iPon Hírek

Aprók nagyban - 2017.02.22.

Dátum | 2017. 02. 22.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Márciusi ingyenes játékok az Xbox Live-előfizetőnek Márciusra sikerült egészen remek címeket összeraknia a Microsoftnak az előfizetők számára. Egész hónapban ingyenesen letölthető lesz Xbox One-on a Layers of Fear, ami mellé március 16-tól április 15-ig csatlakozik majd az Evolve: Ultimate Edition. Xbox 360-on március 1-től 15-ig a Borderlands 2 lehet a miénk, majd március 16-tól 31-ig a PopCap által fejlesztett Heavy Weapon. Utóbbi két a cím a visszafelé kompatibilitás miatt játszható Xbox One-on is.
PS VR nélkül is játszható lesz a Here They Lie Here They Lie eredetileg a PlayStation VR nyitójátéka volt, és rendkívül ígéretesnek tűnt - csak éppen viszonylag kevesen tudták kipróbálni, hiszen nagyon sokan egyelőre nem tudtak, vagy nem akartak beruházni a virtuális valóságba. Egy pszichológiai horrorjátékról van szó egyébként, ahol egy eléggé barátságtalan faluban kalandozunk, miközben állatfejű emberek terrorizálnak minket. Azt el tudom képzelni, hogy mindez a PS VR segítségével egészen elképesztő élmény lehet, azonban a készítők szerint a virtuális valóságon kívül is megállja a helyét, úgyhogy egy frissítéssel mostantól enélkül is játszható lesz. Aki azonban maradna a VR-nál, annak jó hír lehet, hogy szintén ezzel a frissítéssel javult a fejmozgás követése és a textúrák betöltése. Ezen kívül az anyag mostantól támogatja a PS4 Pro-t is, nagyobb felbontással, jobb árnyékokkal és post-process effektusokkal és minőségibb ambient occlusionnel.
Steamre érkezik a Dead Rising 4 Ahogy az sejthető volt, az Xbox One-os / Windows Store-os exkluzivitási időszak után a Dead Rising 4 megjelenik Steamen is, méghozzá március 14-én. A játék jelenleg 20%-os leértékelésben 47,99 euróért vásárolható meg (ennél az itthon megjelenő dobozos változat olcsóbb lesz). A Steamre érkező verzió gépigénye a következők szerint alakul: Minimum: CPU: Intel i5-2400 / AMD FX 6300 RAM: 6GB GPU: GTX 760 (2 GB) / HD 7850 (2 GB) DX: DirectX 11 OS: Windows 10 Tárhely: 50GB Ajánlott: CPU: Intel i7-3770 / AMD FX 8350 RAM: 8GB GPU: GTX 970 (4 GB) / R9 290 (4 GB) DX: DirectX 11 OS: Windows 10 Tárhely: 50GB
Bemutatkozik a Rogue Legacy fejlesztőinek új játéka A Rogue Legacy-t készítő CellarDoorGames felfedte új játékát, melynek címe Full Metal Furies, és tulajdonképpen egy akció-RPG-ről van szó. Az anyag legfeljebb négyfős kooperatívot támogat, de egyedül is végigtolható - ilyenkor két karakter között váltogathatunk bármikor menet közben. A készítők nem győzik hangsúlyozni, hogy a karakterek között fontos játékmenetbeli különbségek lesznek - az egyik például egy közelharcban jártas keményarc, míg a másikuk egy törékenyebb, távolról puffogtató sniper. A Full Metal Furies még ebben az évben megjelenik PC-re és Xbox One-ra (az utóbbin támogatja majd a Play Anywhere-t, szóval megkapjuk Windows 10-re is, és a mentéseink elérhetőek lesznek mindkét platformon).
Érkeznek az ausztrálok a Civilization 6-ba A Civilization-sorozat történelmében először kerülnek be játszható népként. A vezetőjük John Curtin lesz, aki egyébként az ország 14. miniszterelnöke, és a második világháború alatt szolgált a kormány élén. Az ausztrálok egyébként egy nagy frissítés keretein belül kerülnek majd be a játékba. Ugyanez a frissítés hozza el a Steam Workshop támogatását és a modkészítő eszközöket, egy rakás változást a multiplayerben és a mesterséges intelligenciában, meg persze sok-sok hibajavítást is.
