iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.01.04.

Dátum | 2017. 01. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Már 1 millió példányban kelt el a Firewatch A független Campo Santo stúdió örömmel jelenti, hogy valamikor az év vége előtt egy-két nappal a Firewatch eladásai elérték az 1 milliós álomhatárt. Meg kell hagyni, nem semmi eredmény egy indie stúdió első játékától. A Firewatch eredetileg PS4-re és PC-re jelent meg, majd a tavalyi év második felében kijött Xbox One-ra is. A SteamSpy adatai szerint azonban úgy tűnik, hogy legalább 500 ezer példányt PC-n adtak el belőle, így ezen a platformon volt a legnépszerűbb. Ezek lehetnének a Warcraft-film második részében A rajongók továbbra is masszívan faggatják Duncan Jones rendezőt arról, hogy kap-e folytatást a Warcraft-film. Erre pedig a rendező továbbra is csak annyit tud mondani, hogy semmi sem biztos, ugyanis minden a Legendary Pictures stúdión múlik - de egyelőre nem úgy tűnik, hogy lelkesednének egy újabb Warcraft-filmért. Akárhogy is, néhány apróságot azért elárult azokból a tervekből, amik egyelőre leginkább vázlatosan léteznek egy esetleges második résszel kapcsolatban. Az biztos, hogy az orkok megtanulnak páncélt készíteni Azeroth-on, így láthatnánk Orgrimot a Doomplate-ben. Ezen kívül Dalaran leszállna az Alterac-hegységben, és nagyobb szerepet kapna a mágia, ugyanis a Kirin Tor nyíltabbá válna Llane király halála után. Az orkok részéről a fő történeti szál Go'el bebörtönzésére és szabadulására koncentrálna, míg a Szövetség részéről fontos szerepet kapna Khadgar, Lothar és Varian. Ezzel együtt Jones megjegyzi, hogy nem lenne szabad túlzásba vinni a történeti szálakat, mert pontosan ez volt az, amivel lyukra futottak az első részben. Pályakészítőt kapott a Turok Végre mindenki kiélheti mindenféle dinoszauruszos vágyait, a felújított Turok ugyanis pályaszerkesztőt kapott. Ráadásul egészen kiforrottnak tűnik, mindenféle szerkesztési lehetőséggel és azonnali tesztelhetőséggel. Ráadásul támogatja a Steam Workshopot is, így az alkotások megosztása sem jelenthet nagy gondot.
Nintendo Switch-exkluzív lehet a Beyond Good and Evil 2? Laura Dale a Nintendóval kapcsolatban jellemzően megbízható híreket szállít, így érdemes lehet odafigyelni a következő dologra: szerinte a Beyond Good and Evil 2 egészen pontosan egy évig kizárólag a Switch-re lesz elérhető, beleértve a digitális és dobozos verziókat is. Dale ezen kívül azt írja, hogy a Beyond Good and Evil 2 az Odyssey kódnév alatt készül, és miután lejárt a Nintendo Switch-es exkluzivitási időszaka, megjelenik majd PC-re, Xbox One-ra és PS4-re is, azonban már kizárólag csak digitális formában. Végül pedig a forrás szerint a Ubisoft már készen áll egy bemutató videóval, amit a Nindento jövő héten tartandó nagy eseményén lepleznek majd le, ahol egyébként több, Switch-re készülő játékot is bemutat majd a cég. Nier Automata - egyelőre nem megy Full HD fölé PS4 Pro-n Arrekz rendületlenül folytatja a különböző játékok összehasonlítását PS4-en és PS4 Pro-n, legutóbbi áldozata pedig a Nier Automata demója volt. A videóból kiderül, hogy míg az alap konzolon 900p-ben fut a játék, addig az újabb gépen ez már 1080p, azonban ennél feljebb nem megy - nincs tehát lehetőség natív 4K-s, vagy más technológiával készült megjelenésre, a 4K-s kijelzőkre ezt a képet skálázza fel a PS4 Pro. A képminőség viszont egyértelműen jobbá válik. A Nier Automata egyébként március 7-én jelenik meg, így nem kizárt, hogy addig a fejlesztők bevetnek valamiféle trükköt a felbontás feljebb tornászására, főleg, hogy a hasonló demók általában régebbi buildekre szoktak épülni.
Hamarosan leáll a SolForge A Hearthstone sikere után számos fejlesztőcsapat gondolta úgy, hogy viszonylag egyszerűen lehet sok pénzt szerezni az online gyűjtögetős kártyajátékokból. Köztük volt a Stone Blade Entertainment is, akik elkészítették a SolForge-ot, ami legalább három évig volt a korai hozzáférésű fázisban, majd hivatalosan tavaly jelent meg. Sajnos azonban a játék nem lesz hosszú életű ezek után. A stúdiót vezető Justin Gary elmondta, hogy a mai nappal teljesen felfüggesztették a SolForge fejlesztését, de a szerverek még üzemelni fognak a hónap végéig. Az úriember szerint egész egyszerűen az a helyzet, hogy túl nagy feladatot vállaltak, és ennek nem tudtak megfelelni. "Sok kemény leckét megtanultunk egy ekkora méretű online játék felépítése közben, azonban ezeket a tapasztalatokat kamatoztatni fogjuk a jövőbeli fejlesztéseink során, amibe beleértem a SolForge következő inkarnációit is". Diablo 3 - betekintés az első rész "remake"-jébe Mivel elmúlt december 31-e, ez azt is jelenti, hogy maga a Diablo-sorozat is elmúlt húsz éves. Ahogy azt a Blizzard korábban már bejelentette, ezt többek között azzal is ünneplik meg, hogy az új patch-ben elhozzák nekünk az első rész mind a 16 szintjét egy nagy, limitált ideig elérhető esemény keretein belül, melynek neve The Darkening of Tristram. Ez nem csak az első rész hangulatát biztosítja, de a grafika is megváltozik, nem lehet majd futni, a kamera teljesen rögzített lesz, és még az animációk is megváltoznak. Reméljük, hogy a Tristramban szóló ikonukus zene sem marad ki.
90 millióan töltötték le a Super Mario Runt A Wall Street Journal beszámolója szerint a december 15-ös megjelenése óta már több, mint 90 millióan töltötték le a Super Mario Runt, pedig az még csak iOS-en érhető el. A letöltők körülbelül 3%-a veszi is meg ténylegesen a játékot a jelenlegi 10 dolláros árán, így eddig nagyjából 30 millió dollár bevételt termelt - ami naponta több, mint másfél millió dollárt jelent. A Super Mario Run valamikor idén jelenik meg Androidra - pontos dátumot nem tudunk, de különböző források szerint még az év első felében lehet számítani rá. Ariana Grande bekerült a Final Fantasyba Habár nekem személy szerint fogalmam nincs róla, ki az az Ariana Grande, de állítólag egy manapság rendkívül népszerű popzenészről van szó. Akárhogy is, a hölgy együttműködésre lépett a Square Enixszel, aminek nyomán Ariana karaktere bekerült a Final Fantasy Brave Exviusba (ami egy tavaly megjelent mobilos mellékág). Az énekesnő azt írta, "ez a legcukibb dolog, amit valaha látott".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. katt777
2017.01.05. 10:33
Hát ez mekkora 0! Kezdek leszokni az "Aprók nagyban" cikkekre kattintásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!