iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.11.09.

Dátum | 2016. 11. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Problémás a Skyrim Special Edition új javítása Szegény Skyrim a megjelenésekor sem volt épp problémáktól mentes, és úgy látszik, hogy ez nem változott meg a felújított változatra sem. Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy megérkezett az új javítás, ami többek között a teljesítményt optimalizálja, és javít a hangminőségen, ma pedig már arról írhatunk, hogy a patch rengeteg felhasználónál összeomlásokhoz vezet. PC-n az 1.1-es, míg konzolon az 1.3-as verzióról van szó, így ha tehetitek, ezek telepítésével még várjatok egy kicsit. A beszámolók szerint főleg a konzolos változatokkal van baj, ahol már a mentési fájlok betöltésekor összedőlhet a játék. Launch traileren a Dishonored 2 Pénteken belevághatunk a zseniális Dishonored folytatásába, így éppen itt az ideje a launch trailernek. A játék alapvetően PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkezik, de támogatni fogja a PS4 Pro-t is, utóbbi esetében azonban még nem tudjuk pontosan, hogy milyen grafikára, felbontásra és képfrissítésére számíthatunk.
Mi az a Need for Speed Arena? Nos, ezt egyelőre mi sem tudjuk, mindössze annyi biztos, hogy az Electronic Arts a minap bejegyeztette ezt a címet az Európai Unió jogvédő hivatalánál. Meg az is biztos, hogy egy videojátékról van szó. Ennél több csak akkor derül majd ki, ha a hivatal elfogadta a kérelmet, illetve főleg akkor, ha az Electronic Arts hajlandó lesz beszélni a játékról. Ráadásul ha tényleg készülne is egy új Need for Speed, egyelőre nem tiszta, ki fejlesztené. A Criteriont szinte teljesen lebontotta a kiadó, és ugyan a sorozatért mostanában felelős Ghost Games még életben van, jelenleg leginkább az Electronic Arts egyéb projektjeibe segít be. És persze azt is hozzá kell tenni a történethez, hogy a Need for Speed tavalyi rebootja nem volt éppen sikeres. Megjelenés előtti előzetesen a Watch Dogs 2 Igaz, a játék csak jövő héten érkezik, de a Ubisoft szerint már most igényli a szervezünk a launch trailert. Ha így gondolják, ám legyen. Egészen pontosan november 15-én lehet számítani a megjelenésre Xbox One-on, PS4-en és PS4 Pro-n, és ahogy a Dishonored 2 esetében, egyelőre itt sem tudni, hogy az új konzolon mire számíthatunk felbontás, grafika és teljesítmény tekintetében. A PC-s verzió november 29-én érkezik. Érdemes megjegyezni továbbá, hogy a Ubisoft a Sonyval kötött közös megállapodást erre a játékra, így a megjelenés utáni kiegészítések egy hónappal hamarabb érkeznek majd a PS4-konzolokra.
Méretes elsőnapos javítással jön a Dishonored 2 Habár hivatalosan péntekig még nem jelenik meg a Dishonored 2, természetesen szokás szerinte több kereskedő már megszegte a határidőt, és elkezdte árulni a játékot. Ami persze azt is jelenti, hogy sokan már játszanak is, aminek viszont annyi előnye van, hogy tudjuk, mire számítsunk. Nos, egy 9GB-os elsőnapos javításra mindenképpen, ami egészen méretesnek számít egy olyan játéknál, amiben csak single player található. A nagy méret viszont nem véletlen, elég sok dolog fejlődik a patch-nek hála: jobb textúra-streamelésre, árnyékminőségre, töltési időre, hangkeverésre és framerate-re számíthatunk, néhány bug kigyomlálása mellett. Legalábbis a PlayStation 4-es verziónál ez a helyzet. Mivel Xbox One-on nem lehet megnézni a patch notest, így ott nem tudjuk pontosan, de vélhetően hasonló dolgokról van szó. Befutott a Resident Evil 7 kedvcsináló-sorozatának utolsó két darabja A Capcom már egy ideje húzza az agyunkat rövid kedvcsinálókkal a Resident Evil 7-ből, ennek azonban most már vége: befutott az utolsó két videó is. Ez persze nem azt jelenti, hogy a megjelenésig nem kapunk több előzetest, hiszen a játék csak január 27-én érkezik. A kilencedik fejezetben először tekinthetjük meg akció közben a játék nem-emberi ellenfelét, míg a tizedik fejezet egy hintaszékben üldögélő öreg nénivel hozza ránk a frászt. Mármint szegény néni semmit nem csinál, de én már összetojtam magam. Ha esetleg kimaradtatok volna a korábbi nyolc videóból, akkor ezek mellett megtaláljátok őket.
