iPon Hírek

Aprók nagyban - 2016.11.30.

Dátum | 2016. 11. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Egy jó ideig nem kapunk új Battlefield-játékot Az Electronic Arts pénzügyi igazgatója, Blake Jorgensen ma a NASDAQ konferenciáján bejelentette, hogy egy jó ideig nem számíthatunk új Battlefield-játékra - 2017-ben biztosan nem, de valószínűleg 2018-ban sem. Elmondása szerint a DICE csapata jelenleg a Star Wars Battlefront 2-re koncentrál, ami a 2017-es ünnepi szezonban érkezik, és minden tekintetben jobb és nagyobb lesz az első résznél. Szerinte a DICE nagyon alaposan megfontolta a játékosok visszajelzéseit, és ezeknek megfelelően alakítja ki a folytatást. A Star Wars Battlefront 2 az hetedik és a nyolcadik epizódra épül majd, míg az első Battlefront december 6-án kapja meg utolsó DLC-jét, ami a Rogue One: Scarif névre hallgat, és természetesen a most érkező új filmhez kapcsolódik. Jövő héten jön PlayStation Now-ra a Red Dead Redemption, ami azt jelenti... ...ami azt jelenti, hogy most először PC-n is kipróbálható lesz a játék, igaz nem natívan, de akkor is. A Rockstar bejelentette, hogy pontosan december 6-án érkezik meg a Red Dead Redemption a PlayStation Now szolgáltatásába, így ezen keresztül PS4-en és PC-n is játszhatóvá válik. Ezzel pedig tulajdonképpen ilyen-olyan formában minden modern játékplatformra elérhetővé vált a játék, hiszen Xbox One-on július óta tolható a visszafelé-kompatibilitásnak köszönhetően. Elrajtolt a The Crew új kiegészítője Ami a Calling All Units névre hallgat, és ennek megfelelően központi szerepet kapnak benne a rendőrök. A kérdés már csak annyi, hogy maradsz illegális versenyző, vagy inkább átállsz a zsaruk oldalára?
Hat év után új javítást kapott a PC-s Grand Theft Auto 4 Igen, jól olvassátok, a negyedik rész kapott új patch-et, annak is a PC-s verziója. Ennek a célja, hogy problémamentesen működőképessé tegye a játékot Windows 8.1-en és Windows 10-en, továbbá ne lépjenek fel nem várt problémák az újabb hardverekkel. A Grand Theft Auto 4 például hajlamos volt rendetlenkedni olyan videókártyákon, amiken több volt 2GB VRAM-nál, ráadásul szintén az újabb GPU-kon nem engedélyezett bizonyos magas szintű beállításokat. A Rockstar ezen kívül javított néhány apróbb hibát is, illetve elmondásuk szerint még a teljesítményen is sikerült optimalizálniuk egy picit. Habár a teljesítmény ma már valószínűleg aligha lenne probléma, de emlékszem, hogy annak idején még a legdurvább gépeket is meg tudta zabálni a játék. Hideo Kojima előadást tart a PlayStation Experience-en A Sony megerősítette, hogy a hétvégi PlayStation Experience-en ott lesz Hideo Kojima is, egy külön előadást tart új játékáról, a Death Strandingről. Sajnos ennél többet jelenleg nem tudunk, de valószínűleg nem érdemes túl sok egyértelmű információra számítani, hiszen az egész még nagyon korai fázisban leledzik. Azt viszont megemlíti a programfüzet, hogy "különleges vendégek" is várhatók, így csak reménykedhetünk benne, hogy ott lesz esetleg Norman Reedus, vagy éppen Mads Mikkelse végre megerősíti, amit már amúgy is szinte biztosra tudunk - hogy ő is benne lesz a játékban. Final Fantasy XV - akadást szeretnél, vagy rosszabb képminőséget? A Digital Foundry beszámolója szerint ugyanis jelenleg ez a két választása van annak, aki konzolon szeretne játszani a Final Fantasy XV-tel. A játék mindkét konzolon dinamikus felbontást használ, azonban ez Xbox One-on legfeljebb 900p-ig mehet fel, míg PS4-en 1080p-ig. PS4 Pro-n pedig természetesen 4K-ról beszélünk. Viszont cserébe mind a PS4-en, mint pedig a PS4 Pro-n frame pacing problémákkal küzd a játék ami miatt úgy érződik, mintha az indokoltnál jobban akadna, nem lenne olyan sima. Xbox One-on viszont ilyen probléma nincs: a Digital Foundry szerint a frame pacing teljesen rendben van, és a képfrissítés is csak ritkán múlja alul a 30fps-t.
