iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.11.14.

Dátum | 2016. 11. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Nem kezdett túl erősen a Dishonored 2 Európa legnagyobb játékpiacán, az Egyesült Királyságban mindössze a negyedik helyet sikerült megcsípnie a Dishonored 2-nek. Ez persze önmagában nézve még nem lenne túl rossz eredmény, a negyedik pozíció még akár dicséretesnek is minősülhet egy olyan időszakban, amikor az új Call of Duty, a FIFA 17 és a Battlefield 1 foglalja el a dobogó első három fokát. Lássuk be, ezeket nehéz lenne onnan letaszítani, még úgy is, hogy az Infinite Warfare-ből 50%-kal kevesebb fogy, mint a Black Ops 3-ból. Az viszont már aggasztóbb, hogy a Dishonored 2-ból 38%-kal kevesebbet adtak el az első héten, mint az első részből. 1. Call of Duty: Infinite Warfare 2. FIFA 17 3. Battlefield 1 4. Dishonored 2 5. The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition 6. Forza Horizon 3 7. Overwatch 8. Titanfall 2 9. LEGO Dimensions 10. Star Wars: Battlefront Eposzi lett a PlayStation 4 új reklámja Ebben a generációban a Sony abszolút remekel a reklámok terén, a cégnek valahogy nagyon sikerül elkapnia a "gamer" életérzést. Nincs ez másként az új, The King nevű videóval sem, ahol mindenféle játékot láthatunk élőszereplős formában megelevenedni, ahogy a geek királyunk végigkalandozik rajtuk.
Skyrim Special Edition - megjött a javítása javítása A múlt héten vidáman számoltunk be róla, hogy a Bethesda számos hibát kijavított az 1.1-es verziószámú patch-csel. Aztán pedig szomorúan számoltunk be arról, hogy ez a patch sokaknál ahhoz vezetett, hogy a játék rendszeresen kifagyott. Szerencsére a fejlesztők nem kotlottak sokat a témán, és ma már elérhető PS4-en és PC-n az 1.2-es javítás, ami (elméletileg) megoldja az előző patch-csel behozott problémákat. Valamint tovább javítja a játéka teljesítményét. A javítás Xbox One-ra is elérhető lesz valamikor a héten. Horizon: Zero Dawn - komplex nyitott világ Az alábbi videóban Jan-Bart van Beek művészeti vezető beszél nekünk kicsit a Horizon: Zero Dawn világáról, ami jóval összetettebb, mint ahogy azt elsőre gondolnánk. A különböző jellegű területeknek (havas, sivatagos, erdős, stb...) ugyanis mind megvan a maga jellege, és a hozzá társuló robotok különböző fajtái. Ezen kívül a játékban változnak majd a napszakok, és bekerül a dinamikus időjárás is, amik további változatossággal látnak el egy-egy területet.
VR-ra készül a Warhammer – End Times: Vermintide A fejlesztő Fatshark egy livestream keretein belül jelentette be, hogy hamarosan egy teljesen különálló, kifejezetten a VR-hoz készített pálya válik elérhetővé a Warhammer – End Times: Vermintide-hoz. Sajnos túl sok információval nem rendelkezünk erről, de az biztos, hogy a pálya egy faluban veszi kezdetét, majd megérkezünk a Drachenfels kastélyba, ahol elszabadul a pokol, és még a lefolyóból is a skaven mászik elő. A Vermintide különálló pályája jelenleg kizárólag HTC Vive-ra készül, és ha minden igaz, akkor még 2016 vége előtt megjelenik. A Nintendo is hozzájárult az Nvidia jó pénzügyi eredményeihez Ahogy arról már beszámoltunk, az Nvidia ebben a pénzügyi negyedévben is szép tarolást vitt véghez, és ezen belül a gaming divízió (ismét) remekelt. A befektetőknek tartott beszámolóban Jen-Hsun Huang vezérigazgatót meg is kérdezték, hogy miként hozhatott ez a részleg ilyen szép eredményeket? "Bátran mondhatjuk, hogy a Nintendo is hozzájárul a növekedéshez. És várakozásaink szerint ez a következő években is így lesz, hiszen mint azt tudjátok, a Nintendo szeret hosszú időre kitartani egy-egy architektúra mellett. Éppen ezért dolgozunk együtt velük most már két éve, hogy ehhez lefektessük a megfelelő alapokat" - mondta Huang. "Több száz évnyi mérnöki munkát fektettünk bele ennek a remek konzolnak a kifejlesztésébe. Szerintem ha az emberek a kezükben fogják majd és játszanak vele, le lesznek nyűgözve. Ilyennel még soha nem találkozott senki. És persze a rá érkező franchise-ok és tartalmak is eszméletlenek lesznek. Ez a kapcsolat a két cég között szerintem legalább két évtizedig fog tartani, úgyhogy nagyon izgatott vagyok" - fejezte be a nagyfőnök. Battlefield 1 - PC vs. PS4 Pro A Digital Foundry elkészítette legújabb elemzését, melyben a Battlefield 1-et hasonlítják össze az alap PlayStation 4-en, a PS4 Pro-n és a PC-n (ultra grafikai beállítások mellett). Az egyik legfontosabb előrelépés a Sony új konzolján, hogy az erősebb processzornak köszönhetően sokkal stabilabban tudja tartani a játék a 60fps-t. Ami a grafikát illeti, ott már nem kell nagy előrelépésre számítani, a DICE ugyanis szinte csak a felbontást emelte meg. A Battlefield 1 nem fut natív 4K-ban a PS4 Pro-n, hanem checkerboard renderinget használ, és dinamikusan változik a felbontás ami akár az 1656p-t is elérheti. Amennyiben a PS4 Pro-t használva 1080p-s tévén játszunk, úgy magasabb felbontásról leskálázott képet kapunk (tehát supersamplingról, vagy más néven downsamplingról van szó).
