iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.01.23.

Dátum | 2017. 01. 23.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Öt nappal korábban lesz hozzáférhető a Mass Effect Andromeda Kiderült, hogy az Origin Access és az EA Access előfizetői milyen előnyhöz jutnak a Mass Effect Andromeda megjelenésekor. Az Electronic Arts közölte ugyanis, hogy az előfizetők öt nappal korábban (március 18-tól) férhetnek hozzá a játékhoz, és kereken tíz órát játszhatnak a végleges megjelenés előtt.
Készül a Limbo és az Inside fejlesztőinek új játéka A Limbo, és főleg az Inside nyomán végleg világhírűvé vált Playdead elkezdte belengetni új játékát. Arnt Jensen, a stúdió alapítója elmondta, hogy az Inside befejezése óta már dolgoznak az új projekten, de egyelőre semmit nem mondhatnak róla. Egy képet azért adtak. A képről pedig sok minden kiderül. Egyrészt az, hogy látszólag egy űrhajós a főszereplő, aki valószínűleg egy ejtőernyőt vonszol maga után egy lepusztult, sivatagos vidéken. Eközben pedig az égen egy lángoló valami látszik. Vajon mi történt? Vajon hogy került ide? Teljesen egyedül van, és meg kell találnia a többieket? Továbbá a kép azt sugallja, hogy ezúttal egy 3D-s játékkal lesz dolgunk, szemben a Limbo és az Inside 2D-s, oldalra scrollozós megjelenítésével.
Állítható lesz a látószög a PC-s Mass Effect Andromédában A BioWare valamikor a következő hetekre ígérte, hogy közzéteszi a Mass Effect Andromeda gépigényét, és bővebben beszél a PC-s specifikációról. Azonban amíg ez nem történik meg, addig be kell érnünk apróságokkal. Egyrészt azt tudjuk, hogy a Frostbite motor nagyon jól optimalizált, szóval a teljesítménnyel biztosan nem lesz baj. Most pedig Ian S. Frazier, a Mass Effect Andromeda vezető dizájnere azt is megerősítette, hogy állítható lesz a látószög a PC-s verzióban - vagyis a FoV. Ezen kívül az úriember utalt arra is, hogy egy laptopos GeForce GTX 745M elméletileg el tudja futtatni a játékot, szóval aki a minimális gépigény miatt aggódott, az valószínűleg megnyugodhat. 40 millió Nintendo Switch kelhet el 2020-ig A DFC Intelligence piaci elemző vállalat szerint 2020-ig körülbelül 40 millió Nintendo Switch talál majd gazdára. Ez tehát azt jelenti, hogy a cég szerint az új konzol jobban teljesít majd adott idő alatt, mint a 3DS. David Cole a GamesIndustrynak nyilatkozva arról beszélt, hogy szerint a Switch egy meggyőző hardver, amire alapvetően vevők lennének az emberek, csak éppen minden azon fog múlni, hogy a Nintendo milyen játékfelhozatalt tud mögé rakni. Abban Cole is egyetért az általános véleménnyel, hogy a Switch márciusi rajtja egyfajta "soft launch", és igazán majd a 2017-es ünnepi szezon alatt mérhetjük le a konzol piaci teljesítményét, hiszen számos játék is ekkor fut be. Egyébként Cole szerint a 40 milliós szám még konzervatív is, hiszen figyelembe vették, hogy a Nintendo az utóbbi időben nem nagyon tudott sikeresen elindítani és marketingelni egy új terméket. Késik a Tekken 7 A japán játéktermekben már két éve elérhető, konzolokra pedig idén tavaszra ígért Tekken 7 késni fog. Igaz, nem annyira sokat, hiszen a Namco Bandai most azt mondja, hogy június 2-án már ott fog figyelni a boltok polcain. A PlayStation 4-tulajdonosok örülhetnek, ugyanis a Sony konzoljára érkezik egy exkluzív játékmód. Ennek neve Jukebox, és a segítségével a sorozat korábbi részeiből rakhatunk össze egy zenei válogatást, és aztán erre verekedhetünk.
