iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.02.01.

Dátum | 2017. 02. 01.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Folytatódik a FIFA sztorimódja Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója megerősítette, hogy a FIFA 17-ben nagyon népszerűnek bizonyult a The Journey néven bevezett sztorimód, ahol Alex Hunter karrierjét egyengethettük, míg be nem fut a Premier League-ben. Wilson szerint összesen 10 millióan próbálták ki a The Journey-t, de lássuk be, ez nem árul el túl sokat, hiszen könnyen lehet, hogy ezek egy része csak belenézett. Akárhogy is, az EA Sports úgy látja, hogy igenis megéri folytatni a dolgot, éppen ezért a FIFA 18-ba bekerül a The Journey Season 2. Van egy képünk a Final Fantasy 7 Remake-ből A Square Enix a 2015-ös E3-on jelentette be azt, amire már hosszú évek óta vártak a rajongók: igazi, rendes remake készül a legnépszerűbb Final Fantasyból. Akkor tudtuk meg azt is, hogy a kiadó nagyon magasra tette a lécet mind grafikában, mind játékmenetben, ami azt jelenti, hogy inkább epizodikusan jelentetik majd meg, különben túl sokat kellene rá várni. Furcsa módon a Final Fantasy 7 Remake-et nem a Final Fantasy XV saját fejlesztésű motorja hatja majd, hanem az Unreal Engine 4. Most, hogy mindezt elmondtuk, tegyük hozzá azt is, hogy a bejelentés óta gyakorlatilag semmit nem hallottunk a játékról, és úgy tűnik, hogy a fejlesztés még mindig a korai szakaszban tart. A Famitsu ugyanis készített egy interjút Yoshinori Kitase producerrel, aki elmondta, hogy jelenleg a trailerben látott jelenetet polírozzák, és már látják, hogy milyen minőséget kell belőni a teljes játékban. Ez nem hangzik túl biztatóan a megjelenési dátumot tekintve, de legalább kaptunk egy új képet:
Mindössze egy hét alatt feltörték a Denuvóval védett Resident Evil 7-et Egy ideig úgy tűnt, hogy a Denuvo lesz a végső csodafegyver a crackerek ellen, aminek a feltörése már annyit időt vesz igénybe, hogy sokan inkább el sem kezdenek foglalkozni vele. Éppen ezért volt meglepő, hogy az ezzel védett Resident Evil 7-et rekord idő alatt, egy héten belül sikerült feltörni. Az esettel kapcsolatban megjött a Denuvo hivatalos válasza is, melyben azt írják, hogy a terméküket mindig is úgy pozícionálták, hogy "nehezen feltörhetővé" teszi a játékokat, nem pedig feltörhetetlenné. Rámutatnak, hogy eddig mindössze egyetlen crackercsapatnak sikerült feltörnie, és egyébként az esetből tanulva természetesen továbbfejlesztik a rendszert, és megpróbálják kiszűrni a hibákat. A Denuvo ezen kívül elmondta, hogy a játékokat egyébként a megjelenés napján fel szokták törni, tehát a Resident Evil 7-nél tapasztalt pár nap is tett már némi különbséget. Remek játékok a Bandai Namco új Humble Bundle-csomagjában Rövid időn belül másodszor fut neki a Bandai Namco a Humble Bundle-nek, de kiváló címekben ezúttal sincs hiány. Már 1 dollár befizetése után megkapjuk a nagyon alulértékelt Enslaved: Odyssey to the West prémium kiadását, a Pac-Man 256-ot és az Ace Combat Assault Horizont. Ha az átlag felett fizetünk (ez jelenleg nagyjából 8,3 dollár), akkor a miénk lehet a Warhammer 40,000: Eternal Crusade, a Project CARS és Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst, de ebbe a kategóriába még további játékok érkeznek majd a napokban. Ha 15 dollár felett költünk, akkor a Tales of Zestiria és a Project CARS tizenkét DLC-t tartalmazó csomagja lehet a miénk, míg 35 dollár felett mindezek mellé megkapjuk a Little Nightmarest is. 93 perc a Resident Evil 7 speedrun rekordja A speedrun-rajongók természetesen rávetették magukat a Resident Evil 7-re, és jelenleg messze az uhTrance néven futó tartja a rekordot, legyen az sima végigjátszás vagy New Game+ (a rekord egyébként az utóbbi játékmódban született). Természetesen nem ez a játék élvezetének rendes módja, de hát ez a műfaj soha nem is erről szólt.
