iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.01.03.

Dátum | 2017. 01. 03.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Népszerű lesz az Unreal Engine a Nintendo új konzolján Míg az előző generációban szinte egyeduralkodó volt a külsős fejlesztésű, licencelhető motorok között az Unreal Engine, addig ebben a generációban alig-alig találni olyan játékot, ami erre épül - nagyobb címeknél tulajdonképpen csak a Microsoft használta eddig. Ez azonban hamarosan megváltozik, ugyanis egyre több japán fejlesztő használja majd a motort. Nem csak a Square Enix építi erre a Final Fantasy VII Remake-et, de erre készül a Dragon Quest XI is, és Takayuki Kawasaki, az Epic Japan menedzsere elárulta, hogy az engine-t teljesen felkészítették a Nintendo Switch támogatására, és már most számos fejlesztő dolgozik vele az új konzolra. Mindez nem véletlen: az Epic nagyon jó időzítéssel épített ki egy nagyon profi japán központot, ahonnan közvetlenül tudja támogatni és segíteni a helyi fejlesztőket. Ez pedig fontos, hiszen látható, hogy az előző generációtól kezdve még a legnagyobb japán stúdiók is komolyan megküzdenek azzal, hogy lépést tudjanak tartani a nyugati stúdiók technológiájával. Multiplatform címként jelentették be újra a Rime-ot A Rime egy olyan játék, amit gyakorlatilag a PlayStation 4 piacra kerülése óta mutogatott nekünk a Sony bizonyos időközönként, mint exkluzív címet. Egy idő után aztán valószínűleg a Sony is megunta, hogy a projekt nem halad semerre, és már egy ideje abszolút semmit nem hallottunk a játékról. Egészen a mai napig. Ma ugyanis kvázi újra bejelentették a Rime-ot, mégpedig olyan multiplatform címként, ami érkezik PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is.
Mass Effect Andromeda - egyelőre nem készül Nintendo Switch-re Látva, hogy a Nintendo alaposan bele szeretne erősíteni a külsős kiadók játékainak támogatásába a Switch-csel, sokan abban reménykedtek, hogy majd a Mass Effect Andromeda elérhető lesz az új konzolra. Ebben azonban egyelőre nem érdemes reménykedni. Michael Gamble a BioWare-től elmondta, hogy jelenleg egyáltalán nem dolgoznak a Switch-es változaton. Viszont nem is zárják ki: ha a BioWare azt látja, hogy a Switch már elrajtolt minden régióban, és a felhasználók a megfelelő ütem vásárolják is, akkor elképzelhetőnek tartanak egy portot. Korábban egyébként egyedül a Mass Effect 3 jelent meg Nintendo-konzolra a sorozatból, mégpedig a Wii U-ra. Super Mario Run - ne maradj le az androidos verzióról A Super Mario Run már elérhető iOS-re, Androidra azonban csak valamikor a következő hetekben, hónapokban érkezik. Azonban ahogy iOS-en, úgy mostantól Androidon is lehetőségünk van regisztrálni, hogy időben értesítést kapjunk a játék megjelenéséről, és még véletlenül se maradjunk le róla. A regisztrációt a hivatalos oldalon tehetjük meg. A játék maga egyébként ugyanúgy fog működni, mint az Apple rendszerén: elérhető lesz egy ingyenes verzió néhány pályával, majd 10 dollárért megvehetjük a teljes változatot. A CNN esete a Fallout 4-gyel Az utóbbi hetekben komoly téma a politikában, hogy vajon Oroszország tényleg hackelés útján befolyásolta-e az amerikai választásokat. Ebben nekünk nem tisztünk állást foglalni, pusztán arra hívnánk fel a figyelmet, hogy a CNN az egyik erről szóló hírében a Fallout 4 egyik számítógépének képét használta fel. Vicces, de egyébként nem egy hatalmas hiba, hiszen tulajdonképpen csak a háttérben futó illusztrációként tűnt fel a dolog, és valószínűleg soha senki nem vette volna észre... de hát az internet tele van fanatikus rajongókkal ugyebár, akiknek mindenen megakad a szeme. Putyin elnök egyébként nem nagyon tudta volna ezekről a számítógépekről meghackelni a választásokat, tekintve, hogy a Fallout 4-ben a világ még nem jutott el az internet feltalálásáig.
Nem lesz egyhamar HTC Vive 2 Az utóbbi pár hétben több külföldi (főleg kínai) lap megszellőztette, hogy a HTC viszonylag hamar elindítaná (vagy legalábbis bejelentené) a Vive második felvonását, egészen konkrétan már a Las Vegas-i CES-en. Ettől persze sok jelenlegi Vive-tulajdonos rögtön ki is akadt, hiszen éppen csak pár hónapja vették meg méregdrágán a mostani VR-headsetjüket. A pletykák szerint a Vive 2 már két darab 4K-s kijelzővel és 120Hz-es képfrissítéssel érkezne, de a HTC hamar megérkezett cáfolni a dolgokat. "Egyáltalán nem igaz, hogy a CES 2017-en bejelentjük vagy elindítjuk a Vive 2-t. Jelenleg a csapatunk teljesen arra koncentrál, hogy tovább erősítse az ökoszisztémát a jelenlegi és jövőbeli Vive-tulajdonosok számára, hogy mindenki átélhesse legjobb VR-élményt a legjobb tartalmakkal". Kiszivárgott a Mass Effect Andromeda és az új South Park megjelenési dátuma Nem tudni, hogy direkt vagy véletlenül, de a Microsoft az Xbox Live Rewards oldalára látszólag pontos dátumot töltött fel minden elérhető játékkal kapcsolatban. Ebben önmagában nem lenne sok érdekesség, csak éppen a játékok között ott van a Mass Effect Andromeda és a South Park: Fractured but Whole is, amiknek a pontos piacra kerülési dátumát eddig nem ismertük, pusztán annyit tudtunk, hogy tavasszal jönnek. Nos, ha hihetünk az oldalnak, akkor a Mass Effect Andromeda március 31-én érkezik (ez egybeesik több korábbi pletykával), míg az új South Parkra egy nappal korábban, március 30-án tehetjük rá a mancsunkat. Erős márciusnak nézünk tehát elébe, hiszen ekkor érkezik a Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands és az Injustice 2 is. Elérhető az Overwatch új pályája Oké, hogy Jeff Kaplan, az Overwatch vezető dizájnere megígérte, hogy az Oasis nevű új pálya még valamikor az év elején megérkezik, de arra talán senki nem gondolt, hogy ilyen gyorsan. A Blizzard munkatársai nem nagyon vesztegették az időt pihenéssel az újévi ünneplés után, az egyszer biztos.
Új játék érkezik a Devil May Cry direktorától Habár az eredeti Devil May Cry a legendás Hideki Kamiya nevéhez fűződik, a folytatásoknál már Hideaki Itsuno van feltüntetve rendezőként, és ő felelős a Dragon's Dogmáért is. Az úriember egy ideje nem hallatott magáról, azonban most Twitteren köszöntötte követőit, és azt is megígérte, hogy idén leleplezik új játékát. Hogy ez mi lesz, az kérdéses. Korábban a Capcom új motorjának technológiai bemutatójából arra lehetett következtetni, hogy a Dragon's Dogma folytatása érkezhet, azonban már egy éve keringenek olyan pletykák, hogy hamarosan folytatódhat a Devil May Cry, mégpedig a korábban rebootolt új rész második epizódjával. Valószínűleg inkább utóbbi az esélyes.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!