Horizon: Zero Dawn - nem lesznek mikrotranzakciók A Horizon: Zero Dawn igazából egy single player játék, így soha nem is merült fel, hogy a fejlesztők bármilyen módon mikrotranzakciókkal próbáljanak trükközni (hiszen ez inkább a multiplayer játékoknál szokás), de a biztonság kedvéért azért rákerdeztek a fejlesztőknél. A válasz pedig megnyugtató: nem lesznek mikrotranzakciók a Horizon: Zero Dawnban. Arról pedig egyelőre nem tudunk, hogy DLC-ket tervez-e a Guerilla Games, de azért viszonylag nagy összegben fogadnánk arra, hogy igen. Brazíliában már megjelent a Grand Theft Auto 6 Ha még esetleg nem tudtátok volna, akkor értesítünk mindenkit, hogy egészen Brazíliáig el kell menni ahhoz, hogy a Grand Theft Auto legújabb részét meg tudjátok kaparintani. Ezen kívül szükség lesz egy PS2-re is, a játék ugyanis csak erre a konzolra jelent meg. Legalábbis abban az alternatív valóságban, amiben az ország él. A borítókép mindenesetre biztatónak tűnik a GTA 5 logójával, amin a római ötösön a "hat" felirat figyel.
Resident Evil 7 - egyelőre nincs tervben Nintendo Switch-re A Nintendo nagy szerencséje, hogy egyre több külsős játékot jelentenek be Switch-re. Úgy tűnik azonban, hogy a Resident Evil 7 nem lesz köztük, legalábbis egyelőre. Masachika Kawata, a játék producere elmondta, hogy ugyan a Switch egy nagyon egyedi hardver, és szerinte sikeres is lesz, a Capcom tervei között egyáltalán nem szerepel, hogy a Resident Evil 7-et átportolják. Pedig lássuk be, a Resident Evil 7 jól tudna működni a Nintendo konzolján, hiszen a játék szakított az utóbbi két rész akciódús játékmenetével, és inkább az indie-horrorokra hajaz, ahol nem számít annyira a grafikai minőség. Kiröhögte a Switch-et a Titanfall 2 dizájnere A Resident Evil 7 producerével szemben a Titanfall 2 egyik dizájnere már nem volt ennyire finomkodó. A YouTube-os Drunk Tech Review oldalán (ahol némi alkoholitikus akcelerátor mellett beszélgetnek a jóemberek) feltették a kérdést Mohammad Alavinak, hogy vajon elképzelhetőnek tartja-e, hogy a Titanfall 2 megjelenjen Nintendo Switch-re. Mire az úriember nevetett egy jót. Ezután azért elmondta, hogy őt személy szerint nagyon is érdekli a konzol, de szerinte a hardver gyengesége azt fogja jelenteni, hogy viszonylag visszafogott külsős támogatásra számíthat a Nintendo. A Titanfall 2-ről egész egyszerűen azt mondta, hogy "Marhára nem! Soha nem tudnánk a játékot lebutítani a Nintendo Switch-re!". Alavi szerint egyébként ez nem túl meglepő, hiszen a Nintendo mindig is a saját közönségének akart szólni. Meg a gyerekeknek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Kerub88
2017.01.24. 00:30
A "marhára soha" egy elég gyerekbarát fordítás ahhoz képest amit mondott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fratello
2017.01.24. 06:55
"Horizon: Zero Dawn - nem lesznek mikrotranzakciók"

Akkor mégis hogy kell majd benne nyerni??? Útálom mikor egy játék túl nehéz, és még valódi pénzért se lehet benne győzést venni...

Pewdepie mellett nem nagyon nézek més youtubeert, de ez a gyerek tök jól megmondja a frankót erről az egész dologról (ő a Nioh-val példálózik, de egyhülyeség):

https://www.youtube.com/watch?v=hZ5_lbiGl1s&t=0s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2017.01.24. 09:44
Lesznek itt még pofáraesések a Switch-csel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Wentrion Frate...
2017.01.24. 12:19
"Pewdepie mellett nem nagyon nézek més youtubeert"

Még fejlődnöd kell ifjú padawan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pepeno1
2017.01.24. 15:04
Megnéztem a GeForce GTX 745M, de ilyet nem talált a Gugli. Ki akarta javítani GT 745M-re. Viszont, ha az eredeti bejelentésben GT 745M van, akkor van remény, hogy a GTX 660M-em elviszi.
Olyan 15%-kal gyorsab elméletileg a GTX 660M [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw pepen...
2017.01.24. 17:27
Én is néztem, laposban 840m van, 720p-ben vinnie kell ;)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!