Időrabló szimulátorok az új Humble Bundle-ben Amennyiben túl sok szabadidővel rendelkezel, vagy csak felkészülnél a karácsonyi pihenésre, úgy a Humble Bundle áll a rendelkezésedre. Az új csomagban ugyanis szinte kizárólag olyan szimulátorok kaptak helyet, amikbe korlátlan mennyiségű játékórát bele lehet ölni. Ha 1 dollárt teszünk le az asztalra, máris a miénk lesz a Train Simulator 2016, a RollerCoaster Tycoon: Deluxe és az Out of the Park Baseball 17. Amennyiben többet fizetünk az átlagnál (ez jelenleg 4,3 dollár), úgy megkapjuk ezek mellé a Democracy 3 Collector’s Edition, a Car Mechanic Simulator 2015 és a Big Pharma játékokat. Végül pedig, ha többet csengetünk ki 12 dollárnál, akkor a miénk lesz az egyelőre korai hozzáférésben játszható YouTuber's Life. A Take-Two már most rajong a Nintendo Switch-ért Erről Karl Slatoff, a kiadó elnöke beszélt egy konferencián a héten. Hogy miért? Nos, szerinte a Nintendo hatalmas lépéseket tett annak érdekében, hogy a külsős kiadók és partnerek számára is jó legyen a Switch, és bárki tudjon rá fejleszteni, aki csak szeretne. "Nagyon optimisták vagyunk, és a Nintendo eddig jó partnernek bizonyult, így izgatottan várjuk, hogy a jövőben együtt dolgozhassunk" - mondta Satoff. Ezzel együtt megjegyezte, hogy ígérni nem tud semmit, ugyanis nagyon sok a változó az egyetlenben - igazából minden azon fog múlni, hogy a Nintendo mennyit Switch-konzolt tud majd eladni. Azért azt hozzá kell tenni, hogy a Take-Two alá tartozó 2K Games által készített NBA 2K16 feltűnt a Nintendo Switch bemutatkozó videójában. Csomagoljuk ki a The Last Guardian gyűjtői kiadását Pontosabban nem mi, ugyanis megteszi ezt helyettünk Shuhei Yoshida, a Sony stúdióinak vezetője, valamint Sid Shuman, a PlayStation közösségi médiáért felelős vezetője. Én személy szerint majdnem elsírtam magam a videó alatt... még mindig nem tudom elhinni, hogy ennyi idő után végre megjelenik az ICO és a Shadow of the Colossus készítőinek új játéka.
Steep - az újságírók sem kapták meg a megjelenés előtt A Ubisoft extrémsportos játék most pénteken jelenik meg PC-re, PS4-re és Xbox One-ra, és ezelőtt még az újságírók sem kapnak belőle tesztpéldányt. Sőt, habár a játékot elő lehet majd tölteni, még az előrendelők sem férhetnek korábban hozzá, csak december 2-án, amikor mindenki számára egyszerre élesednek a szerverek. A Ubisoft érvelése viszonylag egyszerű: mivel a játék alapvetően az online közösségre építkezik, azt szeretnék, ha az újságírók is így tapasztalnák meg az élményt. Tulajdonképpen elfogadható érvelés, és hasonló volt a helyzet a The Division esetében is. Emellett Ubisoft jellemzően a single player játékait előbb adja oda az újságíróknak, szóval nincs arról szó, mint a Bethesda esetében, aki bejelentette, hogy mostantól semmilyen játékból nem ad korai tesztpéldányokat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. magerg
2016.12.01. 09:14
Megint lesz napi Kojima rovat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RaimiHS mager...
2016.12.01. 21:10
Nekem kicsit hiányzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!