Hivatalosan is kicsomagolják a Nintendo Switch-et Miután kiderült, hogy a korábban YouTube-ra felkerült kicsomagolós videókat lopott példányok segítségével rögzítették, mind a Nintendo, mind pedig a YouTube elkezdett lecsapni az ilyen anyagokra, és eltávolítani azokat. Az igény azonban nyilvánvalóan jelen van arra, hogy lássuk, mégis mit tartogat számunkra a Nintendo Switch doboza, úgyhogy a japán cég most készített egy hivatalos kicsomagolós videót.
Tovább folytatódik a kavarás a Nier Automata PC-s megjelenése körül A tegnapi aprókban azt állítottuk, hogy a Nier Automata a PS4-es változattal szinte egy időben fog megjelenni, azonban (ahogy arra a kommentek között is felhívtátok a figyelmünket) úgy látszik, hogy tévedtünk. Az alapot az adta, hogy a sajtónak kiküldött előzetes végén még ott figyel a Steam logója, valamint a március 10-es megjelenési dátum. A probléma csak annyi, hogy ez az előzetes később felkerült a Square Enix hivatalos csatornáira, ahol már viszont egyáltalán nem szerepel a Steam, vagy a PC-s dátum, a kiadó pedig továbbra sem hajlandó kommentálni a helyzetet. Jelenleg tehát nem tudjuk, hogy mi a helyzet. Könnyen lehet, hogy a Sony valamiféle megállapodást kötött a Square Enixsszel, aminek keretein belül a Nier Automata egy ideig exkluzív marad, és a kiadó nem is beszélhet a PC-s megjelenésről.
Nagy sikert várnak a Horizon: Zero Dawntól Legalábbis az egyik legnagyobb piaci elemző, a SuperData olyan szintű eladásokat jósol a Guerilla Games játékának, amihez foghatót korábban csak a Naughty Dog által fejlesztett exkluzívok tudtak produkálni. A SuperData közleményében az áll, hogy az előzetes megfigyeléseik alapján csak ebben az évben körülbelül 4-6 millió példány kel majd el a Horizon: Zero Dawnból, és ez később felmehet akár 8 millió példányra is - ezzel pedig a cég szerint egy kategóriába kerülne az Uncharted 4-gyel és a Metal Gear Solid 5-tel. Nyilván az utóbbi szám úgy reális, hogy az Uncharted 4-hez hasonlóan előbb-utóbb ezt is elkezdik majd csomagolni a konzolok mellé. A SuperData szerint kiváló lépés volt, hogy a Horizont most, tavasz elején jelentetik meg, ilyenkor ugyanis jellemzően kevesebb a konkurens játék, ráadásul felpörgetheti a PS4-ek eladását is, hiszen azok az ünnepi szezon után jellemzően visszaesnek. Az elemzők úgy vélik, a hasonló exkluzívok egyre nagyobb szerepet fognak játszani, hiszen beléptünk a konzolgeneráció második felébe, maguk a gépek egyre kevesebbe kerülnek, így akik korábban még nem engedhették meg a vásárlást, azok most már elgondolkoznak rajta - a döntésben pedig a hasonló, jól időzített exkluzívok segíthetnek. Szétszedték a Nintendo Switch-et A Foxconn gyáron belülről mostanában elég sok dolog szivárog ki, így nem annyira meglepő, hogy az ott gyártott Nintendo Switch-et is még a hivatalos megjelenés előtt darabokban látjuk. A képek tartogatnak néhány érdekességet: egyrészt látszik, hogy nagyon szépen, tömören tervezték meg a konzolt, gyakorlatilag nincs elpazarolt hely belül, és végre látjuk az aktív hűtést is. Ezen kívül a központi APU-n olvasható UDNX02-A2 kódszám megerősíteni látszik azt (amit egyébként is tudtunk), hogy ez egy teljesen a Nintendo számára tervezett egység az Nvidia részéről, hiszen a fejlesztés alatt NX volt a Switch kódneve.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Shadowguar...
2017.02.23. 07:09
Dead Rising 4 gépigényből a steam alapján:
Minimum:
Op. rendszer: Windows 7 64-bit
Processzor: Intel i5-2400 or AMD FX 6300
Memória: 6 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce GTX 760 (2 GB) or AMD Radeon HD 7850 (2 GB)

Lehet amikor a cikk kikerült még a minimum is 10 volt ott, de mostanra javították ott is. Nem is baj, mert érdekel a játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!