Új dobozos kiadást kap a Total War: Warhammer A Sega bejelentette, hogy februárban egy új dobozos kiadást kap a játék, melynek neve Total War: Warhammer - Old World Edition. Ehhez kapunk egy exkluzív novellát: a The Prince of Altdorf nevű irományt a játék írója, Andy Hall vetette papírra. Talán ennél is fontosabb, hogy ezzel érkezik meg egy új játszható frakció, a Bretonnia. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy azoknak sem kell aggódniuk, akiknek már megvan a játék, ők ugyanis egy ingyenes frissítés formájában kapják meg az újdonságot. A jelenlegi hírek szerint a Total War: Warhammer - Old World Edition nem feltétlenül készül majd korlátlan példányszámban, így a rajongóknak érdemes lehet lecsapni rá. Háborús játékok készítői adományoznak pénzt Több háborús játék fejlesztője is úgy döntött, hogy bevételeik egy részét War Child's Armistice-en adják oda egy új pénzgyűjtő kampány során. Ez a szervezet olyan játékok elkészítését támogatja, melyek békés játékmenetükkel segítenek olyan gyerekek kezelésében és felépülésében, akik ténylegesen átéltek háborús helyzeteket. A kezdeményezéshez csatlakoztak a World of Tanks, a Verdun 1914, a Democracy 3 és az 1979 Revolution: Black Friday készítői is. A Worlds of Tanks esetében különleges emblémacsomagokat lehet majd venni, és az ebből befolyó pénzt folyósítják a fejlesztők, míg a Democracy 3 és a Revolution: Black Friday mögött álló stúdiók a bevétel egy részét ajánlják fel egy bizonyos időszak alatt. A Verdun 1914 mögött álló csapat viszont úgy döntött, hogy egy különleges DLC-t ad majd ki, emléket állítva annak a tűzszünetnek, amit a franciák, németek és britek kötöttek 1914 karácsonyára.
Netflix-sorozat alapján készíthet játékot a Ubisoft A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot közölte a héten, hogy a cég a Netflixszel folytat tárgyalásokat egy sorozat ügyében. Az információ annak fényében hangzott el, hogy a Vivendi újabb Ubisoft-részvénycsomagot vásárolt, ezzel 24 százalék fölé növelve részesedését. A sorozat valószínűleg valamelyik franchise adaptációja lenne, de erről nem hangzott el semmi konkrétum. A Ubisoft vetélytársa, az Activision nemrég kötött partnerszerződést a Netflix-szel egy animációs sorozat, a Skylanders Academy elkészítésére, mely a cég szerint a Netflix első, videójátékra alapuló vállalkozása lesz. Az Activisonnek van saját, filmekkel és tévésorozatokkal foglalkozó részlege, az Activision Blizzard Studios, de ilyennel a Ubisoft is rendelkezik a Ubisoft Motion Pictures képében. Ők készítették a Nickelodeonnak a Rabbid Invasionst, illetve a decemberben a mozikba kerülő Assassin’s Creed filmet is, melynek Michael Fassbender a főszereplője. Tavaly a Nintendoról röppentek fel olyan hírek, hogy egy Legend of Zelda-sorozatról tárgyal szintén a Netflix-szel, de később ezt cáfolták.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. noPublicFG
2016.11.10. 00:50
Van ahol nagyon menő ez a Netflix, de itt nem, az fix.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. B_Real
2016.11.10. 11:38
"Netflix-sorozat alapján készíthet játékot a Ubisoft"

Nem pont fordítva van? Tehát az egyik Ubisoft játék alapján készülne Netflix sorozat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.11.10. 21:28
Jó reklám ez az adakozás, némi álszentséggel fűszerezve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!