iPon Hírek

Aprók nagyban – 2016.12.09.

Dátum | 2016. 12. 09.
Szerző | villanyi.gergo
Csoport | JÁTÉK

Könyvkiadót indít a Blizzard A cég bejelentése szerint a Blizzard Publishing indulásával lépnek majd az új területre. A kiadót abból a célból hozzák létre, hogy új Blizzard-publikációkat készítsen és juttasson el a vásárlókhoz, valamint visszahozzon olyan, már nem kapható címeket, melyek a Warcraft-, StarCraft- és Diablo-szériákhoz köthetőek. Az első megjelenések között már korábban kiadott írások lesznek, a könyvek terén (Blizzard Legends sorozat) Jeff Grubb (Warcraft: The Last Guardian) és Christie Golden (Warcraft: Lord of the Clans, World of Warcraft: Rise of the Horde) művei, a mangák közül pedig (Blizzard Manga sorozat) a Warcraft Legends: Volume One és Volume Two. Mindkét sorozat, tehát a Legends és a Manga is több franchise-t tartalmaz majd a későbbiekben. Ezeken kívül művészeti albumok (Art of Hearthstone, Cinematic Art of StarCraft) és felnőtteknek szóló kifestők (WoW Adult Coloring Book) is várhatóak. Ez utóbbiban több, mint 80 látványterv, vázlat és egyebek szerepelnek karakterekről, helyszínekről egész Azerothból. A könyveket a Blizzard boltjából vásárolhatjuk meg. Közeledik a Kingdom Come: Deliverance fejlesztésének vége A valósághű középkori szerepjáték fejlesztője, a Warhorse Studios nemrég 2017-re tolta a megjelenési dátumot, a friss videóból ki is derül, miért. A felvételen Daniel Vavra kreatív igazgató beszél arról, hogy kész van a játék minden része, a világ, a küldetések és a többi dolog, de mikor összerakják őket, minden elromlik és ezt ki kell javítaniuk. A PC-verzióval párhuzamosan a PS4- és Xbox One-változaton is dolgoznak, de Vavra szerint a folyamat nem hátráltatja a PC-s fejlesztést, épp ellenkezőleg. Mindezt arra építi, hogy náluk PC-ről portolnak konzolra és nem fordítva, ráadásul a konzolos optimalizáció segít majd abban, hogy bármely más platformon jobban fusson a játék.
Több mint 50 millió Playstation 4 talált eddig gazdára A Sony több mint 50 millió eladott PS4-es konzollal büszkélkedhet, jelentette be a cég. Ez a szám pedig nem a viszonteladóknak kiszállított, mennyiséget jelenti, hanem azt, hogy 2013. november 15-e óta mennyi talált ténylegesen gazdára idén december 6-áig. Az eladott mennyiségbe mindhárom konzol, az eredeti PS4, a slim verzió és a Pro is beletartozik. A 4K felbontást is támogató Pro verziót a Sony nagyjából egy hónapja dobta a piacra, az eredeti konzolt lecserélő slim kiadás szeptember közepe, a PlayStation VR pedig október közepe óta érhető el. Érdekes információ az is, hogy a PS4-et 122 országban árusítják szerte a világon, a Sony pedig büszkén adta hírül azt is, hogy az egy hetes Fekete Péntekhez kapcsolódóan (Sony’s Black Friday week) szervezett akciójuk az eddigi legeredményesebb ilyen időszakot jelentette a cég számára. Kiderült az is, hogy az 50 millió konzolhoz május végéig 270.9 millió játékot adtak el fizikai vagy digitális formában, de ez a szám az új mérföldkő érkezésekor már 369.6 millió volt. Andrew House a Sony Entertainment vezérigazgatója elégedettségét fejezte ki, amin nem is csodálkozik senki, a konzolpiac úgy tűnik nagyon szépen menetel, a Sony pedig úgy véli jövő év márciusig újabb 20 millió konzol talál majd gazdára. Kötelező a netkapcsolat a Super Mario Runhoz Úgy tűnik nincs minden rendben a Nintendo iPhone-ra debütáló játéka körül. Hiába egyjátékos a program nagy része, kiderült, hogy állandó internet kapcsolathoz köti a futtatást a Nintendo. A Toad Rally névre keresztelt módnál, ahol barátainkkal versenyezhetünk a legjobb eredményeiket megdöntve még érthető is lenne ez a lépés, az egész játékra kiterjesztve viszont nem. Shigeru Miyamoto indoklása szerint, a Nintendo a csalások, de főként a kalózverziók kiszűrése érdekében tette kötelezővé az állandó online jelenlétet.
