iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.11.18.

Dátum | 2016. 11. 18.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A Remedy becsapott mindenkit A cég nyáron jelentette be, hogy két projektje is fut, az egyik még nagyon korai, ötletelős szakaszban van, a másik pedig egy teljesen új játék egy teljesen új partnerrel. Tegnap a Twitterre dobtak fel egy rövid videót, ami után megindultak a találgatások arról, hogy vajon melyik titkos munkáról lesz majd szó, nincs-e esetleg valami köze az Alan Wake-hez, hiszen a háttérben ott figyel valami a hirdetőtáblán ezzel kapcsolatban... Nos, egyik tipp sem jött be: a Remedy egyszerűen munkatársakat keres, mint az kiderült a mai felvételből.
Aratott az Overwatch az idei Golden Joystick Awardson A Blizzard üdvöskéje lett többek között az év PC-s játéka, a legjobb eredeti játék, a legjobb multiplayer játék és az év kompetitív játéka is. Az év legeslegjobb játéka címet a Dark Souls 3 kapta, míg a The Witcher 3 kiegészítője, a Blood and Wine szintén besöpört három díjat (legjobb történet, legjobb látványtervezés és a legjobb játékbeli előadás, kiemelve Geralt szinkronhangját, Doug Cockle-t). Az év stúdiója is a CD Projekt Red lett. A legjobb hang díja a Fallout 4-é, az év személyisége Sean ’Day(9)’ Plott. Az indie díj a Firewatché, a kritikusok elismerése a Titanfall 2-é, az áttörést pedig Eric Barone Stardew Valley-je jelentette. Game Awards is lesz decemberben A díj alapítója, Geoff Keighley pedig épp elismerte, hogy a No Man’s Sky-őrületben nekik is részük lehetett a játékról bemutatott videóikkal. Mint mindenki tudja, a játék sajnos messze elmaradt attól, amit a fejlesztők ígértek, de még inkább attól, amire nagyon sokan számítottak. Keighley azt boncolgatta, hogy vajon nem ők (és a média többi része) alkották-e meg azt a „fekete lyukat” a nagy hírveréssel, amiből aztán a Hello Games sem tudta kihúzni magát. A férfi szerint mindenképp befolyással voltak az eseményekre, épp ezért idén már arra fognak törekedni, hogy a bemutatott játékok mindegyikére nagyobb mélységben rálássanak, jobban körbejárják őket és a transzparenciára ösztönözzék a fejlesztőket ahelyett, hogy odadobnak egy 30 másodperces, bombasztikus videót. Az idei Game Awardsot december 1-én tartják, közvetítik a Twitch-en, a YouTube-on és a Steamen is. Bővebb infókat a rendezvény oldalán találtok. Hatalmas bunyók a Tekken 7 trailerében A verekedős sorozat ezzel a résszel debütál PC-n, a videóban pedig több híresség is megjelenik: a kortalan Heihachi Mishima, az utcai harcos Tekkenite Akuma, az érdekes frizurájú Paul Phoenix, vagy a harcművész Marshall Law. A felvétel a hagyományos csihipuhin kívül a történetre vonatkozó részeket is tartalmaz.
17 perc a Space Hulk: Deathwingből A Warhammer 40k világába helyezett FPS csak december 9-én jelenik meg, de kaptunk egy videót az egyjátékos kampányról. Lesz benne sok zaj, idegenek lepuffantása, futurisztikus acélt gótikus téglával és oszlopokkal keverő környezet, tehát minden, amit egy Space Hulk-játéktól várhatunk. Nézzétek csak meg!
A Fény és a Sötét egyensúlya a fontos az Even the Oceanben A rejtvényekkel tűzdelt platformjáték történetének középpontjában a világot összetartó sötét és világos energiák egyensúlya áll. Főhősként az a feladatunk, hogy fenntartsuk a kiegyenlített állapotot. Érdekesség, hogy ha nem akarunk harcolni, vagy fejtörőkkel foglalkozni, akkor egy „story-only” játékmódot is választhatunk, de ennek ellenkezőjére, vagyis a hagyományos, nem igazán sztorizgató plaform-játékmenetes verzióra is lehetőségünk van.