Nem ment jól a Capcomnak, jobban megnyomnák a Resident Evil 7-et A Capcom közzétette a 2016 decemberével lezárult kilenc hónapos üzleti eredményeit, és sajnos a helyzet nem túl rózsás. A bevétel 6,2%-kal 471 millió dollárra esett vissza, míg az üzemi eredmény egy elég kemény 51,7%-os csapást szenvedett, így mindössze 4,5 millió dollárt tett ki (pontosabban ennek megfelelő yent). A kiadó elmondta, hogy a Dead Rising 4, a Resident Evil újrakiadásai és a Monster Hunter Generations jól teljesített, azonban a mellékág Monster Hunter Stories már hűvösebb fogadtatásra talált. A kiadó úgy döntött, hogy a következő időszakban érkező nagyobb címeit, de már a Resident Evil 7-et egy megerősített marketingkampánnyal tolja majd meg, illetve belsős átszervezéseket is végrehajtottak, hogy jobban tudjanak koncentrálni a VR-os játékokra - ami jó hír a remek Resident Evil 7 után. Várakozások alatt teljesített a Titanfall 2... ...de az Electronic Arts nem aggódik. A befektetőknek tartott negyedéves konferenciahíváson Andrew Wilson azt mondta, hogy habár a Titanfall 2 nem kelt el olyan mennyiségben, mint azt várni lehetett, ők mégsem érzik úgy, hogy ezt alulteljesítésnek kellene hívni ezen a ponton. "Többször is bizonyítottuk már, hogy a remek játékokat hosszú távon is tudjuk értékesíteni, több hónapon, vagy akár éven át. Jó példa erre a Battlefield 4, ami állandóan fogyott a megjelenése után is, és a Battlefield 1 megjelenéséig folyamatosan egy nagyon egészséges játékosbázisa volt. Úgy gondoljuk, hogy a Titanfall 2 képében a tavalyi év egyik legjobb játékát, sőt, a generáció egyik legjobb játékát tettük le az asztalra" - nyilatkozta a vezérigazgató. Wilson szerint a Respawn Entertainment egy hihetetlenül tehetséges csapat, akik eltökéltek abban, hogy folyamatos támogatást nyújtsanak a játéknak a következő hónapokban, és tovább növeljék a játékosbázist. Launch traileren a dobozos Hitman Be kell vallanom, kicsit szkeptikus voltam amikor kiderült, hogy a Hitman epizodikus formában fog megjelenni, de az IO Interactive nagyon kitett magáért, és mind a játékosok, mind pedig a kritikusok jól fogadták az anyagot. Most egy újabb löketet kaphat a játék, hiszen megjelent dobozos formában is PS4-re, Xbox One-ra és PC-re, amihez az indító előzetes alant látható.
Aranylemezre került a Horizon: Zero Dawn Az amszterdami központú Guerilla Games bejelentette, hogy elkészült a Horizon: Zero Dawn. Legalábbis az aranylemez, mert manapság az elsőnapos javítások korában igazából semmit nem lehet késznek nevezni. A Horizon valószínűleg az év egyik legjobban várt PS4-es exkluzívja, ami a stúdió hagyományainak megfelelően alaposan kihajtja majd a hardvert, beleértve a PS4 Pro-t is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. noPublicFG
2017.02.02. 01:14
Úgy gondoljuk, hogy a Titanfall 2 képében a tavalyi év egyik legjobb játékát, sőt, a generáció egyik legjobb játékát tettük le az asztalra

Ezt a kamuládát! Papuccsal szájba kéne verni.
Amennyiben tényleg így gondolja, nem a COD és BF között hozták volna ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chavalier noPub...
2017.02.02. 02:23
Egyetértek. Szeretem a Titanfall-t, az első és a második is élvezhető, de azért a generáció egyik legjobbjának hívni...
Olyan agyatlan shooter mint a többi, csak vannak benne nagy titánok amikkel mégjobban tudsz agyatlanul ölni, ha ezzel azt hiszik hogy valami maradandót és nagyot alkottak, akkor el kell hogy szomorítsam őket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fazer600s2 noPub...
2017.02.02. 06:33
Papuccsal szájba xD ezen besírtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tapir_606
2017.02.02. 10:12
1 hét feltörés, de legalább a Denuvo miatt 6-10%kal rosszabbul fut a legális vásárlóknak, win-win, arrrr
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.02.02. 11:04
Engem az érdekelne, hogy miért törték fel ilyen hamar. Állítólag ez eddig nagy munka volt, és azért húzták el sokáig a legutóbbi feltöréseket, hogy kijöjjön x patch meg dlc, hogy úgymond a játék egy véglegesebb verzióját törhessék fel (minden patch után újra kell törni az egészet). Úgyhogy elképzelhető, hogy találtak valami univerzálisabb és gyorsabb módszert a srácok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!