Közeleg az orvosság a Dishonored 2 teljesítményproblémáira Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a Dishonored 2 nem fut éppen jól a legtöbb PC-n. Még az erős géppel rendelkezők is látványosan szenvednek vele, a közepes konfigurációt birtokló játékosok többsége pedig egyenesen fel van háborodva. A Bethesda erre két megoldást tud nyújtani, melyből az egyik a következő: tekerd lejjebb a beállításokat. A másik pedig, hogy a kiadó ma megerősítette, hogy a fejlesztők már javában dolgoznak a patch-en, aminek a napokban meg is kell jelennie. "A patch tartalma és maga a patch is elérhetővé válik a következő pár napban. A visszajelzések alapján igyekszünk javítani a teljesítményproblémákon, amit számos PC-s vásárlónk jelzett, valamint az egér kezelésén is, hogy simábbá váljon a célzás" - szól a közlemény. Továbbra is támogatni fogja a Ubisoft a Rainbow Six Siege-et Lassan egy éves lesz a Rainbow Six Siege. Az a játék, amivel sajnos jóval kevesebben játszanak, mint megérdemelné. Sajnos tavaly egy elég sűrű időszakban jött ki az anyag, és túl sok marketinget sem kapott a kiadó részéről, azonban a fejlesztők azóta is frissítik és bővítik a játékot, és ennek meg is van az eredménye: most többen játszanak vele, mint amikor megjelent. A Ubisoft pedig most ígéretet tett arra, hogy a második évben is támogatni fogja a Rainbow Six Siege-et, igaz, részleteket ezzel kapcsolatban még nem közölt. Az viszont biztos, hogy most hétvégén ingyenes játszhatunk majd vele PC-n és PS4-en.
NieR: Automata - PS4 Pro-n lesz, Xbox One-on nem biztos Az előző generációban kisebb kult-klasszikus státuszt kivívó NieR folytatásának fejlesztése jól halad. Amint az ismeretes, a NieR: Automatán a Platinum Games dolgozik, Yosuke Saito producer pedig azt is elárulta, hogy a játék támogatni fogja a PS4 Pro-t. Ez elsősorban a magasabb felbontásban fog megnyilvánulni (habár pontosabb adatok nincsenek egyelőre), miközben a játék továbbra is tartani fogja a megcélzott 60fps-t. Saito elmondta, hogy egy Xbox One-os verzió sincs kizárva, de annak elkészítése a PC-s és a PS4-es változat sikerétől függ majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. drift3r91
2016.11.15. 00:55
R6 megérdemelné? Digi 100-al laggolok stream közben semmi más játéknál nincs ilyen (BF1 BO3 TFALL2 50 ms alatt), a szerverek már nem kapcsolnak szét 10ből 9szer, de bug van még mindig. A 80-as ping 100FPS még jó lenne ha liveba nem azzal kéne szórakozzon. Imádom a játékot és jó is vagyok benne, ebben a formában még mindig nem éri meg a játék nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Shadowguar...
2016.11.15. 06:29
Aggasztó a kevesebb eladás? Tetszettek volna normálisan optimalizált portot csinálni. És akkor még van pofájuk olyat nyilatkozni, hogy vegyék le a grafikát... Mert gondolom mindenki hülye és erre nem gondolt... Barmok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. B_Real
2016.11.15. 10:01
Az igazán durva az, hogy még a játékosoktól érkező negatív hozzáállás ellenére is vezető helyen tudott zárni a CoD az első héten (és itthon is 5. helyen van a 2. héten az 576 eladási listáján).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2016.11.15. 10:07
Ugyan különösebben nem érdekel a COD, de kipróbáltam ezt a részt is, és szerintem kimondottan jót tett a sorozatnak egy sci-fi rész. Gyanítom a negatív visszhangot inkább az ilyen kirakathéterek adják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. B_Real Terro...
2016.11.15. 10:14
Nagyon remélem, hogy nem rám céloztál, hanem általánosságban írtad, mivel engem konkrétan hidegen hagy az ilyen témájú játék az UT-t és a SC-ot leszámítva. Sőt, védtem is a BF1-gyet piedesztálra emelőkkel szemben, tekintve, hogy ott sem történt semmi más, csak a Battlefront karaktereit átformálták világháborús katonákká, és lám, kész a közönség kívánsága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. AgeOfVampi...
2016.11.15. 13:10
szomorú, mert a dishonored 2 egy jó játék lenne, ha normálisan futna. remélem tényleg lesz haszna annak a patchnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wedgeantil... AgeOf...
2016.11.15. 13:55
A Dishonored 2 egy remek játék a framerate probléma ellenére is, de azért remélem hamarosan kijön az a patch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. AgeOfVampi... wedge...
2016.11.15. 14:37
Nekem elég komolyan jelentkezik néha az a framerate probléma, pedig csak 1080p-n játszok vele.
De való igaz, hogy ezt leszámítva még felül is múlja az egyet, ami nagy szó, mert az instant favorit lett nálam
Kíváncsi is leszek, hogyha itt lesz teszt, hogy fogják értékelni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!