Teljes verziót kapott a Shenzen I/O A játék, melyben áramköröket kell építenünk és kódokat megírnunk, október 6-a óta volt elérhető korai hozzáféréses változatban és már ekkor is gyakorlatilag készen volt. Azóta még egy kicsit csiszoltak rajta, bugokat irtottak, extra fejtörőket építettek be és egy szintetizátort is hozzákevertek, tehát játék közben akár saját Kraftwerk-számainkat hallgathatjuk.
Ízelítő a Telltale-féle Batman negyedik epizódjából A Guardian of Gotham címen futó következő rész november 22-én érkezik, de egy kis előzetest kaptunk hozzá egy videó képében. A felvételen feltűnik a Joker, Harvey Dent/Kétarc, a Pingvin, valamint az Arkham Asylum néhány részlete is. Spoileres lehet, ha nem játszottunk még az előző részekkel, úgyhogy csak óvatosan!
Új frissítés a Civilization VI-hoz Az őszi update DirectX 12-es támogatást hozott a játékba, de természetesen mást is kapunk melléje. Elérhető lesz egy új többjátékos szcenárió, a Cavalry and Cannonades, illetve két új térkép is, az egyik hópihe, a másik négylevelű lóhere formájú, ezeket úgy alkották meg, hogy több konfliktust tegyenek lehetővé. Mivel ez az első jelentősebb patch, a hibajavítások és finomhangolások száma sem elhanyagolható, melyek főleg a kezelőfelület és az MI terén jelentkeznek. Karakteres buli az Overwatch szinkronhangjainak A színészek múlt héten tartottak egy összejövetelt a Blizzard főhadiszállásán, de az erről készült felvételek nem voltak túl fényesek, a Greatdictator nevű YouTube-felhasználó ezért elkészítette a játékbeli karakterekkel forgatott változatot. Az animáció jól sikerült, teljesen illik a hangokra, de különösen figyelemreméltóak a háttérben zajló események. Sombra viszont hiányzik, hiszen a buli időpontjában még nem volt elérhető. Berakom az eredetit is, hasonlítsátok össze! :)
Hétvégén ingyenesen játszható a The Elder Scrolls Online Ha még nem vetted meg a játékot, de érdekel, most milyen (megjegyzem, rengeteget változott az indulás óta eltelt két és fél évben), akkor ezen a hétvégén ingyenesen kipróbálhatod, sőt, még 500 crownt is adnak, hogy vásárolgathass a boltban egy-két csinos kosztümöt. Megkötések nincsenek, csak a fizetős DLC-k területeire nem mehetünk el. Az elért eredményeket átvisszük, ha megvásároljuk a játékot. Az akció hétfő estig tart, a letöltést legegyszerűbben a Steamről, vagy PS4 esetében a PS Store-ból indíthatjátok, Xbox One-ra nem érvényes a lehetőség. Conan O’Brian és a VR A népszerű műsorvezető és komikus a YouTube VR laboratóriumát látogatta meg New Yorkban, ahol kipróbált több VR-applikációt is HTC Vive-on. Nyilván elsütött pár viccet arról, hogy ő Neo a Mátrixból, vagy arról, miért a pornó lesz a műfaj vezető árucikke. A többit megnézhetitek a felvételen! :)
Egy évig tartott a kutatás a Lego Dimensionsben Egy Portal easter egget kerestek a lelkes megszállottak és végül meg is találták. Az eredeti Portalban vannak bizonyos rejtett helyek a falak között, amiket állítólag egy magányos tudós, Doug ’Rat Man’ Rattmann készített, akit egyedül hagytak GLaDOS tesztszobáiban és szép lassan megőrült. A helyek meg is vannak a Lego-játékban, de egyes pletykák szerint maga Rat Man is benne volt valahol, nekiálltak hát megkeresni. A vállalkozásról videót is készítettek.
Korai hozzáférésben a Genital Jousting Egyedi témát dolgoz fel a Free Lives új játéka, melyben helyi és online többjátékos módban irányíthatunk néhány… khm, intim testrészt, hogy maximum nyolc fővel különböző, szexuálisan túlfűtött feladatokat oldjunk meg. A teljes verzióban az ígéretek szerint akár már tízen is együtt… nyomulhatunk és fel is öltöztethetjük, illetve átalakíthatjuk a szereplőket. Ennél jobb már úgysem lesz, szóval legyen ez a végszó az aprókban erre a hétre! :)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!