PS4 Pro támogatást kap a Resogun és a Farming Simulator 17 Egyre bővül azon játékok listája, amik a PS4 Pro képességeit kihasználva felbontásban és sok egyébben is szintet lépnek. A legújabb hírek szerint a 2013-as Resogun és az idei Farming Simulator 17 kapott támogatást, az utóbbinál már elérhető mindez, az előbbinél pedig a fejlesztő Housemarque nyilatkozata szerint hamarosan minden a helyére kerül. A Gigantic lesz az új kedvenc? Továbbra is töretlen a MOBA stílusú játékok sikere, és úgy tűnik az Xbox One-ra és Windowsra érkező Gigantic is erre hajt. Ha hozzávesszük, hogy egy TPS (third-person shooter) és egy MOBA hibridről van szó, máris izgalmasabbá válik a Motiga bejelentése, miszerint mától nyílt bétába lépett a játék. A Gigantic 5 fős csapatok közötti küzdelemre lett tervezve, jelenleg 16 hősből lehet választani, és az elfoglalt pontok szövetségeseket és segítőket is idéznek a pályára. Aki tehát óriás sárkány vagy lézerszemű hatalmas bagoly segítővel a háta mögött szeretne harcolni, az jó helyen jár! A fejlesztőcsapat pedig meglehetősen tapasztalat rókákból állt össze, akikhez a kreatív igazgató poszton csatlakozott a Starcraft, Guild Wars és a State of Decay vezető dizájnere, James Phinney is.
Jön a DirectX 12 a The Divisionhöz Nem indult túl jól a the Division szekere, de úgy tűnik, felszállóban van a csillaga és az Ubisoft Massive-nak esze ágában sincsen lemondani róla. Rengeteg tartalmat és javítást kapott eddig is a játék, publikus teszt szerver segíti a hibák megtalálását, és nemrég érkezett meg a Survival Mode frissítés is. A következő héten pedig egy újabb patch érkezik, ahol a javítások mellett külön hangsúlyt kaptak az irányítás elvesztésének és a kontrollereknek a hibái, a játék CPU kezelésének problémái és természetesen a sokak által várt DirectX 12 bevezetése is. Nemsokára érkezik az új Battlefield 1 pálya Egészen pontosan december 13-án próbálhatják ki a prémium pass és/vagy előrendelő státusszal rendelkező játékosok az új Giant’s Shadow nevű pályát. Egy hét múlva pedig mindenki számára elérhetővé válik az új pálya. Külön érdekesség még, hogy egy új fegyver is bekerül a játékba, mégpedig a gránátvető számszeríj (Grenade Crossbow), ami szó szerint azt nyújtja, amit a neve is elárul. Furcsa megoldásnak tűnhet, félúton a középkor és a modern hadi színterek között, de meglepően nagy távra képes két HE vagy repeszgránátot kilőni, és ami a legjobb, mindezt csendben teszi.
VR játszóház nyílt Párizsban Egyelőre meglehetősen költséges, és bizonyos tekintetben még az út elején jár a VR technológia, viszont sokan ebben látják a jövőt, a multimédia, a hétköznapok feladatai, a navigáció és sok egyéb területen is. Az mk2 nevű francia, mozikat üzemeltető társaság viszont úgy döntött, hogy elérhetővé és megismerhetővé kell tenni mindenki számára ezt a technológiát. Így jött létre az a kezdeményezés, amely a Virtuális Valóság legjavát és legérdekesebb újításait szeretné megismertetni mindenkivel. Párizs harmadik legnagyobb mozijában a The mk2 Bibliothèque névre hallgató épületben kapott helyet az Oculus Rift, HTC Vive, MSI, és PS VR eszközeit felvonultató installáció, ahol 12 VR fülkében lehet mindezt kipróbálni. 20 perc 12 euróba, 40 perc pedig 20 euróba kerül és többek között az Assassin's Creed Experience, a The Climb és a Rogue One is kipróbálható.
Már a csirkék is rusnya karácsonyi pulcsiban pompáznak a CS:GO-ban Az ünnepek beköszöntével mindent elér a karácsony szelleme, bizony még a csirkéket is. A játékban tehát erre a rövid időszakra igazi díszbe öltözött csirke követhet minket a pályán, és azt persze mindenki tudja, hogy a csirkék életének a megmentése a CS:GO igazi lényege.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Chavalier
2016.12.10. 03:22
A Giganticot kipróbáltam amikor még zárt bétában volt. Szép is meg jó is meg minden, viszont egyenlőre még nagyon nagyon optimizálatlan. Új kedvencnek meg azért még messze nem hívnám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sensorprim...
2016.12.10. 05:05
Sony: 3 év alatt adtak el 50 millió darabot, és 20 milliót vár 3 hónap alatt.
Nem túl optimista egy kicsit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tapir_606
2016.12.11. 13:54
oké, hogy a gamer az felnőtt korára is megőriz számos gyerekes szokást, de azért a wow-pornós kifestő már elég elvetemült
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!