube-videót érdemes átkapcsolni 4K-s felbontásra.
Máris javítást kapott a Skyrim Special Edition Valójában a Bethesda már hetek óta dolgozik az új javításon, ami egy ideig béta formájában is elérhető volt, most azonban már végleges formában is megjelent. A változások listája nem túl nagy, de annál fontosabb dolgok találhatók benne. Először is, a stúdió ígérete szerint általánosan javult a játék teljesítménye és optimalizáltsága. Aztán javítottak olyan hibákat, hogy bizonyos NPC-k nem tűnnek fel a megfelelő helyeken, illetve hogy az interfész bizonyos elemei nem jelennek meg rendesen. Ezt követően javították azt is, hogy bizonyos mentési fájloknál a játék azt mondta, hogy az egy moddolt verzióból származik, pedig nem is. Végül pedig orvosolták a legtöbb panaszt okozó hibát is, a hangokat. A rajongók ugyanis azt vették észre, hogy bizonyos hangfájlok indokolatlanul vannak túltömörítve, ami rosszabb hangminőséget eredményezett az eredeti játékhoz képest. Xbox Scorpio - kényszerűségből mutatta be ilyen gyorsan a Microsoft? Amikor Phil Spencer, a Microsoft vezetője először elkezdett beszélni arról, hogy a jövőben nem feltétlenül maradnak meg a hagyományos konzolciklusok, és hogy maga a Microsoft is gondolkodik egy lehetséges frissítésben, sokan azonnal szidni kezdték az úriembert. Aztán persze kiderült, hogy valójában a Sony már jóval régebb óta dolgozik a PlayStation 4 új verzióján, és az hamarosan meg is jelenik. A Sony ugyan csak szeptember 7-én jelentette be hivatalosan a konzolt, de már legalább fél évvel korábban elkezdtek kiszivárogni róla információk, és a legújabb értesülések szerint ez késztette arra a Microsoftot, hogy az idei E3-on bemutassa az Xbox Scorpiót. Eredetileg ugyanis jóval később tervezték felfedni a konzol kilétét, így nem csoda, hogy mindössze az alapvető specifikációkat és egy renderelt videót tudtak mutatni róla. Szintén friss információk szerint a Microsoft azt szeretné, ha a most PC-n futó UWP-alapú játékok gond nélkül mennének 4K-s felbontásban az új Xboxon, és a fejlesztőknek csak minimális változtatásokat kelljen eszközölniük. A hírek szerint a Gears of War 4 és a Forza Horizon 3 az elsők között fog 4K-s módot kapni az új konzolon. Overwatch - az új hős meg tudja hackelni a Play of the Game-et Éppen tegnap írtunk arról, hogy a Blizzard már dolgozik az Overwatch mérkőzéseinek végén lejátszódó Play of the Game-felvétel megváltoztatásán, az ugyanis több szempontból sem ideális. Talán erre reflektál a stúdió azzal, hogy a jelenleg tesztelés alatt álló Sombra (a játék új hőse) rendelkezik egy olyan képességgel, mellyel meg tudja hackelni a Play of the Game-et. Egészen konkrétan arról van szó, hogy bárkit is mutatna a felvétel, Sombra át tudja venni felette az irányítást, és a saját akcióját bemutatni helyette. Nyilvánvalóan hihetetlen módon lehet vele trollkodni, és valószínűleg elég sokan idegesek is lesznek miatt, de azért vicces.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. thestock
2016.11.09. 22:05
Jó dolog hogy javítgatják a skyrim-et,de többet vártam ettől a speciális kiadástól. Grafikailag nem tudom mit lehetne még belőle kihozni, de a videókban szerintem szebben nézett ki... no meg jobban megtölthették volna élettel, sok helyen kevés az NPC.
Az optimalizálással szerintem nincs gond, egy 70 ezres kártyával FHD-n full ultra beállítások mellett stabil 60 fps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!