iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.02.21.

Dátum | 2017. 02. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Valaki 97 perc alatt végigvitte a Nioh-t Valaki éppen most állította fel a Nioh speedrun rekordját. A szóban forgó úriember 1 óra 36 perc alatt vitte végig az anyagot... amin igazából nem kell meglepődni, tekintve, hogy a Souls-játékokat is teljesítik ennyi idő alatt az igazi fanatikusok (sőt, még gyorsabban). Ami miatt mégis meglepődök, hogy a Nioh tényleg brutálisan nehéz, és soha nem gondoltam volna, hogy ezt mondom, de az utolsó felében még kegyetlenebb, mint bármelyik Souls-játék. Nyilván, bármit meg lehet oldani "okosan"...
Közel 7 millió dollárt gyűjtött eddig a Humble Freedom Bundle Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten elindult minden idők legnagyobb Humble Bundle-csomagja. Ennek keretén belül a szervezők minden beérkező összeget olyan civil szervezeteknek ajánlanak fel, akik az Egyesült Államokba érkező bevándorlókat segítik. Mindezt a Humble Bundle kifejezetten az új amerikai elnök, Donald Trump bevándorlásellenes rendeletei miatt tartják fontosnak. Úgy látszik, a játékosok (ha törődnek az üggyel, ha nem), vonzónak találták a csomagot, ugyanis a mai napig 6,7 millió dollár értékben vásároltak. Nem is csoda, hiszen most körülbelül 30 dollár értékben kaphatunk meg 600 dollárnyi játékot. Dátumot kapott a PC-s Nier Automata A Square Enix jó sokáig hallgatott a Nier Automata PC-s megjelenési dátumáról. Annyira, hogy sokan már arra gondoltak, esetleg nem is fog megjelenni a játék számítógépekre, hanem az eredeti terveknek megfelelően marad PS4-exkluzív. Nos, most mindenki fellélegezhet, a kiadó ugyanis elárulta, hogy a PC-s verzió március 10-én jön, egyszerre a PS4-es változattal. Ami egyben azt is jelenti, hogy mi itt Európában mindkét platformon három nappal később kapjuk meg a játékot, mint amerikai bajtársaink.
Ingyenes új fajjal bővül a Total War: Warhammer Oké, valójában Bretonnia már a kezdetektől fogva benne van a játékban, mint egyéni csatákban elérhető faj, azonban a főtérképen csak a hamarosan érkező ingyenes DLC után válik elérhetővé. A Bretonnia Race Pack DLC apropóján egyébként a fejlesztők alaposan áthangolták az egységeket, így mindenkinek lesz valami újdonság. Jelenleg egyébként úgy tudjuk, hogy ez lesz a Total War: Warhammer utolsó nagy kiegészítője, és habár a Creative Assembly továbbra is ad majd ki tartalmakat a játékhoz, azok már inkább kisebb anyagok lesznek.
Alaposan megváltozik a Nintendo online rendszere Körülbelül tíz év lemaradással a Nintendo is rájött arra, hogy az online megvásárolt játékokat nem az adott konzolhoz, hanem a felhasználói fiókhoz érdemes kötni. Ennek megfelelően a Switch online rendszere már így működik majd, így mindenki megkönnyebbülhet, aki el akarja adni a konzolját, de nem akar lemondani a játékairól. Ezzel együtt persze a Nintendo szolgáltatása is fizetős lesz, mint az Xbox Live és a PSN. A másik fontos dolog, hogy a változásokkal egyidőben a már meglévő felhasználói fiókunkat lehet szerkeszteni, aminek keretein belül a nevünket is módosíthatjuk, így most érdemes lecsapni arra a névre, amit szeretnénk. Vagy, ha még teljesen újoncok vagyunk, akkor most jött el a legjobb idő arra, hogy regisztráljunk. Így (nem) fut a Doom egy Porsche 911-esen Matt Swarthout két évvel ezelőtt készített a YouTube-ra egy filmet, amiben több kenyérpirítóval irányítja a Doomot. Az egész nyilván annak kapcsán készült, hogy ma már tényleg lassan igazzá válik a poén, hogy a Doom tulajdonképpen mindenen fut, amiben elektromosság van jelen. Éppen ezért az úriember fogott egy Porsche 911-est, és a legendás sportautó központi kijelzőjén játszott a Doommal úgy, hogy közben vezetett - gyakorlatilag a vezetéssel kapcsolatos inputokkal irányította a játékot. Legalábbis látszólag, mert valójában az egész egy kamu (és nyilván rendkívül veszélyes is lenne), de azért poénnak jó volt.
Horizon: Zero Dawn - a legszebb játék PS4-en? Nos, a Digital Foundry elemzése szerint legalábbis minimum vetekedhet ezért a címért a Guerilla Games új fejlesztése. A játék ugyanis egészen elképesztően néz ki mind a PS4-en, mind pedig a PS4 Pro-n - több beszámoló szerint körülbelül olyan, mintha a The Witcher 3 eredeti, nem lebutított változata valósult volna meg konzolon. Egyébként mindkét változat stabilan tartja a 30fps-t, az egyik konzolon natív 1080p-ben, a másikon pedig sakktáblása rendereléssel 4K-ban. Az utóbbi azonban annyira jól sikerült, hogy a Digital Foundry szerint a legszebb 4K-s játékról beszélhetünk a PS4 Pro-n. Ráadásul nem csak a felbontást tudták felhúzni az új konzolon a fejlesztők, de ehhez kapcsolódóan feljavítottan néhány olyan dolgot, ami kifejezetten előnyös 4K-ban - így a textúraszűrést, a textúrák felbontását és a látótávolságot is.
Napi Kojima: még nincs eltemetve a Metal Gear Solid-film Oké, kivételesen a Napi Kojima rovatunk nem is Kojimáról szól, hanem Jordan Vogt-Roberts rendezőről, aki éppen most fejezi be a Kong: Skull Islands című filmjét, és nagyon törekedik arra, hogy a következő projektje a Metal Gear Solid legyen. Ám ezt nem csak a hírnévért, vagy a bevételért szeretné, hanem azért, hogy igazságot tegyen a rajongók számára: "könnyű lenne ezt úgy megcsinálni, mint egy G.I. Joe- vagy Mission Impossible-filmet, de valójában a Metal Gear Solid nem ez" - nyilatkozta. Ennek érdekében a rendező hajlandó arra az útra lépni, mint a Deadpool vagy a Logan készítői - vagyis, ha kell, akkor inkább alacsonyabb költségvetéssel, de a 18-as korhatár besorolással készítené el a filmet, csak hogy megmaradjon a szükséges rendezői szabadság. Azonban Vogt-Roberts szerint a brutalitás nem tartozik hozzá szorosan a Metal Gearhez, így a korhatár kapcsán még hajlandó lenne kompromisszumokra. Jordan Vogt-Roberts egyébként nem olyan régen találkozott Kojima mesterrel, akivel alaposan el tudtak beszélgetni a játékról és az egész történetről. A rendező számára ebből a következő lett világos: "Ez nem egy képregény, aminek 40 vagy 100 írója volt az elmúlt évek alatt. A Metal Gear Solid az utóbbi évtizedekben egyetlen ember víziója volt" - utalt ezzel arra, hogy a filmnek igenis tükröznie kell Kojima elképzeléseit.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. PalMajor
2017.02.22. 08:32
A Nier PC-s változatának a megjelenési dátuma egyáltalán nem biztos, sőt, valószínűleg tévedésből lett beletéve abba a bemutatóvideóba, amit azóta már le is töröltek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RaimiHS
2017.02.22. 11:08
Kamu Kojima nem Kojima
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!